Šta je novo?

Gothic 3?

Evo juche sam instalirao Gothic pa rekoh da vam dam utiske.Malo sam presao tako da mozda nisu tacna moja zapazanja.Ovako na konfi koju imam igra mi radi super, znaci zaista nemam nikakvo stucanje swapovanje nista nista ,osim kada tek pokrenem igru i kada save/load-ujem.Grafika je odlicna jedino mi se ne svidja (ne znam kako se taj efekat zove)sto nisu uradili da ja neprijatelja mogu da vidim iz daleka nego moram prilicno da mu se priblizim da bi se njegova kontura uopste videla.Eto to je moje misljenje.Zadovoljan sam igrom i odigracu je do kraja,ali da li je dosledan naslednik naravno to mogu da kazem tek na kraju:D

Da li neko zna gde su nomadi oko More Sul?

amnesia je napisao(la):
Grafika je odlicna jedino mi se ne svidja (ne znam kako se taj efekat zove)sto nisu uradili da ja neprijatelja mogu da vidim iz daleka nego moram prilicno da mu se priblizim da bi se njegova kontura uopste videla.
Slazem se to ume da iritira ali morali su jer bi inace fps vrtoglavo opao. Medjutim, ako imas dobru masinu verovatno mozes da prepravis to ini fajlu, nagadjam sada.

Poslednja izmena:
Drzis luk ili fireball u ruci i imaces nacrtano ime ko je u daljini:d

Evo jedan programčić koji radi quicksave backup. S njim se još može i podosta toga tweak-ovat.

Prilozi

• Gothic 3 Assistant.rar
    738.5 KB · Pregleda: 70
Poslednja izmena:
Upravo predjoh Gothic 3. Level sam 76 sa oko 360.000 u kesu.

Oslobodih celu Myrtanu, recimo i Nordmar, pa i Varant (ostala mi Ben Sala), zavirio sam skoro u svaki cosak mape i skoro svaku zivotinjku sam smaknuo, otvorio skoro svaki kovceg.
Moram da priznam da mi je najbolji feeling bio u Nordmaru, mjuza je super, napeta, pa snezni predeli - jednom recju mistika :)

Sta da kazem, malo sam razocaran krajem i nacinom na koji je prikazan...Nekako je brzo dosao_Ocekivao sam neki veci zaplet (kao u kecu kad Gomez pokolje Fire Mage-ove),
mnooogo vecu ulogu Xardasa(doduse igrao sam kao poklonik Innosa iliti kao good guy) i glavnih (starih) junaka.Ovako ispadose totalno marginalni i nebitni.
Takodje, ne uklapa mi se ranija uloga orkova sa ovom ovde..Ocekivao sam nesto kao u kecu da cu naci neki ultimate armor/weapon bitan za glavnog baju, kad ono - cvrc :(
Citao sam da postoji neki mac Wrath of Innos, al' od njega nisam cuo ni 'W' iako sam igrao za Innosa.

Na zalost, kraj je takav da verujem da je ovo poslednja epizoda Gothica.Cak ne znam ni da li uopste ima mesta za ekspanziju..Mozda urade nesto kao u dvojci, pa dodaju neki sporedni svet koji nema veze sa glavnom pricom.

Sve u svemu, odlicna igra, uzivao sam igrajuci.Ali ipak, ostaje pitanje od milion dolara:

Ko je (i gde je ) dodjavola 12. paladin?!!!

Samo njemu, ako uopste postoji, nisam urucio Blessed Chalice...

E, da, obavezno zavirite u kovceg kod Gonzalesa u Mora Suli!

Poslednja izmena:
Sta da kazem, malo sam razocaran krajem i nacinom na koji je prikazan...Nekako je brzo dosao_Ocekivao sam neki veci zaplet

Takođe...nabudžio sam glavnog lika žestoko, očekujući ne znam šta, kad ono...međutim :d

mnooogo vecu ulogu Xardasa(doduse igrao sam kao poklonik Innosa iliti kao good guy) i glavnih (starih) junaka.Ovako ispadose totalno marginalni i nebitni.

Baš tako...već na samom početku sam se razočarao što stari prijatelji nemaju skoro ništa da kažu, ali sam očekivao kasnije nešto više. Ipak, da će biti toliko marginolizovani, nisam se nadao :S:

Citao sam da postoji neki mac Wrath of Innos, al' od njega nisam cuo ni 'W' iako sam igrao za Innosa.

Nisam ni ja naleteo još na taj mač, ali bi trebalo da postoji...Ti si ga po nekoj logici trebao naći, pošto si
otvorio skoro svaki kovceg.

Morao bi da se nalazi u
48. "Quest" kovčegu, to su oni metalni bez naziva, u njima se nalaze zanimljive stvari, po tačno utvrđenom redosledu, koji se ne menja

Mozda urade nesto kao u dvojci, pa dodaju neki sporedni svet koji nema veze sa glavnom pricom.

Add-on je potvrđen od Piranha Bytes

Trebao bi biti Frithjof (Feuerclan), ali ne funkcioniše (Bug?), možda će biti ispravljeno u nekom patch-u...

E, da, obavezno zavirite u kovceg kod Gonzalesa u Mora Suli!

Zašto? Nešto se ne sećam da sam tamo našao nešto specijalno...

Poslednja izmena:
Jel moze neko da mi kaze gde je faking Yussuf-onaj odbegli rob??ne mogu da ga nadjem pa to ti je
p.s. bas je super onaj Gothic 3 Assistance povecjao sam view distance i distance NPCjeva i sad je mnogo lepse i preglednije

Poslednja izmena:

when Lord Hagen make you a Paladin you can buy magical weapon form Bennet. And then you can pray for 1000 gp. Either the first or second pray wil give you 'wrath of Innos'

@Accuphase
U tom kovcegu ima stit koji je bolji od paladinovog (kao i dobar amulet) i donekle i Rhobarovog.

@BlackNeo
To sto ti navodis je iz dvojke, zar ne? Ovo sam i ja procitao dok jos nisam dosao do Nordmara, pa sam ocekivao da cu videti i Benneta....

@M!ST!CX
On ti se nalazi, otprilike, severoistocno od More Sul, kod dva satora, sedi pored vatre

Sad sam presao igru i na Xardasovoj strani i mogu reci da tu ima mesta za add-on.
Mislio sam da ce biti dosta toga objasnjenog iz dvojke (na primer, ko je Undead Dragon i odakle zmajevi) i keca (kude je nestao Sleeper), al....

Poslednja izmena:
when Lord Hagen make you a Paladin you can buy magical weapon form Bennet. And then you can pray for 1000 gp. Either the first or second pray wil give you 'wrath of Innos'

Ovo je u dvojci bilo ovako.Bennet je iz dvojke.

Molim te Shobe,sto vise spoilera.Ne zelim da znam pre vremena.

Poslednja izmena:
OK, tako sam bio procitao na Gothic 3 JoWood forumu :crash:

Nego, od oruzja koje se moze naci, sta je najbolja kombinacija?

Ja koristim izostren bastard sword koji ima 110 damage-a i fireball na daljinu.Pre toga luk i strelu.

Znaci ne mogu da verujem ,save je uspeo da mi se sjebe i sa ovim ******m od assistance-a ne mogu da verujem..gde on cuva te sejvove?

Sto se mene tice, najbolja kombinacija je:
- Rune sword - rucno napravljen (nisam ga napravio :) ) + naostren 125 damage,dodaje +5 impact,+5 damage, +5 neceg treceg resistance
- samo za njega treba Pure magic ore blank, koji nemam pojma kako se dobija

- Rune shield;
- Silent death bow

Poslednja izmena:
Znaci ne mogu da verujem ,save je uspeo da mi se sjebe i sa ovim ******m od assistance-a ne mogu da verujem..gde on cuva te sejvove?

On ti čuva samo quicksave, odnosno pravi backup u My Documents\Gothic 3.

On ti čuva samo quicksave, odnosno pravi backup u My Documents\Gothic 3.
pa mislio sam na quicksave ne na obican save,al kako da povratim te quicksave-ove.?..i da li je mogucje da su mi se sje**li i ti backup quick save-ovi?
Poludecju ako ne budem mogao da povratim quick saveove ,ima onda da obrisem igru i da gonim sve u ***** ********:mad:

Poslednja izmena:
ULovao sam svoje backupovane quicksaveove pa ako neko zna kako da ih povrati bio bih mu neizmerno zahvalan.
Zadnji save mi je bio jako davno,i stvarno ne mogu ponovo sve to da prolazim,jestostavno je predugacko,jer ja sam procesljao kompletne rusevine u mora sul-u pobio svako stvorenje,otvorio svaki chest i pokupio svaku biljku,i sami znate kolike su rusevine ,a i sigurno bi mi nesto promaklo kad bih ponovo igrao_Ocajnicki mi je potreban taj save:)
http://www.misticx-m3dia.com/ftp/backup.rar

Poslednja izmena:
Mozda zvuci glupo, al' koji vam je armor najbolje uradjen/dizajniran (da ne kazem najlepsi)?
Meni je onaj nordmarski sto nosi Gorn.

@Accuphase
U tom kovcegu ima stit koji je bolji od paladinovog (kao i dobar amulet) i donekle i Rhobarovog.

Pretpostavljao sam da otprilke radi o tome...(neki dobar primerak oružja, štita, itd.) ;)

Međutim, stvar je malo jednostavnija (ili komplikovanija, kako se uzme :d ):

Radi se o tome da si upravo tamo otvorio 27. "Quest" kovčeg, koji je mogao biti i na nekom drugom mestu, ono šta nalaziš u tim kovčezima zavisi samo od rednog broja (tj. koliko si ih do tada otvorio), ne od mesta gde se nalaze. Pretpostavljam da se radi o "Rune shield"

ULovao sam svoje backupovane quicksaveove pa ako neko zna kako da ih povrati bio bih mu neizmerno zahvalan.

Probao sam da učitam oba quicksave koja si postavio, međutim oba pokazuju tipične simptome oštećenih quicksave, tj. krene učitavanje do jedne petine, i tu stane. Ne bih da te plašim, ali mislim da od njih nema ništa, nije mi poznato da je neko uspeo da ih popravi. Ipak, ne bi bilo loše da još neko proba (ja imam verziju 1.09), možda zato ne ide. Nemoj nikada memorisati samo quicksave, radi naizmenično najmanje još jedan save preko običnog slota, još bolje dva. Imao sam i ja do sada 2 oštećena quicksave ("Out of memory" bug), nervira po malo, ali ništa strašno - baci me možda 10-15 minuta unazad, pošto uvek imam bar jedan save u rezervi.

1H:
Sword of the Ancestor
Req strength: 240
Req skill: Swordfighter
Blade damage: 120 (+10 naoštren, i mislim +10 ako ga sam napraviš, znači 140)
Protection against missiles +5
Protection against impact +5
Protection against blades +5

Recept se nalazi u 39. "Quest" kovčegu, moraš imati i "1 Pure magic ore blank" i kovačko znanje za to (može se naučiti u Nordmar-u, kod Ingvar-a)

2H:
Power of the Ancestors
Req strength: 270
Req skill: Large Weapons III
Blade damage: 135 (+10 naoštren, i mislim +10 ako ga sam napraviš, znači 155)
Protection against missiles+8
Protection against impact +8
Protection against blades +8

Recept se nalazi u 43. "Quest" kovčegu, moraš imati i "2 Pure magic ore blank" i kovačko znanje za to (može se naučiti u Nordmar-u, kod Ingvar-a)

Trebalo bi da postoji i "Wrath of Innos", ali se do sada niko nije javio da ga je našao (48. "Quest" kovčeg), trenutno aktuelna lista poznatih lokacija za "Quest" kovčege ide do 47

Wrath of Innos
Req strength: 300
Blade damage: 160
Bonus skill: Paladin
*Blessed

samo za njega treba Pure magic ore blank, koji nemam pojma kako se dobija

Jedan možeš dobiti od Kerth-a (Feuerclan) kao nagradu, kada oslobodiš Nordmar od Orkova. Ponekad se neki mogu naći u "Quest" kovčezima, po slučajnom izboru. Znači može se desiti da se ne nađe ni jedan tokom čitave igre, a ima nekih koji kažu da su našli 2-3. Malo glup sistem, al' šta da radiš.

