Šta je novo?

Gothic 3?

@cepesh
Thx, nadjoh tu lopatu, a nadjoh i Anoga.

:mad: :crash: :wall: SMOOOR izbagovali mi se kvestovi vezani za oslobadjanje Montere i jos neki! Ladno moram sve od pocetka! A nabudzio sam lika do 44 lvl! Glupa izbagovana igra!

Ima li primjetnih poboljšanja sa patchom 1.08, bugovi i performanse?

Performanse su takve da sa 1.08 u 1024x768 imam 3-8 frejmova na high :) tako da bagove nisam ni ispitivao...

Ja je nisam ni igrao dok nije izašao 1.08, tako da ne mogu da uočim razliku. Sada, na mojoj konfi pristojno radi (što se tiče fps-a) kada je sve na medium, modeli na high u 1024. Problem je prvi minut kada je mučno, kao i mestimično potpuno zaustavljanje na 2-3 sekunde kada učitava neke kompleksnije objekte. Uglavnom, što se performansi tiče, tako je bilo i pre 1.08, koliko vidim po prethodnim postovima, ali ipak mi je sve nekako podnošljivo.

Bagova nema, osim što teksture ponegde trepere na medium.

Svakako, po stvarima koje ispravlja, meni 1.08 deluje obavezno.

@filipenko:

:zgran: ??/ Zar je moguce da je tolko neoptimizovano ?

:mad: :crash: :wall: SMOOOR izbagovali mi se kvestovi vezani za oslobadjanje Montere i jos neki! Ladno moram sve od pocetka! A nabudzio sam lika do 44 lvl! Glupa izbagovana igra!
Sta ti se izbagovalo?

Ne mogu da dobijem poverenje orkova od 75% u Monteri a sve kvestove sam odradio, tako da ne mogu ni da je oslobodim. Cak sam probao da uletim i da izmlatim onog glavnog orka, ubijem ga ali nista...
Napravio sam poverenje od 67% i ni makac dalje niko nema nikakav novi kvest, sve sam pretrazio...

Ima li primjetnih poboljšanja sa patchom 1.08, bugovi i performanse?

Posto sam krenuo iz pocetka instalirao sam patch 1.08 ali bas nikavu razliku nisam primetio sto se borbe tice niti kao sto je tamo pisalo da trgovci imaju vise oruzija na prodaju, ali Lester koji se u predhodnom patch-u nesto bagovao sada je ispravljen tako da u principu bolje instalirati 1.08.

Ja ne znam sta se desava sa ovom igrom stvarno,dal je zbog patcha ili zbog cega ne znam,ali znam da mi igra sad radi perfektno,ne secka vise ni malo(setovanja su 1024x768,malo preko medium-ne pada ispod 25fpsa,sto je po meni u takvoj igri prilicno prihvatljivo),savuje za nekih 5sek,loaduje prilicno brzo,swap gotovo da ne postoji(jedino kad koristim teleport onda swapne par sekundi)ja sam zaprepacjen,molim samo boga da mi tako radi do kraja,jer ono pre toga je bio uzas,bukvalno mi radi kao na onoj prezentaciji Gothic 3.

p.s. ko ne veruje moze slobodno da dodje da proveri.:D

Imam problema sa Gothic 3. Kada se zavrsi instalacija igre javi da ima problem sa C++, i kasnije nece igra da se pokrene. Sta da se ucini?

Probaj prvo da instaliraš C++ Runtimes:

Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Package (x86)

Ako to ne pomogne, onda sledeći redosled:

1) Instaliraj .NET-Framework

2) Instaliraj Windows Installer

3) Instaliraj C++ Runtimes:

Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Package (x86)

4) Instaliraj ponovo Gothic 3

5) Instaliraj Gothic 3 Patch

Ja ne znam sta se desava sa ovom igrom stvarno,dal je zbog patcha ili zbog cega ne znam,ali znam da mi igra sad radi perfektno,ne secka vise ni malo(setovanja su 1024x768,malo preko medium-ne pada ispod 25fpsa,sto je po meni u takvoj igri prilicno prihvatljivo),savuje za nekih 5sek,loaduje prilicno brzo,swap gotovo da ne postoji(jedino kad koristim teleport onda swapne par sekundi)ja sam zaprepacjen,molim samo boga da mi tako radi do kraja,jer ono pre toga je bio uzas,bukvalno mi radi kao na onoj prezentaciji Gothic 3.

p.s. ko ne veruje moze slobodno da dodje da proveri.:D

Ne laaazi bre vise. :D :D :D

Ne mogu da dobijem poverenje orkova od 75% u Monteri a sve kvestove sam odradio, tako da ne mogu ni da je oslobodim. Cak sam probao da uletim i da izmlatim onog glavnog orka, ubijem ga ali nista...
Napravio sam poverenje od 67% i ni makac dalje niko nema nikakav novi kvest, sve sam pretrazio...

