Šta je novo?

Gothic 4, zvanično najavljen!

Heh, ne znam šta da mislim. Iako grafika ne većini skrinova izgleda odlično a na nekim fenomenalno ne mogu se oteti utisku da je to onaj isti endžin iz G3 samo poprilično unapređen. World dizajn deluje izuzetno kao i u svakom Gothicu ali ne želim da se previše nadam. Onaj klip sa borbom i činjenica da na igri ne rade Piranci mi ne uliva puno poverenja u pozitivan ishod.

Kakvi bre Piranci, oni su svoje sape stavili samo na dodatak za Gothic 3, Gothic 4 radi nemacki tim bivsi deo bivseg atica koji je delom zasluzan za fenomenalni rpg realms of arkania...
Mislim da je igra usla u zesci redizajn kontrola jer je prvi video borbe bio napljuvan...

^ Piranci su odradili sve Gothice do sada, izuzimajuci ekspanziju za tricu (koju je potpisao Trine Games) i cetvorku, koju razvija Spellbound. Zaista ne vidim nikakve paralele sa Realms Of Arcania trilogijom, s obzirom da Spellbound postoji jos od '94. (dakle, pre nego sto je Attic riknuo) i poznati su po sjajnom Desparados serijalu.

^ Piranci su odradili sve Gothice do sada, izuzimajuci ekspanziju za tricu (koju je potpisao Trine Games) i cetvorku, koju razvija Spellbound. Zaista ne vidim nikakve paralele sa Realms Of Arcania trilogijom, s obzirom da Spellbound postoji jos od '94. (dakle, pre nego sto je Attic riknuo) i poznati su po sjajnom Desparados serijalu.

Spellbound mislim da je osnovan od strane ljudi iz Attica ili su neki ljudi presli kasnije u Spellbound..
Pod Pirancima pomislio sam da misli na Indijce a ne na pirana byte ;)

Nisam znao da su Indijci pravili ekspanziju za G3. Izvinjavam se zbog zabune.

[YOUTUBE]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/DoUTpDRB2Xs&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en_US&feature=player_detailpage&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/DoUTpDRB2Xs&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en_US&feature=player_detailpage&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]

Ovo mi se svidja.
Ima li neko info kad izlazi ova igra?

Meni to dosta liči na G3.

F*CK YEA! Obozavam ove igre koje imaju prakticno neogranice line of sight! Odlicno izgleda u pokretu

Opet taj njihov blesavi combat sistem, bez osjecaja tezine.

Opet taj njihov blesavi combat sistem, bez osjecaja tezine.

Pa nemoj tako... ja koliko sam citao radi sa na optimizaciji borbe jos...a zamerke za gothic 3 i borbu su svatili ozbiljno pa mislim da ce ipak poraditi na njozi malo vise...
Ja mislim da je najveci problem jer pokusavaju sistem borbe da optimizuju za vise napadaca i tu gube balans...
A borbu dok neko uzivo na proba nece znati kakva je u stvari

Ja mislim da je najveci problem jer pokusavaju sistem borbe da optimizuju za vise napadaca i tu gube balans...

ke :trust:

Gothic u kome te istovremeno napada više od tri protivnika nema nikakvog smisla. Ko hoće da tamani 20 mobova odjednom nek igra Diablo.

Mala je razlika u odnosu na G3 sistem, bar u ovom videu. Sistem borbe za vise napadaca mi nema smisla u ovoj igri, jer nije u pitanju RPG tipa The Witcher.

Uf, definisi osecaj tezine ?

Oblivion.

ke :trust:

Gothic u kome te istovremeno napada više od tri protivnika nema nikakvog smisla. Ko hoće da tamani 20 mobova odjednom nek igra Diablo.

Pa na to i mislim, jednostavno nisu uspeli da izbalansiraju napade sa vise od 3 protivnika, u gothic 1 i 2 kad te napadnu njih 5-6 ili bezis ili se nadas da su neki blokirani okolinom... u 3ci ih sve seces sto je nerealno...
Mada je community pack dosta toga poboljsao ali kasno je izasao

Pa na to i mislim, jednostavno nisu uspeli da izbalansiraju napade sa vise od 3 protivnika, u gothic 1 i 2 kad te napadnu njih 5-6 ili bezis ili se nadas da su neki blokirani okolinom...o

...ides fire rain i nema problema ... ako neko i prezivi bolje da nije..:p. A ako si mali lvl. ne kacis se 5-6... smrznes 1-2 i polako se picis..dignes nekog goblina ili kostura dok ne dodjes do army of darknes magije:p ... pricam o Gothic 2 , slabo se secam kako je islo u Gothic 3...
Sad cu opet da instaliram Gothic II - Die Nacht des Raben, malo da se podsetim:)

Ovu 4. nikako docekati. Izgubio sam se u datumima izlaska...

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/moq_0DxstAk&color1=0xb1b1b1&color2=0xd0d0d0&hl=en_US&feature=player_detailpage&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/moq_0DxstAk&color1=0xb1b1b1&color2=0xd0d0d0&hl=en_US&feature=player_detailpage&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Da li su developeri rekli nešto o veličini igre, vremenu potrebnom za prelaz, recimo u poređenju sa Gothic 3?

Koliko sam razumeo bice oko 300 questova, a okvirno oko 30 sati igre.

10 questova preći za jedan sat? Čudan mi taj odnos.

- 300 kvestova ukupno (glavna priča + opcioni kvestovi)

- 30 sati je potrebno da kompletiraš mejn kvest

;)

Edit: Моram primetiti da je najavljena dužina igre slična Risen-u što znači da nije u pitanju igra epskih razmera poput Gothic trojke.

Poslednja izmena:
Samo da ne budu suplji chapteri kao u Risenu gde su 3 i 4ti deo totalno "prazni"
Imali su dosta vremena da naprave kompletnu igru i ja ocekujem vise nego od Risen-a

..nesto sa gothicom 3 nije bilo u redu... primetio sam to cim one pecurke nisu htele da rade.
...i nadam se da ce biti somonovanja demona i ostalih kretatura...kad je frka dignes demona i na miru zapalis zapalis weed :D

Poslednja izmena:
Ova igra ce imati veze sa Gothicom onoliko koliko Fallout 3 ima veze sa Fallout 2 :d
Ne nadam se nichemu od ove igre, mislim da ce biti teski promasaj.

Evo ga i uvodni video:

http://www.youtube.com/watch?v=WGq5V3sY5kg

Meni se svideo, pogotovo jer se spominje i neki davno zaboravljen lik :)
Ova igra me sve vise intrigira :D Ali ako ne bude neki mracan deo tipa Vally of Mines, razocaracu se :D

Nije valjda da је ona mapa što se vidi u videu zapravo mapa igre?

Ne nadam se nichemu od ove igre, mislim da ce biti teski promasaj.

Gledao sam upravo neke klipove na youtube, i čim sam video da ne moraš da udaraš pacova 3 minuta da ga ubiješ, pomislio sam da će Gothic biti kvalitetan. Samo još da se protivnici ne leveluju sa tobom, i već će biti bolji od jedne super popularne, a krš igre istog žanra.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno