Šta je novo?

Gothic 3?

U ***,tebi 15fps ne trza?Meni taj patch 1.12 radi losije nego 1.09.Ne znam,mozda gresim ali takav utisak imam.

mislio sam ::: ne trza puno u odnosu na PODEŠAVANJA ... kolko vidim ljudi se *pate* da kolko-tolko pokrenu igru , a ovo je ipak maltene grafički maximum ... namera mi i nije bila da igram na high već na mid , zato sam i izneo problem ...

@mgoran
Kad ti nestanu texture, jel' umesto njih bude samo "crnilo"? Ako je to, meni se to desavalo kad sam ukljucivao senke (na low), kad loadujem save.Ne znam zbog cega, al taj sam problem resio (dok jos nisam znao da se sa ctrl iskljucuje onaj "toolbar" meni) pritisnuvsi F1 taster (sto je inace snimanje screenshota), tako da probaj Ctrl ili F1..

pa jednostavno na samom početku kad sam ispred ulaza u selo kako se mrdnem da se okrenem oko svoje ose , tako texture nestaju , sve jedno dal je trava , ograda ili bilo šta drugo u pitanju , a vidi se kao neka podloga ispod , kao recimo neki niži *nivo* na par desetina/stotinu metara *ispod* ...

Da li pre 1.12 patch-a moram da imam instaliran prethodni ili je ovaj standalone?

Da li pre 1.12 patch-a moram da imam instaliran prethodni ili je ovaj standalone?
mislim da je standalone...Nego imam problem kad se shapeshiftujem i kad se ponovo vratim lik se zabaguje tj. na samom liku se pojavi onaj model shell ili kako vecj i ne mogu nikako da skinem moram da loadujem ponovo,da li se jos nekom do desavalo i kako je/da li je to resio?

pa na ovoj temi se nije pisalo već mjesec dana :zgran:

zanimljiv intervju sa Kai Rosenkranz-om (čovjekom koji je odlično odradio muziku za G3), ovde on prije svega priča o bugovima i engineu, na igri se još uvijek uveliko radi, što je dobro, kad je situacija već takva kakva je da je G3 izašao nedovršen

http://forum.jowood.de/showthread.php?t=136609

Nema više šta da se kaže. Nikakve zakrpe ne mogu da pomognu, ja sam lično skeptičan i za taj dodatak. Kai je napravio masivan overkill sa muzikom za trojku - igra jednostavno nije dostojna da je prati takva majstorija.

I mene zanima koliko sada mogu da poprave stvar, a iskreno se nadam da mogu. Tu ako se ne varam stoji da se radi na velikom patchu, a možda i neka ekspanzija kao što je bio NoTR za G2 dodatno "popravi" kod pa igra dođe na svoje. Bilo bi šteta da ne bude tako jer igra ima potencijala.

I mene zanima koliko sada mogu da poprave stvar, a iskreno se nadam da mogu. Tu ako se ne varam stoji da se radi na velikom patchu, a možda i neka ekspanzija kao što je bio NoTR za G2 dodatno "popravi" kod pa igra dođe na svoje. Bilo bi šteta da ne bude tako jer igra ima potencijala.
Ne verujem da ce biti dodatka, mozda, ipak ostajem rezervisan. Spremice jedan veci patch, posle kojeg ce staviti tacku na G3 i okrenuce se novim projektima. Novi projekti ce definitivno biti bazirani na Genome endzinu. Iskreno mislim, da je Genome odradjen kako treba i do kraja dovrsen, G3 bi bio pun pogodak. Ovako ostaje nedorecen i nedovrsen, a potencijala ima za izvoz.

ne znam ali meni se igra popravila drasticno sa 1.12 i onim twekovima, zapravo je igriva. Svet je ogroman itd. Nerealno je ocekivati da igra radi kao Fable...a da ima bagova - ima. Ucitavanja su uzasna, ali se sa smanjenjem broja gridova i to postaje podnosljivo uz po koji vizuelni glitch u daljini... E sad, ja na otvorenom i u sumam recimo imam preko 40fps, a kad udjem u grad imam~15 ...al tako je kako je. gradovi su zahtevni podosta, da bi oni islu u 40+ fps trebalo bi dosta toga oskrnaviti... Da ne pricam kako radi onaj glavni grad (nisam dugo palio G3 pa se ne secam imena), onaj pod stitom, znaci tamo je katastrofa ali graficki je odradjen za 2 medalje...Na takvim mestima nema sta da traze radeoni 9600 i 6600GT-i...jednostavno previse je poligona i shadera da bi te karte to mogle na bilo kojim setovanjima da renderuju...Patch za tako nesto nece izaci.

Na stranu grafika, po meni igra ima jedan mnogo veci bug, a to je kad ubijes nekog i vide te, za ubistvo znaju i oni koji te nisu videli, tj ceo svet maltene zna da si nekog rokno i ne mozes vise nista da radis i nije ti ostavljena nikakva opcija da se izvuces iz g0vana...ni mito, ni zatvor ni nista...Ja sam slucajno ubijajuci neke krave za rebele ubio jednog strazara (imao je bastard sword koji je prilicno skup :) ) tj zezno sam se, posle svake ubijene krave oni me napadnu ja ih namlatim oni ustanu pa sve u krug i onda sam odlucio da ih dokrajcim da me ne smaraju vise a nisam imao nikakav pametan save game...Onda sam morao da pribegnem God modu i da pobijem monteru kako bi zavrsio sa tim maltretiranjem...

