Šta je novo?

Gothic 3?

Potpuno ste u pravu sto se tice optimizacije novih igara, programeri su se totalno ulenjili znajuvsi da mocna industrija ce na svakih 6 meseci da stane iza njih sa nekom cudovisnom kartom...

Samo cu ti reci da ce to da ti traje bas onoliko dok se ne pojavi 8600GT, DDR3 itd.. ato je 6-7 meseci. Nema pravila, ali da si se *****ao za komp jesi...tj. *****ao te je onaj ko ti je sklapao. :beat: :beat:

7900GTO je brza jedno 10-20% od 7950GT a kosta oko 250e. 2GB memorije uopste vise nije luxuz, najnormalinija stvar. Monitor je :vomit: a toga si verovatno svestan i sam. :)
Nego da se vratimo na temu.
Za 2 dana stize "pravi" Gothic 3...vajda. :D

Zabole me :D I dalje je zver:D Sto se monitora tice ima sve boje, vidim sve,oci su mi i dalje na mestu.Zakljucak sluzi svrsi:p

Poslednja izmena:
Milane, malo njaške :d Od tog procesora nema bolje, od te grafičke u suštini nema bolje, sve je top...jedino bi mogao čovek da ima više memorije.

Jeste...ali mozda samo kod tebe u sobi. :D
Po meni to je prosecna masinica sa lepim kucistem i dobrim chipset-om. :D

Hmmm mislim da si ti mene pogrešno shvatio......ja nisam rekao da je to NAJBOLJA mašina na svetu.Ja sam rekao da je to zver što trenutno za standarde u Srbiji, a i šire, jeste jer ne postoji nešto što ja ne mogu na njemu da radim,daleko od toga da je najbolja trenutno konfiguracija koja može da se uzme.Drugo rekao sam da će dugo da traje i upravu sam jer hoće,za 8-9 meseci možda neka nova igrica koja bude izašla ja neću moći sve na high ,pa ću kao što već rekoh uzeti novu grafičku sa kojom ću OPET moći da igram 7-8 meseci sve na high bez problema.Sto se rama tiče kao što sam već rekao gledaću da u ovih mesec dva skupim pare i dignem na 4 gb i onda će biti sve full.
Eto nadam se da sam sada pojasnio moje misli.
Pozz

Poslednja izmena:
Konfa je odlicna.

Molim vas ljudi nemojte te slike,nemojte mi kvariti dozivljaj.Daj neke spoilere da koristimo ili makar link ostavite pa ko hoce nek gleda sliku,ovako moram:(

Hmmm mislim da si ti mene pogrešno shvatio......ja nisam rekao da je to NAJBOLJA mašina na svetu.Ja sam rekao da je to zver što trenutno za standarde u Srbiji, a i šire, jeste jer ne postoji nešto što ja ne mogu na njemu da radim,daleko od toga da je najbolja trenutno konfiguracija koja može da se uzme.Drugo rekao sam da će dugo da traje i upravu sam jer hoće,za 8-9 meseci možda neka nova igrica koja bude izašla ja neću moći sve na high ,pa ću kao što već rekoh uzeti novu grafičku sa kojom ću OPET moći da igram 7-8 meseci sve na high bez problema.Sto se rama tiče kao što sam već rekao gledaću da u ovih mesec dva skupim pare i dignem na 4 gb i onda će biti sve full.
Eto nadam se da sam sada pojasnio moje misli.
Pozz

Ah taman sam mislio da te malo trujem ali nedas se ili si dobio savet strucnog konsultanta: "E Marko ko je bre onaj Milan82bh, kaze da mi je komp njesra" , "Ma to je neki woonash" :D :D.

Ah taman sam mislio da te malo trujem ali nedas se ili si dobio savet strucnog konsultanta: "E Marko ko je bre onaj Milan82bh, kaze da mi je komp njesra" , "Ma to je neki woonash" :D :D.
ahahhahahahhahahhahahahhahaha koji si car:D:D tj wooona:D:p

