Šta je novo?

Gothic 3?

Piše lepo u ridmiju koji stiže uz patch da su high teksture i dalje problematične. Znači, teksture na medium, sve ostalo na highest i udri.

Prvi put sam instalirao ovu igru. Instalirao sam 1.6 CP. Imam neka pitanja:

1. Opcije za grafiku bukvalno ne postoje, postoji samo LOW, MEDIUM, HIGH i rezolucija. Kada je moj drugar ovo igrao pre vise od godinu dana cini mi se da je bilo brdo opcija za grafiku. O cemu se radi?

2. Da li je normalno da ne postoji nikakav tutorial, ni uvod a ni ne daje mi da biram karakteristike lika kao u dvojci? Ili se to mozda desava kasnije.

EDIT: Nisam ni provalio da ima CUSTOM da se bira u meniju za grafiku. Ostala pitanja stoje. :)

Poslednja izmena:
Prvi put sam instalirao ovu igru. Instalirao sam 1.6 CP. Imam neka pitanja:

1. Opcije za grafiku bukvalno ne postoje, postoji samo LOW, MEDIUM, HIGH i rezolucija. Kada je moj drugar ovo igrao pre vise od godinu dana cini mi se da je bilo brdo opcija za grafiku. O cemu se radi?

2. Da li je normalno da ne postoji nikakav tutorial, ni uvod a ni ne daje mi da biram karakteristike lika kao u dvojci? Ili se to mozda desava kasnije.

EDIT: Nisam ni provalio da ima CUSTOM da se bira u meniju za grafiku. Ostala pitanja stoje. :)

Koje karakteristike lika si birao u dvojci:trust:? Tutorijal ide uz igru, u obliku hintsa.

Mislim da je to bila dvojka... na samom pocetku igre... biram gomilu karakteristika lika, kao u Oblivionu... tipa izgled, pol, koji cu tip da budem, da li strelac, warrior itd. Na to sam mislio. A i ovde izgleda ne postoji uvod. Ne znam o cemu se radi. Odmah borba. Mozda to dolazi kasnije, ne znam.

Mislim da je to bila dvojka... na samom pocetku igre... biram gomilu karakteristika lika, kao u Oblivionu... tipa izgled, pol, koji cu tip da budem, da li strelac, warrior itd. Na to sam mislio. A i ovde izgleda ne postoji uvod. Ne znam o cemu se radi. Odmah borba. Mozda to dolazi kasnije, ne znam.

Nijedan Gothic to nema. Pomešao si sa nekom drugom igrom. I kec i dvojka imaju tog istog lika koga sad vodiš bez ikakvog biranja, ama baš ničega.

Jedno pitanje posto nisam u toku ni sa topicom a ni sa igrom u zadnje wreme:
Da li se makar malo poprawila situacija sa shuttering-om i kocenjem i ostalim sranjima od treceg patcha pa na owamo? Da li je ikako moguce makar malo igrati normalno?

Jedno pitanje posto nisam u toku ni sa topicom a ni sa igrom u zadnje wreme:
Da li se makar malo poprawila situacija sa shuttering-om i kocenjem i ostalim sranjima od treceg patcha pa na owamo? Da li je ikako moguce makar malo igrati normalno?
Sto se mene tice igra drasticno bolje radi sada,i dalje ima malog "laga" ali on je sad sveden na min. razmere,znaci dosta je redak i moze sasvim prijatno da se igra.

Xtra... A jel rade sejwowi sa starijih werzija?

meni su radili

a da li ce biti jos koji pach da popravi teksture na maxu

Gothic 3 – Forsaken Gods: JoWooD announces official Gothic 3 Add-On
Liezen, Austria, April 14th 2008; JoWooD Productions announces the official Add-On for the award winning roleplaying game Gothic 3. Gothic 3 – Forsaken Gods will answer many open questions and guarantee a seamless step to Gothic 4. Once more you take on the role of the nameless Hero and again you have to raise your sword in anger to save the world of Gothic. On your journey you will meet old friends – but be careful, some old alliances may not have lasted the test of time….

JoWood is working on the expansion and the feedback from fans is extremely important to the developer of Gothic 3 - Forsaken Gods. The game designer and developer are studying the Gothic message boards each day and will incorporate as many of the fan-wishes as possible while working on the extension.

The release of Gothic 3 - Forsaken Gods is planned for Q4 2008. Further information will follow soon!

About JoWooD Productions Software AG
JoWooD Productions Software AG (ATXPrime: JWD) is listed in the Prime Market segment of the Vienna stock exchange. JoWooD is a leading publisher of computer and videogames, releasing internationally acclaimed, high-quality titles for all existing and future gaming systems. JoWooD games are distributed worldwide by an efficient net of distribution partners. Visit http://corporate.jowood.com for more information.

Extra,postacju no lifer kad to izadje:D

Uuu, ovo nisam ocekivao! Groovie! Valjda ce dodatno srediti kod i dati mu po optimizaciji :D

Ponovo sam se nalozio na Gothic 3 i probao sam sa ovim CP 1.6 medjutim meni cini da mi igra radi gore nego prije stalno nesto trza i zapinje. Ne razumijem u cemu je fazon a koliko se sjecam da su svi govorili kako ima sa novim patch-em radi bolje.