Postoji nešto još jače, ali su mi okolnosti pod kojima se dobija malo sumnjive, liči po malo na Bug-using, ako nekog zanima, napisaću kako se dobija.

Ogre morningstar
Req strength: 500
Impact damage: 250

Najlepši 1H mač po mom mišljenju je

Master sword
Req str: 210
Req skill: Swordfighter
Blade damage: 105
Bonus skill: Master of two blades

Mač se nalazi u 36. "Quest" kovčegu

Poslednja izmena:
Evo sada sam malo odmakao dalje, 18 sam level. Resio sam skoro sve kvetsove vezane za Ardeu,Cape Dun,Reddock i Monteru.Meni se licno igra veoma svidja Sloboda izbora je fantasticno uradjena kao i moguucnosti.
Zelim samo da kazem da ja igram na max SVE ali sam morao da dodam josh 1 gb rama i imam oko 30 fps prosecno moze da skoci do 50 i da padne do 22 to je opseg.Eto ako je nekoga zanimalo kako radi na dobroj konfiguraciji odgovor je da isto kao i kod njega samo sto je bolja grafika ali rami mi fale definitivno ali sada sa 2 gb rama nikakav problem.:D
Eto Pozz

Poslednja izmena:
Da li zna neko da mi kaze gde se nalazi teleport za Monteru?

Sve u svemu, odlicna igra, uzivao sam igrajuci.Ali ipak, ostaje pitanje od milion dolara:

Samo njemu, ako uopste postoji, nisam urucio Blessed Chalice...
Fire Clan: Frithjof
Monastery: Olivier
Okara: Roland
Vengard: Thordir, Markus, Georg, Cobryn
Reddock: Javier
Kap Dun: Wenzel
Trelis: Konrad
Nemora: Karlen
Varant : Cruz

Nasao sam teleport za Monteru ,tako da ne treba niko da odgovara.
E sad jel ima teleport za Okaru?

Poslednja izmena:
Postoji teleport za svaki grad, barem ja za sada imam svaki u kojem sam bio, ili oslobodio. Ali da bi našao svaki, moraš baš da igraš sporo i ispitaš svaki ćošak, što može biti smor. Za neke gradove sam našao i po dva :)

Postoji teleport za svaki grad, barem ja za sada imam svaki u kojem sam bio, ili oslobodio. Ali da bi našao svaki, moraš baš da igraš sporo i ispitaš svaki ćošak, što može biti smor. Za neke gradove sam našao i po dva :)

Da,i ja sam negde nasao 2.Postoje teleporti i nalaze se recimo na ulazu u pobunjenicki kamp,negde oko nekog grada ili slicno.Medjutim ja u Nordmaru ne mogu da nadjem teleporte za njihove kampove a tako bi mi trebali.Nasao sam samo za Xardas tower.Kad sam krenuo da resavam onaj quest "ancestor tombs" pogubio sam se ziv.

Da,i ja sam negde nasao 2.Postoje teleporti i nalaze se recimo na ulazu u pobunjenicki kamp,negde oko nekog grada ili slicno.Medjutim ja u Nordmaru ne mogu da nadjem teleporte za njihove kampove a tako bi mi trebali.Nasao sam samo za Xardas tower.Kad sam krenuo da resavam onaj quest "ancestor tombs" pogubio sam se ziv.
Wolf Clan - nalazi se u kuci Ranara ili tako nesto, u samom selu.
Fire Clan - u prvoj kuci posle mostica
Hammer Clan - kod kovaca Ingvar .

Nazad
Vrh Dno