Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Imao sam Galaxy tab + koji je bolji od tab 2 i prešao na nexus 7. Kao da sam seo iz fiće u ferari. Nebo i zemlja. Dovoljna je razlika u vidljivosti ekrana napolju da opravda izbor nexusa, a gde su ostale...
Ako se plašiš lošeg primerka otvori ga i upali u radnji pre plaćanja ako daju prodavci (pošto se loš primerak svodi na dignut ili defektan ekran što se odmah vidi). Ja sam tako uradio.

odlucio sam se da uzmem nexus ali mozes li mi objasniti kako da prepoznam otprilike da je malo losi primerak nexusa?

Moja dva tip-a:
1. leva ivica ekrana(staklo) je podignuta 0.5-1 mm iznad okvira.
2. po defaultu je ukljucen auto-brightness pomocu kojeg se lako sakriva back light bleading(mene su tako *****ali). Kad ukljucish uredjaj idi u setingse, iskljuci auto brightness i otpanji svetlost do daske. Na marketu ima program koji se zove back light bleading ali je upitno dali cesh moci ista skinuti sa marketa. Pomocu istog programa se takodje lako vide mrtvi pikseli ako promenish boju pozadine.

Neće da uopšte da piše na usb otg. I meni treba rešenje.

Da bi pisao po NTFS formatiranom hardu potrebno je pokrenuti i ovu aplikaciju i preko nje mountovati hard: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.paragon.mounter

Uopšte nije problem da to radi, ja sam probao da sa kartice ili USB fleša prekopiram podatke na hard (sve povezano na usb hub, pa na N7). Kopiranje radio iz Solid Explorera, a kartice i HDD će biti mountovani u sdcard/usbStorage.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima i svaka cast za temu u kojoj su svi spremni da pomognu. Hteo sam samo da skrenem paznju na ovo, posto nisam primetio da je neko spomenuo. A cini mi se da je vredno cimanja :)
New aluminum Bluetooth keyboard for Nexus 7 looks great, lasts long and costs little [VIDEO] http://drippler.com/updates/share/new-aluminum-bluetooth-keyboard-nexus-7-looks-great-lasts-long-and-costs-little-video Via j.mp/getDrippler

Poslednja izmena:
Nije kompatabilna jer je ne možeš kupiti iz Srbije ne zato što ne može a radi na N7.Lepo sam napisao gde se može skinuti.

Naravno da znam da je zbog toga, ali sam citirao taj text sa Play-a.
Nisam nasao gde si ostavio link na prethodnoj strani, ima samo link ka Play-ju gde se dobija corak.

Ne radi ni meni sada na 4.2.1 (pre updatea radilo), upravo sam probao. Verovatno će uskoro izaći update za Paragon.

Pitanje, za sada za ntfs mi jedino ok radi stick mount ali i on nema pisanje na usb

Naravno da znam da je zbog toga, ali sam citirao taj text sa Play-a.
Nisam nasao gde si ostavio link na prethodnoj strani, ima samo link ka Play-ju gde se dobija corak.

Aplikaciju kupiš preko root-ovanog telefona i onda bez problema samo download-uješ na tablet. Ja koristim CloudSMS još od prve bete i poprilično sam zadovoljan. Nedostaje još samo tablet view mod (kao što npr. ima GMAIL aplicakacija), gde se sa leve strane izlistaju konverzacije, a u desnom delu ekrana poruke.

Definitivno vredi dati developeru 99 centi za ovu aplikaciju.

Odlepio sam za ovom tasraturom pogotovo za ovako nisku cenu, da li je neko mozda probao da je naruci sa dx-a ?

Jedno glupo pitanje, izvinjavam se ako je već odgovoreno negde, 213 strana je puno za čitanje :D Imam od ranije VIP-ov MF190 usb modem, ako iz njega izvadim SIM karticu i ubacim u Nexus 7, da li će raditi sve ok? Ili to radi jedino sa onim njihovom komandnim centrom? Uopšte koju opciju prepaid interneta biste preporučili? Znači ne zanima me nijedna ugovrna/postpaid opcija, kupio bih Nexus redovno u nekoj prodavnici i onda u njega ubacio prepaid SIM. Hvala puno na pomoći :)

Ja pretpostavljam da će da radi net. Moći ćeš čak i sms da šalješ. ;)
Samo mi se čini da ćeš morati da trimuješ SIM karticu jer Nexus prima samo microSIM.

dopuna: Ja nemam ovaj uređaj, pa pišem na osnovu onoga što sam pročitao. Drugar ima pa sam se i ja zainteresovao za isti. :)

Poslednja izmena:
Ja pretpostavljam da će da radi net. Moći ćeš čak i sms da šalješ. ;)
Samo mi se čini da ćeš morati da trimuješ SIM karticu jer Nexus prima samo microSIM.

dopuna: Ja nemam ovaj uređaj, pa pišem na osnovu onoga što sam pročitao. Drugar ima pa sam se i ja zainteresovao za isti. :)

Tacno! Bas sve ovako kako je napisao @tomic
Pozdrav.

Ok, hvala :) Skraćivanje kartice nije problem, pošto je ionako ne bih više vraćao nazad u modem.

Možeš da vratiš sa adapterom. Mene više brine napon na kojem rade kartice. Kažu da ne isto na starim i na novim karticama. Tipa radi to al vremenom...

Odlepio sam za ovom tasraturom pogotovo za ovako nisku cenu, da li je neko mozda probao da je naruci sa dx-a ?

Sa DX sam naručio otg kabal i futrolu za N7 tako da je kupovina sigurna jedino se čeka tri nedelje da stigne do nas.

Verovatno je negde to vec spomenuto, ali kazi mi molim te da li si jos nesto dodatno placao? Tipa carine, postarine ili sta vec ovi nasi mastoviti na carini izmisljaju? Pa da se i ja mozda osmelim za tastaturu :)

Pisano je o naručivanju sa DX u 100 tema, pa i u ovoj. Ne bi trebalo ništa dodatno da platiš, ali... nikad se ne zna. :D

Wtf za ovo da damo pare, kako ih nije sramota da izbace ovako nesto
http://www.theverge.com/2013/1/10/3858936/nexus-7-dock-priced-39-in-us-ships-within-two-weeks

Koje su onda bolje, nove ili stare...? I kako da znam koliko je koja stara? :D

Nisam ulazio u tematiku, ali amao si one prve tj druge (prve su bile ko kreditna kartica) sim sa 100 imena u imeniku pa one sa valjda 300, manja su ona bakarna polja na novijima. Pa sad micro sim... jbmliga pitaj u nekom servisu. Mada, dosta ljudi koristi sečene. Idi kod provajdera čija je kartica i traži da ti izdaju micro sim umesto ove, to ti je 200 kinti. Samo prvo naglasi da ti je iz 3g dongla da kažu jel hoće il neće da ne bi posle slušao proseravanja

Nisam ulazio u tematiku, ali amao si one prve tj druge (prve su bile ko kreditna kartica) sim sa 100 imena u imeniku pa one sa valjda 300, manja su ona bakarna polja na novijima. Pa sad micro sim... jbmliga pitaj u nekom servisu. Mada, dosta ljudi koristi sečene. Idi kod provajdera čija je kartica i traži da ti izdaju micro sim umesto ove, to ti je 200 kinti. Samo prvo naglasi da ti je iz 3g dongla da kažu jel hoće il neće da ne bi posle slušao proseravanja

Heh, jedan kolega je uzimao Galaxy S3 u VIPu i rekli su mu da treba da iseče karticu... toliko od provajdera :D Mada sad malo čitam po netu, izgleda da bi mogao biti problem jedino u obrnutom slučaju, kada se micro-SIM sa adapterom koristi u telefonima gde treba SIM standardne veličine, inače bi trebalo da bude u redu :)

Tablet mi se ugasio na 8% baterije. Nisam mogao da ga ukljucim. Stavim ga na punjenje, ukljuci se na sekund dva i odma krene "Power of..." i ugasi se. A pise mi da se kao puni ali kada ga ukljucim na bateriji stoji uzvicnik. Meni ovo deluje kao da mi je riknula baterija :( Imao neko slicno iskustvo?

Tablet mi se ugasio na 8% baterije. Nisam mogao da ga ukljucim. Stavim ga na punjenje, ukljuci se na sekund dva i odma krene "Power of..." i ugasi se. A pise mi da se kao puni ali kada ga ukljucim na bateriji stoji uzvicnik. Meni ovo deluje kao da mi je riknula baterija :( Imao neko slicno iskustvo?
A jel mozes da ga upalis dok je na punjacu ? Trebalo bi da moze? jel ti rutovan uredjaj ?

I meni se desilo par puta kada je baterija na par procenata da se ugasi i kada ga stavim na punjac da ga ne mogu odmah upaliti, ali ostavi ga na punjacu da se malo dopuni i nakon toga bi trebalo da bude sve ok

Nazad
Vrh Dno