Šta je novo?

Gothic 4, zvanično najavljen!

Super izgleda - videcemo kako ce biti - mozda me povrate kao fana posle trojke .. a jel menjaju engine ili doradjuju stari .. nisam bas ispratio celu pricu

Super izgleda, ali na tim slikama nema ničega... Nov engine, nova ekipa. Piranha radi na drugom projektu, a G4 će biti jedna smešna igrica.

Cek' prvo da zavrse, pa onda sudi. Ne moz' komentarisati, a sam kazes da na slikama "nema nicega". Naravno, i ja bih vise voleo da ga rade Pirane, ali daj i ovim momcima sansu...

izgleda isto kao sto su G3 prikazivali. U prevodu opet su nasminkali SS :D

da me ne flejmujete odma, prisetite se malo:

http://gothic.rpgdot.com/index.php?hsaction=10053&ID=1122

Medjutim, to je manje bitno. Bitnije je da ne moram da provodim 2 sata u konfig fajlovima kako bi iole normalno mogao da igram igru.

Bese najavljena neka ekspanzija za G3 na tom novom engine-u ? Cini mi se da sam tako nesto citao na forumima. To bi trebalo da bude neki patch od giga i nesto i sve prebaceno na novi engine + neki kontent kao mala ekspanzija ?!

Daleko smo mi od ovoga... Mada samo gledajuci u slike, krece da mi ide voda na usta. :p Zaista mi nedostaje jedan next gen. single player FRP. Muka mi je vise od onog sugavog WOW-a i njegove praistorijske grafike. :trust:

I nek nastave da je igraju milioni, ali ja vise nikad...:d

sacekaj malo, sad ce uskoro Universe of warcraft :d (tripping the rift movie, ko zna - zna )

prvo izlazi dodatak za 3 deo ........dakle 4 ima da odlazu ..kao i svi idavaci
to kad se najavi oko nove god...izadje pred kraj naredne ..

Auf, tužan dan za mene:(. Upravo čitam preview na IGN-u i ima šta da vidim:mad:.

Then there's also the fact that the Nameless Hero from Gothic 1 through 3 is no longer the protagonist. He's a king, and he's invaded the island of the new protagonist in an attempt to unite his kingdom.

:wall:

:(

Poslednja izmena:
Wtf?!!! Neeeeeeeeeeee!!! Pa zasto to?! Taman su me fotke obradovale i sad cujem ovo :(
Pa kroz tri igre se lik junaci i bori protiv osvajaca i sad i on postao? o_O
Aj' cak i da predjem preko toga nekako, ali da ne vodim njega?! Bedak... :(

Edit: Sad sam ovo iscackao na jowoodovom forumu:

Ivan Ertlov, lik iz Jowooda rece:

Hi guys (and ladies, of course!), please don`t take the informations too serious.

Those magazines are presenting the infos like facts about the final game, which is quite strange at the present stage of developement.

Most of this may be "subject to change", and soem of the stuff is even tagged as speculative (the fisherman).

Mozda jos ima nade :)

Poslednja izmena:
Gothic serieal se nikad nije vezivao i produbljivao licnost glavnog lika pa zato ja tu nevidim niakav problem, ime igre me jako podseca na Realm Of Arkania sto verovatno nije slucajno i koji je prvi RPG kojeg sam u zivotu odigrao...

aj dajte ljudi, sve i da jeste mislim, nisu glupi, pa invalid level 55 mora da nanosi neki serious damage ako ne macem onda kolicima :)

eko je nesto do sada pratilo ovaj serijal to je da su ovek prihvatali kritike i savete fanova... ne vidim zasto bi to sada menjali... osim ako im ciljna grupa ne budu konzolashi :d

mosh ti da ocekujes ili ne ali njihov nov engine je console ready. Ocekuj 'blivion ili se ozeni hebiga :S:

ne kazem da mi je drago...

Poslednja izmena:
Ali ovo je najbolje:

According to Gamespot, the latest installment in the Gothic series has received an updated name and is now known as Arcania: A Gothic Tale (PC, PS3, Xbox 360):

The Gothic franchise has forever been defined by free-roaming open-world gameplay, sweeping story and settings, and bugs. Lots of bugs. Publisher DreamCatcher freely admits that Gothic 3 was a great game in theory but an unplayable mess in execution. So former developer Piranha Bytes is gone, replaced by Spellbound Entertainment in the hope that fans of the epic role-playing game genre will eventually see Gothic in the same bright light as Oblivion. Spellbound's next project is Arcania: A Gothic Tale.

