Šta je novo?

Grafika zamrzava kompjuter i baca raznobojne linije po ekranu ?

Kasa5033

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2013
Poena
230
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D; EK-Quantum Momentum² ROG Crosshair X670E Hero D-RGB - Plexi
Matična ploča
ASUS ROG Crosshair X670E Hero
RAM
G.Skill Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL30
GPU
Power Color Red Devil RX 6900 XT; EK-Quantum Vector Red Devil RX 6800/6900 D-RGB - Nickel + Plexi
Storage
T-Force Carder 2TB PCIe 5.0, Samsung 990 Pro 4TB PCIe 4.0, Kingston 1TB M.2, 2x Samsung 860 EVO 1TB
PSU
Corsair HX 1000
Kućište
Thermaltake Core V51; 2x 360mm rad, D5 pump; EK-Quantum fittings, ZMT tubing
Monitor
ASUS TUF VG27A, ASUS ROG MG279Q
Miš & tastatura
Logitech Pro Superlight; Razer Blackwidow V3 PRO wireless
Ostale periferije
Logitech Z623
Laptop
Lenovo Legion 5 Pro i7-14700HX, 32GB, RTX 4070 8GB, 1TB PCIe 5.0 SSD
Mobilni telefon
Samsung S23 Ultra 12GB/512GB
Steam
Kasapin5033
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Kao sto naslov teme kaze imam dati problem. U pitanju je Sapphire R9 280X DualX. Graficka je radila u normalni uslovima, znaci dobro provetreno kuciste, nije rudarila ili se bavila slicnim aktivnostim koje je naprezu 100% 24h. Znaci samo je koriscena za igranje novijih naslova i par starijih DX9 naslova. Kupljena je u decembru 2013. godine. Imam najnovije drajvere 13.12. ( 14.X drajvere ne koristim jer su i dalje u Beta fazi). Jednom je przena u Furmarku 24h i max temp je bio 64C na sobnoj temp od 24C. Sinoc sam igrao BF Bad Company 2 i samo odjednom je zakovao zvuk i slika i cak ni restart dugme ne pomaze, pa sam morao da gasim napajanje da bih ugasio komp :crash:. U windows folderu nije bilo minidump fajla. Procesor je OC na 4,2GHz ali su mu max temp 65C kada se igraju zahtevne igre. Graficka radi na stock vrednostima od 1020 i 1250 MHz na gpu i memoriji od kako je ubodena plocu. Ovo mi se desilo par puta od kako je kupljena, ali opet bih se iscupao sa restartom, ali ne i ovaj put. Jos jedna zamerka je sto se cuju zavojnice kada se igra STALKER i kad nakuca preko 2000fps u FRAPS-u. Paljenje Vsynca i capa fps na 60 pomaze ali se opet cuje malo. U novijim igram nema zavijanja. Pomozite sta da radim, da li da je reklamiram jer je i dalje pod garancijom od 2 godine, a ovaj problem se javi mozda jednom ili dva puta mesecno ? A i nervira me sto kazu da ce biti popravljena u razumnom roku( sto moze biti i vise mesec), a odgovor da cekam 15 dana. Sta mi je ciniti :wall:

I sam monitor izgleda slicno ovakvim slikama :( rVcMeVX.jpg ili ovako 0cdb90e.jpg Ocajan sam :(

Neispravna je cim ima tako neke linije i/ili kockice, tackice. Verovatno joj riknula memorija, reklamiraj.

Znaci reklamacija, pih ima da se napatim sa intel HD4000 :( Jos moram da nabavim i HDMI/VGA adapter :mad:

imam i ja takav problem mada je ova moja 7300le msm da je i meni i tebi hladni lem makar tako pričaju e sad nisam radio reflow ali msm da je to to

Nosi je u servis, kada već imaš garanciju. Neka drugi misle umesto tebe. :smash:

Cim imas garanciju, pravac servis i nemas brige. Takav problem je definitivno znak da se graficka polako ali sigurno raspada.

Pa bas da se polako raspada, ne bi se reklo, vidis da nije ni 4 meseca napunila :d

trazi da ti zamene za drugog proizvodjaca

Ljudi je vratili iz servisa i kazu da joj nije nista :mad: Ali su zato jebali mater orginalnoj kutiji ( izvinjavam se na grubim recima, ali nema blazeg opisa) Jos je nisam testirao u Bad Company 2, ali izgleda da je sve uredu za sad u BF4 i slicnim igrama. I skinuo sam i instalirao sad 14.2 Beta drivere. Ako rikne dobice je oni opet !

Stavi ti njoj Furmark, Unigine Heaven i MSI Kombustor domace zadatke, pa ce se pokazati, verovatno je nisu dovoljno testirali u servisu.

Ljudi je vratili iz servisa i kazu da joj nije nista :mad: Ali su zato jebali mater orginalnoj kutiji ( izvinjavam se na grubim recima, ali nema blazeg opisa) Jos je nisam testirao u Bad Company 2, ali izgleda da je sve uredu za sad u BF4 i slicnim igrama. I skinuo sam i instalirao sad 14.2 Beta drivere. Ako rikne dobice je oni opet !
Daj bože te su je zakrpili.
A krpili su je sigurno, ovo je kako su kolege već rekli 100%-tni hw problem.

Unigine Valley isto mozes da probas, dosta dobro stresira graficku.

Jos jedna zamerka je da se sad greje 4-6C vise nego ranije ? Nista u kucistu nije menjano, samo su kablovi jos vise usklonjeni :(

Djavo ih odneo :mad: Unigine Valley i Heaven zagreju GPU do samo 64C posle vise od sat vremena, dok BF4 przi GPU na 67C sa istom ambijentalnom temperaturom :(

Sto ti smeta ta temperatura? Nije da ide iznad 80-90 pa da imas razloga da se brines. :)

Bucna je kada ode preko 64C, nije ovo VaporX.

Opet isto njesra :mad: Ja na netu kad mi ovo baci IMAG2053.jpg
Servis kaze da joj nije nista po obicaju :(

Servisu skakati po kostima sve dok ti ne zamene za drugu graficku. 500 puta zvati. Dolaziti. Cimati. Gnjaviti. Jedino tako.
Ja imam negativno iskustvo sa jednim Asus laptopom i ispalli su me užasno jer me mrzelo da dosadjujem.

Servis je u Cacku, Alti. Krvi cu im se napiti u smislu ici u drustvo za zastitu potrosaca :mad:, ako mi ne uslise zahtev tj :d

Ja ne znam kakvi to rade tu kod tebe...

Ovde u NS-u mi bez problema menjali kartu pa posle kada sam tu drugu vratio oni mi bez problema vratili novac...

Pa problem je sto ja to moram da saljem za Cacak, a ambalaza mi nije kompletna jer mi fali ona baro kutija u kojoj je bila upakovana i oni su je dokusurili spoljasnju ambalazu dok su mi vratili kartu iz Cacka brzom postom :mad:

nema to veze nikakve , imaš ambalažu(kakvu takvu) i fiskalni .
pozovi se na zakon o zaštiti potrošača, odi do opštine u tržišnu i objasni im sve, uzmi broj telefona, odi do prodavnice i pozovi tržišnu odatle pa im daj da porazgovaraju.

i traži novu karticu ili pare natrag .

sam sam izveo istu akciju i prodavac mi je istog momenta zamenio karticu boljom .

moraš da im pokažeš da znaš svoja prava, pa da vidiš kako gutaju.

http://www.zapotrosace.rs/CMS/download/zakon-o-zastitti-prava-potrosaca-republika-srbija_cir.pdf

Poslednja izmena:
Ja sam kartu poručio preko online shopa i naravno imam garanciju, ambalažu, kakvu takvu, i fiskalni račun, ali ne mogu da idem do njihovog magacina u Čačak iz Prijepolja radi rešavanja spora. Jedino mogu opet da posaljem kartu i da pretim zakonom. Ja samo hocu istu ili slicnu R9 280X koja ne pravi brljotine ili da mi vrate pare pa ću sam da je kupim.

Poslao sam mail Drustvu za zastitu potrosaca, jer izgleda da nema predstavnika u Prijepolju :( Da vidim sta ce mi odgovoriti.

Nadam se da će sve ispasti dobro na kraju...
Ja sam prvu kartu zamenio zato što je ispuštala neke čudne zvuke, a na drugoj je jedan ventilator malo brujao kada se ručno namesti brzina između 34 i 65%.Na automatic je sve radilo normalno.
A oni mi bez i jedne reči vratili novac...

Brate moja brunda na stock i vriste zavojnice kao blesave kada se upli neki naslov u DX9 ili DX10, uglavnom kada FPS poblesavi i ode na 2000 ili kad izlazim iz Valley ili Heaven benchmarka. Ventilatori su neverovatno bucni cim predjes 46% na auto. Boostuje do 1020MHz i 1500MHz na memoriji. I pored dva sickleflow koji duvaju spreda i jednog na boznoj strani, opet se cuje kao blesava. Ali ne smeta to meni puno, samo da me ne izda svaki put kad mi treba, ne trazim ja puno :) Sapphire 6950 sa DualX hladjenjem je bila neuporedivo kvalitetnija i tisa cak i sa OC od 1100MHz na jezgru i jos nekih 1300MHz na memoriji. Nije prelazila 45% vent. Na max se cula kao moja na 50%. Uzas, a isti TDP :(

Au pa onda tamo rade neki ludaci kad neće da ti zamene takvu kartu...
I savetujem ti da ako je ikako moguće uzmeš novac nazad ili da doplatiš za neku drugu, jer dual x su najgore karte...
Ove moje dve su bile r9 270 dual x, tako da ti je sve jasno...

Ma rado cu ja da doplatim, ali opet necu da me zavrcu i da traze vise od 35K za bilo koju r9 280X, sem ASUSovke :d. BIcu srecan i sa MSI twinfrozr :D A ludaci jesu. Ne prodje ni 2 dana kako je bila kod njih, oni mi je vratise :smackbum::cuss:

svojevremeno sam vratio u alti ganc nov procesor(960t), koji nije hteo da se otključa u x6 sa obrazloženjem da "ne odgovara mojim potrebama".

našao sam broj alti.doo na 988 , pozvao , tražio da me spoje sa maloprodajom, i razgovarao sa nadležnom devojkom/ženom koja mi se predstavila po imenu i prezimenu, objasnio sam joj problem da m je stigao "neodgovarajući" procesor i da hoću da ga vratim nazad za keš
(naravno pozvao sam se na famozni zakon) i tražio mejl da joj pošaljem podatke i ostalo.

sve vreme sam bio neizmerno fin, kao da živim u 1931 godini. takodje i tokom cele prepiske, persiranje, glumljenje gluposti i sve ostalo .

vratili su mi keš bez ikakvog raspravljanja, na račun.

nadji broj altija, traži nadležnu osobu i budi nepodnošljivo fin .
/

Nazad
Vrh Dno