Šta je novo?

Gothic 3?

Ovo sa "klanjem" zvuci kao zanimljiv feature :D U neku ruku, nije lose, da ti se ne desi da slucajno ubijes nekoga, ovako ipak moras da ga dokrajcis da bi bio mrtav.

Lol,to je samo tu tako,kasnije nije.Zamisli kad bi u borbi za Monteru morao svakog pojedinacno da dokrajcis?!Pa nikad je ne bi zavrsio.Milane te tvoje primedbe jesu na mestu,ali one su vise decije bolesti igraca Gothica.Meni nijedan vazan lik na taj nacin nije poginuo sem kod borbe za Monteru,doduse mojom krivicom.A i nije bas tako vazan.

Svako ko igra gothic ima gomilu primedbi, ja recimo imam mnogobrojne, uglavnom vec spomenute a i neke koje se kasnije javljaju. Neke mane se kasnije neutralisu ali svakako ima mana. Recimo borba, ona je na pocetku extra iritantna sada kada sam se nabudzio i presao lvl 40 nemam problema sa borbom ali ume ponekada da iritira. Ovo se odnosi samo na blisku borbu a sto se tice borbe sa magijama i lukom i strelama taj segment borbe je maestralno izveden. Ukoliko se ovo kombinuje onda celokupno gledano borba i nije tako losa. Nadam se da ce usavrsiti blisku borbu sledecim patchem.
Sto se tice primedba tipa chestovi su zakljucani i ne mogu ih obiti za to treba skill i to treba nauciti i ostalih slicnih primedbi nemam reci jer te primedbe ne bi trebale ni da postoje.
Ubijanje protivnika je takodje odlicno izvedeno. Tu su se javile primedbe tipa ja ubijem NPC-a a on ustane posle 2 min. Kako je to moguce, nemam reci to je veliki bug itd. ??? Ovde se moram ponoviti
" Ne mesajte nesposobnost igraca sa nesposobnoscu developera"

Milane te tvoje primedbe jesu na mestu,ali one su vise decije bolesti igraca Gothica.Meni nijedan vazan lik na taj nacin nije poginuo sem kod borbe za Monteru,doduse mojom krivicom.A i nije bas tako vazan.

Kako to mislis...pa nisam ja kriv sto onom liku dam Ulje i on krene prema Anvilu, saceka ga copor i rastrgne. :)
Ista stvar mi se desila malocas kada sam oslobadjao onaj gradic zajedno sa onim likom W... on istrci napolje Orcovi i Merc. ulete u kucu ja is sve pokokoam a njega napolju ubije orc sa Crossbow-om?!?!?!? Gde je tui logika...a on je jos Paladin.

@maximus i meni se borba lukom i strelom cini izvanrednom.

@milan82bh meni taj paladin nije poginuo.ako mislis na wendzela.nije bas tako slab.a sto se tice onog drugog,ja sam pre toga pocistio taj deo tako da nije imao ko da ga ubije.a on ionako nije uopste bitan lik.

Pa osrednje bitan daje ti neki quest ali meni on nije poginuo cak je i pobio dosta neprijatelja dok sam ja bezao naokolo

Evo ja sam trenutno level 45 , iskopao sam 11 od 12 fire chalice i 4 od 5 divine artifacta, pretpostavljam da je kraj blizu ( mada ne mora da znaci , igram tek nedelju dana; prepesacio sam i preklao skoro sve osim Nordmar-a.
Igra je manje vise igriva na 1024X768 medium: sempron64 2.2GHz ;1GB RAM; 7300GT Extreme (vise je igriva nego sto nije cim sam preso ovoliko).
Imam gomilu learning points-a al ih stekam kao da ce mi trebati nekad za nesto i jel zna neko gde se uci two sword fighting?? Jel ima neki one-handed sword koji ima veci damage od 110? ; ovaj vucem vec 25 level-a.
Combat je nazalost mnogo gori nego u Gothic2 , malopre sam napao 20 sandcrawlera i svi cekaju da zavrsim sa jednim pa onda sledeci itd. ; Bitka sa lukom i strelom je odlicno odradjena , atmosfera i questovi takodje. Sve u svemu ko ne moze da istrpi lmb macem nek se igra strelama jer igra vredi da se odigra. I ne igrajte na normal tezini jer posle lvl 10-15 igra je laka.

