Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Sve bitne aplikacije su odavno ažurirane da podržavaju art, to je najmanji problem...

updateovan nexus 7 32gb na lolipop preko nexus roottoolkita
1. uredjaj radi dosta sporije
2. ja nisam nesto primetio neke revolucionarne promene o kojima svi toliko pricaju, ovo je komotno mogla da bude verzija 4.4.x
3. update mi je pojeo prostor ili neki bug postoji te vise nemam slobodno 20 i kusur gb nego 6gb
bottom line nista toliko revolucionarno... ocekivao sam mnogo vise

Uradi FR jedan i vratice se prostor i radice normalno, brze.

Mora Factory reset pogotovo posle prelaska sa jedne na drugu verziju sistema.

factory reset nije pomogao, pa sam ponovo reinstalirao android koristeci NRT sto takodje nije pomoglo... medjutim posle druge reinstalacije sve sve se vratilo u normalu
uredjaj MNOGO brze radi kada nije rootovan a zakljucao sam mu i bootloader tek je sada sve kako treba nije los lolipop jeste izmena ali nista toliko revolucionarno

Negde sam pročitao da na Lolipop utiče.

Stigao i meni OTA,instalirao sam,sad ga čačkam,na prvu nije loše,ali čini mi se da je malo usporio,možda dok ne legne :)

Jeste li gledali jel ART default na lolipop-u, ne razumijem google meni su te verzije androida skoro pa identične sa nekim blagim vizualnim promjenama..

Jeste probali opciju usteda baterije, implementirali su je u lolipop?

Samo ART je na Lolipopu.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Jeste li gledali jel ART default na lolipop-u, ne razumijem google meni su te verzije androida skoro pa identične sa nekim blagim vizualnim promjenama..

Jeste probali opciju usteda baterije, implementirali su je u lolipop?

Dalvika nema više.

Lista izmena u lizalici je podugačka, izguglaj ako te interesuje šta je sve novo ili izmenjeno, podugačka je lista.

Samo uključio i isključio, na tabletu nemam neke potrebe za njom, na telefonu kada stigne L biće testiran odmah.

U jednoj drugoj temi kada sam izjavio da smo mi vlasnici Nexus uredjaja istovremeno i guglovi beta testeri našao se član koji je odreagovao sa izjavom da je to glupost :)
Oćigledno mu gluposti ne manjka ili nikad nije koristio nexuse ili pak oboje :D
Trebaće vremena.. čak i u decembru, januaru nakon peglanja i updatea pitanje je hoće li stock lollipop na N7 2012 biti ono pravo.
Na N7 2013 za sad radi odlično, nemam nekih zamerki.. na 2012 je potpuno drugačije.
Uskoro stari model prodajem i biće prodat sa slim romom 8 i f2fs fajl sistemom.
Neću da se brukam da kupac uključi tablet i otvori najnoviji android a ono tablet se vuče kao prebijen :D

Nisi beta tester, jer bi to značilo da kada posle par meseci drugi oemi izbace svoje verzije one budu bug free, što svi znamo da nije istina.
Bug-ova će uvek biti samo se oni na nexusu najbrže ispravljaju.

Da li neko IMA problem Dada sa otg kablom I nakacenim USB flashom . Stara aplikacija nexus importer mi vise ne radi , probao sam da formatiram flash u Fat 32 i onda ga vidi samo aplikacija nexus usb otg file manager

Koju verziju NMI imaš?

Mislim da je juče izašla 8.0.6.

Ja je imam na N7 2013 sa nerootovanim 5.0 i radi mi normalno.

Meni je isto kao i pre.
Nit' bolje nit' gore, ne koristim osim za youtube i par igara, ali za sada je sve super da kucnem u drvo.

Jedino je problem sto odredjeni appovi tj. square enix igre mahom nisu updateovane kako valja za 5.0, tj. ART pravi problema vise nego sto bi trebao (mada recimo Metal Slug Defense radi bez problema iako kaze da neki 5.0 uredjaji imaju probleme i fc), ali ***, to je cena.

Adaptive brightness je bas ono sto sam hteo jos odkad, da bude auto, ali auto u granicama koje ja volim, bas neprimetno i smekerski da smanjuje, to i radi, opcije malo dok se snadjem, mislim da je pre bilo dosta bolji settings, pregledniji jednostavno, ovako sve nesto obojeno. Multitask ludilo, ikonice su mi se vise svidjale pre, ali navikne se covek i na ovo.

Overall, vredan upgrade.
Nije preporodio N7 2012, mada mene nikad nisu pogadjali problemi kao vecinu izgleda (odvajanje stakla tj. ekrana, slow storage, itd), koristi se oko 3-4h u proseku dnevno najvise, samo za Youtube i par appova, eventualno ponekad 6-7h dnevno vikendom za 3D igre tipa Dragon Quest VIII i to je to.

Poslednja izmena:
Takođe nisam imao problema što se tiče stakla.
Usporenje je standardno nažalost.
Ako nikad to nisi imao tad je moguće da je u određeni manji procenat tableta ubacivana druga vrsta/marka/model nanda.

Kod mene (i kod većine drugih koliko vidim na netu) su jako loše performanse sa 5.0.
Otprilike na nivou stock 4.4.4 kada uspori zbog nanda ili nešto brže od toga.
Nova launcher pomaže malo ali samo malo.
Flešovan img sa wipeom, dakle nije ota koja zna prouzrokovati tako nešto.
Ako si raspoložen za eksperiment uključi mu enkripciju.
Ja sam ga prekjuče vratio na f2fs slimkat 8, inače bih ja to uradio i snimio video za vimeo :)

Nazad
Vrh Dno