Šta je novo?

Gothic 4, zvanično najavljen!

Nista onda vam predstoji da sacekate sakati zavrsetak Risen-a i da igrate jedno 10 sati... jer od pirane tesko da cete vise docekati, a nas ostavite da igramo Arkaniju i ostale RPG-ove sa svim svojim manama :)

neces valjda ovo da igras? ...mene devojka zeza vec dva dana posle dijaloga sa onom vesticom...bruka:D

Poslednja izmena:
Ja cu igrati jedino da bih video onaj grad-drvo i to je to. Presao sam demo i shvatio da nista sto oni urade ,nece od ove igre napraviti Gothic, jer je ovo vec zavrsena igra.

samo da pirane opet nesto nezeznu zbog optimizacije za konzole.

Poslednja izmena:
Dosadili ste vise sa tom piranom, ja sam pricu Risena vec zaboravio jer se jedino secam da je skroz nedorecena i prekratka... saputnika heroja se jos manje secam jer je igra po tom pitanju nista bolja od Gothic 3-ke, smek I i II-ke je skoro izgubljen zato se i nadam da ce Arkania imati "lepu" pricu i atmosferu a tu su pre svega Gothic III i Risen podbacili... , ostale propuste mogu zanemariti i prilagoditi se, ali sve pod uslovom da ponude dobru pricu i ok atmosferu

Na Deep Silver forumu su otvorili temu sta bi zeleli da vidimo u Risen 2 ...pa ako ima neko ideju moze da okaci...link
orci su falili...nekromanseri i crna magija ... harpie i golotinje nije bilo... gotike je falilo...
Ja sam ovo preveo i ubacio da bih zeleo da vidim;)

@zeljko
ja ne znam zasto se ti lozis na tu pricu jowood vs pirana.. to je nebitno... Bitno je da se vecini ovde svidela atmosfera gothica koji je pirana nastavila i prepoznaje se u Risen.

Poslednja izmena:
Meni nekako vise lici Risen na originalni Gothic, ja mislim da ce se stvarno potruditi i napraviti smisleniju pricu u nastavku.... Arcania se udaljila od tog smeka dosta...

Meni nekako vise lici Risen na originalni Gothic, ja mislim da ce se stvarno potruditi i napraviti smisleniju pricu u nastavku.... Arcania se udaljila od tog smeka dosta...

A jel ti to zakljucujes na osnovu odigranog celog Risen-a i demoa Arkanije gde se nevidi skoro nista od price?
Tacno je da je "smek" u Arkaniji vecinom izgubljen ali to ne znaci da ce igra biti losa... sta meni vredi smek u Risenu kad imam osecaj da sam odigrao 10 satni chepter i sad treba dve godine da cekam na chapter II ???

Inace dok sam igrao Risen bilo je deja vu efekat iz prvog dela gothice sto me je totalno razocaralo a jos kad sam skontao da posle I cheptera igra gubi pricu ostavilo me je sa osecajem supljine

Poslednja izmena:
A jel demo Gothica bio bolji jel mirisio? :p

Ja sam kod gothica krenuo sa Gothic 2 Night of The Raven i od starta sam bio uvucen u pricu.. dvorac u kome me nekromanser dize iz mrtvih da mu nesto odradim... i onaj prvi vuk napolju:p.. vodopad i jezerce levo, sve sa lokvanjima :).. a Korinis kad sam ugledao ***** mi se smrzlo ... prvih pola sata...

...a sta u Arcaniji za 2 h
Utisak: Vodis manekena leprsavim hodom po livadi, bijes stapom ovce i juris se sa zivinom...pa ko ti to daje, gde to ima!:D

Poslednja izmena:
naravno da jeste, da li si ti nekad odigrao demo G1 ili G2

A jel ti to zakljucujes na osnovu odigranog celog Risen-a i demoa Arkanije gde se nevidi skoro nista od price?
Tacno je da je "smek" u Arkaniji vecinom izgubljen ali to ne znaci da ce igra biti losa... sta meni vredi smek u Risenu kad imam osecaj da sam odigrao 10 satni chepter i sad treba dve godine da cekam na chapter II ???

Inace dok sam igrao Risen bilo je deja vu efekat iz prvog dela gothice sto me je totalno razocaralo a jos kad sam skontao da posle I cheptera igra gubi pricu ostavilo me je sa osecajem supljine

Ama ko je rekao da ce Arcania biti losa? Ne zakljucujem nista na osnovu demoa, konacne utiske cu imati kao i svi, kada odigramo full igru... Meni je Risen bas legao i ostavio mi je pozitivan utisak uprkos svim nedostacima. Voleo bih da cu to isto moci da kazem za Arcaniu

Danas sam malo skoknuo na jowood forum da vidim komentare na demo, komentari su veoma loši, mnogi su razočarani. Tačno je da je to samo demo i da nismo mogli puno vidjeti ali dosta kritika koje su iznijeli stoje (npr. ovaj spisak).

Citam sa tog foruma vec 2 dana kritike, i sem par pajsera, svi se slazu da je demo razocarao.

Citam sa tog foruma vec 2 dana kritike, i sem par pajsera, svi se slazu da je demo razocarao.

Demo ima svojih mana ali hatere ne bi niko udovoljio, cak mislim da su fanovi Gothic-a najrigorizniji... ne kontaju da "tezinu" borbe i nacin nikad nece videti i da to jednsotavno ne prolazi na trzistu... i zato im jedino preostaje da sve sto vide napljuju i zadovolje svoj ego :)

Nema veze tezina, vec neka ranija iskustva, tipa kuvanje, pravljenje oruzja , lopovluk.
Time je ranije odisao Gothic svet pa cak i u Valley of Mines.
Toga ovde nema, sve je sterilno.

Ja danas probao demo. Citam taj spisak i covek je pogodio sustinu. Ovo nema blage veze sa Gothicom. Dobra grafika i lepo odradjen inventar su jedini kvaliteti koji se vide iz demoa. Sve ostalo je teski promasaj. Interakcija sa NPC-ovima je losa, interakcija sa okolinom je besmislena, koriscenje potiona je uzas i ubija realizam kao i besmrtni NPC-ovi. Ovo definitivno nije zasluzilo da nosi naziv Gothic. Mozda uz dobru prichu i bude moglo da prodje kao solidna igra, ali jednostavno nema veze sa ovim serijalom. ***, pricha jeste vazna, ali ako odlucim da igram neku igru samo zbog priche onda cu igrati avanturu a ne rpg, jer ovde rpg elementi koji su chinili Gothic tim sto jeste fejluju zestoko.

Čitao sam danas malo i Risen forum (i oni prate reakcije na Arcaniu :)), neko iz PB reče da Jowood ima pravo na Gothic ime za jednu igru i jedan add-on nakon razlaza, taj add-on je bio Forsaken Gods, a igra je Arcania kojoj su dodali "Gothic 4". Po tome će sledeća igra biti Arcania 2, bez "Gothic" nastavka. Ako sam ja to dobro shvatio.

Ja sam pre mesec dana chitao na istom forumu da Jowood ima pravo na G4 i opciju na G5 (sta tacno znaci ta "opcija" niko nije bio 100% siguran).

Cheat

Aktiviranje cheat-a:
Editujta fajl:...My Documents\ArcaniA - Gothic 4 Demo\input.xml

Dodajte ovo boldovano:

<Input command="loot all">
<Key code="18"/>
<Activation type="first active"/>
</Input>
<Input command="cheat menu">
<Key code="41"/>
<Activation type="first active"/>
</Input>

U igri aktivirajte cheat tasterom "`" (taster levo od tastera 1, ili ~)
Postoji free camera mod kojim mozete da obidjete ostrvo, koje je inace vrlo malo, ali ce ih sigurno biti vise u finalnoj verziji. Samo drzite desni taster misa i krecite se gde hocete...
Mozete i dizati level, menjati doba dana, vremenske uslove...

Prilozi

• Arcania 2010-09-26 00-00-56-46.JPG
    Arcania 2010-09-26 00-00-56-46.JPG
    328.5 KB · Pregleda: 93
Poslednja izmena:
Čitao sam danas malo i Risen forum (i oni prate reakcije na Arcaniu :)), neko iz PB reče da Jowood ima pravo na Gothic ime za jednu igru i jedan add-on nakon razlaza, taj add-on je bio Forsaken Gods, a igra je Arcania kojoj su dodali "Gothic 4". Po tome će sledeća igra biti Arcania 2, bez "Gothic" nastavka. Ako sam ja to dobro shvatio.

..i ja sam na to danas naleteo i jos je spomenuto da od sad PB mogu da nastave da prave svoje Gothic nastavke ... a Jowood moze da pravi samo Arcania serijal. link

Poslednja izmena:
Pa ako Jowood propadne , kome ide Gothic fransiza?

Ne brini se, neće Jowood propasti. Toliko glupih poteza su imali i takve krševe izdavali u prošlosti pa evo ih, i dalje jašu. Pre par godina sam bio ubeđen da je Jowood propao ali evo njih opet...

Ako se ne varam , imaju oko 15 miliona dugova, tako da ako ih gothic ne izvadi,nista nece.

Za one koji nisu videli klip... AI na zavidnom nivou:D klip

Ovaj drugi klip je malo losijeg kvaliteta epic battle :) sa army of darkness

Poslednja izmena:
Presao sam demo skoro dva puta, i ne svidja mi se. Mislim da necu ni nabavljati celu igru.

Ovako, ja stvarno volim pyhrana bytes igre. Nesto malo manje od story-driven rpg-ova mozda. Ali ne volim ih zbog price, kvestova, dijaloga, likova, vec imerzije, realisticnog otvorenog sveta, u kojem ako nekome ukrades nesto, on te napadne, ako na pocetku zalutas u sumu, nek ti je bog u pomoci, ali zato kako napredujes, mozes to i da osetis jer svet ostaje fiksiran, pa mozes da ubijes onog vuka, ali sad ti ono drugo stvorenje predstavlja problem, moras traziti trenere da bi povecavao skilove itd itd, ima tu dosta jako kul ideja koje ja skroz gotivim, kojih nema u story driven rpgs, i bas zato njihove igre volim.

Arkania, on the other hand, ima podjednako ne zanimljivu pricu, likove i kvestove, lose dijaloge, ali pritom nema skoro nista od ovih drugih stvari koje ja volim. Kao prvo, igra ti stalno pomaze, cak i kad sve pomoci iskljucis. Kad god protivnici zamanu sa jakim udarcem, pocnu da SIJAJU, i ta animacija traje dobre 2 sekunde. Stvarno moras biti retard da dopustis da te udare. Nema trenera, levelujes iz menije, kamera se automatski odzumira kad pocne borba, ne mozes sam da je podesavas, lik se automatski sporije krece kad udjes u neku prostoriju. Mozes da krades koliko hoces, boli koga uvo sto si ga opeljesio, mozes da craftujes u vazduhu, kreveti, alhemicarski stolovi i ostali predmeti su samo ukras, ne sluze ni zasta. Stalno imam osecaj kao da me neko drzi za ruku, umesto da me shopa o zemlju kad god dobije priliku, kao u PB igrama. Borba je overall, komicno laka na hard, i cisto sumnjam da ce Gothic tezina biti puno teza. I da, nevidljivi zidovi su EVERYWHERE!

Graficki, igra izgleda kao krajsis. For better or for worse, u mom slucaju worse. Isto kao i u krajsisu, prvi utisak mi je bio VAU, a posle pola sata to VAU predje u booooring. Nema detalja, i sta ja znam, prosto mi ne odgovara, mozda je samo subjektivno...opet, mozda ce drugi delovi mape biti bolji, ali zar demo ne bi trebalo da prezentuje igru??? Muzika je bila okej, ali nista posebno.

Overall, glupa prica, glupi likovi, uzasna glasovna gluma i dijalozi, nema nista imerzije i realisticnosti okruzenja zbog totalnog zaglupljivanja i prilagodjavanja "*****ima iz amerike"...ne vidim ni jedan razlog iz kojeg bi nastavio sa igranjem. A i inace sam alergican na tu vrstu pristupa, dizajniranja igre za sve i jednu osobu na ovom svetu. To je cista glupost, nista dobro ne moze iz toga izaci. Osmislis nesto, realizujes, pa ko voli nek izvoli, a ne obrnuto.

my 50 cents...

@The Expendables
Ti si covece bar 50% promasio sustine demoa!, ovaj demo je iskreno pravljen da se svidi novim igracima, pa tako je Gothic nivo tezine zakljucan!, takodje sneak i kradje su disablovane u demou!, sto definitivno znaci da ce u full igri biti moguce da se sunja i krade...
Takodje ja neznam kako neko ocekuje da iz demoa pravali sve karakteristike neke igre??, i naravno da sto za alhemiju i neki predmeti nemaju svoju primenu u demou vec jedino u full igri... kad se nauci taj skill itd..

@zeljko
ovaj Demo moze samo da otera ljude ! Grafika je ajde recicu da je ok , animacije i moodeli ljudi i inace su katastrofa ! ja da imam godinu dana poznavanja animacije , ja bi animirao bolje ! a modele vec pravim bolje, samo nikako da zavrsim ceo projekat -.-'

Neko je ranije rekao kako se otkljucava cheat mod i spomenuo kako je ostrvo malo itd ... taj nije ni poceo da igra demo sa obzirom da nakon 15-20 min. igranja saznajes da treba da ides u arcaniju kad se ozenis ...

AI, tekstovi ,animacija , nacin borbe ...znaci cista katastrofa , Gothic 3 je mnogo bolji sto se toga tice, sto se da zakljuciti i uz pomoc ovog demo-a

i da sneak nije disable-ovan vec se moze nauciti kao skill ..
trci trci trci i udari u ne vidljivi zid i izgubi sav helt xD otprilike ta prica

aka. slazem se sa @The Expendables

e sad igru cu definitivno igrati na najtezem nivou i ako ispuni bar neka moja ocekivanja , casticu JoWood kupovinom jedne kopije jer su u tolikim G da ce i njihova deca plivati -.-

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno