Samo cu ti reci da ce to da ti traje bas onoliko dok se ne pojavi 8600GT, DDR3 itd.. ato je 6-7 meseci. Nema pravila, ali da si se *****ao za komp jesi...tj. *****ao te je onaj ko ti je sklapao. :beat: :beat:
7900GTO je brza jedno 10-20% od 7950GT a kosta oko 250e. 2GB memorije uopste vise nije luxuz, najnormalinija stvar. Monitor je :vomit: a toga si verovatno svestan i sam.
Nego da se vratimo na temu.
Za 2 dana stize "pravi" Gothic 3...vajda.![]()
Zabole meI dalje je zver
![]()
Jeste...ali mozda samo kod tebe u sobi.
Po meni to je prosecna masinica sa lepim kucistem i dobrim chipset-om.![]()
Hmmm mislim da si ti mene pogrešno shvatio......ja nisam rekao da je to NAJBOLJA mašina na svetu.Ja sam rekao da je to zver što trenutno za standarde u Srbiji, a i šire, jeste jer ne postoji nešto što ja ne mogu na njemu da radim,daleko od toga da je najbolja trenutno konfiguracija koja može da se uzme.Drugo rekao sam da će dugo da traje i upravu sam jer hoće,za 8-9 meseci možda neka nova igrica koja bude izašla ja neću moći sve na high ,pa ću kao što već rekoh uzeti novu grafičku sa kojom ću OPET moći da igram 7-8 meseci sve na high bez problema.Sto se rama tiče kao što sam već rekao gledaću da u ovih mesec dva skupim pare i dignem na 4 gb i onda će biti sve full.
Eto nadam se da sam sada pojasnio moje misli.
Pozz
ahahhahahahhahahhahahahhahaha koji si carAh taman sam mislio da te malo trujem ali nedas se ili si dobio savet strucnog konsultanta: "E Marko ko je bre onaj Milan82bh, kaze da mi je komp njesra" , "Ma to je neki woonash"![]()
.
Može se još nešto. Mada se i ne može, kako se uzmeBaš sada gledam, procesor + 2gb rama + ploča u C2D varijanti me izađu skoro 600 evra a ovo što imam ako prodam za 160-180 je veliki uspeh. PunoZnam ja da su igre nedovoljno optimizovane, ali mogu samo da kukam, a od toga nema vajde. Jedino što se može je apgrejd...
Praktično jedino što ne mogu da radim na 2 godine starom računaru su novije igre. I to je sve.Samo to..pa to je gamerima naj bitnije
Kad je TFT u pitanju na njemu je slika najbolja u native rezoluciji,zato je jako bitno da pored TFTa imas i jaku karticu koja moze da "voza" igre na visokim rezollucijama(uglavnom 1280x1024)Vader je napisao(la):ne kontam nafuravanje na igranje igara na što većim rezolucijama na TFT monitorima
šta fali 17" CRT monitoru i 1024x768 rezoluciji ?
šta fali 19" CRT monitoru i 1280x1024 rezoluciji ?
2)suvise malo i ruzno
3)[moje misljenje]ovo je opet pitanje iz serijala TFT vs. CRT ,jednostavno ne moze da se poredi CRT sa TFTjem[/moje misljenje]
Znam. I to je jako nezgodno.Samo to..pa to je gamerima naj bitnije
Što je najgore, sad razmišljam, nas bre ugrobiše novi TFT monitori sa AF-om i AA-om
Govorim o hardverskoj zahtevnosti sa aspekta korišćene rezolucije. Recimo, ja sam uzeo Radeon 9700 Pro svojevremeno veoma brzo nakon pojavljivanja i trajao mi je skoro 3 godine. Ali po sistemu da je prve godine sve radilo u 1280x1024 sa AA i AF, druge u istoj rezoluciji ili 1152x864 ali bez njih, i treće godine u, za CRT sasvim dovoljnih 1024x768. Danas svi imamo TFT monitore gde su određene rezolucije jednostavno ekstremno loše. Npr. ja sam odustao od igranja Obliviona jer nisam mogao da ga igram u 1440x900, već u 1280x720, gde se zaista ekstremno osećao smanjeni nivo kvaliteta prikaza. Sada imam 20" sa 1680x1050. Za tako nešto mora jak hardver ma kakva igra bila, maltene. Zato sada npr. moram da dodajem još rama ako hoću u poznatijim naslovima da se igram u punoj rezoluciji...Na sta se odnosi ovo ?
Nije bas dotle dosloZato je dobro da uvek imash jedan CRT u ostavi za potrebe najzahtevnijih igara :d
Samo grafičku da promeniš, i Oblivion bi ti radio bez problema.Inače imam Barton XP 2800, 1 GB DDR, Radeon 9600, 120 GB WD.
A mislim i da sad nije dobro vrijeme za kupovinu, taktički, dolaze DX10 kartice, dolazi PCI Express 2, zaživljavanje Core 2 Duo i Quadro, možda odgovor iz AMD-a na C2D, tako da mislim da će sledeća godina biti taktički povoljnija za promjenu cijelog sistema.
Danas svi imamo TFT monitore gde su određene rezolucije jednostavno ekstremno loše. Npr. ja sam odustao od igranja Obliviona jer nisam mogao da ga igram u 1440x900, već u 1280x720, gde se zaista ekstremno osećao smanjeni nivo kvaliteta prikaza
Inače, Samsung 205BW ne podržava 1440x900. Ispod 1680x1050 prva wide je 1280x800.
Ah taman sam mislio da te malo trujem ali nedas se ili si dobio savet strucnog konsultanta: "E Marko ko je bre onaj Milan82bh, kaze da mi je komp njesra" , "Ma to je neki woonash"![]()
.
Ne mogu da imam u desktopu, niti u igrama u kojima sam pre menjanja monitora furao tu rezoluciju bez problema. Možda bih mogao da instaliram drajvere za monitor, mada ne osećam neku potrebu...Cudno, to bi trebalo da je do igara a ne do monitora. Jel 1440x900 ne mozes da imas ni na desktopu ili samo u igrama ?
Tada sam imao drugi TFT, ne Samsung. Ipak, reskaliranje je bilo odlično u većini slučajeva, sem u Oblivionu. Čak nisam imao nikakvih problema da igram u non-wide rezolucijama sa reskaliranjem, baš sam bio zadovoljan. Jedino Oblivion i još 2-3 nebitne stvari nisu mogle lepo da rade sa reskaliranjem, ko zna zbog čega, baš se videla razlika kao da sam spustio detaljnost tekstura za skalu niže, takav je bio osećaj. Izgleda da nema pravila. Možda i način izrade tekstura ima uticaja na to, ne znam...
Inače, Samsung 205BW ne podržava 1440x900. Ispod 1680x1050 prva wide je 1280x800.
Jedini soundtrack koji je pre Gothica 3 ostavio na mene toliko jak utisak je onaj iz Obliviona.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari