Šta je novo?

Gothic 4, zvanično najavljen!

Ima instalacija Physx sa demo-om i tamo jeste solidan pad, meni ode sa 30 na 20, ali je u pitanju samo dobro odradjen particle effect koji nema veze sa fizikom u igri.

Poslednja izmena:
Nema ovo veze sa enginom 3-ke, igra radi sasvim fino, zahtevna jeste al sa smanjivanjem detalja ne secka i koci kao G3, mene samo interesuje prica jel uradjena do kraja a ne izmrcvarena kao u G3 i risen-u, cak i u G 2 je osakacena pri kraju... Koliko dugo su je pravili verujem da su imali vremena da naprave relativno dugu igru sa OK pricom

Biće je da je to u pitanju. Koliko se sećam i G3 je imao samo podršku za računanje fiziksa preko CPU. Mislim da po tom pitanju ništa nisu menjali nego samo preuzeli postojeće rešenje. Nisam probao igru ali mi ovo poput Risena opasno smdri na nabudženi endžin trojke.

Uf ako je nabudzeni endzin trojke onda je bas optimizovan, posto meni trojka i dalje stuca a ovo klizi sa podesavanjima sa slike u 1680x1050.
Mada u trojci je rad sa hardom ocajan, pa su mozda to sredili...

Prilozi

• arcania3.JPG
    arcania3.JPG
    311.6 KB · Pregleda: 56
Ima instalacija Physics sa demo-om i tamo jeste solidan pad, meni ode sa 30 na 20, ali je u pitanju samo particle effect.

jeste particle effect i jos neki efekti ubiju performanse, ali i voda postuje zakone fizike kad se odbija o stenu i pada dole, verovatno physix u primeni ali na najnizim setovanjima i to preko CPU-a

Meni igra prilicno lepo radi kada namestim sve na max, FPS je obicno preko 35 a kada stanem iza vodopada pada na 17-18. Samo pretpostavljam da meni nije ukljucen physX. Iako sam presao prva dva dela vise puta trojku nisam imao zivaca da igram. Posle toga sam igrao Risen i bas mi je legao, videcemo kako ce se Gothic 4 pokazati

Mene sad interesuje koliko vremea treba da procuri gold disk jer je sigurno gotov.. mada securom aktivacija govori da cemo cekati dan izlaska igre ......

hmmm sad sam testirao, stojim iza vodopada, gledam kroz njega tu najvise pada fps na 17fps-a, probao i sa fizikom na CPU i na GTX460 i u oba slucaja CPU je 95-100% zakucan a fps identican, tako da izgleda da je physix zakljucan na CPU-u ili da je jako malo zahtevan pa nema uticaja kako se racuna...

Meni je kod vodopada fps oko 25 sa svim na max a kad stavim particle na medium ide preko 35.

jeste particle effect i jos neki efekti ubiju performanse, ali i voda postuje zakone fizike kad se odbija o stenu i pada dole, verovatno physix u primeni ali na najnizim setovanjima i to preko CPU-a

To je reseno kroz vise particle emitera koji su postavljeni na kamenjima gde se voda odbija tako da daju iluziju da se voda sliva sa vrha i da fizika utice na vodu. To "odbijanje" se postize kroz fino podesavanje velicine, duzine veka cestica, brzine, ubrzanja, spawn rate-a tako da na mestu gde jedne "umiru" postoji novi emiter.
Ovo je pojednostavljena verzija kako to funkcionise, dok u Gothicu ima dosta vise samih emitera koji su odlicno sinhronizovani.

wateremiter.jpg

Uf ako je nabudzeni endzin trojke onda je bas optimizovan, posto meni trojka i dalje stuca a ovo klizi sa podesavanjima sa slike u 1680x1050.
Mada u trojci je rad sa hardom ocajan, pa su mozda to sredili...

Ti mora da nisi igrao Risen :trust:

Prilozi

• Arcania 2010 Particles high-1000x624.jpg
    Arcania 2010 Particles high-1000x624.jpg
    148.1 KB · Pregleda: 82
  • Arcania 2010 Particles medium-1000x624.jpg
    Arcania 2010 Particles medium-1000x624.jpg
    146.4 KB · Pregleda: 70
  • Arcania 2010 Particles low-1000x624.jpg
    Arcania 2010 Particles low-1000x624.jpg
    139.2 KB · Pregleda: 71
Poslednja izmena:
Ja sam iskljucio post procesing i ssao tako da mi lepo klizi na +40fps, na trenutke je pao do 35, al to je zanimarivo..u pecinama +60...
Bojim se da je za mene gothic serijal zavrsen sa sa Gothic 2: The Night of the Raven:) ... Dok sam igrao ovaj demo imao sam osecaj da su ga pravili za dvanaestogodisnjake... Taman da se deca igraju , a ja opet da predjem jedinicu i dvojku sve sa fizikom:D

Poslednja izmena:
Prešao za dva sata. Meni je fps uglavnom između 20 i 30 na 1920x1200 sa svim na max.

Nisam previše analizirao borbu, da li se samo klika ili ima nekih fazona? Možda će kao u Risenu dobijati nove poteze sa novim levelima. Šta znači kad vuk odjednom na kratko postane crven? Ovde se dosta brzo u onoj pećini dobio jak oklop i štit.

Može li se negdje u igri vidjeti koliko je sati? Da znam kad će pasti mrak.

Šteta što kompas nema obilježene strane svijeta, istok, zapad i tako to. Bio je jedan quest gdje se pominje lokacija u odnosu na stranu svijeta ali se na kompasu ne vide strane svijeta.

Jeste li skontali šta na samom kraju nakon teleporta piše u quest booku za quest "A Gothic Tale?"

Piše: "You defeated Xesha and returned the goddess's shielt to its rightful place. The fate of Mankind will take a turn for the better. You saved Rhobar III and the world."

Tako da znamo da ćemo u igri morati pobijediti Xesha i vratiti neki boginjin štit tamo gdje treba, kao i spasiti nas nekadašnje tj. Rhobara trećeg :)

Poslednja izmena:
Kad sve iskljucim i stavim na Low a Particle ostavim na High ide 31 fps a ako su particli na Low oko 85. :d

Prilozi

• Arcania 2010 All Low Particle High-800x998.jpg
    Arcania 2010 All Low Particle High-800x998.jpg
    153.5 KB · Pregleda: 38
Poslednja izmena:
Meni je kod vodopada fps oko 25 sa svim na max a kad stavim particle na medium ide preko 35.

ja kada naklokujem graficku stoji na 22, sve u svemu zadovoljan sam optimizacijom. Bas bih voleo da moze da se iskoristi save da ne mora ponovo da se prelazi ovaj smarajuci deo. I za sada igra deluje prelako

ja kada naklokujem graficku stoji na 22, sve u svemu zadovoljan sam optimizacijom. Bas bih voleo da moze da se iskoristi save da ne mora ponovo da se prelazi ovaj smarajuci deo. I za sada igra deluje prelako

Klokovana 5850 i i5 na 4 GHz bi trebali biti brzi od 5870 na defaultu i i5 na 2,66 GHz.

Meni radi bez postprocessinga na oko 25 fps u najnizoj rezoluciji. U 1600 i nije bas nesto igrivo :(
Cini mi se da heroj malo previse skakuce dok je borba, ili sam ja barem se tako sibao.
Sto rece Uruk, dajte nam Hi-res pack za G1 i mogucnost da igramo kao Baal i ovo nam ni ne treba.
Nazalost.

Pa ocekivao sam vise tip borbe kao u G2, koji je jednostavno bio savrsen za ovo. Mada, kad a sam sibao gobline izgledalo mi je super kad zamane onim stapom po njima.

Poslednja izmena:
Klokovana 5850 i i5 na 4 GHz bi trebali biti brzi od 5870 na defaultu i i5 na 2,66 GHz.

Nisam je nesto previse klokovao, igra stvarno greje graficku... A i nema stvarno potrebe, igra iovako lepo izgleda a ako zastuca samo kad se gleda kroz vodopad mogu da zivim sa tim :)

Hoćemo li sve ovo morati ponovo igrati kad izađe full verzija?

Ovde se dosta brzo dobije solidan mač, luk i samostrel (koji pored običnih strela i boltova odmah ima i neke enhanced), par vrsta štita, dva oklopa (od kojih jači djeluje dosta dobro), par magijskih ogrlica ili šta već. Sasvim dobar arsenal za samo dva sata lagane igre, to inače ne ide tako. Ne znam da li je to samo ovde ili će tako biti i kad izađe full verzija.

...kako su samo promasili glas i glumu one vestice, ja bih je bolje nacrtao ...bruka...to stvarno ko da su za dvogodisnjake napravili...i to retardirane.. da se niko ne uvredi.

Poslednja izmena:
Ja koliko vidim igra koristi samo jedno jezgro... Ne znam zasto ali sam ocekivao da ce raditi na dva. U svakom slucaju zauzeto je gotovo uvek 100% tako da je sa procesorske strane bitan takt

Mozda je demo tako optimizovan?
Ja mislim da je igra vec pustena u stampu, tako da ako je to bag, onda ce biti patch pre nego sto izidje igrica :p

Izgleda se ja necu naigrati sa 9800GTX+ kada je vama sa 5850 jedva playable :)

Sputi rezoluciju i stavi sve na low.
Graficka ti je slicna kao moja, tako da bi trebao da imas oko 30fps

Ja koliko vidim igra koristi samo jedno jezgro... Ne znam zasto ali sam ocekivao da ce raditi na dva. U svakom slucaju zauzeto je gotovo uvek 100% tako da je sa procesorske strane bitan takt

Ovako je kod mene sa svim na max na 1920x1200

arcania.gif

Ako u Task Manageru stavim da koristi samo jedno jezgro ide osjetno lošije, trza, framerate pada. Ali nije tako velika razlika između 2, 3 i 4 jezgra.

ne, na dual core procesorima su oba jezgra spucana na 100%, a koliko vidim na 4 jezgarnim jedno je 90-100% dok su ostala tri na 30-40% znaci koristi sva jezgra bez problema

Vrh Dno