Šta je novo?

Gothic 3?

Znaci popizdeh vishe od ove Montere! Moze li neko da mi kaze kako ste je i sa kim oslobodili? Sve quest-ove sam uradio, bio kod glavnog orc-a, pricao sa onim Stenfordom (mislim da se tako zove onaj undercover rebel) i on mi kaze da ima malo ljudi da bi napali i da moram da nadjem drugi nacin da oslobodim Monteru?!

Uspeo sam juce da instaliram Gothic 3. Stavio sam detalje na 800x600 i medium. Igra na trenutke radi lepo ali sto ume ponekad da padne FPS, i to bas, bas osetno. Kad uzima baklju u ruke igra skroz uspori na par sekundi. Stavim na low detalje, i tu igra nesto bolje radi al dolazi da iskakanja tekstura kad lik pogleda dole. Ono zabeli se zemlja. E sad ne znam koliko bi bolje radilo na drajverima 91.47? Ja imam 91.31.

Znaci popizdeh vishe od ove Montere! Moze li neko da mi kaze kako ste je i sa kim oslobodili? Sve quest-ove sam uradio, bio kod glavnog orc-a, pricao sa onim Stenfordom (mislim da se tako zove onaj undercover rebel) i on mi kaze da ima malo ljudi da bi napali i da moram da nadjem drugi nacin da oslobodim Monteru?!

SPOILER

Pozeljno je roknes orkove koji nadgledaju robove kod srusenog zida.Taj kvest ces dobiti od rebela koji se nalaze nedaleko od te strane grada (do kraja puta pa levo/gore).Zatim ces imati kvest od drugih rebela (koji se nalaze blizu farmi pored zapaljenih kuca) dobiti kvest da smaknes krave.Potom nadji placenika koji se nalazi u kucici kod onih istih robova (kos srusenog zida).Pomocu njega resis nekoliko kvestova vezanih za farmu i robove.Narocito tu (ako se dobro secam) bi trebalo do dobijes na reputaciji.Pa ponovo pricas sa Marikom.Zatim imas par kvestova sa dva razlicita Hashisina u gradu (Basir) i jedan drugi koji se nalazi na spratu jedne kuce.Takodje resi i ostale kvestove na farmi.

Monteru sam krenuo da cistim sa zidina, tj popeo sam se tamo gore gde orkovi strazare i sve ostale tu navalcio (tako sam i Trelis lako osvojio).

Btw sto se tice More Sul, tu izgleda treba obratiti paznju kako resavati kvestove.Stagod da pokupite/osvojite treba dati gazdi u gradu, a ne trgovcima.Ja sam se tu zeznuo...

Pozeljno je roknes orkove koji nadgledaju robove kod srusenog zida.Taj kvest ces dobiti od rebela koji se nalaze nedaleko od te strane grada (do kraja puta pa levo/gore).Zatim ces imati kvest od drugih rebela (koji se nalaze blizu farmi pored zapaljenih kuca) dobiti kvest da smaknes krave.Potom nadji placenika koji se nalazi u kucici kod onih istih robova (kos srusenog zida).Pomocu njega resis nekoliko kvestova vezanih za farmu i robove.Narocito tu (ako se dobro secam) bi trebalo do dobijes na reputaciji.Pa ponovo pricas sa Marikom.Zatim imas par kvestova sa dva razlicita Hashisina u gradu (Basir) i jedan drugi koji se nalazi na spratu jedne kuce.Takodje resi i ostale kvestove na farmi.

Monteru sam krenuo da cistim sa zidina, tj popeo sam se tamo gore gde orkovi strazare i sve ostale tu navalcio (tako sam i Trelis lako osvojio).

Da sve sam ja to odradio ali kada krene sibanje niko ne uskace za mene, od rebela ni traga, pa me jos i onaj Stanford napadne a trebalo bi da bude uz mene.

@cepesh
Idi u Gothu po Gorna, pa ih zajedno isprasite!

Mnogo bolje u odnosu na 1GB (kada sam startovao G3 imao sam samo 1GB), učitavanje se dosta skratilo, quicksave ide jako brzo, a swap je nestao :guitar: (tj. ima ga samo na kratko, kada prelazim u zonu koja nije učitana, ali nakon par sekundi ide kao podmazano).

Hvala!

No konkretno me zanima dali ima razlike između 1.5gb i 2gb?
Željko, daj reci nešto! Jesi živ! :)

Ako mi memorija ne stigne sutra idem da dignem lokalnu postu u vazduh... bice na vestima! :p

Stigla memorija :p
Sto se tice razlika izmedju 1.5 i 2GB ima je ali nije toliko velika kao izmedju 1.5 i 1GB... sad definitivno uopste nema swapovanja jos jedino je prisutno povremeno zaustavljanje igre od 2-4sec prilikom prelaska u novu oblast pri kojoj isto u vecini slucajeva nema nikakve HDD aktivnosti...

znaci javite bethesdi i ostalima da vise uospte ne moraju da optimizuju kod, ma ne moraju ni da ga kompajluju, sami cemo ! Samo oni nek prave igre nogama , a mi cemo kupovati za svaku novu igru po 1GB rama (obavezno) i novu graficku (skoro opciono). :S: Pa ja iz principa necu da kupim 2GB rama, eto necu :d :-devil-: kad necu da dam 40e za igru, sigurno necu dati 100e za ram.

Kakvoj sad Bethesdi, kakve ona veze ima sa ovakvim pojavama? Njihove igre bez ikakvih problema rade na 1 GB rama i izgledaju 2x bolje :)

ojha ! Znam bwe, zato i kazem, oni se jadni trudili a nisu imali potrebe, vidis kako ljudi kupuju ram, dzaba su se trudili, oni su mislili da nece ljudi hteti da kupuju ram zbog igre (budale) pa optimizovali kolko tolko :p

(izvinjavam se na sarkazmu, ali stvarno ima dosta kompleksnijih stvari na racunarima koji traze i do 3x manje rama a izvrsavaju i po 3x vise stvari, recimo database sa 300+ baza i preko 3000 tabela sa preko 20.000 usera radi super sa 1 giga rama)

Poslednja izmena:
Pa pazi to i ne bi bila losha ideja velikim izdavacima...ono naprave deal sa proizvodjacima memorije, najnoviju igru (hit nad hitovima) namerno anti-optimizuju da trazi 1gb rama vise od prosecne mashine i onda dele profit pola-pola. Ako ne moras da kupis original onda memoriju sigurno moras ako hoces da igrash. Gde ces bolju kontra-piratsku meru :d

Čuj "ne bi bila loša ideja" :)
Pa tako se radi još od pojave Voodoo-a :)

He he :) Da se razumemo, nisam ja preveliki pobornik preteranih optimizacija nauštrb kvaliteta, niti smatram da bi sad igre trebale da lete na R9600 ili nekoj karti staroj 2 ili 3 godine. Ali je nemoguće da sa 7900 GT, 1 GB rama i Sempronom koji kakav je takav je ne mogu da igram u 1024 od svopovanja na high detaljima...

Stigla memorija :p
Sto se tice razlika izmedju 1.5 i 2GB ima je ali nije toliko velika kao izmedju 1.5 i 1GB... sad definitivno uopste nema swapovanja jos jedino je prisutno povremeno zaustavljanje igre od 2-4sec prilikom prelaska u novu oblast pri kojoj isto u vecini slucajeva nema nikakve HDD aktivnosti...

Hvala.

Pa pazi to i ne bi bila losha ideja velikim izdavacima...ono naprave deal sa proizvodjacima memorije, najnoviju igru (hit nad hitovima) namerno anti-optimizuju da trazi 1gb rama vise od prosecne mashine i onda dele profit pola-pola. Ako ne moras da kupis original onda memoriju sigurno moras ako hoces da igrash. Gde ces bolju kontra-piratsku meru :d

pa da ali bi morali da naprave deal i sa proizvodjacima chipseta mmaticnih ploca jer su ograniceni na samo 4GB memorije po igracu tj paceniku koji igra takve igre.

Ovdje je problem u engineu, odnosno postoji bottleneck koji limitira performance.
AMD FX-74 3ghz CPU, 10GB RAM drive, 4GB PC2 8500 system memorije, i Nvidia 7950 GTX ne mogu tjerati igru kako treba. Teoretski na ovakvoj mašini igra bi trebala da loada sve trenutno potrebne texture u memoriju? Ovdje engine kao da gubi lokacije već prije učitanih tekstura i overvrajtuje ih iznova?

Neki dan sam popušio out of memory bug i sjebalo mi je quick save. Ne mogu ponovo učitati. Srećom bio sam samo nivo 12.

Jos malo do izlaska Gothic 3. :D :D

Gamespot has an official announcement from Aspyr Media regarding the NA release date for Gothic 3:
Aspyr today announced that Gothic would be shipping to North American retailers November 13, "ensuring that it lands on store shelves by November 20." Gothic 3 picks up the series saga, putting players in control of a nameless hero once more. This time, the hero's land is overrun with Orcs and it's up to the player to decide whether to throw in with the orcish hordes, rise up against them, or find some other resolution.

Naravno misli se na US verziju.

Poslednja izmena:
Nabavio sam novu mashinicu,) tako da cu i ja poceti tamo negde od nedelje da se pridruzim Gothic gejmerima.
Joj kako cu da vas flame-ujem sa pitanjima:p

Mrzim sve vas sa gomilom rama, Core 2 duo platformama i (uskoro) 8800 kartama :wall:

Cuo sam da igra mnogooo bolje radi ako se iskljuci swap file a pri tome ima se 2GB ram-a i stvarno zastajkivanja igre upste nema prilikom prelezenja iz jedog podrucja u drugo. Samo posle neka 3h igranja igra je pukla i unistila quick save mada sam ja savirao svakih 5min posto sam sumljao da ce nestati ram memorije...

Poslednja izmena:
Mrzim sve vas sa gomilom rama, Core 2 duo platformama i (uskoro) 8800 kartama :wall:

A izvini so se ti zalis imas isto 1gb ko ja ,imas 7900GT ,250 gb Hdd...tvoj komp je isto zver za vecinu ljudi u srbiji.

A izvini so se ti zalis imas isto 1gb ko ja ,imas 7900GT ,250 gb Hdd...tvoj komp je isto zver za vecinu ljudi u srbiji.
Što me ne sprečava da mrzim one sa jačim kompovima :) Zamisli koliko se iritiram što imam takav komp kakav imam pa opet neće sve da radi potaman...***, u svetskim okvirima je moja platforma bila low end još pre godinu dana, 1 GB je mid, jedino me grafička čupa, ali namerno tako pravim sistem pošto svaka igra bolje radi na jačoj grafičkoj a slabijem procesoru nego obrnuto. Dok se ne otvorim za oba, ali to će se teško desiti...
Baš sada gledam, procesor + 2gb rama + ploča u C2D varijanti me izađu skoro 600 evra a ovo što imam ako prodam za 160-180 je veliki uspeh. Puno :( Znam ja da su igre nedovoljno optimizovane, ali mogu samo da kukam, a od toga nema vajde. Jedino što se može je apgrejd...

Što je najgore, sad razmišljam, nas bre ugrobiše novi TFT monitori sa AF-om i AA-om. Ranije sam bio zadovoljan sa 1024x768 na 19" CRT (ispod nisam hteo, iznad sam naravno uvek terao dokle može), sada se nerviram što neoptimizovana igra neće u 1680x1050 i što i kad je spustim do 1024 i dalje zeza. Muke :)

hehe pa ja sam sada ispljunuo oko 1300-400 evra za ovu konfiguraciju,+sam dodao iz starog kompa ovu zvucnu kartu i mis razer...tako da ..kosta dosta,a da takodje i monitor mi je od starog kompa znaci samo hardware 1300-400 evra...:S: ali nije mi zao jer ovo ima da traje dosta....moracu mozda za godinu dana da promenim graficku...a sada cu gledati da dodam ram memorije josh....

hehe pa ja sam sada ispljunuo oko 1300-400 evra za ovu konfiguraciju,+sam dodao iz starog kompa ovu zvucnu kartu i mis razer...tako da ..kosta dosta,a da takodje i monitor mi je od starog kompa znaci samo hardware 1300-400 evra...:S: ali nije mi zao jer ovo ima da traje dosta....moracu mozda za godinu dana da promenim graficku...a sada cu gledati da dodam ram memorije josh....

Samo cu ti reci da ce to da ti traje bas onoliko dok se ne pojavi 8600GT, DDR3 itd.. ato je 6-7 meseci. Nema pravila, ali da si se *****ao za komp jesi...tj. *****ao te je onaj ko ti je sklapao. :beat: :beat:

7900GTO je brza jedno 10-20% od 7950GT a kosta oko 250e. 2GB memorije uopste vise nije luxuz, najnormalinija stvar. Monitor je :vomit: a toga si verovatno svestan i sam. :)
Nego da se vratimo na temu.
Za 2 dana stize "pravi" Gothic 3...vajda. :D

Nazad
Vrh Dno