Baš sada gledam, procesor + 2gb rama + ploča u C2D varijanti me izađu skoro 600 evra a ovo što imam ako prodam za 160-180 je veliki uspeh. Puno :( Znam ja da su igre nedovoljno optimizovane, ali mogu samo da kukam, a od toga nema vajde. Jedino što se može je apgrejd...
Može se još nešto. Mada se i ne može, kako se uzme :)
Može to da se okreneš nečemu drugom, da splasne taj hype oko toga da moraš igrati najnovije igre na max podešavanjima i velikim rezolucijama. Ja sam nekad bio pasionirani gamer, čak sam jedno vrijeme pisao recenzije igara za jedan časopis, moja raja me zna kako nekoga ko dosta igra igre (neki ne znaju da to više i nije tako). Ali zadnjih godina igram jako malo, nekoliko mjeseci ne igram baš ništa, pa onda par dana odigram nešto malo. To mi je ritam sada, prije je bilo obrnuto. Jedan razlog je što ne stižem, faks + posao + drugo. Drugi razlog (mada manje bitan) je hardver koji vremenom nije za nove igre, ALI...to je manje bitan razlog uzevši u obzir tonu igara starih par godina koje su fenomenalne (često bolje od mnogih novih) a koje se mogu vrtjeti na starijem hardveru, a koje nisu nikad odigrane. Ovo ljeto iz nekih razloga posao nije radio 7 dana pa sam tih 7 dana iskoristio da odigram stariju a odličnu avanturu The Longest Journey, nisam je prije igrao. I bilo mi je odlično, ispunilo me je. A to je starija igra, klizi na mom hardveru. Takvih igara ima puno. Tako da se ja mogu strpiti do sledeće promjene računara da bih recimo igrao G3 i Oblivion, a u međuvremenu ako bude vremena mogu igrati starije igre koje sam skupljao a koje nikad nisam igrao.

Ali htjedoh reći nešto drugo, splasne nekako i ta tolika volja da se stalno nešto igra, možda zato što se baš nema vremena, a možda čisto onako splasne. Problem je što to "stanje uma" ne možeš nasilno sebi nametnuti, to ili ti dođe pa si miran što ne možeš igrati najnovije igre na max podešavanjima, ili grizeš nokte, nerviraš se što ti nedavno skupo plaćeni hardver više ne daje zadovoljavajuće rezultate, stalno razmišljaš o upgradeu, čitaš ovakve forume, računaš koliko bi te uzašlo ovo i ono i kako to da sakupiš.

Koliko sam ja vidio sav taj hype oko toga da imaš što noviji hardver i igraš najnovije igre je nametnut. Nametnut je dobrim dijelom ovakvim forumima, a onda i časopisima i drugim. Ovde ne uperujem prste na nekoga konkretno ili na forum, već je to takva pojava. Prije par godina sam češće dolazio ovde, čitao šta ljudi pišu, šta kupuju, koliko im "bolje radi", koliko "overklokuju", koliko to "ne toliko skupo plate", i to me "uhvatilo" pa sam kovao planove da i ja uradim upgrade, pa vidio da bi to trebao biti procesor, a onda mora i nova ploča zbog drugog chipseta, pa onda mora i druga memorija, onda ne može i bez nove grafičke, stalno računao koliko bi me to izašlo, koje konkretno komponente da uzmem, ganjao roditelje da mi daju pare za to, natezao se...Na kraju od toga nije bilo ništa, naravno. I ja se isfuram, naravno. Onda nakon nekog vremena ohladim, a nakon još nekog vremena vidim da meni sve to uopšte nije trebalo, taj upgrade mi nije trebao, to vidim kad to sve realno i hladne glave analiziram. I skontam da me "forum" povukao. I to tako inače djeluje. Ako si u raji koja puši šanse su da ćeš i ti početi. Ako si u raji koja pije šanse su da ćeš i ti piti.

Sad zarađujem i imam svoj novac, i mogao bih kupiti dosta dobar računar. Ali neću. Ne treba mi. A i ovaj mi je star tek 2 godine (skontajte rečenicu...ali je stvarno tako). Jedino što ne mogu da radim je da igram Oblivion i Gothic 3. Ali mogu sve ostalo ne-gamersko, mogu i igrati mnogo drugih nešto malo starijih a dobrih igara. Inače imam Barton XP 2800, 1 GB DDR, Radeon 9600, 120 GB WD.
A mislim i da sad nije dobro vrijeme za kupovinu, taktički, dolaze DX10 kartice, dolazi PCI Express 2, zaživljavanje Core 2 Duo i Quadro, možda odgovor iz AMD-a na C2D, tako da mislim da će sledeća godina biti taktički povoljnija za promjenu cijelog sistema.