The name change serves two purposes. First, it hints at a world rich in magic and fantasy. Second, and completely from a marketing perspective, it helps give the Gothic franchise a fresh start in North America, where it has failed to gain significant popularity. And gaining popularity in the good old US-of-A is goal one for DreamCatcher. The team invested months of research into the differences between European and American gaming preferences, so much so that there will be two different color palettes for Arcania: North American (bright and beautiful) and European (muted and gritty). Truth be told, we didn't notice much of a difference when DreamCatcher stopped by our office to show off a very early build of Arcania, but you have to admire the attention to detail.

looooool :D

Ali ovo je najbolje:

According to Gamespot, the latest installment in the Gothic series has received an updated name and is now known as Arcania: A Gothic Tale (PC, PS3, Xbox 360):

The Gothic franchise has forever been defined by free-roaming open-world gameplay, sweeping story and settings, and bugs. Lots of bugs. Publisher DreamCatcher freely admits that Gothic 3 was a great game in theory but an unplayable mess in execution. So former developer Piranha Bytes is gone, replaced by Spellbound Entertainment in the hope that fans of the epic role-playing game genre will eventually see Gothic in the same bright light as Oblivion. Spellbound's next project is Arcania: A Gothic Tale.

The name change serves two purposes. First, it hints at a world rich in magic and fantasy. Second, and completely from a marketing perspective, it helps give the Gothic franchise a fresh start in North America, where it has failed to gain significant popularity. And gaining popularity in the good old US-of-A is goal one for DreamCatcher. The team invested months of research into the differences between European and American gaming preferences, so much so that there will be two different color palettes for Arcania: North American (bright and beautiful) and European (muted and gritty). Truth be told, we didn't notice much of a difference when DreamCatcher stopped by our office to show off a very early build of Arcania, but you have to admire the attention to detail.

looooool :D

E pa sad sam sve cuo.

Grafika je jako fina (realisticna), ali ono sto odusevljava su animacije pokreta.

Hmm. Igrao sam sve gothice sem night of the raven, i mogu se okarakterisati kao fan serijala. :) Nadam se da nece nesto zabrljati. :D

Graficki izgleda super, kao i prethodnik mu....

Nadam se da će biti nešto od ovoga.Trojka mi nije "legla" uopšte,za razliku od dvojke.

Poslednja izmena:
Biće nešto od toga, ali to sigurno neće leći. :)

Nisam neki fan Gothic-a ustvari igrao sam samo Gothic 3 koliko sam mogao i iako mi se igra cinila lepom jednu stvar nikako nisam mogao da oprostim :wall:.

Lutam ja njihovim "ogromnim" svetom i svakih 5 metara me ceka hrpa nekakvih cudovista ili zivotinja za poubijat.I nekako iz 100 pokusaja ja njih poubijam i krenem dalje 5 metare ono ponovo grupa cudovista :mad: ajd ponovo 100 pokusaja poubijam ja i ta cudovista i krenem 4 metra ono jos jedna hrpa cudovista :wall:.

Pa to me toliko iznerviralo da sam se odlucio vratit Oblivionu gde si ipak mogao 10 minuta da lutas sumama,gorama,livadama itd... a da te niko ne dira ako ti tako zelis.

Nadam se da ce u novom Gothicu ovo biti popravljeno jer ja preko toga ne mogu preci,ako tako bude eto im jos jednog igraca.

^ Očito si krenuo u pogrešnom smeru :)
U Oblivionu je baš glavni problem to što bez obzira na level možeš da se šećeš gde god hoćeš, jer su protivnici uvek na istom level-u na kojem si ti...

@P.I.S.T.O.L. To sto tebi smeta je jedan od najlepsih momenata koji karakterise sve Gothic igre. Ne nadaj se previse...

Od G4 ne ocekujem previshe. Moja ocekivanja su usmerena na Risen. Iz prostog razloga sto je glavna karakteristika Gothic serijala bio dobar dizajn (svet, likovi, pricha) a ne grafika. Mozda ovi novi likovi sto prave igru naprave graficko chudo, ali im u pogledu dizajna ne verujem kao Piranama. Pogotovo sto je iz intervjua koji daju u PB jasno da su naucili na greskama koje su napravili u G3, i sada se vracaju na G1 i G2 stil - manji svet od G3 ali mnogo detaljnije i pazljivije dizajniran i izbalansiran.

Vrh Dno