Šta je novo?

Gran Turismo 5 Prologue

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam ja kriv sto je pola foruma nenormalno :D

Poslednja izmena:
Dokazano je da je vecina uvek upucenija u temu :d

Zna li se, ali zvanicno, da li ce GT5 (full verzija) imati znacajno poboljsanu fiziku u odnosu na GT5p, ili je u principu samo stvar dodavanja automobila i staza? Spreman sam da prihvatim cinjenicu da GT4 nije mogao da bude realan koliko moze, i da ne smem suditi GT5 na osnovu cetvorke, ustvari pravo je cudo sta su izvukli sa takvim hardverom kad realno razmislim.... ali problem je to, sto sam ocekivao isto toliki skok u odnosu na GT4, kao sto je PS3 hardver u odnosu na PS2.. Na osnovu vidjenog (u redu je, nisam probao, ali imam oci), na osnovu vidjenog izgleda kao GT4 sa boljom grafikom, kad kazem boljom mislim fenomenalnom... E sad, molio bih vas da mi posaljete link ka tim "realnim krofnicama" jer sam zaista trazio i nisam ih nasao...
Bukvalno, skoro pa isto ponasanje kao u 4, krofnice koje zesce nerealno izgledaju, ocigledna mana u fizici koja mi je najvise smetala u 4, nisam nasao nijedan filmic, da auto stoji u mestu, volan nakrivljen, pun gas odjednom i da auto pocne da divlja oko svoje ose... ne, sve sto sam video je kao da su sva kola sa prednjom vucom, F430 koji ne moze da plese oko sebe kao da ima prednju vucu... i ubedjen sam da su svi ti filmici bili na najrealnijoj fizici... Znam da treba sam da probam, znam, ali volan mi je u kvaru i ne vidim sebe da se kanim da ga popravim u skorije vreme.. pa bih vas molio za neke neke realne snimke ako postoje..
Tesim se da je Prologue samo showcase onoga sto ce biti u Full verziji, ali opet, 3 godine rada od GT4 i opet jako slicna fizika sa visestruko jacim hardverom? ne budi nadu... valjda kapirate konacno da sve ovo pisem iz najbolje namere, mozda vam nije zvucalo tako pre nego sto sam imao PS3...

Pa nisam, bilo je prvo da Momo uopste ne radi na PS3, posle se ispostavilo da ipak radi, ali je u kvaru sada... necu sigurno da ga testiram sa sixaxisom :) Ali nema potrebe za to da se hvata sada, vide se po snimcima neke ocigledne mane i verujem nekim ljudima koji ga voze i ne vide ga jos uvek u pribliznoj klasi sa nekim PC simulacijama.. ali razumem da prvo treba probati pa suditi, ali stoji da jos uvek nisam video neke uverljive snimke..

FFS, idi u thread "Razmene PS3 igara" i nabavi vise prokleti Prologue.

ma moze i da se kupi za lepe parice ali tu se slazem sa borisom: ako nemas volan nemoj igrati prolog. pre nego sto se javi xyz ljudi da mi kaze kako moze lepo da se vozi i sa jpadom, znam to i sam, tako sam i vozio pa sam ga prodao (jel nisam hteo da kupim volan).. ali igrati simulaciju ne onako kako je pravljena i zamisljena da se igra je .. u krajnjoj liniji lose :)

to je ko da boris igra njegov voljeni lfs na tastaturi i misu ;)

Ima u Tehnomarketu (ili maniji), kod Grcke pijace, Novi Beograd, g25 sa sve sedistem, ekstra napravljeno......
Na 42'' full HD pa ko voli neka proba.......
Znaci, samo sto nisam zavristao kada nije hteo da zakoci kako treba i kada je trebalo da se zakuca.......
E onda shvatis sta je prava simulacija.......

Nije. Prava simulacija je kada naletiš na baru od ulja, prevrneš se, a onda ti neko sa tvoje prave kartice u banci skine koju hiljadu evra za opravku tog virtuelnog automobila. Moraš da osetiš celu golgotu trkanja... Ili tokom kruga za zagrevanje iz boxa ti jave da ti je uginuo hrčak po imenu Hammster i onda si celu trku indisponiran i ne možeš da voziš i ne vraćaš boxu dovoljnu količinu informacija obzirom da telemetrija ne radi jer pada kiša, pa su kablovi ovlažili. E to je tek prava simulacija...

Poslednja izmena:
Zna li se, ali zvanicno, da li ce GT5 (full verzija) imati znacajno poboljsanu fiziku u odnosu na GT5p,

I ti opet prichash pre nego shto si probao :D Fizika u GT5p je bolja od bilo koje simulacija na bilo kojoj platformi, tachka. To shto nema zastavice, mrlje od ulja ili pucanje guma je ono shto je ne chini kompletnom simulacijom i neshto od toga ce biti u full, neshto nece, ali sama voznja i pogotovo karakteristike automobila za one koji ih poznaju, je ispred svega shto postoji. Kada posle toga probam GTR Evolution ili rFactor i slichno, osecaj je kao da sam se vratio 5 godina unazad. Zato, probaj...