Za fanove - imate Gothic 3 originale u Merkatoru za 3000 dinara, tako da znate šta vam je činiti, kad ih je već gomila i niko ih ne kupuje :)

Za fanove - imate Gothic 3 originale u Merkatoru za 3000 dinara, tako da znate šta vam je činiti, kad ih je već gomila i niko ih ne kupuje :)
lol ako vecj mora da swapuje nek bar swapuje original:D:d

Na stranu grafika, po meni igra ima jedan mnogo veci bug, a to je kad ubijes nekog i vide te, za ubistvo znaju i oni koji te nisu videli, tj ceo svet maltene zna da si nekog rokno i ne mozes vise nista da radis i nije ti ostavljena nikakva opcija da se izvuces iz g0vana...ni mito, ni zatvor ni nista...Ja sam slucajno ubijajuci neke krave za rebele ubio jednog strazara (imao je bastard sword koji je prilicno skup :) ) tj zezno sam se, posle svake ubijene krave oni me napadnu ja ih namlatim oni ustanu pa sve u krug i onda sam odlucio da ih dokrajcim da me ne smaraju vise a nisam imao nikakav pametan save game...Onda sam morao da pribegnem God modu i da pobijem monteru kako bi zavrsio sa tim maltretiranjem...

Ako naucis thief skill za pravljenje izgovora onda mozes ponekog i da ubijes a da se izvuces. Ali da je glupo odradjeno jeste, ne znam zasto su to promenili u odnosu na G1 i G2. Ja sam naterao igru da radi podnosljivo na 7600gst kartici i 768 RAM-a. Nisam jos presao igru, jer nemam mnogo vremena da je igram. Dve najvece zamerke su mi uzasan AI (zanimljivo kako je AI bio najbolji u G1, onda nesto losiji u G2, a sada katastrofa) i nesto sto meni dosta smeta, a to je iritirajuca simetricnost u igri. Tacnije, u svakom gradu odradjujes skoro iste kvestove. Npr. u jednom gradu ti kazu sakupi mi 10 plastova sena i 10 buradi ribe, u drugom deset boca mleka i slicno. Tako da na kraju u svakom gradu imas bukvalno isti skup kvestova koji se razlikuju za nijansu, u svakom gradu da bi otpoceo pobunu moras da nabijes reputaciju da bi iz nekog glupog razloga porazgovarao sa glavnim orkom iz tog grada, da bi mogao da pridobijes rebele da se bore sa tobom...ubija me ta simetrija, to mi je najvise smetalo i u NWN ;)

Skinuo sam Gothic3_pach112,skinuh i Gothic 3 1.12 crack i kako dalje ovo nisam davno radio?Da li treba beshe da brishem igru ili shta????

Jel je dovoljno da se instalira samo patch 1.12 ili cu morati da instaliram sve ostale prethodne patcheve

Jel je dovoljno da se instalira samo patch 1.12 ili cu morati da instaliram sve ostale prethodne patcheve

Dovoljno je da se instalira patch 1.12.Mada moje iskustvo ide da patch 1.09 radi bolje.Deluje mi optimizovanije ako se to uopste moze reci za ove patcheve.

Size: Unconfirmed, although it seems safe to expect the dimension to be GB rather than MB.

:) Sta je ovo ? Pisali su novi source ? :d Ja sam vec zaboravio kako se ova igra i sta se u njoj desava, dosao sam do glavnog grada i zvanicno primio misiju da nadjem sve fire chalice i od tada je nisam pipno. Sumnjam i da hocu...Probijanje kroz glavni grad do palate je bilo toliko nerealno tesko sobzirom da je to jos uvek maltene pocetak igre, da sam morao da koristim cheatove tj nabacim sebi paladin armor :) Posle mi je bilo krivo pa sam se smorio i prestao da igram...

Poslednja izmena:
Mislim da je veličina patcha mjerena u GB bila očekivana, bar koliko sam ja vidio na forumima :)

Probijanje kroz glavni grad do palate je bilo toliko nerealno tesko sobzirom da je to jos uvek maltene pocetak igre, da sam morao da koristim cheatove tj nabacim sebi paladin armor :) Posle mi je bilo krivo pa sam se smorio i prestao da igram...

Jesi pokusao da izbegnes borbu i samo protrcis do palate? :)

Zna li se sta o tom famoznom gigabajtskom patchu?Kad izlazi?Cini mi se da sam procitao da moraju kompletan main texture fajl da menjaju ili tako nesto:trust: ?O cemu se tu radi?Kao i kvestovi ce biti promenjeni...Neki...Prica se i o expanziji ali tek posle ispolirane glavne igre.

Izgleda da je i ovu igru zadesila ista sudbina kao Vampire,fanovi su počeli da rade na pečevima.Evo informacije sa rpgwatch

Kod:
While PB was not able or willing to fix their own game, the fans can! The first fan patch for Gothic 3 has been released and fixes the Feuerkelch Bug (could be named goblet of fire bug in English game versions) - head over to PC Games for more details. Looks like Gothic 3 is becoming another Vampire-like item for fan patches...

patch

Vrh Dno