Šta je novo?

Gran Turismo 5

Pa zato shto ima dobre veze, ne zato shto je prorok :d

Ti ocigledno ne vidis na kom sajtu je objavljena ova vest.

Kakve veze ima koji je sajt ? :) Oni nishta i ne tvrde, i vest uopshte nije direktno od njih, nego su samo od negde prepisali. A da ne pricham shto nigde ne pishe zvanichna informacija a svi vec vide GT5 na 3 diska, shto je isto doshlo iz one amerike koju obozavash. Niko nishta ne zna, a svi se bave "rumorima" i vishe vole da chuju nechiju izmishljotinu nego zvanichnu vest :d

Poslednja izmena:
Inace, Tokio Motor Show pocinje sutra a vec u petak mozemo ocekivati neke nove intervjue :)
SEMA ce se odrzati 4 novembra i tu cemo videti jos jedan auto koji ce Kaz odabrati (Best of show) za ubacivanje u GT5, prosle godine je to bio Infiniti G37:

granturismo.jpg

Poslednja izmena:
A da ne pricham shto nigde ne pishe zvanichna informacija a svi vec vide GT5 na 3 diska, shto je isto doshlo iz one amerike koju obozavash. Niko nishta ne zna, a svi se bave "rumorima" i vishe vole da chuju nechiju izmishljotinu nego zvanichnu vest :d

Ja obozavam Ameriku :D ?!?!!?
Mene licno boli uvo na koliko diskova dolazi i ako bude vise od jednog to ce biti neki CE.

Sad rizikujem raspeće :) ali moram da pitam jel neko primetio da je "osećaj" brzine blago rečeno nerealan - ako je verovati snimcima sa youtube-a. A ako treba da ispričam nekoliko hvalospeva da bi mogli realno da razgovaramo o vrlinama a i manama slobodno recite spreman sam:D

Po meni je osecaj brzine sasvim ok i sve zavisi od staze koju vozis, kad raspalis formulu na pravcu "blago" neravne Daytone volan pocne da se trese ko lud :)

Sad rizikujem raspeće :) ali moram da pitam jel neko primetio da je "osećaj" brzine blago rečeno nerealan - ako je verovati snimcima sa youtube-a. A ako treba da ispričam nekoliko hvalospeva da bi mogli realno da razgovaramo o vrlinama a i manama slobodno recite spreman sam:D

Ko je vozio automobil koji dobro ide, sigurno zna koliko je lako doci do 150kmh a to ni ne primetiti, pa bi se onda moglo reci i da je nerealan osecaj brzine u pravom automobilu :)

Po meni je osecaj brzine sasvim ok i sve zavisi od staze koju vozis, kad raspalis formulu na pravcu "blago" neravne Daytone volan pocne da se trese ko lud :)

Evo konkretno ovaj snimak, prati brzinomer okolina se ne ponaša u skladu sa brzinom kojom ide auto - ovo je naravno moj subjektivan utisak ali s'obzirom da 12 godina vozim - mislim da imam predstavu o čemu pričam.

http://www.youtube.com/watch?v=I29SJlorlbI

@driver

Da ima smisla i uzeo sam to u obzir, upravo sam to i pokušao da uporedim.

Poslednja izmena:
GT5 će imati track editor :banana:

Čelnici Polyphony Digital-a (razvojnog tima Gran Turismo-a) su potvrdili ranije nagoveštaje, u kojima je spominjano da će Gran Turismo 5 sadržati u sebi track editor.

Track editor će omogućiti igračima da sami izgrade svoju stazu ni iz čega ili da prerade postojeću.

Gran Turismo 5 je najavljen za 2010. godinu.
IZVOR

Ima ovo da se igra...:banana:

Poslednja izmena:
/\ ala je ovo dobra fora ako igra bude imala editor, uuuuuuu can't wait !!

A gde si ti cuo za to? Imao si dojavu iz Screenfun-a? :d

Pa i ja sam procitao danas da ce biti track editor. Sad ne znam dal je istina ili ne. Zamislite mod za pravljenje staza kao u Modnation Racers ? :d

Bilo bi vise nego odlicno ako je istina :)

zvuci dosta zanimljivo i primamljivo, e sad ja nisam bas nacisto sa tim, dal to znaci da ja recimo pomocu toga mogu da napravim repliku neke svetski poznate staze koju nemam u igri ?

Recimo voleo bi da vidim Curcuit de Marrakech (poznata ulicna staza u Maroku gde se vozi WTCC Sampionat) i sad recimo ta staza nema u igri, i sad dal ja mogu pomocu toga da repliciram tu stazu sa sve krivinama, okolinom, ambijentom i ostalim sto uz tu stazu ide ?

Pa ako ovi iz Turn10 nisu mogli uz laserske metode da pogode ni jednu stazu, teshko da ce iko moci da pravi replike staza. To je sve previshe komplikovano da bi se neshto ozbiljno napravilo i uopshte nije potrebno u igri, ali mora da se ubaci zbog prodaje...

Totalno je nepotrebno, posebno sto sigurno neces imati totalnu slobodu, ipak i engine ima ogranicenja, sigurno mi nece dopustiti da slazem kuce i hotele kao lud :).

lol, naravno da nece biti predvidjeno za pravljenje replika pravih staza, sa sve pecurkom od dzojpeda :) Ali moze da posluzi za pravljenje nekih vasih licnih konfiguracija za testiranje automobila, napravis reli kosutnjak (koliko god neprecizan bio), nije na odmet sigurno :)

Gde si nashao koshutnjak, onoliko krivina i uspona mislim da nema shanse da napravish ni blizu bez topografskih podataka u metar :)

Bilo bi cool napraviti stazu "centar Bg". Organizuje se nas 10-ak, neki prikupe GPS koordinate, neki slikaju zgrade :)

Npr. ovakva neka trasa: trg-kalemegdan-zoo-okolo kalemegdana-saborna-tunel-trg

videćete vi kad ja napravim stazu Mišeluk, da da :d

E jake su te domace staze :) Bash bih razmishljao da li da vozim to ili Suzuku :)

Gde si nashao koshutnjak, onoliko krivina i uspona mislim da nema shanse da napravish ni blizu bez topografskih podataka u metar :)

Ma naravno, zato sam i stavio da ce biti uzasno neprecizan, ali nema veze, ako nema neki limit (odnosno barem neki pristojan limit, tipa duzina Ringa), onda mogu da se prave sjajne Touge varijante, bice ovo bolesno dobro ako je tacno i ako nisi previse ogranicen u pravljenju i duzini staze..

Par novih slika:

900p04.jpg

hwmhdt.jpg

2lvoeix.jpg

xo056v.jpg

1078axg.jpg

mh6o3r.jpg

2vukj5w.jpg

sgsq6s.jpg

117zcdx.jpg

8ywen7.jpg

2n07bq8.jpg

2e4fbro.jpg

a4a5gm.jpg

Inace vlasnik proslogodisnjeg pobednickog auta Infinity G37 na SEMA showu JR Rocha je nedavno preminuo tako da nije doziveo da vidi svoj auto u virtualnom svetu...

3891197051_6679379837_b.jpg

Ove nedelje bi trebali da saznamo ko je pobednik za ovu godinu...

Lepo lepo, samo mogli bi da prestanu da nas bombarduju sa bullshotovima, jer ako nisu poradili na AA u igri dzaba sve..

Kakav crni bullshot? Ovo su photo-mode slike, sacekajmo jos malo da ih vidimo u 8 megapixel rezoluciji :)
Kakav sad AA? Prologue ima odlican AA, samo su senke niske rezolucije sto malo narusava izgled ali verujem da je to odavno popravljeno...

Pa bullshot jer nece bas ovako izgledati dok vozis :) Nije bio toliko los AA ali moze to sigurno bolje, mada po onim HD filmcima sa ove (jedine izgleda :D ) Tokio staze, izgleda da su to resili jer bas cisto izgleda..

Poslednja izmena:
Vrh Dno