Šta je novo?

Grafika zamrzava kompjuter i baca raznobojne linije po ekranu ?

Idi na Asus, tri x uzmi ako si mazohista :)
*** mora se malo i našaliti, ali stvarno i tri x je poznat po dosta reklamacija.

Ma ne vredi ti ni kad bi imao pare za 770, vidis da nije do karti, vec do tebe, malerozan si :D

Extra, sutra mi dolazi kurir da pokupi kartu i onda uz doplatu uzimam ASUS R9 280X DCu II :D Dace bog da valja :)

Sto se tice nvidia karti, i gtx770 je po ceni u rangu tog 280x asusa

Razlika je u proseku oko 2000 dinara, koje mi se bas ne daju, dok je razlika u performansama zanemarljiva. Ali ruku na srce nVidia nudi pregrst tehnologija koje su vrlo korisne, dok ATI nudi samo Mantle.

Ako nisi gadljiv na MSI karte, mogao bi da prodjes i jeftinije od asus 280x.

Gadljiv sam na MSI karte :d Imao sam 3 ASUS ploce i sve su bile vrhunske ( jedna za Pentium III koja jos radi, jos jedna za Athlon II 5000+ i jos uvek radi kao sat, e vec MSI ploca za Phenom II je znacajno podbacila, dok ova trenutno HERO dere :) I imao sam i MSI 9600GT koja nije imala dobro hladjenje za cipove i bacala je artefakte i jednu 4850 koja je opet zezala. Uglavnom nisam zadovoljan sa MSI, dok je ASUS uvek bio ASUS :D

Ma kakav MSI pored Asusa, nikako.

Hehehe, danas su je pokupili. Trebao bih da dobije ASUS-a sledece nedelje :)

Hmmm, izgleda da je moja stara MSI N9600GT 512MB DDR3 256bit ipak ziva i ovog puta nema artefakte po ekranu. U BF3 postize do 60-30FPS sa maksimalno snizenim detaljima i rez od 1280x1024. To je sa OC od 650MHz na gpu i 750 na memoriji. Grafa ima senzor za temp na gpu samo i ocitava max 59C. Moje pitanje je koliko bih mogao da nasviram memoriju i gpu, zbog straha da ne sprzim mosfete i cipove od memorije na njoj, posto nisu hladjeni u opste, vec su kompletno goli ?
Cisto da imam neku zanimaciju dok ne dodje ASUS :)
MSI 9600GT.gif

Ne moze vise od 650MHz GPU i 750MHz memorija. Na bilo cemu preko 650MHz postaje nestabilno i baca BSOD. Tja, sta da se radi :)

Mislis nisam to uradio, ali opet moram da obaram rezoluciju, iako je sve na low, ali strpecu se koji dan dok ne dodje. Imam puno Empire Earth i Age of the Empires kampanja da predjem, kao i dobri stari NFS Most Wanted in Underground :)

Stigla je ASUS R9 280X DCu II TOP :D Za sad radi savrseno i dostize max 74°C pod punim opterecenjem, dok se vent ne cuje uopste :) Power delivery dostize max 63°C :) I pored toga izgleda fenomenalno. Kasnije cu da vidim koliko mogu izvuci iz nje.
IMAG2299.jpg
IMAG2300.jpg

Nek te lepo sluzi :p
Uzas :zgran: !!! Kada pokrenem Furmark burn in test DX11, ode temp na 80C, throtluje (load skace sa 100% na 69%), ASIC kvalitet je 61,5% i vent na cak 60% nece da je ohladi u furmarku. Ali posle desetak loopova Metro Last Light i oko sat igranja BF4 ne ide preko 73C sa 34% vent. Napon je 1144mV, a ostala podesavanja su stock.
Stvarno nema srece, jer je DualX isao max do 65C u Furmarku sa 1100MHz i +20% power limit :(:(

Hajde da kazemo da je Furmark bio negi bug. U 3DMark 11 daje 200 poena vise nego DualX zbog dodatnih 20MHz. U BF4 se javljaju artefakti ako se koristi stock frkvencije sa +20% power limit. Joj, dok je nastelujem ima da se otelim :( I da nove drivere moram da skinem, jer su sa ASUS-ovog sajta zastareli.

Vrh Dno