Šta je novo?

Gothic 4, zvanično najavljen!

Zanimljivo izgleda ovaj video. Cini mi se da je borba vise kao u Gothicu 2, sto je ogromno poboljsanje. Najveca mana(osim stucanja) Gothica 3 je bio ocajan sistem borbe, koji jednostavno je bio previse dosadan.
Samo da optimizuju igru malo , da ne zahteva 5890 da bi pokrenuo u 1920.

Gledao sam upravo neke klipove na youtube, i čim sam video da ne moraš da udaraš pacova 3 minuta da ga ubiješ, pomislio sam da će Gothic biti kvalitetan. Samo još da se protivnici ne leveluju sa tobom, i već će biti bolji od jedne super popularne, a krš igre istog žanra.

Kakve veze ima crni Oblivion sa bilo chim? :d
Ja Gothic obozavam, prva dva dela su mi medju najboljim igrama koje sam ikad igrao. Kad kazem da ne ocekujem mnogo od cetvorke, kazem to zbog sumnje da promena razvojnog tima moze doneti nesto dobro za serijal.

Ne kapiram najbolje ovaj intro. Tu spomenuse da je Lee jos uvek jedan od kraljevih generala. Zar nije Lee u trojci pokusavao svim silama da ubije doticnog kralja (jer ga je ovaj izdao i poslao u koloniju)? Mozda sam zaboravio neki bitan deo priche kad su se njih dvojica pomirili?

^..ma to se oni stalno svadjaju i mire..ko u spanskoj seriji... i u dvojci su nesto bili na noz...nego odma u manastir pa posle palim sve zivo i mrtvo:-devil-:

^..ma to se oni stalno svadjaju i mire..ko u spanskoj seriji... i u dvojci su nesto bili na noz...nego odma u manastir pa posle palim sve zivo i mrtvo:-devil-:

Pa nisu se mirili. Ta pricha se proteze jos od Gothic 1. Od prvog dela Lee ima snazan motiv da pobegne iz kolonije i osveti se ljudima koji su ga tu poslali zaverom. U drugom delu se ta pricha produbljuje i izlaze na videlo novi detalji. U trecem delu on pokusava da ubije kralja. Meni je to bio jako veliki nedostatak treceg dela sto nisu vise paznje posvetili toj prichi, nego je to bio samo jedan glupavi side quest. A bilo bi super da su od svega toga napravili neki bolji zaplet jer se pricha protezala dosta dugo kroz serijal i imala je mnogo potencijala :)

Ne kapiram najbolje ovaj intro. Tu spomenuse da je Lee jos uvek jedan od kraljevih generala. Zar nije Lee u trojci pokusavao svim silama da ubije doticnog kralja (jer ga je ovaj izdao i poslao u koloniju)? Mozda sam zaboravio neki bitan deo priche kad su se njih dvojica pomirili?

Da, samo sto se u videu govori o kralju Rhobaru III, a ne Rhobaru II, kojeg je Lee hteo da smakne, a koji je bio kralj u ranijim Gothicima :)
Ako sam dobro skontao, Rhobar III je ex-nameless hero :) Doslo do smene vlasti :D Mene je prijatno iznenadilo pojavljivanje Lord Hagena (i Khorinisa u pozadini :D)

Meni je to bio jako veliki nedostatak treceg dela sto nisu vise paznje posvetili toj prichi, nego je to bio samo jedan glupavi side quest. A bilo bi super da su od svega toga napravili neki bolji zaplet jer se pricha protezala dosta dugo kroz serijal i imala je mnogo potencijala
S ovim se potpuno slazem. I ja mislim da bi bilo bolje da su taj njihov sukob vise vezali za glavnu pricu, tj. da je imao dirketan uticaj na dalja zbivanja u prici.

Poslednja izmena:
Da, samo sto se u videu govori o kralju Rhobaru III, a ne Rhobaru II, kojeg je Lee hteo da smakne, a koji je bio kralj u ranijim Gothicima :)
Ako sam dobro skontao, Rhobar III je ex-nameless hero :) Doslo do smene vlasti :D Mene je prijatno iznenadilo pojavljivanje Lord Hagena (i Khorinisa u pozadini :D)

Pazi kad je stvarno Rhobar III nameless. Sad sam pogledao opet intro i ladno liche, samo sto je sada nameless malo ostario :d Ako se dobro secam imaju identican i oziljak kod oka. Svidja mi se ta fora :)

Da, vidis, to za oziljak nisam znao :D Al sam citao da je Rhobar III ustvari ex-nameless. Celo drustvance iz ranijih delova je malo ostarlio :D

...samo da matori Vatras i Xardas opet budu u prici...a ako i neko otegne papke, Xardas moze da ga digne iz mrtvih ako mu se prohte:-devil-:
Nisam se ja nesto lozio na kraljeve , generale i placenike... vise me privlacio onaj crni i misticni deo price...igra je mogla svakog da uvuce u njen svet i zato je i meni Gothic II - Die Nacht des Raben jedna od najjacih igrara koje sam odigrao , ako ne i najjaca.

Poslednja izmena:
Bila bi fora da se jednom sete da zahebu good guy saving the world priču i za neki od sledećih nastavaka urade sledeći kliše:

- Xardas je nekako preživeo (kao da on može umreti :d) i planira osvetu bla bla... tokom velike vešte/vašara u kraljevstvu on koristi gužvu i krade novorođenog kraljevog sina prestolonaslednika (budućeg kralja Rhobara V Zaboravljenog, sina Rhobara IV Sirotog koji je sin ovog našeg Rhobara III Nepoznatog iz nadolazećeg G3 :D). Onda Xardas bebca od malih nogu trenira u maniru Vejdera/Mijagija/Džeki Čena i pokušava da od njega napravi malog zloću koji će nastaviti da uništava kraljevstvo kada Xardas konačno ode u zasluženu penziju. Mali Darth Rhobar protiv ćaleta Kralja Dobrice Rhobara i njegove raspale vojske :-devil-:

^.. ne znam kao sve moze da se zavrsi 3. deo, al moj Xardas je ostao ziv i zdrav:D... zajedno smo otisli iz 3. dela kroz neku kapiju i prokometarisali da i nije bas neka provala bio ovaj 3. deo :d

Poslednja izmena:
Ja Xardasa nikad nisam posmatrao kao nekog evil karaktera. Po mom misljenju on je jedina true neutral sila u igri :) Znachi lik non stop ganja neke svoje misticne licne interese, totalno ga zabole i za dobre i za lose i za neutralne momke.
Jedini lik koji ostvaruje pravi balans u igri :)

Speaking of Xardas :)
gallery_13159_2_82744.png

Gorn
Gorn_eng.jpg

Milten
Milten_eng.jpg

and
arc_scr_GC2010.JPG

Poslednja izmena:
Speaking of Xardas :)
gallery_13159_2_82744.png

Gorn
Gorn_eng.jpg

Milten
Milten_eng.jpg

and
arc_scr_GC2010.JPG

...matori nekromanser...zgromice ih sve pogledom!
Secam se kad me je poslao da nadjem neki kovceg koji je ostavio kod nekog seljaka...a u njemu, izmedju ostalog, rune summon goblin skeleton;).. i fora je da ih mozes dizat onolko kolko imas mane , a ne ko u nekim igrama jednog, pa kad oces opet ovaj prvi nestane...Kad utuku sve okolo, pobiju se medjusobno:D
o ovom pricam :)

Poslednja izmena:
Trebace fina masina :D

Minimalna PC zahtevnost

* Procesor: Intel Core 2 Duo @ 2.8 GHz / AMD Athlon II x2 @ 2.8 GHz
* Memorija: 2 GB RAM
* Grafika: GeForce 8800 GTX
* Hard Disk: 9 GB

Preporučena PC zahtevnost

* Procesor: Intel Core I7 @ 3 GHz / AMD Phenom II x4 @ 3 GHz
* Memorija: 4 GB RAM
* Grafika: GeForce GTX 295

To je pretjerano. Sumnjam da je tačno.

Trebace fina masina :D

Ma jasta... Secam se kakve su tek bajke prosipali pred izlazak Mafije II, kako ce za normalno igranje trebati I7 920 i Ati 5970, a na kraju se ispostavilo da igra nonstalantno radi na laptopovima sa integrusom. :d Dajte ljudi, manite tu pricu o zahtevnosti. Dok ne izadje sledeca generacija konzola, sve igre ce moci opusteno da se igraju i na ispod prosecnim konfama, ali i nece izgledati mnogo drugacije od danasnjih naslova. Sve je lepo Cevat rekao... :)

Tako je, to je preporucena konfa. Bitna je minimalna, sto se takodje navodi u specifikaciji. Cesto sam, dok sam imao celeronca i nv 6200, igrao igre koje su izricito trazile znatno jacu konfu, ali su radile i na toj sasvim ok

Daj neki prevod :)

Ja sam na poslu , tako da nek neko skida, pa nek javlja utiske , cisto da prezivim do 5!

Poslednja izmena od urednika:
Zar nije demo najavljen za sutra?
Bilo bi dobro da ovo što sada skidamo nije na njemačkom jeziku. Meni je brzina sada oko 180 KB/s mada na trenutke ide preko 200 a zna da padne i na 110.

Jel si probao compatibility mod?
Da koji slucajem ti ne fali framework ili neki drugi program?

Probao sam compatibility, isto. Ne fali ništa jer se instalira sve sa igrom.

Ne bi nikako smjelo da ne radi na Win7.

Bas fino sto su poranili za dan... Jel neko probao? Meni ce biti gotovo tek za 4h ako speed ne padne...

Uzas, meni ne radi Teamviewer kuci ,tako da ne mogu da pokrenem download.

Vrh Dno