Zaboravih sliku

Prilozi

• g3.jpg
    g3.jpg
    84.6 KB · Pregleda: 111
Two sword fighting se uci kod "Hasisara"! :D

Poslednja izmena:
Evo ja sam trenutno level 45 , iskopao sam 11 od 12 fire chalice i 4 od 5 divine artifacta, pretpostavljam da je kraj blizu ( mada ne mora da znaci , igram tek nedelju dana; prepesacio sam i preklao skoro sve osim Nordmar-a.
Igra je manje vise igriva na 1024X768 medium: sempron64 2.2GHz ;1GB RAM; 7300GT Extreme (vise je igriva nego sto nije cim sam preso ovoliko).
Imam gomilu learning points-a al ih stekam kao da ce mi trebati nekad za nesto i jel zna neko gde se uci two sword fighting?? Jel ima neki one-handed sword koji ima veci damage od 110? ; ovaj vucem vec 25 level-a.
Combat je nazalost mnogo gori nego u Gothic2 , malopre sam napao 20 sandcrawlera i svi cekaju da zavrsim sa jednim pa onda sledeci itd. ; Bitka sa lukom i strelom je odlicno odradjena , atmosfera i questovi takodje. Sve u svemu ko ne moze da istrpi lmb macem nek se igra strelama jer igra vredi da se odigra. I ne igrajte na normal tezini jer posle lvl 10-15 igra je laka.
Imas malo krvi, budzi hitpoints, mozes kod nekih carobnjaka ili na Innosovim oltarima

jel igra neko ovde za orkove? ja sam na samom pocetku pa se razmishljam da oshurim ove rebele :D

Pozdrav ljubitelji Gothic-a!

Na stranu hardversku zahtevnost i sitne bagove, sto bi pravi fun Gothic-a trebao da zanemari igra je fantasticna, mislim da je prica najbolja koju sam do sada video u jednoj igri! (mislim na sva tri dela zajedno)
E sada dolazim do neceg drugog, quest-ovi i mapa su jako lose uradjeni. Podseca me na Morrovind gde sam satima lutao da nadjem neku lokaciju, u drugom delu je cini mi se bilo mnogo jednostavnije i bolje odradjeno.
Skilova za ucenje ima mnogo vise sto je takodje veliki plus, mada treba paziti sta se uci jer su neki bas shit. Npr. obiso sam pola pustinje da bi uboo lika koji ce da me nauci two handed stile a ono :trust:, ma covece trbalo bi da mlati i secka ko lud sa oba maca ali trt! Mozda kada se nauci i drugi level bude malo bolje.

Imam problem oko Montere, kako da dobijem poverenje orkova od 75% a ostala su mi samo dva qust-a da zavrsim, prvi je onaj sa vukovima (koji se izgleda nesto ubagovao jer sam ih pobio u onoj pecini gde nadjes Wenzdelov mac) a drugi je od onog baje koji je glavni u Monteri za placenike za koga treba da spijuniras. Moze li neko da mi ukratko objasni sta i kako ili da krenem da mlatim orka po orka? :smash:

ja sam odlucio da budem negativni baja :) i onako se ne secam kada sam zadnji put takav bio u nekom skorijem rpg naslovu... meh... dodjavola i rebeli, stalno ista prica... hocu malo da pokupim orkovskog vonja :p

samo sto me zaista smori seckanje i ucitavanje...

ja sam odlucio da budem negativni baja :) i onako se ne secam kada sam zadnji put takav bio u nekom skorijem rpg naslovu... meh... dodjavola i rebeli, stalno ista prica... hocu malo da pokupim orkovskog vonja :p

To je super, ja cu prvo po scenariju pa kad tako predjem igru onda isponova kao BAD M.F.! :-devil-:
Ne znam za ostale ali svaki deo sam presao bar po 3-4 puta. :type:

Zna li neko posle koliko oslobodjenih gradova orkovi pocinju da vas napadaju?

Uz naravno Ardeu na pocetku igre i Vengard koji se, cini mi se ne racuna (iako sam ga celog ocistio:D ),ja sam oslobodio Cape Dun,Monteru,Gotha,Geldern i Trelis.U Trelisu posto sam usao kod glavnog orka nije hteo da prica samnom vec me napao rekavsi da ubija od sad sve sumnjive "Morra".E sad kad sam krenuo u Sildern automatski su me napali?!Jel tako treba?A bas sam bio spreman da odradim sve questove po gradovima.:(

Uz naravno Ardeu na pocetku igre i Vengard koji se, cini mi se ne racuna (iako sam ga celog ocistio:D ),ja sam oslobodio Cape Dun,Monteru,Gotha,Geldern i Trelis.U Trelisu posto sam usao kod glavnog orka nije hteo da prica samnom vec me napao rekavsi da ubija od sad sve sumnjive "Morra".E sad kad sam krenuo u Sildern automatski su me napali?!Jel tako treba?A bas sam bio spreman da odradim sve questove po gradovima.:(

Zato ja jos nisam krenuo sa oslobadjanjima (sem Cap Duna i Vengarda) :D
Inace, treba da te napadaju :-devil-:

Poslednja izmena:
Pih gluposti.Na dodatih 512 rama na moju masinu (ukupno giga i po) nema gotovo nikakvih promena:smash: .Znaci ne isplati se nikako:d .

kako bre nema sa 1.5Gb ne swapuje uopste jedino je primetno usporenje kad ucitava novi deo... cak i ako je i ram meoriju dolazi do 2-3 sec zastoja..

Zna li neko da li to kvari main quest?Odnosno da li se mogu i dalje naci fire chalice?Imam ih 5 trenutno.Nesto govore o tome na jowood forumu ali nista sigurno.Ako neko zna,Maximuse ti ili neko drugi da ne igram dalje vec da vratim neki load,fala bogu imam ih koliko ti volja.Ostade mi jos samo Faring.Kako se ponasaju u one druge dve oblasti?

Koja je tacno verzija patcha sto dolazi uz G3? 1.07? Zanima me posto je izasla neka nova 1.08...

verzija igre je 1.06 ,pa prvi patch 1.07 i drugi 1.08;)

Oslobodio sam sve gradove osim Faringa i Trelisa. Geldern je zadnji grad koji sam oslobodio. Posle njegovog oslobadjanja, orci, gde god bili, napadaju momentalno kada me ugledaju. Takodje u Varantu mi je glavesina Bakaresha dao upozorenje da vise nece da rizikuje i napao me pa pretpostavljam da necu vise biti omiljen ni kod Hashishana ali nisam u potpunosti siguran, videcu kad oslobodim Bakaresh.
Sto se tice Fire Chalice-a njih pronalazis istrazivanjem i nisu vezane za kvest givere tj. mozes ih pokupiti od mrtvog kvest givera.

dodjavola ova igra je previse zahtevna za ono sto pruza !!! Dzaba prica kad izgleda kao G2 i radi losije ! Teram blato na ekranu sa 7600GT i giga rama + swapovanje...jel izasao neki patch koji ovu igru pravi igrivom bez da gledam u blato i cekam hard disk ?

pa izasao je drugi patch koji navodno(posto nisam probao)poboljsava performance,ali nije izaslo "ono" za taj patch ,a post pretpostavljam da koristis narodnu verziju igre ,patch bez "onog" ti nista ne znaci,posto ne mozes da pokrenes:(

A koja je trenutno aktuelna verzija patch-a?

dodjavola ova igra je previse zahtevna za ono sto pruza !!! Dzaba prica kad izgleda kao G2 i radi losije ! Teram blato na ekranu sa 7600GT i giga rama + swapovanje...jel izasao neki patch koji ovu igru pravi igrivom bez da gledam u blato i cekam hard disk ?

pa fora je sto taj 7600gt nije top karta sa kojom mozes da igras sve na max (kada jedino igra izgleda lepushkasto), plus neoptimizacija i tu smo gde jesmo :(

Nazad
Vrh Dno