Smatram da je moj računar jako dobar, i da se odlično drži s obzirom da je star 2 godine, posao koji radim obavljam na njemu, i to radim bez problema. Ono što mi treba za faks radim na njemu. Praktično jedino što ne mogu da radim na 2 godine starom računaru su novije igre. I to je sve.

P.S.
ne kontam nafuravanje na igranje igara na što većim rezolucijama na TFT monitorima
šta fali 17" CRT monitoru i 1024x768 rezoluciji ?
šta fali 19" CRT monitoru i 1280x1024 rezoluciji ?

Praktično jedino što ne mogu da radim na 2 godine starom računaru su novije igre. I to je sve.
Samo to..pa to je gamerima naj bitnije

Vader je napisao(la):
ne kontam nafuravanje na igranje igara na što većim rezolucijama na TFT monitorima
šta fali 17" CRT monitoru i 1024x768 rezoluciji ?
šta fali 19" CRT monitoru i 1280x1024 rezoluciji ?
Kad je TFT u pitanju na njemu je slika najbolja u native rezoluciji,zato je jako bitno da pored TFTa imas i jaku karticu koja moze da "voza" igre na visokim rezollucijama(uglavnom 1280x1024)
2)suvise malo i ruzno
3)[moje misljenje]ovo je opet pitanje iz serijala TFT vs. CRT ,jednostavno ne moze da se poredi CRT sa TFTjem[/moje misljenje]

Poslednja izmena:
Samo to..pa to je gamerima naj bitnije
Znam. I to je jako nezgodno.

Meni je CRT 1024x768 cool, a isto bi bilo CRT 1280x1024
TFT je gnjavaža: komplikovaniji izbor, veća cijena, veće rezolucije povlače potrebu za jačim GPU, ako ga "nategnu" za brži odziv onda mu nisu dobre boje i obrnuto

Da ne bude zabune, nisam ja sve ovo pisao da bih nekoga iz "njegovog režima" i gledanja na stvari prebacio u "svoj režim". Samo sam iznio svoja gledišta i svoja iskustva.

Na sta se odnosi ovo ?
Govorim o hardverskoj zahtevnosti sa aspekta korišćene rezolucije. Recimo, ja sam uzeo Radeon 9700 Pro svojevremeno veoma brzo nakon pojavljivanja i trajao mi je skoro 3 godine. Ali po sistemu da je prve godine sve radilo u 1280x1024 sa AA i AF, druge u istoj rezoluciji ili 1152x864 ali bez njih, i treće godine u, za CRT sasvim dovoljnih 1024x768. Danas svi imamo TFT monitore gde su određene rezolucije jednostavno ekstremno loše. Npr. ja sam odustao od igranja Obliviona jer nisam mogao da ga igram u 1440x900, već u 1280x720, gde se zaista ekstremno osećao smanjeni nivo kvaliteta prikaza. Sada imam 20" sa 1680x1050. Za tako nešto mora jak hardver ma kakva igra bila, maltene. Zato sada npr. moram da dodajem još rama ako hoću u poznatijim naslovima da se igram u punoj rezoluciji...

Zato je dobro da uvek imash jedan CRT u ostavi za potrebe najzahtevnijih igara :d

Inače imam Barton XP 2800, 1 GB DDR, Radeon 9600, 120 GB WD.
A mislim i da sad nije dobro vrijeme za kupovinu, taktički, dolaze DX10 kartice, dolazi PCI Express 2, zaživljavanje Core 2 Duo i Quadro, možda odgovor iz AMD-a na C2D, tako da mislim da će sledeća godina biti taktički povoljnija za promjenu cijelog sistema.
Samo grafičku da promeniš, i Oblivion bi ti radio bez problema.
Doduše G3 je grbav rođen i tu nema pomoći :D

Gothic nije igra koja ne moze da se igra ako sece,sto voodoo jednom prilikom rece-navikli smo se vec da igre seku pa tako i znamo kako se strejfuje:d .Secas li se toga,jel tako nekako bilo?Sve u skladu sa finansijama.Meni Gothic 3 sece,ne radi kako bi ja hteo ali sta sad da mu radim?Nemam volje vise da cekam nikakav novi upgrade,eventualno graficke koji ce se desiti uskoro.To moram.

Kako se ne sećam, pa više od godinu dana sam igrao Kvejk 3 u ~20 frejmova, a tada naučiš da koristiš strejf i backpedal umesto naglih okreta :)

Danas svi imamo TFT monitore gde su određene rezolucije jednostavno ekstremno loše. Npr. ja sam odustao od igranja Obliviona jer nisam mogao da ga igram u 1440x900, već u 1280x720, gde se zaista ekstremno osećao smanjeni nivo kvaliteta prikaza

Znaci, nista od price o dobrom reskaliranju danasnjih TFT-ova na nize rezolucije? Ili je to samo u tvom slucaju? Mozda si mogao preko drivera ili Power Strip-a da dodas profil za 1280x800 koja 16:10 ?
Jesi probao neku igru da igras u 1440x900 na tom Samsungu 205BW ? Ako jesi kakva je slika ?

Tada sam imao drugi TFT, ne Samsung. Ipak, reskaliranje je bilo odlično u većini slučajeva, sem u Oblivionu. Čak nisam imao nikakvih problema da igram u non-wide rezolucijama sa reskaliranjem, baš sam bio zadovoljan. Jedino Oblivion i još 2-3 nebitne stvari nisu mogle lepo da rade sa reskaliranjem, ko zna zbog čega, baš se videla razlika kao da sam spustio detaljnost tekstura za skalu niže, takav je bio osećaj. Izgleda da nema pravila. Možda i način izrade tekstura ima uticaja na to, ne znam...
Inače, Samsung 205BW ne podržava 1440x900. Ispod 1680x1050 prva wide je 1280x800.

Build 1.09
----------
- fixes an issue where trying to save a game would
crash/hang the program with a memory related errormessage

Hahahahah da da,ne nije Mare rekao da si woonash:D Ali ja sam rekao da si smarach:p Mislim se tek shto sam uzeo komp a neko me vec smara kako je on njesra a ja dao tolke pare ,pa tacno bi zadavio Mareta:D cekaj bar 2-3 meseca pa me onda zezaj:p

Cudno, to bi trebalo da je do igara a ne do monitora. Jel 1440x900 ne mozes da imas ni na desktopu ili samo u igrama ?
Ne mogu da imam u desktopu, niti u igrama u kojima sam pre menjanja monitora furao tu rezoluciju bez problema. Možda bih mogao da instaliram drajvere za monitor, mada ne osećam neku potrebu...

Ja ti kažem da si se *****'o onog dana kad si prodao katodnu devetnesticu :)

Tada sam imao drugi TFT, ne Samsung. Ipak, reskaliranje je bilo odlično u većini slučajeva, sem u Oblivionu. Čak nisam imao nikakvih problema da igram u non-wide rezolucijama sa reskaliranjem, baš sam bio zadovoljan. Jedino Oblivion i još 2-3 nebitne stvari nisu mogle lepo da rade sa reskaliranjem, ko zna zbog čega, baš se videla razlika kao da sam spustio detaljnost tekstura za skalu niže, takav je bio osećaj. Izgleda da nema pravila. Možda i način izrade tekstura ima uticaja na to, ne znam...
Inače, Samsung 205BW ne podržava 1440x900. Ispod 1680x1050 prva wide je 1280x800.

Ja imam LG L204WT i isto nisam imao ni 1440x900, a ni 1280x800 .
Instaliraj PowerStrip i dodaj custom rezolucije po zelji .

Juče sam instalirao igru i više sam slušao muziku nego što sam igrao! Odmah sam downloadovao soundtrack i ostao bez daha nakon što sam ga odslušao. Prosto je neverovatno koliko je pažnje vođeno o svemu. Mislim da jedan deo današnjih igara (one koje su dugo očekivane, obično nastavci popularnih igara) imaju budžet kao neki holivudski filmovi.
Inače, sama po sebi muzika podseća malo na onu iz LOTR serijala. Takođe, ko je igrao Gothic 1 & 2 prepoznaće dosta melodija i akorda iz ta dva dela veoma lako. Naravno, muzika iz trećeg nastavka je daleko bolje izkomponovana i daleko je boljeg kvaliteta.
Jedini soundtrack koji je pre Gothica 3 ostavio na mene toliko jak utisak je onaj iz Obliviona.
Igru krasi predivna atmosfera kao i dobar gameplay sa fenomenalnom grafikom koja se može porediti sa najboljim igrama iz ovog žanra svrstava je u sam vrh ostvarenja iz industrije igara.

Ima li neko spisak pesama sa soundtracka ove igre? Posto ono sto sam ja downloadovao nema naslove vec samo brojeve pesama...

Poslednja izmena:
Vrh Dno