Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Meni samo nije jasno da neko dodje ovde i u najavi vec kupuje prestigio pa pita zasto je nexus bolji.
Meni jeste,nekom mozda nije,to je licna stvar,ne vredi o tome raspravljati.
Znam samo da sam prestigio kupio i prodao posle mesec dana bez da sam ga 3 puta upalio,a od nexusa ne mogu da se odvojim,za racunar nisam seo vec 5 dana.
Toliko od mene:D

Nah, zabavnije je hejtovat po benchmarku. Plus par stranica nazad sam spomenuo problem vracanja i giga druzine.

Pa prodaj ga preko oglasa. Šta god da dobiješ ostaće ti para za "bolji" Prestigio.
A oni koji pljuju po ovom novom 7" duo, kako se već zove, kada sam ga video i uzeo u ruke sve dok nisam pročitao na leđima ime firme bio sam ubeđen da je Samsung gt2 (nisam ni primetio da nema tw, imao je neki widget kao i Samsung). Ne znam kakav je u dužem radu, bagovi i baterija, ali onih 5-10min ostavio je pozitivan utisak. Naravno da bih svakom preporučio da doda još 60 jura i kupi nexus. Mada, plusevi prestigia, -60e, micro sd, otg (i kabl i radi bez dodatnih app), hdmi... za početne i nenapredne korisnike možda je, sa gornjim plusevima bolja kupovina. Za mene dvoumljenja nema. N7 32gb sa 3g(za svaki slučaj) je best buy. U stvari bilo koji n7 osim 8gb verzije.

Poslednja izmena:
Imao sam Prestigio 5080C, stavio custom ROM 4.1 i bio zadovoljan radom, sem autonomije baterije (mislim da to može mnogo bolje, za početnike i dovoljno). Prodao sam ga i sad treba da nabavim nešto pa se dvoumim izmedju ovog Nexusa 7 sa 32 GB i Samsung Galaxy Tab 2 3110. Samusng je jeftiniji za 3000 din., na izgled i lepši. Znam da pitanje nije za ovu rubriku, ali molim da mi date sugestiju šta uzeti, koji ima veću autonomiju rada i bolju sliku? Ili uzeti na neku otplatu Galaxy Tab 2 5110 10.1 ili Apple iPad2 9.7"? Pozdrav.

Poslednja izmena:
Nemoj da se pitas. Imao sam sgt+ koji je bolji od tog sto bi ti hteo. Sad imam n7 16gb i uopste se ne kajem sto sam presao. Za klasu bolji. Brzina, rezolucija, sam ekran (na samsungu sam filmove u kolima mogao sa gledam samo po mraku ili debeloj hladovini, na n7 po suncu se vidi bez greske). Jedino mi je zao micro sd slota ali plusevi pobedjuju bez dvoumljenja.
Ovi saveti su ti samo u vezi 7" android tableta.

Poslednja izmena:
Imao sam Prestigio 5080C, stavio custom ROM 4.1 i bio zadovoljan radom, sem autonomije baterije (mislim da to može mnogo bolje, za početnike i dovoljno). Prodao sam ga i sad treba da nabavim nešto pa se dvoumim izmedju ovog Nexusa 7 sa 32 GB i Samsung Galaxy Tab 2 3110. Samusng je jeftiniji za 3000 din., na izgled i lepši. Znam da pitanje nije za ovu rubriku, ali molim da mi date sugestiju šta uzeti, koji ima veću autonomiju rada i bolju sliku? Ili uzeti na neku otplatu Galaxy Tab 2 5110 10.1 ili Apple iPad2 9.7"? Pozdrav.

I ja se, ali ISKLJUCIVO zbog velicine displeja, dvoumim izmudju Nexus 7 i Galaxy Tab 2 5110 10.1. Performanse prvog su mi stvarno OK, ali bi mi odgovarao veci displej, pri cemu mi se ne daje vise od tih 39.000 dinara koliko kosta Galaxy Tab 2 (osim tih 10 inca nista mu drugo ne ide bas u prilog u ovom poredjenju). I eto dileme, koju nikako da razresim...

Ja imam tablete bas te velicine (sinu sam uzeo Transformera a meni Nexusa). Mnogo prijatniji rad mi je na Nexus-u. Transformer je tezak i kabast. Nexus je bas po meri, velicina/tezina odlicni.

Jos samo da mu nakace HDMI i eto srece

Kao sto rekose, umesto HDMI-a Nexus 7 dobija podrsku preko WiFI Display out.

Da ali koliko to TVa podrzava

u practicu po toj ceni je preorder a 2000din će biti skuplji kad stigne u radnju.

Ma baš, isto kao i prošlog puta, navlakuša obična. Za tu cenu koju su izbacili moći će da se kupi i u drugim prodavnicama. Sada reklamiraju neke popuste, kao od sada i kod nas, idemo u korak sa svetom a blage veze nema sa životom, kao da živimo u pećini i nemamo pojma šta se dešava u tom istom svetu. Kupiš laptop ne jeftiniji od 40.000, da bi dobio po povoljnoj ceni nešto što inače niko nije ni želeo da kupi. Pronađi grešku i dajemo ti popust...

Ljudovi evo mog misljenja o nexus 7 , imam ga tri dana i SAVRSEN JE, idealna velicina,baterija sasvim ok,brzina ,gps, za sad super. Licno mi nikad nebi trebala verzija sa 3G zato sto planiram da ga spojom sa telefonom i onda sve za isti trosak,skype munja. Ja sam ga uzeo na beskamatni fiksni dinarski kredit na 12 rata!! Tako da ratu necu preterano ni da osetim. Toliko od mene, sad me samo frka da ga nisam urekao sad :)

Ljudovi evo mog misljenja o nexus 7 , imam ga tri dana i SAVRSEN JE, idealna velicina,baterija sasvim ok,brzina ,gps, za sad super. Licno mi nikad nebi trebala verzija sa 3G zato sto planiram da ga spojom sa telefonom i onda sve za isti trosak,skype munja. Ja sam ga uzeo na beskamatni fiksni dinarski kredit na 12 rata!! Tako da ratu necu preterano ni da osetim. Toliko od mene, sad me samo frka da ga nisam urekao sad :)
Preko WiFi hotspota je dosta sporija brzina.

Koliko je manja? Licno nisam primetio neku veliku razliku u samom radu.

Ni ja nisam nista primetio neku bitniju razliku u brzini ,a mogu da ga povezem i preko usb-a

Razmisljam da kupim N7 u G***...ali citam da se zalite na njih, da kupujem tamo ili ne ? privukao me popust .

EDIT: Sad videh da popust ne vazi za online kupovinu a prodavnica se zatvorila u 18h. Cekamo neki novi popust...

Poslednja izmena:
Jesi li prodao LG-a ? Ja sam prodao Gnex i za iste pare uzeo nov nexus 7 32gb. Sad imam savrsenu kombinaciju. Windows 7 telefon i masinu za igranje Nexus 7. Telefon za telefoniranje, tablet za net i igranje. Milina.

Naravno da ne vazi za online kupovinu. Onda bi ljudi mogli da kupe neogranicen broj tableta po povoljnim uslovima. Ovako mogu da stave 2 tableta na popust i reklamiraju po internetu da kao imaju nekakvu rasprodaju. Kad dodje neko u prodavnicu da zapravo kupi uvek mogu da kazu "Evo sve se rasprodalo, svih dva tableta sto smo imali na lageru"

Razmisljam da kupim N7 u G***...ali citam da se zalite na njih, da kupujem tamo ili ne ? privukao me popust .

EDIT: Sad videh da popust ne vazi za online kupovinu a prodavnica se zatvorila u 18h. Cekamo neki novi popust...

Jesi li prodao LG-a ? Ja sam prodao Gnex i za iste pare uzeo nov nexus 7 32gb. Sad imam savrsenu kombinaciju. Windows 7 telefon i masinu za igranje Nexus 7. Telefon za telefoniranje, tablet za net i igranje. Milina.
Nisam, sve sam se nesto neckao, bi - ne bi i prelomio da necu kad je izasao ICS za SU760,reko sad ce i za P920 jer je isti telefon al jos uvek nista mada stvari su malo bolje nego pre, radi se na CM9 i CM10 portu, tj imamo ih al su u alfa fazi, treba jos neke stvari da se srede.
Naravno da ne vazi za online kupovinu. Onda bi ljudi mogli da kupe neogranicen broj tableta po povoljnim uslovima. Ovako mogu da stave 2 tableta na popust i reklamiraju po internetu da kao imaju nekakvu rasprodaju. Kad dodje neko u prodavnicu da zapravo kupi uvek mogu da kazu "Evo sve se rasprodalo, svih dva tableta sto smo imali na lageru"
Bas steta, ja sam bas mislio da uzmem jedan, sve sam se razmisljao izmedju nekog kineza i ovoga, prelomim za N7 ,odem na site i vidim da ne moze... :wall:

Slažem se, ali isto tako treba imati u vidu da je cilj svake maloprodaje da "dovuče" kupca u svoju radnju, kako bi ovaj kupio i nešto na čemu će prodavac zaraditi.
Konkretno, znam pouzdano i garanatujem, da sa 10% popusta retailer G prodaje Nexus po nabavnoj ceni - dakle, njihov motiv bi bio da uz njega proda i neku torbicu, futrolu, možda još neku sitnicu dodatno i da kupca zainteresuje da i dalje dolazi tu.

Ako bi davali samo popust za online kupovinu, ništa od toga ne bi imali, niti dobijaju potencijalnog lojalnog online korisnika, jer takvi ne postoje.

Dakle, koliko god se nama svidela ta akcija ili ne, moramo priznati da je tržišno opravdana. BTW; Cena u Srbiji za Nexus i bez tog popusta jeste sasvim fer.

Poslednja izmena:
ja nemam Nexus 7 ali vidim u clanku da se neki zale da im se tablet posle upgrade usporio pa rekoh ajd da stavim link sa resenjem

Vrh Dno