Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Svi kazu da je 5.0 na starom Nexusu bukvalno preporod, mislim za mene je to bio izuzetno dobar tablet koji i dalje koristim, ako nista drugo za igranje bar, za ostalo realno nije sa 1GB RAM-a, jedva cekam OTA krajem meseca jer me mrzi da flashujem opet.

Videćemo, nadam se da si u pravu i da je ovo što sam naveo situacija samo kod mene.
Meni lično ne igra ulogu, N7 2013 sam kupio pre nekih nedelju dana i 2012 ide uskoro na tržište.
Poslednji slim rom, f2fs i mkernel 69 i to lagano underclockovani su dosta brži, a lollipop je u rangu sveže flešovanog stock 4.4.4 (koji sa vremenom prilično uspori zbog nand memorije).
Tako bar stoje stvari za ovih prvih 3 sata korišćenja.

Poslednja izmena:
Ne mislim stavljat lolipop dok ne izadje slimpop sa f2fs podrskom, jer slimkat sa f2fs ide ko zmaj.. Baterija on screen time display preko 4 sata!

Fino radi, sve mnogo lepše i modernije izgleda nego na KitKat -u

Prilozi

• uploadfromtaptalk1415825810989.png
    uploadfromtaptalk1415825810989.png
    90.1 KB · Pregleda: 220
Stavio sam zvanični image lolipop-a na moj nexus i prvi utisak je da dosta brže radi. Preporučuje da skinete google now launcher kako bi još bolje izgledao.

Valjda ce neki um uskoro da podrsku napravi za f2fs sluzbeni kernel pa da se instalira lolipop with f2fs..

Ne preporučujem prelazak na Lollipop, zna često da laguje, sa KitKat - om je tablet radio bolje

Шта год ставили на стару 7-ицу не вреди. Тај таблет губи било какву функцију а само је 2 године прошло од изласка.

Strider, pa ti reče par komentara ranije da fino radi lollipop :)
Radiće i L fino, ali tek sa custom f2fs L romovima.

Oni kojima je poleteo N7 sa stock lollipopom najverovatnije su tablet pre toga koristili dobrano usporenog zbog poznatih problema sa nand memorijom pa im je L izgledao kao ubrzanje.

U krivu si Thierry, u potpunosti.
N7 2012 radi odlično, samo treba znati.
Najiskrenija preporuka svima poslednji kitkat slim rom (zvanična 8 verzija) konvertovan u f2fs i mkernel 69.
Bar dok developeri ne doteraju u red L custom romove..

Пробах све живе ромове и једноставно жовне мало а онда потоп стандардно. Сваки пут иста прича.

Jesi li probao f2fs?
Jer kod mene (a i kod dosta drugih koliko vidim na xda) f2fs fajl sistem radi posao i do usporavanja ne dolazi.
Znači nije reč o romu kao romu, bilo koji kvalitetan će uraditi dobar posao ali mora tablet biti konvertovan u f2fs jer ga inače ubija problematičan nand.
Koga zanima može da proveri i da se uveri, rado ću sutra postaviti linkove i uputstva ako neko želi, ako je kod mene radilo besprekorno nema razloga da i kod drugih ne radi isto tako.

Poslednja izmena:
Ма ја сам мој продао али имају пар ортака исти. Ајде постави линкове баш да им проследим. Хвала.

Pool, daj linkove ;)
Elem, slim rom u zadnjoj verziji kolje kako radi, nema nikakvog usporenja.

Ok, evo linkovi :)
U prvom je legolasov recovery i objašnjenja šta i kako.
Drugi je video u kome je objašnjena konverzija roma u f2fs varijantu.
Nije bitno što je u pitanju N4 rom, isti je postupak.
Pažljivo pratiti uputstva i to je to.
Ja lično sam koristio već spomenute zvanični poslednji slim i mkernel 69, pretpostavljam da ne bi trebalo da bude problema i sa drugim kombinacijama ali nisam ih u ovom scenariju koristio i testirao.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2678140

https://www.youtube.com/watch?v=bSjZ1kuroQM

Ja instalirao stock lolipop i radi mi dosta lose. Prvo se ukoci dok ucita sta mu treba pa onda radi dobro. Verovatno je to taj problem sa NAND-om koji vuce od pocetka.

Ovo sto je @poolmaker napisao potpisujem jer koristim slim rom f2fs vec neko vrijeme, znaci sve preporuke :)

Kod mene radi bez greske,ali kad sav sve ``na novo`` flesovao.Prvi put odradim flesh bez brisanja podataka i home button i notification bar nisu radili.Onda uradim na novo i to je to.Dobar je lolipop,dosta na oko fluidniji (60fps animacije),ali moj favorit je cyanogen :)

Ovi koji su isprobali Lolipop jeste li vidjeli kakvi su rezultati na antutu testu??

Znao mi je izbacit 19000 i jos nesto na slimu, ali dobro to je stock uz malo modifikovanja ici ce preko 20000

Stigao mi je ota. Posle instalacije tablet blago receno ocajno radi. Ne znam da li da urafim factory reset ili ne?

Kod mene nema još ništa.

Jos nista :D

Verovatno krajem novembra, pocetkom decembra.
Mada i to nije lose, taman da aplikacije se sve updateuju za ART.

Nazad
Vrh Dno