Da li si pobedio u Areni?Da li si resio questove na okolnim farmama?Da li si odradio questove kod onog lika sto stoji preko puta tvog kontakta u gradu?On je glavni za placenika i ima dosta questova.

@filipenko:

:zgran: ??/ Zar je moguce da je tolko neoptimizovano ?
Ne znam šta da kažem. Kada stavim sve na high radi mi istovetno katastrofalno u svim rezolucijama. Kada se eksperimentiše sa mediumom, pa se ponešto isključi, nešto stavi na high a nešto na medium, onda se dobije "u proseku" igriv fps, ali tada učitava stalno nešto svakih 25 sekundi. Plus u borbi opet opada FPS, samo na sreću (ili žalost) borba je očajna tako da nije potrebno preterano paziti.
Ipak, pošto nemam nameru da se toliko smaram sa time, opet sam deinstalirao igru pa ću je odigrati ili kad izađe završna verzija (tj. amerikanska) ili, ako zahtevnost ostane ista posle apgrejda, ili ako borba ostane ista onda nikada :)

Sad sam tek instalirao, ali mi ne radi, stavio sam odmah 1.08 i "ono" za njega. Shortcut starta neki updater, ali kad idem na gothic3.exe izbacuje mi "error executing program", isto i kad vratim exe od 1.08 i kad vratim exe nakon instalacije. Takodje mi je Kaspersky javio za trojanca u nekim fajlovima iz njegovog DirectX 9.0c, ali sam mu rekao da ih ne dira.

Nekome se ovo desilo? Može pomoć?

Da dodam da imam Radeon 9600 sa 256 MB, znam da nije nešto ali mislim da to može da radi. Ne planiram igrati ali bih volio čisto vidjeti kako izgleda.

To sam i ja mislio, al sam uspeo da dobijem rep i preko 80.
Vidi kod onog placenika koji se nalazi u kucici blizu onih robova sto nose kamenje kod porusenog zida (on ti da par kvestova u vezi farme), pa posle opet spikaj sa Marikom..

Btw, jedan tip kako da za dz dobijete +5 strengtha: nadjite polozeni kamen za ostrenje oruzja u gradovima i podignite ga (btw, to je i jedan kvest).

Jos nesto, jel' neko oslobodio Faring?Jedino mi je ostao jos taj grad sa oslobodim, al' nemam sa kime da pricam o pobuni?

Poslednja izmena:
Može li mi neko reći kako se igra ponaša sa 2gb? Dali ima dugih učitavanja? 1gb je malo, tj učitavanja su jako duga, dok se sa 1.5gb dosta bolje ponaša, pogotovo quick load/save.

ja sam sa 1GB na 1.5GB primetio vecu razliku nestalo je swapovanje... load/save je brzi mada i dalje ima laga kod ucitavanja novih predela ali bez HDD swapa... znaci 1.5GB sasvim dovoljno za Gothic 3 ... ostali lag je ne optimizacija engin-a
Sutra mi stize drugi modul pa cu videt dali ima napretka sa 1.5 -> 2GB ali neverujem da ce biti nekih pomaka

Ma bug i gotovo! Verujte mi da sam toliko dugo u RPG svetu da retko sta moze da mi promakne, sve sto ste nabrojali sam odradio. Jedino gde sam zeznuo stvar je onaj mercenary zbog kojeg rebel-i ne mogu da se sastaju, njega sam roknuo a nisam odradio quest vezan za njega. Ali od njega i onako dobijes reputation in Montera +2 ili +3 sto opet nije dovoljno.
U svakom slucaju puno hvala na savetima.

Krenuo sam iz pocetka i uskoro zavrsavam sve quest-ove vezano za Monteru pa cemo videti.
Ah da nesto vrlo bitno, jeste nosili pismo od lika koji je rebel (onaj sto trazi mleko sa farme da mu se donese) u Monteri lideru rebel-a u Okari?

Da, i kod mene se primjeti velika razlika. Još 512mb je ajmo reći obavezno.
Meni igra lijepo radi u 1280 rez. sa 8xAF. Sve ja na high, jedino sam post processing stavio na overglow effect. Imam patch 1.08.

Krenuo sam iz pocetka i uskoro zavrsavam sve quest-ove vezano za Monteru pa cemo videti.
Ah da nesto vrlo bitno, jeste nosili pismo od lika koji je rebel (onaj sto trazi mleko sa farme da mu se donese) u Monteri lideru rebel-a u Okari?

Ako me secanje dobro sluzi, ja sam odradio taj kvest.

Evo, instalirah i ja 1.08 i cini mi se da su malo bolje performanse i da je ucitavanje malo brze (ne mnogo, al' mislim da ima napretka).Doduse, ja sam mal'ko i tweakovao ini...Nisam primetio neke promene osim sto mogu da hodam i rokam iz samostrela, zivuljke (pustinjske) su jake kao i ranije...No, jos cu testirati.

E ne mogu da nadjem jos 4 hammera za kvest u Vengardu, pa to ti je:S:

Poslednja izmena:
Može li mi neko reći kako se igra ponaša sa 2gb? Dali ima dugih učitavanja?

Mnogo bolje u odnosu na 1GB (kada sam startovao G3 imao sam samo 1GB), učitavanje se dosta skratilo, quicksave ide jako brzo, a swap je nestao :guitar: (tj. ima ga samo na kratko, kada prelazim u zonu koja nije učitana, ali nakon par sekundi ide kao podmazano).

Btw, jedan tip kako da za dz dobijete +5 strengtha: nadjite polozeni kamen za ostrenje oruzja u gradovima i podignite ga (btw, to je i jedan kvest).

To je kamen za mlevenje (iz mlina), al' nema veze, slično izgledaju ;)
Tip važi tek od 250 str, pre toga glavni lik ne može da podigne kamen.

Jos nesto, jel' neko oslobodio Faring?Jedino mi je ostao jos taj grad sa oslobodim, al' nemam sa kime da pricam o pobuni?

Nisam ni ja našao nikog, pa sam jednostavno ošinuo po orkovima :D

E ne mogu da nadjem jos 4 hammera za kvest u Vengardu, pa to ti je:S:

Nađi robove po gradovima (i rudnicima) koji čekićaju/stružu, pa ih nokautiraj - često imaju čekić/testeru u inventaru. I prikupi odmah 15 testera (a ne 5, kako onaj tip kaže).

Poslednja izmena:
Evo, instalirah i ja 1.08 i cini mi se da su malo bolje performanse i da je ucitavanje malo brze (ne mnogo, al' mislim da ima napretka)

:S:

Kako si uspeo, ja sam instalirao patch ali izgleda da nije uspelo zato sto mi i dalje sunce za onim lens flare efektom prolazi kroz brda i zidove a to je bila jedna od prvih stvari koja je popravljena. Sta si koristio posle instaliranja patcha?

Da +5 strengtha i svaki koji nadjes u bilo kom gradu ili gde god, uvek dobijes +5 strengtha!
COOL :)

Ama u kojim je to gradovima ja ih nigde ne nadjoh

Ovih mogu da se setim:

- jedan je u Fahring-u, u dvorištu zamka (ujedno i kvest od orka kovača - ako uspeš da podigneš kamen, onda pristaje da te uči)

- Geldern: na drvenoj konstrukciji (na bočnoj strani jedne kuće)

- Vengard: 3-4 se nalaze među ruševinama grada (ispod magične kupole)

- Trelis: mislim da se i ovde nalazi jedan u dvorištu zamka

- Nordmar (Hammerclan), u velikom rudniku

Kako si uspeo, ja sam instalirao patch ali izgleda da nije uspelo zato sto mi i dalje sunce za onim lens flare efektom prolazi kroz brda i zidove a to je bila jedna od prvih stvari koja je popravljena. Sta si koristio posle instaliranja patcha?

Ja sam vec bio uklonio lensflare efekat (vidi atachment) i tako da nisam video promene vezane za njega sa patchom.E sad, to je i mene malo mucilo da li je patchovanje totalno uspelo (ja sam mislio da jeste , jer mogu da hodam i pucam sa samostrelom), posto mi i dalje nakon patchovanja pise verzija ista kao i pre.

Prilozi

• G3_Anti_Lens.rar
    439 bajta · Pregleda: 47
Poslednja izmena:
Trenutno imam 65% reputaciju u Mora Sulu i nema sanse da dodjem do 75.Ostala su mi 4 neresena kvesta, al svi su vezani za hram i njegove kljuceve.Imam 3 kljuca,a druga dva znam gde su, al bez reputacije ne mogu da doprem do big boss-a u gradu i tako dodjem do kljuca.

Neka pomoc bi mi dobro dosla..Mozda sam propustio neke kvestove ?!

Ja sam u Mora Sulu nasao dva kljuca. Jedan sam dobio od nekog trgovca a drugi od nekog orc mercenery-ja koji se nalazi u nekoj krcmi u tom grdu.

Izašao 1.09, težak je 5X MB i navodno ispravlja samo bag sa sejvovima...još samo 1.4-1.8 GB patcheva...:)

Vrh Dno