Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Pozdrav svima. Citam vasa iskustva sa nexusom, pa sam hteo i da vas konsultujem u vezi sledeceg. Naime, ja sam na samom pocetku primetio dve linije na ekranu koje se uopste ne vide kada se uglanca ekran. Nisam toliko obracao paznju, ali je cinjenica da kada se vuce prstom po tim linijama, ekran se na tim mestima masti, kao nekakav uljani trag. Resih to da ignorisem, ali mi se sada desilo dva puta, da tablet nece da se upali osim ako se ne drzi dugme jedno 30 sec. Sad razmisljam sta da radim. Kupljen je pre mesec i po u Gigatronu. Ne bih da servisiram nista, ako moze da se zameni, mada nisam pametan, ostalo je ok, nema light bleeding, ivica ekrana je ok za sada. Evo neka slika:

Pogledajte prilog 103941

Pogledajte prilog 103939

juce je vracen gigatronu, i videcemo sta ce dalje biti. mada kazu da nisu imali nijednu reklamaciju na isti,iliti rade savrseno :)
ove linije na ekranu nisu ogrebotine, jer kad se uglanca nestanu na kratko. vise izgleda kao da je sa unutrasnje strane neki defekt.
sto se tice tog da nece da se upali, kazu to nije kvar, zaglupeo android, hm :)
a treca stvar koju sam naveo je leva ivica koja se lagano podigla, pa na tim mestima kad se pritisne, razliva se ekran, kao solarni digitronac.
pa sad, videcemo sta ce reci.

Sta bre "zaglupeo android"?! Zaglupeli su oni ili se/te prave blesavi/m!

Meni u uscu bas u gig rekao da ne uzimam nexus 7 jer je bilo brdo reklamacija. :D

Mozda ti u Uscu nisu josh uvek bili na kursu "Kako lagati, lupati gluposti i praviti se lud" koji je obavezan za sve zaposlene u gigatronu.

juce je vracen gigatronu, i videcemo sta ce dalje biti. mada kazu da nisu imali nijednu reklamaciju na isti,iliti rade savrseno :)
ove linije na ekranu nisu ogrebotine, jer kad se uglanca nestanu na kratko. vise izgleda kao da je sa unutrasnje strane neki defekt.
sto se tice tog da nece da se upali, kazu to nije kvar, zaglupeo android, hm :)
a treca stvar koju sam naveo je leva ivica koja se lagano podigla, pa na tim mestima kad se pritisne, razliva se ekran, kao solarni digitronac.
pa sad, videcemo sta ce reci.

Ovo sa paljenjem koliko vidim po netu zaista je česta pojava i nije neki kvar. Takođe nekada neće da uđe u recovery sa volume+power. Što se tiče leve ivice, imam utisak da svaki drugi N7 ima taj problem. Čitam na XDA da su ljudi po 3-4 puta vraćali i dobijali svaki put još gori primerak. Ja se iskreno nadam da se mom neće nadići leva ivica, stvarno bih popizdeo jer mi ne možemo lagano da tražimo zamenu u Play store-u, nego moramo da se akamo sa lokalnim prodavcima, a mogu samo da zamislim njihov izraz lica kad kreneš da im objašnjavaš da se vidi lupom da se ekran odigao pola milimetra... :)

Lomim se oko futrola, sta bi vredelo uzeti sa DX-a.
Ima li neko ovu?
Kakva je, da li vredi tu uzeti ili ici na Asus Nexus 7 official case (silikonska sa preklopom)?

Danas porucen N7 iz WinWin-a, jos neki vaucer sam dobio sto umanjuje cenu za 4200 posto ima jeftinije u TehnoMS, pa se nadam svemu najboljem.

Ne ide mi u korist da cepidlacim za takve stvari, posto sam navikao da stvari sto kupujem u Srbiji imaju defekte, mada cesto male i neprimetne sto ne uticu na rad (recimo PSP kupljen u tehnomarketu u jagodini, svetlo izbija iz levog dugmeta, kocke, malo jeste bilo prvih mesec dva lose ali se navikne covek).

Samo ne znam da li da se zezam sa rootvanjem i flashovanjem na custom rom-ove, posto vecini radi sve kako treba, a tab ne bi koristio za bog zna sta drugo osim eventualno PS1 igre da picim sa Bluetooth PS3 kontrolerom, za koji smatram da ne treba root, osim ako ne gresim a neko vec ima iskustva?

"domace" igre, narodnjaci sto se kaze rade na bilo kom android-u tako da nema zasta da instaliram custom rom-ove, ali eventualno cu kada bude bio legacy device kroz par godina staviti neki ROM.

Doduse onaj Paranoid Android izgleda primamljivo, ali ne znam, ne verujem da toliko menja ceo tab da je vredan da se instalira.

Пробај Параноид разбија како ради. Мени се на 4.2 вукао и онда сам се вратио на Параноид. Не може да се пореди што се тиче перформанси.

Da, Paranoid je odlican, pogotovo ovaj baziran na 4.2.1 Prebacis ga u full tablet mod i milina :)

Android na win, win na androidu, stvari su otisle dodjavola

Jel ima neko ovakvu futrolu ? jel znate gde moze da se nabavi kod nas ?

Poslednja izmena:
Naručio baš sa ovog sajta? Sviđa mi se i ta i ona iznad, za razliku od onih kožnih koji me deluju grubo, kruto i skroz neadekavatno kao futrola za tablet... :)

Ne sa ebay-a je narucena, stigla mi je za 9 dana iz HK.

Ajd' sad, otiso do WinWin-a, uzo tab, 32GB, srecan ko kuce u liftu.

Instaliram par igara, naime neke kineske crtane za male devojcice (JRPGove :D), ali fora je sto traze root neki od njih.

Koji je najbezbolniji nacin da se rootuje tab, ono bez bootloadera i ostalih stvari, jer se secam da sam moj Galaxy Mini bukvalno nekim programom koji se zove "oneclickroot" ili tako nesto uz jedan klik rootovao, nisam cak ni restartovao fon.

Kakva je procedura, da li ima neki naj naj najednostavniji nacin?

Ajd' sad, otiso do WinWin-a, uzo tab, 32GB, srecan ko kuce u liftu.

Instaliram par igara, naime neke kineske crtane za male devojcice (JRPGove :D), ali fora je sto traze root neki od njih.

Koji je najbezbolniji nacin da se rootuje tab, ono bez bootloadera i ostalih stvari, jer se secam da sam moj Galaxy Mini bukvalno nekim programom koji se zove "oneclickroot" ili tako nesto uz jedan klik rootovao, nisam cak ni restartovao fon.

Kakva je procedura, da li ima neki naj naj najednostavniji nacin?

Recimo ovaj.

Google Nexus 7 4G - ima li ga kod nas, koja je cena i može li se sa njim telefonirati.

Bitno mi je da tablet radi i kao telefon. Hvala uinapred, nisam našao mnogo podataka za ovo što pčitam.

Treba mi pomoc. Narucio bih nesto sa www.dx.com sajta.

1. U kojoj banci da otvorim racun
2. i kojom valutom da placam dolarima ili euro

Treba mi pomoc. Narucio bih nesto sa www.dx.com sajta.

1. U kojoj banci da otvorim racun
2. i kojom valutom da placam dolarima ili euro

Ja koristim vizu virtuon intese, ali može bilo koja...na karticu uplaćuješ eure, pa ti se prilikom plaćanja na dx konvertuje je u dolare, po nešto nižem kursu nego inače, ali razlika postoji, dakle nije 1:1. Recimo za stvari vrednosti 22usd, meni je sa kartice skinuto 19eura

Google Nexus 7 4G - ima li ga kod nas, koja je cena i može li se sa njim telefonirati.

Bitno mi je da tablet radi i kao telefon. Hvala uinapred, nisam našao mnogo podataka za ovo što pčitam.
Ima ga, u vipu, u pcpraktiku, i još par radnji. Vip, po meni, uz ekomotivaciju, daje najbolju cenu...Cena ide od 35K pa naviše...
Telefoniranje nije omogućeno, još uvek, radi se na tome, ali nešto sporo ide...

Mislim da tamo nema odgovor ni na jedno od mojih pitanja. Svejedno, hvala što si me naterao da ponovo čitam ono što sam ranije već pročitao. Ne znam zašto je teško na direktno pitanje dati direktan odgovor, ili uopšte ne odgovarati.
Mislim da nije tebi ni odgovarao...

Ima ga, u vipu, u pcpraktiku, i još par radnji. Vip, po meni, uz ekomotivaciju, daje najbolju cenu...Cena ide od 35K pa naviše...
Telefoniranje nije omogućeno, još uvek, radi se na tome, ali nešto sporo ide...

Pa kod nas ima nexus 3g a on pita za 4g...

Pa kod nas ima nexus 3g a on pita za 4g...

Pa, pošto se 4G se može koristiti na malom području naše planete, i to uglavnom u USA, gde si ti tableti skoro duplo jeftiniji nego ovde, pretpostavio sam da je mislio na 3G a pogrešno otkucao 4G...

Uostalom, pravi 4G Nexus i ne postoji, postoji samo sa HSDPA+ podrškom, koja nije 4G , već 3.5G, LTE verzija nexusa, koliko ja znam, još nije izašla...

Poslednja izmena:
Više volim ove što se plaćaju.

Nazad
Vrh Dno