Šta je novo?

Gothic 3?

ma ni jedan pach nije sredio teksture ma haj, ovaj zadnji radi posao samo na medijumu.Meni sa potpisanom komfom, na haj je seckao i to me je izludjivalo , a gothic nije gothic ako se neigra na max, onda sve ozivi atmosvera je drugacija to vazi i za 1 i 2.A inace sam G3 kad je izasao presao sa sledecom konf:pentijum 4 na 2.4, 1GB ram na 333MHz i GF7600GT AGP.To je bilo vreme mazohizma.

Bah, meni baš kod igara tipa Gothic nije toliko važno dokle mogu da poteram grafiku nego kakva je igra. Kapetano Džo nijedan patch nije izašao da sredi zahtevnosti niti će, *** ja ipak mislim da je najbolje sa 1.6

Bah, meni baš kod igara tipa Gothic nije toliko važno dokle mogu da poteram grafiku nego kakva je igra. Kapetano Džo nijedan patch nije izašao da sredi zahtevnosti niti će, *** ja ipak mislim da je najbolje sa 1.6

Upravu si zbog osecaja u gothic, zato sam se i tako mucio jer koliko mi se cini ni jedna igra ne pruza takav dozivljaj.sacekacu ekspanziju valjda ce srediti bagove pa onda ispocetka.

Sta mislite da li ce biti kao u Ravenu da se samo misije nadograde i sve ispocetka ili ce biti nastavak price.

U koga polazete vise nade u Gothic4 ili RPB?

Sta mislite da li ce biti kao u Ravenu da se samo misije nadograde i sve ispocetka ili ce biti nastavak price.
Sigurno je da ce biti nastavak price, kako bi inace mogli da nastave igru koja je zamisljena kao finale serijala? Videcemo sta ce ispasti od svega, ali ne ocekujem mnogo, previse me asocira na Terminator 3 i slicne slucajeve. Kad bi bio optimista, rekao bih da bi bilo najlepse kada bi iskombinovali oba pristupa: integrisali nove sadrzaje u postojecu igru, koji bi kasnije vodili ka novom kraju iza kraja, or something. Ipak, to je samo masta, u realnosti, bicu zadovoljan ako uopste uspeju i bugove da srede.

U koga polazete vise nade u Gothic4 ili RPB?
Vec sam pomenuo da mislim da ce Forsaken Gods biti neprirodna nadogradnja price G3, pa sto bi onda nesto vise ocekivao od G4? Sto ce reci, RPB (nemastovito ime, ali na jako simpatican nacin :p ). Po svemu sudeci Piranha Bytes uci na svojim greskama, shvatili su da su zagrizli previse (cak i piranama moze da se desi :d ) i sad se vracaju korenima. Znaci, manji svet (izgleda nesto veci od G1), mnogo zategnutija prica i razradjeniji likovi i questovi, a sto se gamelay-a tice, izgleda da ce konacno ubosti dobar combat system(mada, nikad se nezna). Naravno, previse je rano da se ista konkretno zakljuci, ali definitivno obecava.

za kombat sistem moramo sacekati da vidimo jer su isto pricali i za G3.Jeste li videli skice za RPB?
Ili mozda skrinove koliko mi se cini za G4, da li je neko u njima primetio neprirodnost oblika u perspekciji burad izgledaju cudno kao i drvene kolica?

Nemoj me drzati za rec, ali mislim da je neko iz Spellbounda prokomentarisao da ti skrinovi iz G4 nisu finalni, vec "onako" (test ili slicno)...Kazu da ce grafika biti up-to-date...

Ma nabijem ih ja na up to date...
Tek kad budu manje paznje obracali na grafiku i kojekakve gluposti, cemo moci da ocekujemo dobri stari Gothic!

Tek kad budu manje paznje obracali na grafiku i kojekakve gluposti, cemo moci da ocekujemo dobri stari Gothic!

Slazem se ja mislim da oni samo sminkaju igru za siroke narodne mase, koliko mi se cini nisu napravili ni jednu postenu igru:mad:.Voleo bi da budem iznenadjen prijatno:d

Da se razumemo, i prvi i drugi Gothic su imali vrhunsku prezentaciju, ali ne zbog sirove mase poligona and what not. Magicna rec bila je dizajn, koji je bio, nestvarno stvaran (da tako kazem). Nikad necu da zaboravim par trenutaka kad sam malte ne dodirnuo svet Gothica. Najupecatljiviji je bio kad sam se u suton sa Ornarove farme vracao u Korinis, prosao pored jezera i onda ugledao krcmu u daljini, neverovatno kolko mi je izgledala kao mesto na kome zaista mozes da popijes pintu piva. Uf, opet sanjarim - dakle, poenta! Nije bitno kakvim alatom umetnik raspolaze, vec sta s njim moze da uradi, a PB dizajneri su uradili mnogo(cak i u trojci nisu omanuli, samo jos i da su gradovi bili raznovrsniji i sve bi bilo odlicno s te strane; nije da ne drzi vodu i ovakav dizajn, ali po meni bi na ovaj nacin istrazivanje bilo motivisanije). Vizuelni dizajn igre je kroz prva dva dela svojom konzistentnoscu samo pojacavao i onako snaznu pricu, razradjene likove i dobro osmisljene questove. Svi ovi elementi su, naravno, mnogo bitniji od puke grafike (to trojka jako lepo demonstrira), ali je ona definitivno dosta pomogla ukupnom ugodjaju.

Poslednja izmena:
Vizuelni dizajn igre je kroz prva dva dela svojom konzistentnoscu samo pojacavao i onako snaznu pricu, razradjene likove i dobro osmisljene questove. Svi ovi elementi su, naravno, mnogo bitniji od puke grafike (to trojka jako lepo demonstrira), ali je ona definitivno dosta pomogla ukupnom ugodjaju.
what he said :)

Da li ste culi da ce na GC biti prikazan trejler za RPB kao i da ce se saznati naziv igre.Ko ce izdrzati jos 4 nedelje:smoke:

Ma ja bih sad potpisao da Gothic 4 bude u G2 engine-u, ali da ga rade ljudi koji su radili prva dva dela. Meni je grafika u dvojci sasvim prihvatljiva i danas, a tako bi se ceo tim mogao fokusira na bitne elemente svakog rpg-a. :d

Imam jedno pitanje za sve vas.
Imam Gothic 3 i instalirao sam ga i nesto mi se nije svideo na prvi pogled.
Jel valja igra jel bi trebao ponovo da je instaliram

Inace presao sam Oblivion skoro sve questove i odusevio sam se,a igrami se neki rpg u tom stilu

Ni meni se nije svideo nesto na pocetku,posto sam tad bio napaljen na 0blivion,ali kasnije..haha.Dosta je zarazna.Posle desetak sati steknes pravi utisak o igri...

Imam jedno pitanje za sve vas.
Imam Gothic 3 i instalirao sam ga i nesto mi se nije svideo na prvi pogled.
Jel valja igra jel bi trebao ponovo da je instaliram

Inace presao sam Oblivion skoro sve questove i odusevio sam se,a igrami se neki rpg u tom stilu

Ne znam koji te je aspekt Obliviona najvise privukao. Ako trazis takozvane "open world" igre, onda Gothic (i to ne samo 3, vec i prva dva) su otprilike to sto trazis. Samo sto sem toga bas i nemaju mnogo drugih dodirnih tacaka (sistem borbe, opreme, questova, razvoja lika i jos dosta toga se prilicno razlikuje - skoro sve je bolje u Gothic-u :d ) i Gothic igre su hard core, za razliku od vanila Obliviona. Da, pomenuo si questove, oni su u Gothic igrama mnogo uverljiviji nego u Oblivionu (cesto imas osecaj da radis nesto konkretno i zaista bitno! To je redak kvalitet kod savremenih RPG-a). Ovo se pre svega odnosi na prve dve igre, u trecem delu je situacija gora (dobar deo questova deluje nekako razblazeno i genericki).
Sve u svemu, savetujem ti da das sansu prvom delu, jeste, malo je nezgrapan i zahteva veliku paznju, ali na kraju se totalno isplati! S druge strane, ako se ispostavi da Gothic nije "your cup of tea", preporucujem ti Shivering Isles, kao i dosta kvalitetnih i besplatnih Oblivion modova koje mozes naci ovde.
Naravno, toplo preporucujem i Morrowind, koji je meni bar 50 puta bolji od Obliviona (i za njega mozes naci modove na gore pomenutoj adresi).

budi malo precizniji sta ti se nije svidelo u G3, a kao sto mnogi kazu bolje prvo predji G2 pa onda G1 pa tek tad G3.Mozda je cudan redosled li razlog da prvo predjes G2 pa G1 je u komandama koje nisu bas naj srecnije resene ali se naviknes brzo.A moze i G1 pa G2 ako ti one ne prestavljaju problem bitno je da razumes pricu.

Jedino sto me nervira u g3(osim zahtevnosti igre)je sunce...O boze,zna da iznervira.Mrkli mrak a ono pici sunce ***....Ali naviknes se vremenom.E da imam jos jedno pitanje za likove koji su presli g3.GDE JE 10-I FIRE CHALICE???Kod xsardisa???I jos jedno...Fali mi jos 1 acient artifakt,a nikako da ga nadjem...imam krunicu,2 prstena i jednu ogrlicu,znaci 4.Da nije mozda u piramidi koju nemogu da otvorim :D??

nikako, G1, G2 (night of the raven) pa G3 jer su price povezane narocito u prva dva dela gde se u drugom delu likovi non stp podsecaju prvog dela...
G1 mozda su kontrole jako cudne ali se nakon 20-30 min upotpunosti naviknes tako da nemoj zbog toga odustajati

Jedino sto me nervira u g3(osim zahtevnosti igre)je sunce...O boze,zna da iznervira.Mrkli mrak a ono pici sunce ***....Ali naviknes se vremenom.E da imam jos jedno pitanje za likove koji su presli g3.GDE JE 10-I FIRE CHALICE???Kod xsardisa???I jos jedno...Fali mi jos 1 acient artifakt,a nikako da ga nadjem...imam krunicu,2 prstena i jednu ogrlicu,znaci 4.Da nije mozda u piramidi koju nemogu da otvorim :D??

Za sunce imas neki fix. Cini mi se da je neko kacio na prethodnim stranama, a ja nisam imao taj problem.
A 10. Fire chalice je diskutabilna stvar, posto ne postoji nikakav red pa da znamo koji je deseti. Uglavnom se svi skupljaju poprilicno lako. Ja sam ih imao na pola igre...

Fmw hvala na savetu
Pa ono sto mi se nije svidelo jeste nekao sam interfejs u igri.Ali dacu joj priliku iako sam je prvi put igrao samo 10 min.A Oblivion me je odusevio sa questovima i sam samim nacinom igre.Jedino mi se nije svidelo to sto nema tako puno retkih iteme kao npr. Diablo.Takodje i to kako ti napredujes i ceo svet napreduje.Treba da uzmem te expanzije za Oblivion obavezno.
Ps Jel ima neka expanzija za Gothic 3.inace imam gothic 2 sve ali jos nisam instalirao

E evo jedno oftopic pitanje
Imao sam Morrowind i to piratsku verziju.Uspem da obavim I quest i kada odem u Balmoru (zaboravio sam ima grada sorry all fans) i treba da odem u guild.Ja odem u Mage guild i tamo dobijem quest da zamenim nekom liku soul gem sa laznim.Ja to uradim i quest ne moze da se zavrsi.Takodje to vazi i za ostale questove u igri.JEDNOSTAVNO NISAM MOGAO DA IH ZAVRSIM.
A posle sam kupio orginal za 800dinara Ubisoft Exclusive Morrowind sa svim expanzijama.Patchujem ga I OPET ISTO.A najgora stvar ja odem kod ortaka i kod njega svi questovi rade.Malo glupo zar ne? :D Ali sada cu da ga probam na novom pc nadam se da ce da radi jer je igra po meni mnogo bolja od Obliviona.Oblivion mi je bolji po tome zato sto ima konje i lepsu grafiku.Jel znate da je TESII imao povrsinu celog sveta kao odprilike U.K. samo nije bio toliko popularan jer nije bilo puno itema

I opet jos jedno pitanje offtopic (znam da smaram :D)
Jel neko igrao Two Worlds jel valja to?

E da imam jos jedno pitanje za likove koji su presli g3.GDE JE 10-I FIRE CHALICE???

Mrzi me da pisem, pa cu da se posluzim tudjim radom :d
Spisak svih fire chalices-a
Dalrond je napisao(la):
1) cap dun (in the warehouse, buy it from the warehouse keeper or steal it)
2) bandit camp at border of varant (kill em all and take it)
3) silden prison camp (cant remember where... a slave maybe?)
4) paladin in trelis (just talk to him)
5) paladin near mora sul, which is inside the injured crawlers stomach (find and kill the injured crawler nearby)
6) mine in geldern (just sitting there on the ground in the mine)
7) orc in gotha (I think it was the orc leader? fight him)
8) Hashishin in mora sul (Name is Masil. Either do his quest to take his slave 9to the temple, or if you broke that quest like I did by going into the temple before this, then just beat him up. He's alone at around midday.)
9) Fire mage experimenting with necromancy northwest of Montera (in a cave with a few undead to fight)
10) Fire mage at Nemora (Collect plants from the nearby hill for him and he'll give it)
11) Paladin at the first place you arrive by teleport in Vanguard (Just talk to him and he'll give it over)
12) Final one is from Milten in the monastery in Nordmar.
Psycho1 je napisao(la):
...Fali mi jos 1 acient artifakt,a nikako da ga nadjem...imam krunicu,2 prstena i jednu ogrlicu,znaci 4.Da nije mozda u piramidi koju nemogu da otvorim :D??
Paaa, da :d Ostao ti je jos samo Robe of Adanos u Temple of Al Shedim. Ne mogu da se setim gde su kljucevi, sorry :-/ BTW, tu nailazis i na najtezi fight u igri, bar je meni bio na 31 lvl.

Rerna63 je napisao(la):
Pa ono sto mi se nije svidelo jeste nekao sam interfejs u igri.Ali dacu joj priliku iako sam je prvi put igrao samo 10 min.
Glad to here it ;) Sto se tice interfejsa u G 1 i 2, pa, kako da ti kazem... odvratan je. Tu nema spasa. To je jedna od onih stvari UPRKOS kojima igras Gothic. U trojci je vec neuporedivo bolji (sem quest book-a).
Rerna63 je napisao(la):
Jedino mi se nije svidelo to sto nema tako puno retkih iteme kao npr. Diablo.
E, toga vec ima :D SPOILER SAVET:
Obavezno razvi lockpicking skill do kraja sto ranije u igri.

Rerna63 je napisao(la):
Jel ima neka expanzija za Gothic 3.
Ne jos uvek, ceka se The Forsaken Gods, bilo je reci o tome na nekoj od prethodne dve-tri strane ovog topica.

Rerna63 je napisao(la):
Ali sada cu da ga probam na novom pc nadam se da ce da radi jer je igra po meni mnogo bolja od Obliviona.Oblivion mi je bolji po tome zato sto ima konje i lepsu grafiku.Jel znate da je TESII imao povrsinu celog sveta kao odprilike U.K. samo nije bio toliko popularan jer nije bilo puno itema
Good man :smoke:
Da, Daggerfall, inace najveca igra u istoriji, ali zato i previse genericka i ekstremno ubagovana, steta :(

Tnx 4 help Fmx Slaughter. :D.Za Temple of Al Shedim sam se malo *****ao(imam samo 2 knjuca).Pobio sam vecinu likova u Mora Soul a sto je najtuznije pobegao mi je Gonzales(Boss Mora Soula),ali vec kako se zove...A kod njega mora da je bio 1 kljuic :D.Prvenstveno mi je bilo da nabudzim reputaciju kod Rebel-a,posto mi se svideo jos na pocetku Paladin armor :D.Sad sam 64 lvl,i jos nisam presao igricu :D

(cak i u trojci nisu omanuli, samo jos i da su gradovi bili raznovrsniji i sve bi bilo odlicno s te strane;

U trojci je svaki grad priča za sebe.

I opet jos jedno pitanje offtopic (znam da smaram :D)
Jel neko igrao Two Worlds jel valja to?

Ne valja baš ništa:).

Ali sada cu da ga probam na novom pc nadam se da ce da radi jer je igra po meni mnogo bolja od Obliviona.Oblivion mi je bolji po tome zato sto ima konje i lepsu grafiku.

Ahahahaha, kakav si ti car:). Kakve veze ima novi PC? Druga rečenica je posebno briljantna. Morrowind ti je bolji ili konji u Oblivionu:d?

goran.a je napisao(la):
U trojci je svaki grad priča za sebe.
:trust: Izvini, jel' mi pricamo o istoj igri? U Gothic trojci, pogotovo u Myrtani svi gradovi imaju potpuno istu arhitekturu koja je, kao sto sam rekao, logicna ali jednostavno previse monotona.
goran.a je napisao(la):
Ahahahaha, kakav si ti car. Kakve veze ima novi PC? Druga rečenica je posebno briljantna. Morrowind ti je bolji ili konji u Oblivionu?
Da si procitao Rernin post do kraja, a ne samo trazio priliku da ispadnes prepametan, video bi logiku u njegovom razmisljanju (ne planiram da objasnjavam dalje, procitaj sam). Sto se druge recenice tice, raspravljas o semantici, a to je jako pateticno. Znas ti dobro na sta je covek mislio. Ukoliko neznas... no comment.

Gorane nekako kada sednes na konja u Oblivionu i odes sa njim sumom nekom i naletis na neku pecinu gde pronadjes neki item koji dosta vredi daje mi neki onakav osecaj i char.U Morrowindu uopste nema bilo koja "domaca" zivotinja (barem kolko se ja secam u gradovima).Dok toga ima u Oblivionu kolko hoces i nekako daje ti osecaj na realnost.Ali ukusi su razliciti nekome se vise dopada Oblivion a nekome Morrowind.A inace procitaj moj post do kraja sledeci put pa komentarisi

A zamisli u G2 kad lutas sumom prolazis kroz svet koji je rucno napravljen napadaju te zveri, jedva prezivljavas a onda nabasas na pecinu koji cuvaju skeleti, jedva ih pobijes a kao nagrada ti je Dragon Slicer (ili slican naziva ali izuzetno mocar dvorucni mac) ili u piramidama kad nadjes Orc Slicer(jednorucni mac), svuda su ti razbacane raznovrsne biljcice koje ti povecavaju snacu manu ili slicno.meni Gothic i Oblivion ne mogu se meriti jer je oblivion nekako komercializovan.

Vrh Dno