Šta je novo?

Gran Turismo 5 Prologue

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa nema bas volana za tu kintu :) Najjeftiniji volan sa Force Feedbackom (a bez FF-a ne vredi uopste kupovati volan, veruj mi) od Logitecha ti je Formula Force EX, a mislim da on ne radi na PS3...
Najjeftiniji koji radi na PS3 je DFP (Driving Force Pro) i on ti je nekih 120 eura, to je sjajan volan koji radi i na PC-u...

Znao sam da ce biti ovako....

I onda pustim klinju od 4 godine (kom i kupujem volan) da ga cima do unistenja i bacio sam 120 eura u vodu....

*** sta da ti kazem.. :)
Ako je za klinju onda mu ne treba Force Feedback ali pitanje je da li ti jeftiniji volani uopste rade na PS3, ja koliko znam samo DFP i G25 rade...

*** sta da ti kazem.. :)
Ako je za klinju onda mu ne treba Force Feedback ali pitanje je da li ti jeftiniji volani uopste rade na PS3, ja koliko znam samo DFP i G25 rade...

Ne, mislim da mi FF ne treba, ako je neko imao iskustva ili probao neki jef. volan (bar toliko da je utvrdio da radi) informacija je dobro dosla...

po meni nista ispod Driving Force Ex PS3 ne vredi za GT5P a on je preko tvog budzeta (5-6K)
Ja imam Driving force Pro doduse
Probao sam par jeftinih kod ljudi i jednostavno to nije to. Ali DFPro se lose pokazuje u dosta arkadnih voznji... go figure.

po meni nista ispod Driving Force Ex PS3 ne vredi za GT5P a on je preko tvog budzeta (5-6K)
Ja imam Driving force Pro doduse
Probao sam par jeftinih kod ljudi i jednostavno to nije to. Ali DFPro se lose pokazuje u dosta arkadnih voznji... go figure.

Uh.... Ne mogu verovati da sam toliko nejasan. Kazes u prethodnom postu, "probao sam........nije to to". E pa to mi treba, ili si uveren da ce klinac od 4 godine podeliti ovo misljenje sa tobom. Meni bas treba taj jeftiniji....Pa sta mislis da ce se desiti sa tim volanom za mesec-dva, bice unisten i samo za bacanje. Jeftino, a radi. Nema kvalitet a radi. E to mi treba, kao da ne razumete o cemu pricam. Klinja ne zna sta je FF, njega interesuje da ga cima levo - desno i da on ide u tim pravcima...Nisam narodni poslanik pa da kupim sinu od 17 godina mecku SLK (da mali uci da vozi). Evo ti jugo 20 godina star, pa kad naucis da vozis vidi sta ti treba...

Fora je što ti jeftini ne rade na PS3, tj ne mogu da tvrdim 100% ali tako stoje stvari. Sve što valja je skuplje od 100e.
Ovo bi ja uzeo za sony:

Driving Force GT

A1629596.jpg

EDIT: Ovo je najjeftiniji koji podržava 100%, a da "valja".

Driving Force EX

Poslednja izmena:
Meni npr. jedan PS3 Logitech joypad ne radi u GT5P (secam se da sam se skandalizovao)barem nije kada sam prvi put pokusao, od tada je proslo par update-a pa su mozda sredili stvari. To je po meni veliki kiks. Tako da je sasvim moguce da imaju probran spisak podrske volana.

Sto se tice najjeftinijeg kakav ti treba jednostavno pozovi par distributera i objasni im kao ovde i znaces na cemu si.

ako Driving Force EX radi na ps3 onda bi trebalo da radi i Formula Force EX, jer su to u principu isti volani (identicna mehanika), samo druge boje i pise da je jedan za PS drugi za PC, dok sasvim normalno rade i na platformi koja navodno nije podrzana.

Podrshka volana zavisi od igre, a ne od konzole. DFP i novi DFGT ce sigurno biti podrzani u svim igrama na PS3, jer su to zvanichni playstation volani, sve ostalo je kockanje.

