Šta je novo?

Gothic 3?

Jel ima potrebe da se instaliraju neki prethodni patchevi?

Kako su me smorili... Oslobodim ja sve gradove u Myrtani osim Faringa i Gelderna, odem u pustinju, oslobodim sve osim Ishtara, i vratim se u Geldern kad ono svi na mene... Mamicu im jarecu, isto je i u Ishtaru (ali mislim da te tamo uvek napadaju ako imas ispod 85% reputacije kod Hasisara)... Bezveze, sad necu moci da odradim brdo kvestova, a ko zna mozda ce me svi napadati i u Nordmaru...

E da, jel zna neko gde bleji Cronos? Pobio sam sve water magove osim njega!

Unofficial Community Patch 1.4 international version released !

Download

- One can learn "Make poison" bugfree.
+ One can learn "Master thief". (Soundless dialog)
- Artifacts of Adanos cannot be sold.
+ Milten gives the teleporterstone for the Monastery.
- Censoring of nude women removed.
- The game can also be ended when Zuben is already long dead.
- When Orknarok accompanies the hero, he will not be attacked by the Nomads and vice versa.
- Orknarok leaves the party, once the requirements therefore are met.
- One cannot get Shakyors Druidstone twice.
+ Mort leads one when needed for a second time to the Hammerclan, Fireclan or to the entrance of the mine.
- Hogar does not kill the hero for the quest "Duel with Hogar".
+ The quest "Delivery to Nordmar" unlocked. (Soundless dialog)
- One can speak with Dargoth about the "Fifth temple", once prerequired knowledge has been obtained.
- Lisk gives only final comments about the liberation of the mine when he has taken part in it.
- One can say to Xardas "I have the five artifacts of Adanos" only when one has them.
- Asaru is teacher for martial arts, when one assures him to help him.
+ Tyler says "Where to now? To Trelis, or what?", before one attacks Trelis together.
- Effects of "Black Rhobar" corrected.
+ Two comments from Dan and Goose unlocked.
- Information for the quest "Just a fallen..." noted in the questlog.
- Some inconsistencies in the dialogdata resolved.
- Sulfock gives experience "Kill the threatening Snapper in front of the Sulphurmine".
- For the quest "Sell the skin to Gnar for 500 gold pieces" one can give Wilson 500 gold.
- The spiked cutchel has a goldvalue of 150, instead of 4500 gold.
- One cannot interrupt Lee during his teleport by means of a dialog.
- Iljas Vaze, Shadowscepter and Chalice of the Watertraders are ordened properly in the inventory.
- For the quest "Covert operations" one needs the amulet of Ilja.
- One cannot drink empty bottles and viles.
- The Krush Irmak deals damage.
- Kamak and the Orcs with the excavation form one party.
+ Dialog of Xardas unlocked.
- Murak does not react like a slave after the liberation of Bakaresh.
+ Additional dialog options for Kan unlocked.
- One can follow certain dialogs still after the relevant NPCs are dead.
- The quest "Free Kliff from the Orcs on the farm" can always be ended.
- One cannot say to Kliff "You are free now", when he already knows it.
- Georg is promoted to Paladin when giving the blessed Fire Chalice.
- When one attacks Sugut or his camp with the Nomads, one will be treated as a normal assassin.

Kako su me smorili... Oslobodim ja sve gradove u Myrtani osim Faringa i Gelderna, odem u pustinju, oslobodim sve osim Ishtara, i vratim se u Geldern kad ono svi na mene... Mamicu im jarecu, isto je i u Ishtaru (ali mislim da te tamo uvek napadaju ako imas ispod 85% reputacije kod Hasisara)... Bezveze, sad necu moci da odradim brdo kvestova, a ko zna mozda ce me svi napadati i u Nordmaru...

Ne oslobađaj gradove pre nego što pozavršavaš misije po njima i deo glavnog questa. U Nordmaru te Orkovi sigurno napadaju pri prvom pogledu, pošto se tamo još uvek oficijelno vodi rat (tj. Nordmar još uvek nisu zauzeli). Po Myrtani će te napadati Orkovi ako stekneš 75% reputacije kod Rebela, po Varantu ako kod Nomada ideš na 75% itd.

@silver
Ma skapirao sam sve...
A inace pukao mi save, pa sam krenuo ispocetka i evo sad sam u Nordmaru, a myrtanu i varant sam odradio. Jos da po nordmaru odradim kvestove i oslobodim sve gradove i kraj! :)

Mislim da ne moraš osloboditi sve gradove, nego samo nekoliko - Vengard, Faring, Geldern i Gotha, beše, kao liberate Myrtana (ako igraš rebel path, naravno). Prosto da se ne iznenadiš što ti se igra ranije završila.

Interesantno kod Gothic-a 3 je cinjenica da prakticno sa svakim novim korakom, on ucitava novu teritoriju i oblasti, a tada se, barem meni javljaju zesci lagovi i usporavanja. Kada igrica ne ucitava, odnosno kad idem po vec "otvorenim", odnosno ucitanim teritorijama, igra prosto leti (60-65 FPS sa 8XAA). E sad, pitam se da li je Hard disk ovde usko grlo, odnosno da li on donekle doprinosi ovom lagovanju, kad igra izvuce kompletnih 2GB rama? Posto sam vlasnik ostarelod Dimond max 9-ke sa samo 2MB kesa, ovo debelo moze da bude razlog...
Misljenja, komentari? :)

Jook problem je u neoptimizaciji engin-a kojem treba vreme da ucita novi predeo pa makar se on nalazio u ram dolazi do seckanje zbog reorganizacije ram-a...
I Oblivion ucitava ali an prakticno pauzira celu igru pa ucita parce dok Gothic 3 to pokusava da izbegne ali izgleda neuspesno... posto iritira vise ljude nego sto to radi Oblivion

Da bas ne citam ceo post od 50 strana :d, jel moze neko da mi kaze kojim redom da instaliram patcheve?
Poz:wave:

djuka
frishko instaliras igru pa 1.12 patch,zatim community patch 1.4 ;p
poz

Evo malo vesti...Mozda sam trebao ovo da stavim u novu temu Gothic 4...

Gothic 4 - It is official!

The guessing has come to an end: The German developer Spellbound Entertainment (Desperados 2, Chicago) received the rights for the next game of the Gothic series.

The title: Gothic 4 - Genesis.

At the press conference producer Jochen Hamma summarized the development in five points:

1. Diagram and sound:

Gothic 4 is going to tie the audiovisualls to the strengths of the predecessor. That means, the graphic style and the quality of the music as well as synchronous speakers, will be as you remember them from Gothic 3. Naturally, Gothic 4, should be at the time of its release technically top of the art and competitive.

2. Story and play world:

Spellbound would like to maintain the qualities its predecesor had. Ruppige of characters, a play world in European Setting, things which are to be expected from Gothic. The story will be divided into chapters.

3. Gameplay elements:

Certain aspects of the game's roles mechanics - for example the Skill system is going to look much alike Gothic 3 one - which is supposed to be considerably improved.

4. Interface:

Although Gothic fans are content with the interface of the predecessors, we will fundamentally revise and will arrange the controls of Gothic 4 in a new way, particularly for new players. So that fans will not be disappointed, we will also add an “old” system, in accordance with the operation planned in the first three parts.

5. Combat system:

To be completely clear: The combat system of Gothic 4 will differ clearly from the one of Gothic 3! Opponents should be at the same time, however substantially better over the whole play, more demanding and balanced.

Special attention for the Community

Both developers Spellbound and Publisher Jowood plan active Community support over the entire development of the game. Thus one plans to offer regular question times as well as to have a generally increased forum activity, daily. The feedback collected thereby will have a substantial influence on the development of the game. Beyond that, selected Community members will be invited in certain periods to try the game, in order to collect direct criticism and improvement suggestions. Hamma spoke about such a meeting in the middle of 2008.

Motivated team

Hamma is heavily convinced of its developer team: One is not only talented, but above all, motivation is a completely crucial factor for success! “I can say to you that since we know that we work on the project, the team is as motivated as never before.” Thus we expect to create a first-class product!

Still, there is no release date for Gothic 4, it is however already certainly that the game will appear first on PC, later in addition, on consoles. We already have the appropriate Tools for Xbox360 and PS3.

Patch plans for Gothic 3

Also Spellbound was entrusted with the care and continuation of the brand Gothic 3. One will co-operate consciously with the Community, which already provided for several Patches to the game. Hammas team will operate Bugfixing and will publish in such a way - possibly together with the Community results - further Gothic 3-Patches. Interesting detail: Hamma explained in the Inteview that the former Gothic 3 developer, Piranha Byte, is in contact with Spellbound and will help with some problems.

Gothic na konzolama:d.Neće ovo skoro.Developer ne deluje previše obećavajuće,iako im je Desperados 2 bio dobar.

Ljudi ja imam jedan malo "cudan" problem za koji ne znam uzrok, pa bih vas molio za pomoc.
Naime bez problema instaliram Gothic 3 na desktop racunaru na kom je instaliran XP SP2 ali igra ne moze posteno da se igra posto je konfiguracija ocajna. Kada igru probam da instaliram na laptop koji je dosao sa instaliranom Vistom i koji je mnogo jaca konfiguracija, dolazi do problema da ne mogu da pokrenem igricu. U stvari instalacija se zavrsi do kraja, pokrenem samu igricu, odradi intro, ponudi mi opcije gde ja odaberem new game i kada progres bar prilikom ucitavanja dodje do kraja samo mi se pojavi ekran na kom pise nesto kao
"Gothic 3.exe
caused a EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION (i tako dalje)"

Kada se pojavi ta poruka ne mogu da kliknem ninasta jer nema kursora vec moram da izadjem pritiskom na ESC nakon cega se pojavljuje Vistina poruka GENOME GAMING SYSTEM STOPED WORKING.

Zna li neko kako da resim ovaj problem i da instaliram Gothic 3 na drugom racunaru (sa Vistom) koji ce da radi. Da li je potrebno nesto dodatno istalirati ili neko drugo resenje? Da li je nieko imao slican problem sa pojavljivanjem prozorcica sa slicnom porukom ili neki slican problem?
Pls help me!

Ljudi ja imam jedan malo "cudan" problem za koji ne znam uzrok, pa bih vas molio za pomoc.
Naime bez problema instaliram Gothic 3 na desktop racunaru na kom je instaliran XP SP2 ali igra ne moze posteno da se igra posto je konfiguracija ocajna. Kada igru probam da instaliram na laptop koji je dosao sa instaliranom Vistom i koji je mnogo jaca konfiguracija, dolazi do problema da ne mogu da pokrenem igricu. U stvari instalacija se zavrsi do kraja, pokrenem samu igricu, odradi intro, ponudi mi opcije gde ja odaberem new game i kada progres bar prilikom ucitavanja dodje do kraja samo mi se pojavi ekran na kom pise nesto kao
"Gothic 3.exe
caused a EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION (i tako dalje)"

Kada se pojavi ta poruka ne mogu da kliknem ninasta jer nema kursora vec moram da izadjem pritiskom na ESC nakon cega se pojavljuje Vistina poruka GENOME GAMING SYSTEM STOPED WORKING.

Zna li neko kako da resim ovaj problem i da instaliram Gothic 3 na drugom racunaru (sa Vistom) koji ce da radi. Da li je potrebno nesto dodatno istalirati ili neko drugo resenje? Da li je nieko imao slican problem sa pojavljivanjem prozorcica sa slicnom porukom ili neki slican problem?
Pls help me!

Obavezno instaliraj DX9!
Meni na visti radi perfektno. Igra je izuzetno osvezenje posle 3-4 godine totalne suse igara na PC-ju za mene (igrao sam sve stare RPG-ove u poslednje vreme - Torment, FF IV,V,VI,VIII nista od skora). Konacno RPG koji to moze da se nazove (na stranu sistem borbe) koji ostavlja Oblivion daleko iza sebe po pitanju imerzivnosti, nacina pripovedanja etc.
Ovo je samo subjektivno misljenje!!
Elem odoh nazad da igram, sad sam otpratio devojcicu kuci pa mogu natenane da zavrsim vece sa jos jednim vidom uzivanja :D
RPG FTW :d

Jel povecavao neko broj tredova u g3.ini? Meni osetno bolje ide posle paljenja svih tredova.

Threads.ImageCount=1
Threads.MaterialCount=1
Threads.MeshCount=1
Threads.SoundCount=1
Threads.VertexpoolCount=1
Threads.PVSPrefetcherCount=1
Threads.CollisionMeshCount=1
Threads.AnimationCount=1

Threads.Enable=true

Bas cudno sto nisu namestili neku vrstu detekcije dual core procesora...

Inace igra ide odlicno sa 2600XT, od 35-50 frajmova na svim opcijama na high 1280x960 4xAF, osim HIGH i LOW distance, koji su na medium i shadows na low (1.4 patch).

Ukoliko nisi kupio originalnu igru patch 1.5 nemoj instalirati jer menja exe fajl i nema više igranja;)

Od danas se igra može igrati i sa 1.5 patch-om, čisto obaveštenje. Ko razume shvatiće :d. Lista bagova koje ispravlja je podugačka, a samim tim što su dosadašnji nezvanični pečevi bili do 5 mb a ovaj 25 mb verovatno vredi.

Evo napokon sam i ja poceo da igram ovu igru, prije nisam hjteo jer nisam imao jaku graficku pa nisam htjeo da se mucim. Kako da rijesim ovo "kocenje" imam dobaf framerate ali igra svako malo pa pocen da koci kao da nemam dovoljno rama a imam 2GB.
Imam neki patch koji je dosao zajedno sa igrom, kako da provjerim koji je patch u pitanju?

Da li je bolje šta sa ovim community patchom 1.5?

Da li je bolje šta sa ovim community patchom 1.5?

Jeste bogami značajno. Ja sam uključio u 1680 i začudio se koliko dobro radi:zgran:. Možda tripujem ali stvarno mi se tako čini. Ovako nije bilo moguće ni u 1280:trust:

Znači patch nije riješio samo bugove već i optimizaciju? Pa baš fino.

Jel' igra manje koci/secka or what?

Pa nebi rekao da ima nekih velikih razlika u performancama u odnosu na 1.4 i pre sto bi.
Evo nekoliko dobrih linkova za tweakanje
http://forum.jowood.com/showthread.php?t=141191&page=13
http://forum.jowood.com/forumdisplay.php?f=492
Inace primjetio sam da se sto se trzanja tice znatno osjeti ako se forsiraju texture do max uz 16AF. Dakle za ljude s 2gb i vise rama biti ce u redu staviti postavke na high i kompletno iskljuciti senke. Tada u najkriticnijim trenucima po naseljenim mestima je 15-20 fps na rezoluciji 1280*1024. Ima nekoliko odlicnih stvari u ovome 1.5 patchu kao recimo kada se ide nesto uciti tocno se navodi koliko learning pointsa nedostaje dosta zgodno. Ja trenutno igram prvi puta i uputio sam se tek iz Montere u Nordland prema Xardasu, tako da neznam kakva je stvar s questovima ali se hvale da i tu ima mnogo fixeva.

Nazad
Vrh Dno