Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

pojavio mi se problem na skzpe kad pricam sa nekim strasno susti veya sagovorniku i slabo me cuje kolega pre mene je menjao mikrofon u ovl servisu od koga sam uzeo tablet neynam da li je opet poceo da zeza

Ja evo čitam na Nexusu temu, baš 16GB Wifi, i zagledam okvir i staklo izbliza... Nit' mrda nit' je pomjereno išta ni djelić milimetra. Fino je paziti se felera, ali dizanje panike je glupo.

Nije to dizanje panike nego napomena ljudima gde da gledaju kad kupuju + da ne naručuju online ako nisu spremni da prolaze kroz proceduru vraćanja i sl., jer je ovaj problem veoma čest i nije svima lako uočjliv. A čest je upravo jer je uzrok problema loša konstrukcija frejma, dakle samo je pitanje kod kojeg primerka će traka što drži displej da popusti, a kod kojeg neće... i posle koliko vremena. Zavisi dosta i od kriterijuma i kontam da dosta ljudi ne bi na to ni obratilo pažnju... evo ga recimo review gde su nahvalili build quality, nisu pomenuli screen lift, a na prvoj strani reviewa im stoji jedan colse shoot displeja pod uglom gde je screen lift očigledan. :d
http://www.tabletpcreview.com/default.asp?newsID=3417&review=google+nexus+7+android+jelly+bean+play
16684.jpg

Poslednja izmena:
Problem na skype naucna fantastika kad je tablet uspravan normalan zvuk na video pozivu, kad je horizontalan javlja se mikrofonija i zujanje sagovorniku :)

Problem na skype naucna fantastika kad je tablet uspravan normalan zvuk na video pozivu, kad je horizontalan javlja se mikrofonija i zujanje sagovorniku :)

Nexus ima dva mikrofona, jedan se koristi za portret mod a drugi za landscape tako da ti je crko samo jedan mikrofon...

Ja sam danas pazario OMEGA tastaturu sa futrolom za tablet u BIG BANG dobija se olovka takodje 2500din sad cu da je testiram nisam ni otpakovao ali deluje simpa za te pare sa 3 god garancije :)

Za te pare ok je , ali nemoj se uzdati mnogo u te garancije jer ti nadju milion i jedan razlog gde garancija ne pokriva ostetu :D U svakom slucaju nisi lose prosao :)

Au ljudi, mnogo sam se iznervirao... Stigla mi je jutros bt tastatura, sa DX, i sreci nigde kraja. Otvorim pakovanje za pola sekunde i gledam... Kutija u kojoj se nalazi je otvorena sa jedne strane i to traljavo. Namrstim se malo i kazem sebi : "Hebes kutiju." Idem dalje, izvlacim lagano tastaturu i vidim da je to to. Dok izvlacim, primetim da je tastatura, na ivici izmedju gume postolja i obodne plastike, OTVARANA. Lagano stisnem, da vidim da li ce se to zatvoriti, vidim nece. Odustanem od daljeg pritiskanja i gledam dalje. Vidim sa zadnje strane tragove, kao da ju je neko stavljao na prljav sto. Uzasu nije kraj, gledam dalje i vidim da nedostaje on-off dugme. Sad vec iznerviran, gledam u onaj zazor izmedju razdvojenih ivica (inace je to kod samog usb-a za punjenje), i vidim dugmence! Sta cu, odvojim polako tu obodnu plastiku bas lako, na zabicama je, i gledam kako da vratim dugme.
Ne razumem se u to, nisam jos namestio, pogledacu jos malo kad budem malo smireniji. Inace, nasao sam video gde lik skida tu plastiku, ne bi li skinuo magnet koji nije na dobrom mestu i zakljucava tablet. Kod mene tog magneta nema. Sad ne znam ko je to otvarao i zasto, da li nasa carina, da li oni tamo.
Eto za sad toliko, dok ne namestim ili dok nadjem nekog ko to zna. Ne vraca mi se, posto sumnjam da ce i sledecu neko otvarati.
Evo i taj video:

https://www.youtube.com/watch?v=TEaPguK7svc&feature=youtube_gdata_player

I meni je danas stigla tastatura sa DX-a. Takođe mi se čini da je kutija tastature otvarana, ali ne mogu sa sigurnošću da tvrdim jer se cela malo "izgužvala" prilikom transporta. Koverta u kojoj je sve bilo spakovano je bila ok, bez znakova otvaranja carine, a i sama tastatura je bila kompletna.
Inače prvi utisci sa tastaturom su da sam zadovoljan, ali ne i prezadovoljan. Radi ona korektno, tasteri imaju dosta dubok hod prilikom kucanja, ali kvalitet izrade nije na nekom zavidnom nivou. No, za te pare se verovatno ni ne može naći ništa kvalitetnije. Za slepo kucanje baš i nije zgodna, jer je sama tastatura mala. Sve u svemu, zadovoljan sam kupovinom, vrši osnovnu funkciju i to je to.

I meni je danas stigla tastatura sa DX-a. Takođe mi se čini da je kutija tastature otvarana, ali ne mogu sa sigurnošću da tvrdim jer se cela malo "izgužvala" prilikom transporta. Koverta u kojoj je sve bilo spakovano je bila ok, bez znakova otvaranja carine, a i sama tastatura je bila kompletna.
Inače prvi utisci sa tastaturom su da sam zadovoljan, ali ne i prezadovoljan. Radi ona korektno, tasteri imaju dosta dubok hod prilikom kucanja, ali kvalitet izrade nije na nekom zavidnom nivou. No, za te pare se verovatno ni ne može naći ništa kvalitetnije. Za slepo kucanje baš i nije zgodna, jer je sama tastatura mala. Sve u svemu, zadovoljan sam kupovinom, vrši osnovnu funkciju i to je to.

Dajte link koju ste kupili da ljudi potraze nesto bolje..

@zekaisapa
Upravo tako, izgleda dobro. Kada se vidi uzivo i uzme u ruke, vidi se da je to ipak "kineska" plastika...

Može li N7 da se zakači na fon sa kojim pravim hotspot? Negde pročitah da android ne podržava ad hoc?

Ja sam se kacio na galaxy nexus na kome je napravjen hotspot.
Radilo je odlicno.

zasto stalno kad nararucim ili kad kupim nesto tek onda krenu losi komentari i iskustva kao sad za ovu rechargeable tastaturu sa DX-a :(

***, vide ljudi, dopadne im se, naruce, pa dok stigne, pa dok probaju, pa napisu, neki drugi vec narucio za sebe... sreca pa nije papreno skupo, to bi onda bas bio bad...

Ma nije tastatura toliko losa, prosto je plasticna i kosta malo. Bar ja nisam imao neka visoka ocekivanja. Namestio sam to famozno dugme i sad sljaka najnormalnije. Probao sam da kucam na chatovima i postovima, treba se malo navici zbog velicine, ali na kraju i nije lose. Znaci, tastatura je skroz ok, s obzirom na velicinu. A moze se reci i da ne izgleda lose. Pozadina je, na oko, kao od tableta, mada pod prstom se oseti razlika. Ima dobar odziv i domet, neke tastere bas za android... I sta ces vise. Naravno, mogao bih da cepidlacim svasta, ali to mogu i nekoj gejmerskoj tastaturi :)
Meni je najveci problem sto je to neko morao da drnda. Sto je parce plastike, koje je lako kao pero, neko morao da kupusa i da trazi sta? Kg heroina? Uranijum? :cool:

Meni radi hot spot vrhunski huawei g300 je modem :)

pozdrav svima nov sam na forumu, danas bi trebao da uzmem nexus 7 3g ali citajuci ovde pojedine komentare u nedoumici sam ,neki od vas su imali ogromnih problema sa njim,ipak mi se ne baca toliko para ako je uredjaj problematican po pitanju ekrana ia drugih stvari

@ zekdv
Ih, nemoj tako, Blueberry i Ployer imaju vise felericnih primeraka:p... zezam se, naravno, ono sto sam probao, video i cuo, 3g modeli su utegnuti k'o tambure, znam samo jedan slucaj, ovde sa foruma, da je coveku prestai 3g da radi, iako ns telefonu uredno radi ta kartica...

Poslednja izmena:
pozdrav svima nov sam na forumu, danas bi trebao da uzmem nexus 7 3g ali citajuci ovde pojedine komentare u nedoumici sam ,neki od vas su imali ogromnih problema sa njim,ipak mi se ne baca toliko para ako je uredjaj problematican po pitanju ekrana ia drugih stvari

Ne znam gde si naisao na "ogromne" probleme? Doslovno si napisao nexus 7 3g, ta linija proizvoda je uradjena sa vecom paznjom i tu ne bi trebalo da bude ni osnovnih problema. Nexus 7 je kako su korisnici pisali sa odredjenim nedostacima, ali i oni variraju od slucaja do slucaja...

Ih, nemoj tako, Blueberry i Ployer imaju vise felericnih primeraka:p... zezam se, naravno, ono sto sam probao, video i cuo, 3g modeli su utegnuti k'o tambure, znam samo jedan slucaj, ovde sa foruma, da je coveku prestai 3g da radi, iako ns telefonu uredno radi ta kartica...

... Eto...

Ja sam imao priliku da korisrim tri obična nexusa i nijedan nije imao bilo kakve anomalije. U poređenju sa mojim asus tf300 građeni su kao tenkovi

Vrh Dno