Ponovo sam se nalozio na Gothic 3 i probao sam sa ovim CP 1.6 medjutim meni cini da mi igra radi gore nego prije stalno nesto trza i zapinje. Ne razumijem u cemu je fazon a koliko se sjecam da su svi govorili kako ima sa novim patch-em radi bolje.
Me too, me too :(

Ja je samo plasim da li ce novi studio moci da docara atmosveru kao u 1 i 2, ja vise polazem nade na RPB

Evo ja poceo po prvi put da igram ovu igru... odusevio sam se grafikom, zaista je prelepa s' obzirom na to koliko je igra stara...

Postoji li neki tweak koji sprecava ono povremeno kocenje igre, mislim da to nije do zahtevnosti vec do neoptimizovanosti? Takodje, povremeno mi se slika "lomi" po horizontali.

Ajde videcemo,mozda me expanzijom i nateraju da predjem ceo Gothic 3,koji sam pokushao pre jedno nedelju dana 7-8 put i opet nisam mogao da ga igram,ali ne zato sto imam tehnichkih problema (narochito ne sa najnovijim CPom) vec zato sto dok igram imam constant effect Drain Intelligence a nigde leka za to u igri :D Secam se kad sam video pri prvom igranju 2006e, cave ispod Cape Dun-a, osecao sam se kao da me je neko pljunuo u lice .. ochekivao sam da mi izleti Tips&Tricks poruka da se cave-ovi igraju na potez :wall:

Imam neki suludi osecaj da su 2006a i 2007a bile godine rezervisane za worldwide akciju "pomozimo deci sa IQom ispod 80 da uzivaju sa nama u gaming-u" - Drago mi je da je akcija uspela....

Ajd' sad' ti prevedi to nama koji smo tek poceli da igramo po prvi put... :) Posebno ono "pecine se igraju na potez", sta to znaci?

Ermmm... a kako se igra ova igra? Bukvalno svako ko dune u mene ja se srusim mrtav, vukovi, divlje svinje, insekti... apsolutno nemam sanse ni protiv koga...

Ermmm... a kako se igra ova igra? Bukvalno svako ko dune u mene ja se srusim mrtav, vukovi, divlje svinje, insekti... apsolutno nemam sanse ni protiv koga...

Eee, to ti je Gothic. :D Samo polako i opusteno. Nemoj previse da se udaljavas od prvih par naselja, resavaj sve questove koje dobijes, kupi malo bolju opremu i bice lakse. Inace, to ti je kompletna fora kod Gothic serijala, u pocetku si niko i nista, potpuno si nemocan i prakticno te sve ubija, da bi u kasnijim levelima toliko omocao, da ces biti prakticno nepobediv. Samo polako i strpljivo, ako imas nerava, naravno... :d

Ja bih pre rekao da on ne zna da se bori. Nije baš tako teško, scavengera možeš bez problema da pobediš, vuka takođe i još poneke. Pa polako

Mozda, a mozda je i otisao predaleko od prvog seoceta pa je naisao na sve i svasta. :D Gothic 3 zahteva strpljenje i navikavanje, pogotovo ako uzme da ga igra neko ko je nov u RPG svetu.

Ma samo sto sam poceo da igram, ne znam jos nista o igri prakticno... ali umesto da pocetak igre ohrabri coveka ovde se desava upravo suprotno, potpuno sam obeshrabren i isfrustriran...

Ne znam jos tacno ni mapu kako da pratim, dobio sam 2 nivo ali ne vidim uopste kako poene da raspodelim, krenuo sam negde gde mislim da mi strelica pokazuje za jedan od dva quest-a koja imam i zivotinje su na sve strane i jos sam naisao na neko selo orkova... znaci, katastrofa. :D

Ma samo sto sam poceo da igram, ne znam jos nista o igri prakticno... ali umesto da pocetak igre ohrabri coveka ovde se desava upravo suprotno, potpuno sam obeshrabren i isfrustriran...

Ne znam jos tacno ni mapu kako da pratim, dobio sam 2 nivo ali ne vidim uopste kako poene da raspodelim, krenuo sam negde gde mislim da mi strelica pokazuje za jedan od dva quest-a koja imam i zivotinje su na sve strane i jos sam naisao na neko selo orkova... znaci, katastrofa. :D

Niko od orkova te neće dirati. Još uvek.

Mapu partiš po putevima:D.

Idi u Redock, tu će ti se igra otvoriti za dalje.

Jedino ako nije nabasao direktno na orkove koji se nalaze oko onog štita kod glavnog grada, to već može biti gadno na samom početku :D

Izvinjavam se sa mozda off-topicom. Interesuje me koliko je ova igra slicna sa Oblivion-om. Vidim da ovde ima 50ak strana. Ne razumem se u igre ovog tipa. Moja zena razbija Oblivion, pa joj je malo dosadio, a video sam da postoji tema "Sta posle Obliviona" i tamo pominju bas Gothic 3.
Sta je bitno? Bitno je da je iz prvog lica, da je scary i da moze da je igra i kad je predje. Procitao sam pricu i video neke screen shotove i cini mi se da je slicna. Koliko je slicna sa igracke strane?
Hvala

Gothic je iz trećeg lica i solidno se razlikuje. Slični su sa te strane što je prostor ogroman i što ima dosta da se radi, iako su poslovi gotovo isti i ponavljajući.
Ja bih najtoplije preporučio Witcher umesto Gothica 3.

Vrh Dno