Ali DFPro se lose pokazuje u dosta arkadnih voznji... go figure.

Kakve to veze ima sa volanom. Nije se on pokazao nego sama voznja, odnosno podrshka za volane u njoj. Losha podrshka u arkadama je uvek bila na svim platformama, kao da ce neko ozbiljan da vozi to volanom.

Uh E pa to mi treba, ili si uveren da ce klinac od 4 godine podeliti ovo misljenje sa tobom.

Dete od 4 godine ne moze ni da koristi volan sa FFom prvo zbog velike sile, a onda ne moze ni da stiska velike papuchice, kako mislish da tako malo dete stisne, ili cesh ti to da radish za njega ? :). A drugo, to shto radish ce biti isto kao za bilo koju drugu igrachku, dosadice mu posle pola sata..

Uopshte nije lako voziti volanom, a pogotovo loshim volanom i u igrama sa loshom podrshkom za volan, tako da ima da batali pre nego shto je i krenuo da vozi :) Sve sam to proshao vec, bez 6-7 godina nema smisla uopshte davati detetu da vozi volanom.

Poslednja izmena:
Podrshka volana zavisi od igre, a ne od konzole. DFP i novi DFGT ce sigurno biti podrzani u svim igrama na PS3, jer su to zvanichni playstation volani, sve ostalo je kockanje.

Kakve to veze ima sa volanom. Nije se on pokazao nego sama voznja, odnosno podrshka za volane u njoj. Losha podrshka u arkadama je uvek bila na svim platformama, kao da ce neko ozbiljan da vozi to volanom.

Dete od 4 godine ne moze ni da koristi volan sa FFom prvo zbog velike sile, a onda ne moze ni da stiska velike papuchice, kako mislish da tako malo dete stisne, ili cesh ti to da radish za njega ? :). A drugo, to shto radish ce biti isto kao za bilo koju drugu igrachku, dosadice mu posle pola sata..

Uopshte nije lako voziti volanom, a pogotovo loshim volanom i u igrama sa loshom podrshkom za volan, tako da ima da batali pre nego shto je i krenuo da vozi :) Sve sam to proshao vec, bez 6-7 godina nema smisla uopshte davati detetu da vozi volanom.

Pa razmislicu o ovome, mozda je zaista suvise rano za volan. Pozdrav...

Nordschleife sto je sa ovom stazom nesto sam gledao po netu da treba da se pojavi za download.

Nece biti Nordschleife za download, to nije "prava" staza, malo su tweakovali GT4 verziju samo zbog neke promocije u nemachkoj.

Poslednja izmena:
Ljudi ne mogu vise da se vozam i skupljam kintu za bolji auto. Zavrsio sam one donje dve klase trka (valjda C i B), e sada sam zavrsio i sve osim jedne trke na A ali mi nedostaje Ferari da predjem i tu zadnju. Sa parama sam tanak i trebao bi da vozim bar 20 pobednickih trka da zaradim za tu zadnju stazu.

Posto imam skinute save game sa nekog sajta sa svim otkljucanim automobilima ajde samo ukratko kako da to ubacim u igru pa da se vozam kako hocu...

Prebaci folder PS3 na usb stick, ubaci stick u PS3 --->Save Data Utility --->Izaberi USB stic --->Copy --->Overwrite.
Samo pazi da skines game save za tvoju verziju igru, a i GT5 mora biti updatovan na Spec 2.

Prebaci folder PS3 na usb stick, ubaci stick u PS3 --->Save Data Utility --->Izaberi USB stic --->Copy --->Overwrite.
Samo pazi da skines game save za tvoju verziju igru, a i GT5 mora biti updatovan na Spec 2.

Pa odradio sam pre nekoliko dana sve update koje je igrica trazila, znaci to bi trebalo da je to. Ok, hvala...

evo izjave Marka Pavlicevica dvostrukog sampiona u vezi GT5P los osecaj brzine,previse zanosenja,teska procjena kad da se zakoci... isproba je na Driving Force Pro ...ako neko ne zna koje M.P. moze da provjeri na www.samss.org.yu

Na tom sajtu i nema baš nekiih podataka o njemu ili ih ja nisam našao. Sreća pa sa druge strane znam ko je on. Lepo je što smo čuli njegovo mišljenje, ali ja godinama svaki dan vozim brži auto nego što on vozi na trci, pa šta sad. Mislim, nije on dvostruki prvak sa F430 i GTR da bi njegova izjava bila TOLIKO teška. U GT5P nema Yuga. Mada verujem da je dosta bolji vozač od mene.

Naravno, ne pričam da je GT5P surova realnost, niti da je ono veran prikaz svih automobila, ali je u ovom trenutku 50% bolje od druge najbolje vožnje.

A problem je i sa onim čime se vozi. Ja recimo, po prvi put, imam problem kočenja u igri, jer je prosto realnost igre prevazišla mogućnosti davanja povratnih informacija od strane volana.

Što se tiče "lošeg osećaja brzine" te kritike sam do sad samo slušao od ljubitelja NFS serijala, a što se tiče zanošenja... ne verujem da je u GT5P probao R3 gume.

Poslednja izmena:
sve u svemu rekao je da je dobra igrica.pusta sam mu i na pc GTR2 odma mi je trazio da mu ukljucim GT5P. na tom sajtu imaju samo rezultati

Pa jel to onda znachi da su sve simulacije koje postoje nerealne jer sve su teshke kao GT5p ili je josh vishe sve to izrazeno, pa NFS ispada najrealniji ? :)

I to shto kaze Bane, ja sam dugo vozio jacheg juga nego shto on vozi na trkama, i nekoliko duplo jachih sportskih automobila, poslednjih 20 godina i uopshte ne racunam sve automobile koje sam probao, tako da mi ne treba tudje mishljenje da bi znao shta je realno a shta ne :)

A o domacim trkama tek mogu da pricham :)

Poslednja izmena:
Sigurno da je GT5P najrealnija simulacija nikako ne ispada da je NFS realniji od GT5P ali nije ni bog zna sad nesto ekstremno realan.
Ispada da je on vozio samo Juga,a on je vozio mnogo auta koja prelaze 300 konja to sigurno znam.

Pa dobro Driveru, meni je njegova izjava bas zanimljiva, jer mi covek deluje realniji od tebe, a i nije ni u jednoj taboru :) .

Josh jednom ponavljam, kako objashnjavate da mu GT5p nije realan, i sve je teze nego u stvarnosti, znachi da nisu ni ostale simulacije realne ili su josh nerealnije, jer ima i onih gde automobil josh loshije kochi, josh lakshe izgubi grip itd. Da izuzmemo iz priche ko shta tvrdi, vec samo da ukljuchimo logiku. Po njegovoj tvrdnji, arkade su realnije od simulacija, da li je to nekome logichno pa makar i da nema dozvolu ?

Poslednja izmena:
ja jos jednom kazem da arkade nisu realnije i ne ispada tako u arkade poput NFS itd auta lete po dvesta kroz krivine onda onaj motion blur itd.ali GT5P nije "ekstremno" realan evo npr u stvarnost mozes da uletis sa obicnim gumama neke krivine do cak 20km/h vise nego u GT5P sa R3 gumama dje odma pocinje da skripi.

To ćemo najbolje znati kada se pojavi Tskuba staza. Jer na Tskuba stazi ima najviše snimaka civilnih automobila.

dobro da batalimo raspravu najrealnija trkacka voznja je GT5P.

Šta se ljutiš odmah. Ja te lepo pitao odakle ti podatak o razlikama u brzinama u krivinama, a ti mi nisi odgovorio. Onda ti lepo kažem da sačekamo Tskubu gde ima najviše snimaka civilnih automobila sa uličnim gumama pa da uporedimo sa igrom. Ili si ti možda vozio GTR na Suzuki pa znaš nešto više od nas.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno