Šta je novo?

Gran Turismo 5 Prologue

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A zasto je instalacija na HDD neophodna?

Pih, ovo je online do jaja zabavno. Nije mi žao nijednog dinara:D.

Samo ovo bre neka stoka, ja lepo vozim pošteno a oni me samo gruvaju od nazad:wall::d:d

Ne ide mi preci trku za B licencu, kad treba obici sve automobile za 1 krug a pocinjem zadnji, dozvoljenja sam Honda Type R. Najbolje do sad sto sam uspeo je biti 6-ti.

Vreme kruga je mi je 1.35 max.
Najbolje sto sam uspeo online je 1.25 na toj stazi ali tad se pocinje sa zaletom a ovo za B licencu je start od 120km/h.

Stigao GT5:)
Posto sam apsolutni nepoznavalac automobila, kupio sam na pocetku citroen c4 (prvo sta sam mogao sa početnim "kreditom"). I pošto sam pimetio da su na stazi svi dosta brži od mene hteo sam da "nabudžim" auto. Ali tu nastaje problem,jer nemam pojma gde se to radi. Udjem u garažu i tamo mogu samo da prodam auto ili da menjam, ali pošto imam samo jedan auto obe opcije otpadaju. I eto to je prvo pitanje:
1. Da li postoji uopšte taj deo gde se mogu kupovati novi motori i ostalo?
Začudilo me što postoji tako malo trka u klasi C. Jedno desetak, s tim što se staze ponavljaju. Ne znam da li je takva situacija i sa ostalim klasama, ako je ista onda je zaista smešno na šta im je otišao ceo BR. Nadam se da nije.
2. Da li se "prelaženjem" trka u npr. klasi C , oslobađaju neke nove? Odnosno, da li klasa A i B ima više trka nego C? Nadam se da razumete.
Eto to bi bilo za početak. Najviše me zanima kolio ovaj "prolog" sadrži različitih staza i koliko ima tih zadataka ukupno u svim klasama?

Šta donosi update? I odakle i kako ga skidate? Da li regularno sa ps stora ili preko igrice baš?

Poslednja izmena:
Stigao GT5:)
Posto sam apsolutni nepoznavalac automobila, kupio sam na pocetku citroen c4 (prvo sta sam mogao sa početnim "kreditom"). I pošto sam pimetio da su na stazi svi dosta brži od mene hteo sam da "nabudžim" auto. Ali tu nastaje problem,jer nemam pojma gde se to radi. Udjem u garažu i tamo mogu samo da prodam auto ili da menjam, ali pošto imam samo jedan auto obe opcije otpadaju. I eto to je prvo pitanje:
1. Da li postoji uopšte taj deo gde se mogu kupovati novi motori i ostalo?
Začudilo me što postoji tako malo trka u klasi C. Jedno desetak, s tim što se staze ponavljaju. Ne znam da li je takva situacija i sa ostalim klasama, ako je ista onda je zaista smešno na šta im je otišao ceo BR. Nadam se da nije.
2. Da li se "prelaženjem" trka u npr. klasi C , oslobađaju neke nove? Odnosno, da li klasa A i B ima više trka nego C? Nadam se da razumete.
Eto to bi bilo za početak. Najviše me zanima kolio ovaj "prolog" sadrži različitih staza i koliko ima tih zadataka ukupno u svim klasama?

Šta donosi update? I odakle i kako ga skidate? Da li regularno sa ps stora ili preko igrice baš?

A sto te toliko mrzi da citas postove?

Uh, isprobao sam. Bas mi je nedostajalo ovo manijacko posvecivanje svemu i svacemu u igri. Polyphony rules, stvarno. Necu da komentarisem voznju, jasno je da je to besprekorno, ali ne mogu da zamislim koliko bi sve bolje izgledalo da postoji npr. 4xAA. Ovako jedino to skrece paznju sa IDEALNIH modela. Sigurno je bolje u 1080P, ali nemam TV koji to podrzava.

Sto se mene tice, isto ovo plus AA i damage model = savrsena igra.

Poslednja izmena:
Ne ide mi preci trku za B licencu, kad treba obici sve automobile za 1 krug a pocinjem zadnji, dozvoljenja sam Honda Type R. Najbolje do sad sto sam uspeo je biti 6-ti.
Prvu krivini (ili drugu, tamo gde prvi put obilaziš) idi široko, spolja... iako ne deluje da treba tako. Ja sam sve išao iznutra, ali to je bila greška :).

Ljudi potreban mi je savet!

Nabavio bih GTp, jer sto vise gledam trailere sve ga vise zelim.

Medjutim ja racing igre nisam takao od GT1 (ps1), pa ne znam da li vredi uzimati ili ne. Naci ne razumem se puno oko kola i to, ali kad vidim kako igra izgleda, pa zvuk automobila.......nesto me vuce da je pazarim...............

????????? ;)

Buraz, stignes li ti jesti ili otici u WC?
Koliko ti je vremena trebalo da se naviknes ovo ovako voziti? Ja se rijesio japanske verzije jer sam u svakoj krivini izletao i po travi ili pjesku vozio kada poiskljucujem pomoci!

Ja uopshte nisam mnogo vozio Prolog, vecinu vremena na PS3 mi je klinac na Ratchet and Clanku :) A shto se tiche voznje, pa primeti mi nick, ja vozim simulacije 15 godina volanom i inache pratim automobilizam 20 godina :) Ovo uopshte ne gledam kao igru, vec upotrebljavam real-life znanje shto za izbor automobila, sto za samu voznju, i zato mi nije bitno da se takmichim i osvajam zlata, vec da uzivam u automobilima i stazama koje poznajem mnogo pre ove igre.

Poslednja izmena:
PS1 sam bio i kupio zbog GT i posle 3 meseca neprekidnog igranja (tek sam presao 60% igre) videh da je djavo odneo salu i prodam PS :(

E sad, vuce me ovaj GT5 i PS3 uopste :D i imam jedno pitanje. Koliko je tesko tj. kako je uopste voziti na joypadu? Znam da bi bilo najbolje da uzmem volan, ali ne uklapa mi se sada u finansijsku konstrukciju...

E stvarno...ajd da proba neko sa joypadom,jel se koristi pecurkica ili mora na debilni r2? Ni meni se ne uklapa sad volan da uzimam...

Može i pečurka a može i dugmići:D. Lakše je na pečurci, iako mi se u početku nije činilo tako jer sam navikao da igram na dugmićima sa PC gamepada. Ovde koliko "jako" cimneš pečurku toliko auto skreće, nije loše. Može sasvim fino da se igra ko nema para za volan.

Pa el moze da se igra sa Sixaxis opcijom?

Sta predstavlja Standard i Professional physics?

Može i pečurka a može i dugmići:D. Lakše je na pečurci, iako mi se u početku nije činilo tako jer sam navikao da igram na dugmićima sa PC gamepada. Ovde koliko "jako" cimneš pečurku toliko auto skreće, nije loše. Može sasvim fino da se igra ko nema para za volan.

Ma ja sam i navikao na anlognim da igram,pitam zato koju god voznju da probam sve su prebacili gas sad na r2:mad:

Sta predstavlja Standard i Professional physics?

Standard je mnogo lakshi, kao da si poukljuchivao svu mogucu elektroniku, professional je hardcore, ali opet morash da iskljuchish i pomoci ako hocesh "full" realno.

Pa el moze da se igra sa Sixaxis opcijom?

Ne moze, ali ne vidim da bi to neshto pomoglo i bilo bolje od pechuraka. Naviknesh se ti na pechurke, ali volan je tek prava stvar, mnogo precizniji i imash povratnu informaciju od puta. DS3 bi bio mnogo bolji zbog FFa za GT, i voznje uopshte.

Ma ja sam i navikao na anlognim da igram,pitam zato koju god voznju da probam sve su prebacili gas sad na r2:mad:

Pa niko te ne tera, sve komande se mogu namestiti po zelji :)

Poslednja izmena:

Vreme kruga je mi je 1.35 max.
Najbolje sto sam uspeo online je 1.25 na toj stazi ali tad se pocinje sa zaletom a ovo za B licencu je start od 120km/h.

Evo ja sam iz nekog 5 ili 6 pokusaja uspeo, doduse zavrsio sam treci. Bitno je samo da ovih nekoliko prvih vozila ispred tebe glatko zaobidjes bez mnogo gubljenja vremena, Nije ni AI svaki put isti, moze da se jednom odvoji grupa od njih 4,5 i onda ne mozes nista ma koliko dobro vozio, neki put neko izleti sa staze, neki put se samo jedna kola odvoje od ostalih. Samo pokusavaj i jednom ces da ubodes da budes makar treci.

Kako je isto Sixaxis i analogni stick, to ne moze da se poredi nikako! Ne mogu da verujem da nema Sixaxis podrske, pa to i Motostorm ima!

Zbunio me ppredrag sa izjavom da je nabavio za 3250 a ja nigde nisam video ispod 3490. Btw nije da mi se zuri da je kupim jer sad uzivam u unchartedu i standardnom cod4, ali rekoh da se informisem sta mi predstoji :D

Da pojasnim... Konzolu sam kupio u G...s-u i samim tim dobio karticu sa 7% popusta na sve što kupim kod njih. Ako post liči na reklamu, molim moderatore da obrišu

Poslednja izmena:
Dobra voznja, ali mi se cini da jako ostro napadas neke krivine, pa dosta usporis sa proklizavanjem, treba dosta sire da ulazis... Inace super igra, oduvek me je privlacio Gt ali nikada nisam imao prilike da probam :).

Ma to je na mestu, ali u ovoj situaciji je nemoguce drugachije, pogotovo sa F40 understeer/tork masterom :) Staza uska, njih 15 oko mene, borim se da ostanem na stazi u F40 u svakom trenutku, za jedan krug treba obici shto vishe njih, pa sam ishao na to, mozda sam kao demonstraciju F40 trebao da snimim neku opushteniju trku ;)

Poslednja izmena:
Da, lepo se vidi kako se auto otima kontroli pri gasu i izlasku iz krivine.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno