Šta je novo?

Gran Turismo 5

Ako vec toliko cekamo, bilo bi glupo da na kraju zbrzaju.
Ionako ima sta da se igra do leta.
Ne verujem da ce cena padati, vec sada mozes da uzmes polovan za 200, nov za 300.

Pa pazi polovan nikad ne bih kupovao, a nov ne znam da igde ima za 300 Evra, eto ako ima igde nov PS3 do 300 Evra reci mi, uglavnom je negde oko 40-ak hiljada i to ona slim verzija od 120 GB, cak i kod Pece (koji je ja mislim najbolji sto se tice cena) je 330 Evra (doduse verzija od 250GB), a to mi je vec mnogo da dam za konzolu samo zbog jedne igre, doduse 330 Evra bi dao eventualno za bundle paket.

pa sto se tice grafike ne verujem da ce biti nesto daleko ispred Prologue-a (za to cemo verovatno morati da sacekamo narednu generaciju konzola) , odprilike ocekujem da ce grafika biti odprilike kao u Forzi 3 samo sa verovatno boljim anti-aliasing modelom.

Otprilike kao Forza 3? Prologue je daleko ispred Forze, ne samo po pitanju anti-aliasinga, vec i po pitanju 2 najvaznije stvari - osvetljenja i modela automobila.

molim te ne lupaj gluposti, oces da ti kazem po cemu je Forza 3 ispred GT5P ?
(Inace osvetljenje je bolje nego u Forzi 2 (ali u Forzi 3 osvetljenje je popravljeno), takodje naveo bi da i u GT5P takodje ima krzavih ivica i te kako)

- lepsa i detaljnija grafika (narocito staze i okolina)
- damage model
- carrer mode (mnogo bolje odradjen i zanimljivi)
- mogucnost tjuniranja automobila kao i dizajniranja, pravljenja skinova...itd
- izbor automobila i staza (ali dobro GT5P je neka vrsta demoa pa ne bi to uzimao u obzir)
- o online podrsci necu ni da govorim kao ni o online razmeni automobila i ostalom.

Nekako i osecaj za voznju u Forzi mi je nekako interesantniji, dinamicniji, fizika GT5P mi nekako deluje previse mirno.

Nemoj da mislis da ja pljujem po GT-u, jel i ja sam veliki ljubitelj GT serijala (uostalom da nije bilo GT-a verovatno ne bi bilo ni Forze) ali zaista GT5P mi ne deluje nista spektakularno i revolucionarno (kao sto mi je izgledao GT4 kad je izasao), takodje ovaj demo neki sa ovim Nisanom 370Z zaista deluje blago receno nista posebno.
Ne kazem ja da GT5 ne moze da pretekne Forzu 3, verujem da moze ali morace bas da izgleda zaista spektakularno i pre svega revolucionarno (a to vec sumnjam da ce biti kao nesto nevidjeno dosad)

Poslednja izmena:
- lepsa i detaljnija grafika (narocito staze i okolina)

Akcenat na 'lepsa' molim te :D
Da li to znaci da je bolja? Ne bih rekao... Ako ti onako vidis boje inace u zivotu mora da ti je mnogo lepo :)

imace ga gt5 i za razliku od Forze bice precizniji koliko je i fizicki model voznje precizniji od forze.

- carrer mode (mnogo bolje odradjen i zanimljivi)

Vise filmski, a? :D

- mogucnost tjuniranja automobila kao i dizajniranja, pravljenja skinova...itd

To je opet ono "lepsa" grafika? :)

- o online podrsci necu ni da govorim kao ni o online razmeni automobila i ostalom.

Online podrsci? hm...

Nekako i osecaj za voznju u Forzi mi je nekako interesantniji, dinamicniji, fizika GT5P mi nekako deluje previse mirno.

Ima za to jedna rec - arkadniji osecaj :D

Mislim da je rec koju trazis - streamlined :).

Citiram korisnika: MAD_MUzzY Pogledaj poruku
Akcenat na 'lepsa' molim te
Da li to znaci da je bolja? Ne bih rekao... Ako ti onako vidis boje inace u zivotu mora da ti je mnogo lepo

Mislim lepsa u smislu detaljnosti, inace to se slazem da su u Forzi malo prenaglasene boje (ali opet ima nacina da se to malo zamaskira i koriguje), ja mislim da su u GT5P a i u ovom demu bas stedeli na detaljima, a po meni staza i detalji oko staze su bitni kao i automobili, jel ako okolina nije bitna kao sto ti kazes, onda mozes da vozis i onaj deciji trenazer na baterije, gde imas fixiran automobil i gde se traka

imace ga gt5 i za razliku od Forze bice precizniji koliko je i fizicki model voznje precizniji od forze.

- Mozda ali na osnovu sto sam video dosad malo sam skeptican

Vise filmski, a?

Ne znam sta si time hteo da kazes, ali svakako je bitno mozda i najbitnije da igra bude zabavna i da te vuce da igras.

To je opet ono "lepsa" grafika?

Ne to je mogucnost da iskazes svoju kreativnost na taj nacin, da zahvaljujuci svojoj masti i kreativnosti imas automobil kakav nema niko drugi.

Online podrsci? hm...

Online je zaista besprekoran

Ima za to jedna rec - arkadniji osecaj
Inace osecaj uopste nije arkadan, samo dok vozis automobil nemas osecaj kao da ide po sinama, i imas osecaj da si u trci, dok u GT5P skoro uopste nemam osecaj da se takmicim sa protivnicima vec da ono testiram kola il vozikam ih ko u GTA.

U svakom slucaju daleko od toga da je Forza 3 idealna, ali svakako ima mnogo vise vrlina nego mana, i svidelo se to nekom ili ne trenutno najbolja automobilska igra (racunajuci sve platforme) a to ce i ostati barem jos nekih 6 meseci.

Mislim ja sam zapravo lik kojije spreman da iskesira pare za PS3 i to samo zbog GT5, ali ono sto sam video dosad ne izgleda lose, ali zaista me nije odusevilo, i ne izgleda mi uopste kao nesto sto moze da mi pruzi nesto sto Forza ne moze.

Obratiti paznju i na zvuk u kabini, original :)

ne razumem samo zasto svi igraju iz ove perspektive kad svi nemaju volan :D ja uvek igram da vidim ceo auto a zvikovi guma su fenomenalni.Mozda nabavim i volan ako bude bilo neko snizenje uz igru......

Da samo mi driveshaft mogao bolje da se cuje. Ne zvuci nekako dovoljno ... mehanicki :p

Inace , ste provalili Forza-like mapu staze sa leve strane? :d

Mislim lepsa u smislu detaljnosti, inace to se slazem da su u Forzi malo prenaglasene boje (ali opet ima nacina da se to malo zamaskira i koriguje), ja mislim da su u GT5P a i u ovom demu bas stedeli na detaljima, a po meni staza i detalji oko staze su bitni kao i automobili, jel ako okolina nije bitna kao sto ti kazes, onda mozes da vozis i onaj deciji trenazer na baterije, gde imas fixiran automobil i gde se traka...

Vidi, prijateljski savet... ako ti je detaljnost (broj detalja, sarenis) staze bitni koliko i detaljnost auta, fizika itd. onda nemoj da bacas pare na PS3, realno. :) Najdobronamernije ti ovo pisem.

Nisi primetio zvukove guma ? :)

Sinoc sam kasno gledao sa smanjenim zvukom, ali sad slusam ponovo, promenjen je zvuk definitivno :) Ali odusevljava kako se bukvalno 'vidi' masa automobila i kako se realno giba suspenzija..

Mene i dalje obara s'nogu njihov pristup osvetljenju i shaderima... recimo onaj deo kad iz kola gleda ka vozacu pa se nebo vidi kroz prozor vrata i kroz soferku! Prakticno bez greske, stvanro neverovatno.
Jedino mi se ne dopada bas kako su odradili farbu kola. Previse refleksije po mom misljenju... toliko da se mesaju boje na neki cudan nacin.

Evo ga chetvrtak, jel izashao demo ? :)

Jaoooo, jel ste probali ? :) Pa ovo je gnusno koliko je dobro i koliko je napredovalo od prologa :)

Reci mi kakav je pogled iz pticje perspektive, jesu li sredili BGM i ima li menjanje spojlera i nalepnice po kolima :)?

Nazad
Vrh Dno