Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

U delu pod wireless & networks ides na more, i tu imas tethering.

Poslednja izmena:
Ako si tablet uzeo preko ugovora od Vip-a, onda ti je ta opcija onemogućena. Meni jeste, i nemam pojma kako bi je omogućio, 100 sam fora i aplikacija probao

Ček, jel ima pravo provajder da menja SW na NEXUS-ima? Zar ne bi trebalo da je Google zabranio takve stvari?

Mada, koliko se sećam svog N7 2012 3G, na njemu je hotspot bio disable-ovan, tj. nije mogao da radi kao hotspot bez root-a i modovanja softvera.

Poslednja izmena:
Tablet sam uzeo ovde na forumu, sad da li je sa Vipa nisam siguran. Kporistim mtel karticu i sve radi ok.
e5equpe3.jpg

Ja koristim wifi verziju Nexus 7.
Ovako na brzinu google kaže da je google taj koji je onemogućio tethering kod 3g verzije.

Rešenje je rutovanje pa instalacija neke od aplikacija koje omogućavaju tethering.
Flešovanje cyanogenmod roma koji ima tethering.
Ili flešovanje na stock rom ovoga na primer, pa ćeš imati i tethering i sms.

forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2535586

Poslednja izmena:
Ok, sad pošto nisam nešto "vičan" sa tim čeprkanjem po tabletu, juče sam instalirao Nexus toolkit prošao je sve provere što se instalacije tiče tableta.

Postoji unlock i root, može (ako je moguće) u kratkim crtama neke smernice.

Hvala.

Kod mene je tablet rutovan, i instalirao sam sijaset aplikacija koje kao omogućavaju tether, ali do sada nisam naišao ni na jednu koja radi. Ako neko zna za neku koja proverenu radi, neka napiše :)

Ok, uradio sam unlock i rook Nexus-a, kako sad da instaliram onaj zip tj. MOD (
[MOD][4.4.x] SMS and WiFi Hotspot for the Nexus 7 3G (2012) ) ?

Reseno, odradio korak 5.

Samo da potvrdim da radi sve.
@ poolmaker
Hvala mnogo na pomoci.

Poslednja izmena:
drugari imam problemcic sa nexusom, nocas sam zaboravio da ga stavim na punjac i u toku noci se baterija skroz ispraznila pa se iskljucio. jutros ga stavio na punjac i probao da upalim ali nije hteo da se bootuje. dodje do onih guglvoih kruzica i njih vrti sve vreme, probao vise puta da ga restartujem i uvek na istom mestu zaglavi. uredjaj nije rutovan. jel zna neko resenje za moj problem? hvala unapred.

ostavi ga da se puni 2-3 sata, pa ga onda upali.

i dalje isto... punio se celu noc.
kad udjem u recovery pojavi se mali lezeci android sa crvenim znakom uzvika i pise No command.

Ima nexus root kit koji ti može pomoći oko toga. Ja sam imao sličan problem posle update-a. Probaj da pretražiš ovaj thread ima sigurno pisano.
Edited: post 4553.

Poslednja izmena:
И после неко да каже да ово није најбољи таблет икада. :D

Није најбољи. Успорио после 2 године само тако. Зато сам га и продао за наследника који се још увек држи.

Da, njegov nand je problematičan, prebacivanje na f2fs fajl sistem rešava stvar.
Kod mene se mnogo kopira i briše na dnevnom nivou i usporavanja su se dešavala i na kitkat-u sa trimom.
Kad sam prešao na f2fs prestala su.
Baš me zanima da li su u lollipopu učinili nešto povodom toga na 2012 modelu.
I ako nisu nema veze, zajednica je aktivna, f2fs kompatibilni android l recovery, kerneli i romovi će brzo doći.

Слажем се. Заволео сам га иако са имао проблем са екраном који сам ссм средио. Али је баш успорио момачки.

Ista priča kod mene, ufitiljio do bola, iako ga uglavnom ćerka koristi počinje da smara tom usporenošću, svakako planiram hard reset da uradim u nadi da će se nešto poboljšati al sad ću da sačekam apdejt.
Nego da pitam, u zadnje vreme se dešava kad ga stavim noću na punjač, ujutru bude ugašen, to je počelo od skoro da se dešava. Normalno se puni i kad ga uključim preko dana, napunibse normalno što znači, problem se javlja kad duže stoji na punjaču. Pobrljavio nešto ili feature neke aplikacije?

Tako će i biti :)
Nego, kolika je okvirna vrednost danas ako bih se odlučio na prodaju?

Nazad
Vrh Dno