Šta je novo?

Gran Turismo 5 Prologue

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad ce maci onu ******sku skripu guma? :) Kvari izuzetno pozitivan utisak o igri. Ima tu jos par falinki ali nijedna kao ova.

Ne zna se, ali racunaj u najboljem sluchaju kraj 2009.

Da li u GT5 sva kola imaju svoj brzinomjer ili kao u Forzi sva kola imaju isti?

Poslednja izmena:
GT5p ima incar pogled, pa svaki auto ima svoju unutrashnjost, ne samo brzinomer :)

Znam da ima incar al igram iz pogleda gdje je kamera skroz spustena vidi se samo obrtomjer i brzinomjer.

Ne razumem zashto bi neko vozio sa branika pored onako dobrog incar pogleda. U svakom sluchaju, cajgeri se ne razlikuju ako se dobro secam, video sam nekoliko puta po par sekundi kada sluchajno prebacim pogled.

Poslednja izmena:
Ja uvek vozim sa roof cam view, najpreglednija je i osecaj brzine je najbolji po meni...

Posto nisam igrao GT5 P da opet uporedim s Forzom, da li je i tamo ostala ona RETARDIRANA skripa guma??? Ne mogu da vjerujem da se skripa guma u Forzi cuje ko u GT2

Shkripa guma u GT5 vishe ne smeta, nije ona tu glasna, nego je tiha u svim ostalim igrama. Probaj malo oshtrije da vozish serijski auto da vidish kako ce da shkripi ko nenormalan. U forzi i slikovi i S1 gume shkripe potpuno isto, a da ne navodim gomilu drugih retardiranih stvari.

Poslednja izmena:
Drivere, prenaglaseno je isuvise. Evo ako si bas toliko dokon uzecemo da snimamo auto u real world i da ga uporedimo sa GT5 :)

Fora je u tome shto ne mozesh mikrofonom da prikazesh koliko je neshto glasno/tiho, jer on to pojachava/utishava u zavisnosti od vrste mikrofona, pa ne mozemo tako nikako da uporedjujemo, vec da dodjesh na sledeci Honda Club Serbia track day na prolece, pa da chujesh iz prve ruke :)

Shkripa guma takodje uzasno zavisi od vrste gume i njihove istroshenosti, i ne mislim na racing, sportske ili street, vec se medju najobichnijim street gumama koje svi voze, razlike mogu da budu primetne u zvuku, e tu mozemo da kazemo da GT5p nije dosledan, ali ako cemo toliko da trazimo dlaku u jajetu... :)

Evo ovih dana vozim malo Forzu, i isto se jako chuju gume pri bilo kakvim vecim brzinama.

Poslednja izmena:
Nisam ja mislio na jacinu skripe nego je po meni potpuno promasen zvuk. Nekako zvuk je "pretvrd"

Taj zvuk skripe je uzasan i nije promenjen od 4-orke, plus sto je bukvalno .MP3/Wav fajl pa zvuci isto koliko god ti proklizavao, odnosno zvuk nije simuliran, kao i zvukovi motora... Ali sa simuliranim/sintetizovanim zvukom ne mogu da se dobiju bas realni rezultati, odnosno da lici kao pravi zvuk motora... pa sad, sta je kome bolje... neke simulacije se odluce za jednu, neke za drugu varijantu...

Taj zvuk skripe je uzasan i nije promenjen od 4-orke, plus sto je bukvalno .MP3/Wav fajl pa zvuci isto koliko god ti proklizavao, odnosno zvuk nije simuliran, kao i zvukovi motora... Ali sa simuliranim/sintetizovanim zvukom ne mogu da se dobiju bas realni rezultati, odnosno da lici kao pravi zvuk motora... pa sad, sta je kome bolje... neke simulacije se odluce za jednu, neke za drugu varijantu...

Vala ni zvukovi kola nisu neki, npr u Forzi su bolji za klasu.

Poslednja izmena:
Vala ni zvukovi kola nisu neki, npr u Forzi su bolji za klasu.

Nisam igrao GT5p ali u cetvorci su dobri samo na "prvo slusanje". Ali verujem da je slicno i u 5-ici... Zbog toga vozim samo jednu voznju, jer ima simulirani zvuk motora, koji mnogo znaci u trkama, na primer ides uzbrdo u trecoj i taj zvuk nije isti kada ides istom brzinom po ravnom, kao u pravom automobilu, mozes dosta da se oslonis na zvukove motora, sto ne moze da se kaze za "predefinisane" zvukove koje 99 % simulacija koristi... ALI, za GT, koji ima automobila koliko ima, nema sanse da svaki ima sopstveni simulirani zvuk :) svi bi morali odprilike isto da zvuce, pa je razumljiv ovavak pristup (snimis zvuk pravog automobila i ubacis u igru) ali nekima to ne odgovara odnosno odmaze u trkama..
Jos jednom ALI, i takav pristup moze da zvuci skoro kao simulirani zvuk, i nadam se da ce uspeti u tome, iRacing takodje ima isti sistem, ali kako cujem, jako dobro je izveden i ne odmaze kao u drugim simulacijama...

U GT5p zvukovi su za dve klase bolji od GT4, i dalje su sintetizovani, ali su bukvalno kao pravi. Forza ima neke zvukove bolje, ali ima i gomilu krsha, jer nije dovoljno da auto zvuchi "mocno", vec da se taj zvuk "ponasha" kao da ga automobil pravi, a ne da ga samo semplujesh i da igra "stisne play". U GT5p nisu savrsheni, ali s obzirom da su sintetizovani zbog broj automobila u full igri, niko ne moze da im pridje. Skoro sam vozio GTR 2 i GT Legends, i tamo osim toga shto se zvukovi mnogo deru, nisu nishta u odnosu na GT5p shto se tiche ponashanja zvuka.

A ti Borise i dalje komentarishesh GT5p, a nisi ni demo probao :) Zvukovi kochnica u GT5p su isto kao i zvukovi motora mnogo bolji nego u GT4.

Poslednja izmena:
Ima još jedna stvar kod guma. Gume nemaju raspon zvuka u realnosti - ili se čuju ili se ne čuju. Tako da ko traži da zvuk guma bude različit od situacije do situacije, preteruje.

Stavi ga na flesh i u save-ovima ce ti se pojaviti novi uredjaj, taj flesh. Idesh trougao i copy, i on ce ga sam prekopirati tamo gde treba.

Ja mislim da treba fleshu da pristupi iz "Save data utility" dela, pa da odatle prekopira file.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno