Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Stickmount+otg kabl

znaci neophodan je root :( Da li neko zna kako da namestim IGo primo izludeh celo jutro dodavajuci linije u sys fajl za sdcard ali nikako da uspem . Koliko vama prosecno traje baterija ja sam ga sinoc uzeo i malo mi krace cimi mi se traje baterija npr za pola sata surfovanja na malom osvetljenju spuca vise 10 % baterije

Imas i nexus media importer za koji ne treba root,ali se placa pa probaj da nadjes negde narodnu verziju:)
A za iGO ti ne mogu pomoci:)

znaci neophodan je root :( Da li neko zna kako da namestim IGo primo izludeh celo jutro dodavajuci linije u sys fajl za sdcard ali nikako da uspem . Koliko vama prosecno traje baterija ja sam ga sinoc uzeo i malo mi krace cimi mi se traje baterija npr za pola sata surfovanja na malom osvetljenju spuca vise 10 % baterije

Probaj da izbrises sys.txt...

Razmisljam da li da uzmem Nexus 7 ili ovaj novi Prestigio 5570C, naravno znam da je Nexus dosta bolji, ali vas molim da mi navede koje sve to prednosti ima. Prestigio kosta 15k.

Ako si ikada koristio android znas koje su razlike.
Pocev od hardvera pa sve do softvera,bukvalno je sve na strani nexusa.
Imao sam prestigio,sad imam nexus,du*e i oko realno:)

ajde i meni objasni koje su to prednosti da vrede 100nak eu razlike? i ne bih uporedjivao stari prestigio sa nexusom... ipak je ono mator model prosto

sto se mene tice 16:10 mi je uvek bolje od 16:9 i vise mi se svidja da dam 15k nego 25k za tablet :)

Pa da ovaj novi prestigio se cini odlicnim za te pare, ima hdmi sto Nexus nema. I dolazi sa boljom opremom.

Uspeh napokon da namestim IGO,tek kad sam ukljucio mozak da mi se folder sa igom ne zove samo IGO imao sam problem. Koliko vam traje baterija

Uspeh napokon da namestim IGO,tek kad sam ukljucio mozak da mi se folder sa igom ne zove samo IGO imao sam problem. Koliko vam traje baterija

Постави пар снимака екрана да видимо како то изгледа ако те не мрзи.
Поздрав.

ajde i meni objasni koje su to prednosti da vrede 100nak eu razlike? i ne bih uporedjivao stari prestigio sa nexusom... ipak je ono mator model prosto

sto se mene tice 16:10 mi je uvek bolje od 16:9 i vise mi se svidja da dam 15k nego 25k za tablet :)

Napisao ti je covek da je i na nexusu odnos stranica 16:10,a ti ako ne znas zasto je nexus toliko skuplji ti ga nemoj ni uzeti.
Vidim da smatras da ti odgovara prestigio,pa onda ga uzmi,ne teram te ja da uzmes nexus.
Sve to na papiru lepo deluje za prestigio ali u praksi radi kao mrtav konj,za razliku od nexusa koji leti kao munja.
Uostalom probaj oba pa zakljuci.
Pozdrav.

Napisao ti je covek da je i na nexusu odnos stranica 16:10,a ti ako ne znas zasto je nexus toliko skuplji ti ga nemoj ni uzeti.
Vidim da smatras da ti odgovara prestigio,pa onda ga uzmi,ne teram te ja da uzmes nexus.
Sve to na papiru lepo deluje za prestigio ali u praksi radi kao mrtav konj,za razliku od nexusa koji leti kao munja.
Uostalom probaj oba pa zakljuci.
Pozdrav.
Zasto bi radio kao mrtav konj kada ima pristojan CPU Dual Core 1.6 ghz? Pozdrav.

Zato sto nexus ima pristojan 1,3 ghz quad core i 10x bolju grafiku:)
A o softveru da ne pricam,na nexusu ces dugo imati update i uvek ga prvi dobiti cim izadje,dok sa prestigio mozes da se slikas.

10x puta bolju grafiku koja dobija 5% vishe bodova na genericnom testu , zanimljiva ta neka 10x bolja grafika.
Da nepricam o tome kako quad core procesor nista neznaci sa android aplikacija koje pishu likovi koji u zivotu nisu culi sta je tred.
Kad dodamo josh na sve to gomilu greshaka u izdradi i duplo vecu ceni Nexus 7 je svakako puno bolja kupovina, ako si hipster.

Jedini pravi problem sa tim kineskim tabletima je baterija.

ovaj :
Kod:
http://www.prestigio.com/products/personal-computers/Tablet_PC/MultiPad_7.0_PRIME_DUO
drzi samo 2.5 sata sa 100% brightness i wifi on.

ovaj:
Kod:
http://www.prestigio.com/products/personal-computers/Tablet_PC/MultiPad_7.0_PRO_DUO
ima jacu bateriju ali josh uvek nema nigde review sa bilo kakvim informacijama

Zato sto nexus ima pristojan 1,3 ghz quad core i 10x bolju grafiku:)
A o softveru da ne pricam,na nexusu ces dugo imati update i uvek ga prvi dobiti cim izadje,dok sa prestigio mozes da se slikas.

10x puta bolju grafiku koja dobija 5% vishe bodova na genericnom testu , zanimljiva ta neka 10x bolja grafika.
Da nepricam o tome kako quad core procesor nista neznaci sa android aplikacija koje pishu likovi koji u zivotu nisu culi sta je tred.
Kad dodamo josh na sve to gomilu greshaka u izdradi i duplo vecu ceni Nexus 7 je svakako puno bolja kupovina, ako si hipster.

Da nisam imao par primeraka Prestigio 5080C i 5097 pa i da ti poverujem u lošu izradu N7 - kod N7 blago ugibanje po levoj ivici, rešio to sa pomeranjem šrafova i sad savršeno paše - 2 min posla.

Moji prvi 5080C - resetovao se sam od sebe, više puta na dan. Zamenjen posle dva dana drugim, koji se nije resetovao, ali je imao backlight bleed, loš ekran, cela serija nekompatibilna sa Skype-om, RK2918 nije štedljiv u sleep-u ni malo. Zvuk nikakav.

Moj prvi 5097 - nije radio autorotate out-of-the-box. Loš senzor. Sutra zamenjen drugim u servisu, odmah proban, ni njemu nije radio autorotate. Zamenjen trećim koji je bio ok.

Na trećem je ekran bio blago talasast - ne mnogo ali je moglo da se oseti pod prstima. Ovaj je još više trošio u sleep-u - 20% za noć.
Skype ne radi preko zvučnika, Talking Tom i slične aplikacije ne rade - Prestigio uverava da HW radi i da je sve to kako treba, nego programeri Skype-a ne znaju da naprave aplikaciju.
Mesecima obećavaju update na 4.1 pa ga na kraju ne izbace, tek se sad kad je N7 na 4.2 pojavljuju prvi custom romovi s 4.1 za Prestigio.
Inače Prestigo je povukao dve verzije FW za 5097 - 1.0.4 i 1.0.5 jer su mnogi uređaji prilikom update-a ostali bez touch-a i morali na servis.
Mnoge opcije ne rade kako treba - npr WiFi always on i sl.
Oba modela nisu imala ni BT ni GPS - mada ih na N7 retko koristim, pa da kažemo nije neka mana.

Nisu Prestigio loši uređaji za pare za koje se prodaju, mogu lepo da rade ako im istrpiš neke mane, ali poređenje gluposti koje se na njima dešavaju s onim na N7 nema smisla, meni moj N7 nije zadavao ništa što bi zahtevalo intervenciju servisa, a sa dve kupovine Prestigia zamenjeno mi je 5 uređaja. Moj Garmin Nuvi 255 radi bez problema od 2008-me, kolega zamenio tri Prestigio navigacije u garantnom roku od godinu dana - prvoj odmah nije radio GPS, pa mu crkao touch, sad je na tećem primerku.

Za grafiku pusti benchmarke, Tegra 3 ima prednost u tome što se najbolji/najzahtevniji naslovi upravo optimizuju da rade na njoj, a ne na Mali-ju.

Poslednja izmena:

Jedini pravi problem sa tim kineskim tabletima je baterija.

A meni ovo izgleda kao neki interni konflikt. Sa kim se ti sad prepireš, sa samim sobom ili ? Ne razumem šta te sprečava da kupiš uredjaj koji ti se više svidja? Ako je P* bolji od N*, i pri tom jeftiniji - pa ti ga kupi i uživaj u njemu!!!

Malo je kasno za to, nexus 7 vec kupljen. Ja samo nisam zadovoljan onim sto sam dobio. Za duplo vecu cenu sam dobio uredjaj koji nije znacajno bolji od kineskog tableta od 15k. I ima probleme na koje nisam nailazio dok sam kupovao kineske tablete. Ovo je tablet koji se nemoze takmiciti ni sa jednim ipadom ili galaxy tabom a u svim reviewima se potencira ta prica. I ljudi se na taj nacin dovode u zabludu. Nexus 7 je loshiji od ipada i skupljih tableta podjednako koliko su kineski tableti losiji od njega.

A meni ovo izgleda kao neki interni konflikt. Sa kim se ti sad prepireš, sa samim sobom ili ? Ne razumem šta te sprečava da kupiš uredjaj koji ti se više svidja? Ako je P* bolji od N*, i pri tom jeftiniji - pa ti ga kupi i uživaj u njemu!!!

Malo je kasno za to, nexus 7 vec kupljen. Ja samo nisam zadovoljan onim sto sam dobio. Za duplo vecu cenu sam dobio uredjaj koji nije znacajno bolji od kineskog tableta od 15k. I ima probleme na koje nisam nailazio dok sam kupovao kineske tablete. Ovo je tablet koji se nemoze takmiciti ni sa jednim ipadom ili galaxy tabom a u svim reviewima se potencira ta prica. I ljudi se na taj nacin dovode u zabludu. Nexus 7 je loshiji od ipada i skupljih tableta podjednako koliko su kineski tableti losiji od njega.

VRATI GA!!!!

Nazad
Vrh Dno