Nije. Prava simulacija je kada naletiš na baru od ulja, prevrneš se, a onda ti neko sa tvoje prave kartice u banci skine koju hiljadu evra za opravku tog virtuelnog automobila. Moraš da osetiš celu golgotu trkanja... Ili tokom kruga za zagrevanje iz boxa ti jave da ti je uginuo hrčak po imenu Hammster i onda si celu trku indisponiran i ne možeš da voziš i ne vraćaš boxu dovoljnu količinu informacija obzirom da telemetrija ne radi jer pada kiša, pa su kablovi ovlažili. E to je tek prava simulacija...

Pa gde je to simulacija pobogu :) ?
Čemu takva simulacija ako ćeš snositi posledice kao u realnosti, onda nije, je li, simulacija; logično :)

Ti ko da si me juče upoznao pa ne prepoznaješ ironiju :)

a mozda baner i nije bio najozbiljniji sa tim postom.. pogotovo za onog hrcka po imenu hammster :)

ljudima ne mogu da dokazu da na osnovu klipa gde se cuje (zaista iritantna - prim. ja) skripa guma je potpuno pogresno zakljuciti da je fizika u igrici™ losa.

edit: pretece me.. :)

Poslednja izmena:

Valjda zna covek, igrao OutRun sa home-made G25 78-e... :d Ali koliko god mislim da im fizika nije na prvom mestu, tesko da cu uspeti da iskuliram HD Zondu F na Top Gear stazi, ili neko slicno izd*kavanje :) pa makar i na sixaxis-u...

To nije staza, nego aerodrom... glupava ćoškara ko ušće...

Top gear ima odlicnu stazu (iako je na aerodromu) i smesno je porediti sa uscem , gde se konstantno saftaju eventualno 4 brzine na onim krsinama koje se tamo testiraju.

Alo ljudi pa pobogu raspravljate se i dalje sa covekom koji nije probao igru ali je `video` na nekim klipovima. (mislim na Borisa)

Ewo owako Borise jos jednom, igram simulacije puno puno godina i igrao sam sve (da ti ne nabrajam ponovo). I ni jedna , ali ni jedna ne moze da prismrdi GT5p!

Kako sada stvari stoje , ja to vidim ovako:
100%- da sedis i vozis pravi auto ;
nekih 60%- GT5p sa volanima;
mozda 20% - LFS, rFactor, iRacing, RBR...
bednih 0,5% - NFS , Dirt , Grid...

Poslednja izmena:
Top gear ima odlicnu stazu (iako je na aerodromu) i smesno je porediti sa uscem , gde se konstantno saftaju eventualno 4 brzine na onim krsinama koje se tamo testiraju.

Alo ljudi pa pobogu raspravljate se i dalje sa covekom koji nije probao igru ali je `video` na nekim klipovima. (mislim na Borisa)

Ewo owako Borise jos jednom, igram simulacije puno puno godina i igrao sam sve (da ti ne nabrajam ponovo). I ni jedna , ali ni jedna ne moze da prismrdi GT5p!

Kako sada stvari stoje , ja to vidim ovako:
100%- da sedis i vozis pravi auto ;
nekih 60%- GT5p sa volanima;
mozda 20% - LFS, rFactor, iRacing, RBR...
bednih 0,5% - NFS , Dirt , Grid...

Čekaj prvo da sedne za pravi volan, pa tek onda za GT5P i onda ga pitaj za mišljenje;)

Ni u jednog igri kao što je u DEMOu znači fucking demo GT5P se ne oseća težina kola.

Čekaj prvo da sedne za pravi volan, pa tek onda za GT5P i onda ga pitaj za mišljenje;)

Odkud sad to da nisam seo za pravi volan... necemo da se gadjamo sad sa procentima, jer svako misli drugacije, cinjenica je da postoje mane u fizici, to se vidi, a niko da baci neki snimak gde se to demantuje, ali ako bude dovoljno realna, odnosno prihvatljiva, sa zadovoljstvom cu igrati..

Poslednja izmena:
Odkud sad to da nisam seo za pravi volan... necemo da se gadjamo sad sa procentima, jer svako misli drugacije, cinjenica je da postoje mane u fizici, to se vidi, a niko da baci neki snimak gde se to demantuje, ali ako bude dovoljno realna, odnosno prihvatljiva, sa zadovoljstvom cu igrati..

Šta ima da bacam snimke, ja je igram;) A mogao bi i ti:p

Ako cesh da vidish fiziku na snimku, videcesh je josh bolje joypadom :)

A shto se tiche pravog volana, nemoj :d

Šta se bakćete sa čovekom, ima PS3, a nije igrao ni GT5P ni MGS4, to mi nikako ne ulazi u glavu, ali dobro....

Alo, baa-buuun, miran :d Da igram MGS4 pa onda ko goran da zapitkujem, a ko je sad ovaj, a ko je sad onaj, zasto me ovaj gleda, itd...

Pfff, to je još gore, imao si PS2, a nisi odigrao MGS2 i MGS3, a ni GoW2, tebi treba oduzeti licencu PS bota, ne zaslužuješ ju.... :d

zato ko sto si nasao sajt gde ima prica za kz, tako ima i za mgs ;) .. ja procitao 2 puta pre nego sto sam uzeo mgs4 da igram

Otom potom, nece nigde pobeci, mozda i odradim tu varijantu.. A GOW 2 se svakako mora odigrati ili da navatam gruju da mi isprica sve, sigurno zna sve recenice napamet :D kad bi se dokopao onog PS2 slim-a, s'o je dobro ono, manje od omota za igre? :zgran:

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno