Šta je novo?

Gran Turismo 5 Prologue

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam napamet, a nije mi prikachen PS3 da vidim, mozda je i tako, uglavnom je negde u Save-u :)

Ima još jedna stvar kod guma. Gume nemaju raspon zvuka u realnosti - ili se čuju ili se ne čuju. Tako da ko traži da zvuk guma bude različit od situacije do situacije, preteruje.

Cini ti se, evo istestiracemo ako ces kad dodjem gore :)

http://www.gtplanet.net/gran-turismo...hristmas-2009/

From a very surprising yet highly reliable source, we’ve got the most likely and realistic Gran Turismo 5 release date! Sony’s chief executive in southern Europe, James Armstrong, revealed in a statement to Spanish newspaper El Financiero that we can expect the game to arrive (in Europe, at least) Christmas 2009. Here’s the full translated quote:

For next year, the chief executive of Sony Computer Entertainment for southern Europe said that they are developing a new game thriller, in which the player may be designing their own history, and the new version of Gran Turismo, which will arrive at Christmas.

Prva igra bi trebala da bude Heavy Rain, a sto se GT5 tice to se i ocekivalo + da dodamo jos par meseci odlaganja, ne zovu ga bez veze "The Real Waiting Simulator" :p

Epic win ali tek za godinu dana. Dotle ce izadji barem jos 3 auto simulacije vredne pomena i GT5 vishe nece biti ono kao sto je bio najavljen 2006. Josh ako zadrzhe fliper reakciju nakon udarca o zid i 0% damage, pored konkurencije bice dobro ako zaslizhi i 7.0 ocenu.

Kada Polyphony Digital bude napravio prvi realan damage u bilo kojoj vožnji (pošto tako nešto još nije viđeno), 95% ljudi će taj damage odmah da isključi, jer su očigledno ljudi nisu svesni koliko u lupanju automobila (i realnim posledicama) nema ničega zanimljivog....

Ili u prevodu... na kraju pravca se guraš, malo jače se dotakneš sa automobilom pored tebe, iskrivi se spona, izgubiš upravljanje i završio si u pesku... zanimljivo do besvesti...

Epic win ali tek za godinu dana. Dotle ce izadji barem jos 3 auto simulacije vredne pomena i GT5 vishe nece biti ono kao sto je bio najavljen 2006. Josh ako zadrzhe fliper reakciju nakon udarca o zid i 0% damage, pored konkurencije bice dobro ako zaslizhi i 7.0 ocenu.

Koje ce to simulacije izaci i koju to konkurenciju GT5 uopste ima?

Kada Polyphony Digital bude napravio prvi realan damage u bilo kojoj vožnji (pošto tako nešto još nije viđeno), 95% ljudi će taj damage odmah da isključi, jer su očigledno ljudi nisu svesni koliko u lupanju automobila (i realnim posledicama) nema ničega zanimljivog.....

Da im je ta realnost koju hype-ujete toliko bez razloga, na prvom mestu, onda taj damage ni ne bi mogao da se ugasi... ne bi bilo modova za fiziku "arcade, semi-pro, simulation"... Ne znam dokle cete dizati fizicki model GT-a u nebesa, kada se velika velika vecina ljudi slaze da cak i Forza ima bolju fiziku, a o ozbiljnijim hardcore PC simulacijama da ne govorimo...

Pa da, ali ta ista većina ljudi veruje u sars, antrax, 9-11, globalno zagrevanje i ekonomsku krizu :). Od kad je većina bila u pravu :)?

Yeah, PC simulacije su hardcore, samo veterani crashdaya mogu da ih voze. :D

A sto mora da izadje simulacija da bi bila konkurent GT5? Cak ne mora ni da izadje za PS3 vec suparnicku konzolu, prvo na pamet mi padaju Forza 3 i PGR 5 koji jos nije totalno najavljen. Izacice Colin Dirt 2, novi NFS :p i ko zna sta jos.

Izacice Colin Dirt 2, novi NFS :p i ko zna sta jos.

lol

Ne, realno, GT nema konkurenciju u smislu posvecenosti paznje dizajnu automobila, njiohovom broju, bukvalno prenoseci najlepse automobile sveta iz prave u digitalnu formu, i za to im treba skinuti kapu... Meni smeta kada se pominje u nekom kontekstu najrealnije simulacije ikada :trust: a vecina vas ne zna ni sta prica niti je posvetila paznju simulacijama voznje u dovoljnom vremenu da bi znala o cemu prica... Kada kazem "velika vecina" mislim na ljude koji znaju o cemu pricaju... a ovde vecina vozi voznje na gejmpadu i kao GT Uber realisticssZZ11!!!1..
Da li DOTLE dopire taj fenbojizam da vam totalno mozak pomuti? Moguce, zaebana je to stvar... Sad je sve nadmocnije na PS-u? Dajte bre malo neke granice nadjite, nije to zdravo... ;)

Nije to poenta, poenta je da vi ovde verujete u to samo zato sto je na PS-u, i to nije normalno ponasanje... GT je sjajna igra, ali nadjite granice, nije u SVIM aspektima najbolja.. necemo vise..

Poslednja izmena:
Naravno da sam vozio :)... Pobogu. A pri tome nisam Forcu ni komentarisao :)...

Nije to poenta, poenta je da vi ovde verujete u to samo zato sto je na PS-u, i to nije normalno ponasanje... GT je sjajna igra, ali nadjite granice, nije u SVIM aspektima najbolja.. necemo vise..

Šta drugi misle, ne znam i ne interesuje me. Ono što znam jeste da sam pre 10ak meseci hteo da organizujem neko okupljanje da malo uporedimo neke stavove i vožnje. Naravno niko se nije odazvao. Pa umesto da ponavljamo iste postove po trideseti put, budi ti ovoga puta ljubazan, pa me pozovi da mi pokažeš slabosti GT5P i prednosti hardcore PC simulacija.

Ja zaista volim kad mi neko pokaže da nisam u pravu. Time pvećavam moj XP nivo....

Sto se tice trkacke atmosfere slazem se sa Boris Lozac-em. Same trke u GTR-u i rFactoru su mnogo bolje po feelingu. Prvo imate krug za zagrevanje koji iskreno smara ali posle njega kada krenete punim gasom ... waaaaa , tacno zaboravite kojim zverima upravljate , pa pace car-ovi , zute, plave zastave (crne da ne spominjemo), drive trough .. mehanicka otkazivanja... Samo pravi driveri mogu da balansiraju svim tim i pobede.
Jes da u `hardcore` voznjama za PC nema arcade (gtr ima) , ali zato u svakoj osim u iRacingu postoje pomagala, koja srozavaju voznju i gore od arcade-a.

Ali fizika u GT5P je fenomenalna (onakav osecaj inercije i lezanja guma nema ni jedna igra). Grafika, izbor automobila, produkcija , zvuk (narocito korvete) je odlican i jedan od mojih razloga za kupovinu PS3 u bliskoj buducnosti :)

Da im je ta realnost koju hype-ujete toliko bez razloga, na prvom mestu, onda taj damage ni ne bi mogao da se ugasi... ne bi bilo modova za fiziku "arcade, semi-pro, simulation"... Ne znam dokle cete dizati fizicki model GT-a u nebesa, kada se velika velika vecina ljudi slaze da cak i Forza ima bolju fiziku, a o ozbiljnijim hardcore PC simulacijama da ne govorimo...

Bilo bi dobro da probash GT i Forzu pa da se javish opet :)
A btw, pola Simbinovih igara imaju arcade, semi-pro, i simulation modove, jel to znachi da su arkade ? :)

A sto mora da izadje simulacija da bi bila konkurent GT5? Cak ne mora ni da izadje za PS3 vec suparnicku konzolu, prvo na pamet mi padaju Forza 3 i PGR 5 koji jos nije totalno najavljen. Izacice Colin Dirt 2, novi NFS :p i ko zna sta jos.

Jel si ti nekada sedeo u automobilu, na vozachkom mestu ? :)

A btw, pola Simbinovih igara imaju arcade, semi-pro, i simulation modove, jel to znachi da su arkade ? :)

Naravno da znaci :D Koriste placebo efekte i fake-uju najstrasnije kako bi nalozili ljude da su "realne".. ;) Onda dodje neki sto je do juce igrao Dirt i NFS Carbon i naravno da ce umisliti da su Simbinove simulacije nesto najrealnije, kao i za GT.. Dakle, necu nista vise da govorim o njemu dok ne probam, ali ne pricam u tom smislu, pricam da ljudi koji igraju ove voznje kao FPS, skupljaju trofeje i igraju KZ2 samo sa Rocket launcherima :d ne mogu da znaju sta je najrealnije a sta nije, ne znaju kako sljaka endzin raznih takozvanih simulacija, kakve sve forice koriste da umislis da je realno...

Vidim ja na koju stranu ti vuces pricu, Borise. Pa zar ti nije dosadilo? Pusti, neka cekaju najsavrseniju simulaciju (u kojoj ne mozes ostetiti kola i gde mozes pobediti voznjom pored staze), do 2010. te. Ako stvarno opravda svoj "naj" pridev, kupicu tada PS3 za 250-300e. Ma ne, kupicu 2 komada, cisto da potrosim para ko i ovi koji to cekaju 4 godine. Mozda tako jos vise zavolim Sony. :)

Za ljude koji tek pocinju da voze, I rFactor i GT5 i LFS (i svi pod-derivati) imaju izrazito realno upravljanje. Kako vreme prolazi, stices iskustvo, rutinu i pocnes pri voznji da primecujes jos mnogo drugih stvari jer ono sto za sta ti je do juce trebala sva koncentracija sada radis podsvesno.. Tek tada, pocinjes da uvidjas mane. Isto sam doziveo sa LFS-om, rFactorom i svim ISI based simulacijama. GT ne racunam u simulacije otkad me je pobedjivao kum, klizanjem niz zidove oko staze. A zao mi je zbog toga jer je GT1 kriv sto sam uopste poceo da trazim nesto bolje od NFS-a (ili vec sta je bilo tih godina).

Nisam uopste iskljuciv kao neki. Ono sto je u datom trenutku najbolje meni, to cu i voziti. Bez obzira koliko vremena i para sam potrosio na ono staro do tada. Tako je bilo sa F1C i modovima,pa LFS, pa rFactor, pa simbin serijal, rFactor da bih danas na red dosao iRacing. Jeste, ovo zadnje je najskuplje od svega do sada ali bez obzira na to, onog trenutka kad se pojavi GT5 i ako ga nadmasi po mojim kriterijumima, lagano cu se okrenuti na drugu stranu.

onog trenutka kad se pojavi GT5 i ako ga nadmasi po mojim kriterijumima, lagano cu se okrenuti na drugu stranu.

Upravo to i govorim sve vreme, ali bivam docekan na penal svaki put jer to u njihovom mozgu zvuci kao da napusavam igru... Ko normalan ne bi voleo da GT pored predobre grafike, ogromnog broja automobila i sjajnih staza nema i najrealniji fizicki model..
Da me ne shvatite pogresno, i ja sam se poprilicno oladio od LFS-a, muka mi je vise da je mis ravnopravan sa volanom, znam i ja da nikad nista nece biti toliko realno kao voznja pravog automobila, ali i dalje od voznje trazim sto vecu realnost, jer su voznje redak zanr gde radis skoro sve isto kao u pravom automobilu.. Fudbal ne mozes da "simuliras", jedino da trcis sa virtuelnom kacigom po sobi i sutiras loptu, dok su voznje izvodljive, jer radis skoro sve sto radis u pravom automobilu, bez G-sila naravno i jos nekih stvari..
Ako GT dodje barem na nivo LFS-a po pitanju fizike, uzimam bez razmisljanja, zajedno sa G25 volanom verovatno.. iRacing nisam probao i utisci su podeljeni po pitanju da li je toliko napredniji... ali nazalost ono sto sam video po snimcima GT5p i dalje vuce neke mane iz GT4, stvarno ne zelim da poverujem da je to isti endzin samo da su ga malo doradili.. Imaju sve resurse ovog sveta da naprave bruka realan endzin..

Grafika, izbor automobila, produkcija , zvuk (narocito korvete) je odlican i jedan od mojih razloga za kupovinu PS3 u bliskoj buducnosti :)
Oces da kazes da je zvuk auta u GT5P dobar silno grijesis mozda ima pet auta koja imaju dobar zvuk ali ne realan npr Ford Focus ST u stvarnost ima odlican zvuk dok je u igrici zestoko sra..e isto tako F430 itd

Naravno da znaci :D Koriste placebo efekte i fake-uju najstrasnije kako bi nalozili ljude da su "realne".. ;) Onda dodje neki sto je do juce igrao Dirt i NFS Carbon i naravno da ce umisliti da su Simbinove simulacije nesto najrealnije, kao i za GT.. Dakle, necu nista vise da govorim o njemu dok ne probam, ali ne pricam u tom smislu, pricam da ljudi koji igraju ove voznje kao FPS, skupljaju trofeje i igraju KZ2 samo sa Rocket launcherima :d ne mogu da znaju sta je najrealnije a sta nije, ne znaju kako sljaka endzin raznih takozvanih simulacija, kakve sve forice koriste da umislis da je realno...

Cek bre, znachi LFS je jedina simulacija ? A shta on to simulira kada je u LFSu sve imaginarno ? :)

Vidim ja na koju stranu ti vuces pricu, Borise. Pa zar ti nije dosadilo? Pusti, neka cekaju najsavrseniju simulaciju (u kojoj ne mozes ostetiti kola i gde mozes pobediti voznjom pored staze), do 2010. te. Ako stvarno opravda svoj "naj" pridev, kupicu tada PS3 za 250-300e. Ma ne, kupicu 2 komada, cisto da potrosim para ko i ovi koji to cekaju 4 godine. Mozda tako jos vise zavolim Sony. :)

Jel i ti to nisi probao GT5p ? :)

Za ljude koji tek pocinju da voze, I rFactor i GT5 i LFS (i svi pod-derivati) imaju izrazito realno upravljanje. Kako vreme prolazi, stices iskustvo, rutinu i pocnes pri voznji da primecujes jos mnogo drugih stvari jer ono sto za sta ti je do juce trebala sva koncentracija sada radis podsvesno.. Tek tada, pocinjes da uvidjas mane. Isto sam doziveo sa LFS-om, rFactorom i svim ISI based simulacijama.

A shta oni koji simulacije voze 20 godina, koji ih volanom voze 15 godina, koji voze automobil 20 godina, koji su probali veliki broj raznih putnichkih, sportskih i trkachkih automobila, na stazi ? Jel oni imaju pravo glasa da kazu shta je realno a shta ne ili to samo mogu da kazu novokompnovani zaljubljenici u automobilizam koji su do juche mislili kako je Golf najbolji auto ?

GT ne racunam u simulacije otkad me je pobedjivao kum, klizanjem niz zidove oko staze. A zao mi je zbog toga jer je GT1 kriv sto sam uopste poceo da trazim nesto bolje od NFS-a (ili vec sta je bilo tih godina).

I na osnovu prvog dela GTa od pre vishe od 10 godina, ti ocenjujesh GT5p ? Uporedi GT1 i GT2 sa ostalim voznjama iz tog vremena, i videcesh koliko je GT5p napredan u odnosu na bilo shta shto postoji. Nije dovoljno da igra ima zelene zastavice i kvazi damage da bi bila simulacija, a isto tako ona ne mora to da ima da bi isto to bila. Ja kada vozim automobil koga poznajem i koga sam vozio i on je opasno blizu pravog automobila, to je simulacija, a ne igra u kojoj automobil ne moze da zakochi.

Oces da kazes da je zvuk auta u GT5P dobar silno grijesis mozda ima pet auta koja imaju dobar zvuk ali ne realan npr Ford Focus ST u stvarnost ima odlican zvuk dok je u igrici zestoko sra..e isto tako F430 itd

U pravu si, shteta shto se lozish na pogreshne automobile :)

Btw, F430 ima savrshen zvuk u GT5p.

Poslednja izmena:
JI na osnovu prvog dela GTa od pre vishe od 10 godina, ti ocenjujesh GT5p ?

pa sto jes jes.. i gt5 ima taj prob. jednu stazu nikako nisam mogao da predjem dok na kraju nisam prosao kroz kljucnu krivinu pod punim gasom, klizajuci uz zid :) .. trebalo bi da stave makar i kvazi damage da bi se izbegle ovakve situacije.

a ne igra u kojoj automobil ne moze da zakochi.

true :)

ne znam dal si ti ili neko drugi ranije rekao, ali svidelo mi se: nije simulacija da bude sto teze, nego sto realnije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno