Presao sam demo skoro dva puta, i ne svidja mi se. Mislim da necu ni nabavljati celu igru.
Ovako, ja stvarno volim pyhrana bytes igre. Nesto malo manje od story-driven rpg-ova mozda. Ali ne volim ih zbog price, kvestova, dijaloga, likova, vec imerzije, realisticnog otvorenog sveta, u kojem ako nekome ukrades nesto, on te napadne, ako na pocetku zalutas u sumu, nek ti je bog u pomoci, ali zato kako napredujes, mozes to i da osetis jer svet ostaje fiksiran, pa mozes da ubijes onog vuka, ali sad ti ono drugo stvorenje predstavlja problem, moras traziti trenere da bi povecavao skilove itd itd, ima tu dosta jako kul ideja koje ja skroz gotivim, kojih nema u story driven rpgs, i bas zato njihove igre volim.
Arkania, on the other hand, ima podjednako ne zanimljivu pricu, likove i kvestove, lose dijaloge, ali pritom nema skoro nista od ovih drugih stvari koje ja volim. Kao prvo, igra ti stalno pomaze, cak i kad sve pomoci iskljucis. Kad god protivnici zamanu sa jakim udarcem, pocnu da SIJAJU, i ta animacija traje dobre 2 sekunde. Stvarno moras biti retard da dopustis da te udare. Nema trenera, levelujes iz menije, kamera se automatski odzumira kad pocne borba, ne mozes sam da je podesavas, lik se automatski sporije krece kad udjes u neku prostoriju. Mozes da krades koliko hoces, boli koga uvo sto si ga opeljesio, mozes da craftujes u vazduhu, kreveti, alhemicarski stolovi i ostali predmeti su samo ukras, ne sluze ni zasta. Stalno imam osecaj kao da me neko drzi za ruku, umesto da me shopa o zemlju kad god dobije priliku, kao u PB igrama. Borba je overall, komicno laka na hard, i cisto sumnjam da ce Gothic tezina biti puno teza. I da, nevidljivi zidovi su EVERYWHERE!
Graficki, igra izgleda kao krajsis. For better or for worse, u mom slucaju worse. Isto kao i u krajsisu, prvi utisak mi je bio VAU, a posle pola sata to VAU predje u booooring. Nema detalja, i sta ja znam, prosto mi ne odgovara, mozda je samo subjektivno...opet, mozda ce drugi delovi mape biti bolji, ali zar demo ne bi trebalo da prezentuje igru??? Muzika je bila okej, ali nista posebno.
Overall, glupa prica, glupi likovi, uzasna glasovna gluma i dijalozi, nema nista imerzije i realisticnosti okruzenja zbog totalnog zaglupljivanja i prilagodjavanja "*****ima iz amerike"...ne vidim ni jedan razlog iz kojeg bi nastavio sa igranjem. A i inace sam alergican na tu vrstu pristupa, dizajniranja igre za sve i jednu osobu na ovom svetu. To je cista glupost, nista dobro ne moze iz toga izaci. Osmislis nesto, realizujes, pa ko voli nek izvoli, a ne obrnuto.
my 50 cents...