Šta je novo?

Grafika zamrzava kompjuter i baca raznobojne linije po ekranu ?

To sutra radim, ide kakaljin po kostima :D

ne, ne , ne !!!! samo nepodnošljiva finoća/dosadnost !

Na fejsu sam ih bio pitao par puta sta da radim, kao nisu nadlezni itd. Ovaj put spomenem drustvo i odmah kazu da ce da proslede kolegama, *** led :d

ma kakav fejsbuk, boli njih uvo za fejsbuk, odmah misle da si klinac.

zakon bato , telefon i to fiksni, onda mejl , naravno lični i da vidiš kako može .

Rekose da moze zamena za "neki" ASUS DCII R9 280X ili MSI ili Power Color PCS :D Samo da im posaljem u ponedeljak. Brat ima da mi je zameni :d Sto volim ovo drustvo i clan 54 :D

Odlično, sad uzmi Asus i uživaj :)

Brat Voja kaze samo da navedem za koju da mi zamene i sve gotovo posto ne mogu da otklone kvar. MSI ili ASUS, jos jednu Sapphire necu sem da je VaporX :)

asus iz keca u kec

Malo vrsljah po netu, i neki se zale da ASUS R9 280X DCII TOP ima problema sa VRAM i VRM. Da dobijaju razne artefakte u igrama, dko drugi voze istu na 1200MHz i 50% vent :D

pa i ovo je neki net, majkumu.

asus je bolji od msi za tri klase, a od tul(powercolor, his, club 3d, vtx 3d) za dve .
ljudi su te ispoštovali i ne premišljaj se ko seoska mlada.

Rece covjek sa MSi kartom. :) Gledah po netu da su se za hladnjak Asus-ov od 290 karti zalili da je sa 780 i da ne naleze bas najbolje.

Poslednja izmena:
što je džabe, i bogu je drago ... inače msi je trenutno na drugom mestu otpozadi , odmah iza palita, po kvalitetu izrade .

ASUS it is then. Saljem u ponedeljak, zajedno sa kopijom slike sta mi se desilo na monitoru :)

Kolega Voja je na bolovanju do petka, a dobio sam poruku od Alti doo preko fona da mi je odbijen zahtev za popravku, a ako se utvrdi kvar da ce biti popravljen. Nema on meni sta da popravlja hardwareski problem, ili nova ili da mi vrati pare :mad:

Cekam petak da se Vrati sa bolovanja. Nista do tad :smash:

Stigla mi je identicna Sapphire R9 280X Dual-X iz Cacka posto nemaju bolju na stanju. Lik koji radi zamene nije video ASUS mesecima na lageru :/ Pitam se odakle je Voja izvuce. Ali dobro nadam se da ce ova sad bolje raditi od one, posto je ASIC kvalitet predhodne bio nesto oko 50% :O Sad cu da je ubacim, pa cu da vidim kako se ponasa i koje su temp i naravno da li se isto njesra ponavlja. Ako ne upali, doplaticu i uzecu Sapphire R9 280X Vapor TriX :D

Prosla je Heaven vise puta, i greje se max do 64C sa ventilatorima na 46% ( skoro 4000rpm) i ima ASIC score od 69,9%, sa cim nisam srecan. Da li bi mogla da se klokne da ide malo preko 1020/1500MHz, jer joj je standardno 1,2V i ima samo jedan temp senzor na GPU, sto mi se isto ne svidja :( ali bar nema navedene probleme predhodne graficke karte :D
I bio bih srecan kada bi me neko malo prosvetlio po pitanju ASIC kvaliteta kartica, sta je bolje traziti jer su po netu misljenja podeljena :/
EDIT: Dosao sam do zanimljivog otkrica :D Malo sam je kloknuo na 1100MHz, 1500MHz, +10% power i zavojnice tad postaju necujne u DX9 okruzenju. Zasto je tako ne znam, ali sigurno necu klokovati memoriju zbog jednog ne pokrivenog cipa, samo da vidim dokle ce ici jezgro :D

Poslednja izmena:
Pa što je veći ASIC veća je šansa da će se bolje klokovati :d
To ti je sva mudrost :)

Pa što je veći ASIC veća je šansa da će se bolje klokovati :d
To ti je sva mudrost :)
Boga mi po testovima sto sam ja pogledao i procitao po netu, ova moja sa svojih 65C i 1100MHz je extra. Nista njoj ne fali, pod uslovom opet da ne usere :D

Pa da, veći ASIC veća šansa - odnosno ne mora da znači ;)
Ma samo neka radi grafa, to je bitno :d

Opet je zakovala nepopravljivo u Bad Company 2, ako se opet desi da se razmaze slika, ima da trazim pare nazad ili da nabavljam Vapor X ili bilo sta drugo od ASUS-a. Vise nema smisla, to je def do igre, mada opet ista grafika isti scenario, sumnjivo mi to mnogo :(

Probleme koje sam naveo na pocetku je otklonio driver 13.12.C. sa Sapphire sajta. Kako je to uspeo nemam pojma, jer su sve ostale verzije drivera imale iste probleme ( od 13.9. do 14.14.BETA). Vrlo zanimljiv preokret :d

Probleme koje sam naveo na pocetku je otklonio driver 13.12.C. sa Sapphire sajta. Kako je to uspeo nemam pojma, jer su sve ostale verzije drivera imale iste probleme ( od 13.9. do 14.14.BETA). Vrlo zanimljiv preokret :d
Preokret veze nema, i ovi driveri i 13.9. su pure shit. Idem sutra menjati grafiku. Mozda odem i na nVidiu :(

Au, baš te neki baksuz "poterao"... :(

Ne da me je poterao baksuz, nego je cisti uzas :zgran: Dve grafike zaredom, i opet isto. Trazim novac nazad i onda kupujem ASUS uz doplatu od 2000 din. Drugog izbora nemam, osim da cekam Sapphire R9 280X Vapor Tri-X, koja ima, meni se cini, bolje hladnjenje od ASUS-a i iste komponente kao Toxic edicija :wall:

Kad vec menjas grafu, sto ne probas neku nvidiu ?

Jedino sto bi me zadovoljilo od nvidie je gtx770, ali on je osetno skuplji od r9 280x :/ A da idem na 760, bi bilo kao da idem sa konja na magarca. Moram prvo da ulovim njihovog šefa, stalno mi umakne a i nemaju neku tradiciju da te nazovu kada treba da ti reše neki problem, iako mu je ostavljen papir na stolu sa mojim podacima i problemom.

Vrh Dno