Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Koliko sam ja upoznat, zicno ne moze nikako. Bezicno jedino ako se ima dovoljno dobro opremljen TV.

Pozdrav svima,

Moje upozorenje za sve potencijalne buduce kupce ovog tableta. Kvalitet izrade ovog tableta je na nivou kineskih tableta od 10k dinara.
Ja sam updavo zamenio mog prvog nexusa novim zbog podizanja leve ivice ekrana usled greshke u izradi. Nemoram da naglašavam da sam prošao kroz veliko natezanje sa prodavcima da bi ga uopšte zamenio.
Ova greška po mojim slobodnim procenama postoji bar u 50% nexusa. Razlog za ovu grešku : asus je povadio šrafove koji drže levu ivicu ekrana i zalepio je za okvir. Zašto su ovo uradili : zato što u starim serijama usled
loše konstrukcije, elektronika , baterija & ostalo je guralo ekran do tačke pucanja. Pa su lepo odšarafili šrafove i sad umesto da pukne ekran on samo izleti 0.5 do 1 mm iznad kućišta. Naravno kad se baterija ugreje lepak popusti i ... ostalo možete zaključiti sami. Sve navedeno je suma onog što sam izčitao na XDA forumu. Plus i sam sam imao priliku da skidam ostatke lepka sa ivice ekrana.
Dobio sam novog nexusa , ovaj za sada ima samo odvratni back light bleading koji je na ivici podnošljivosti. Ako preživi par punjenja bez iskakanja ekrana smatraću da sam dobro prošao.

Naravno ukoliko niste perfekcionista i nije vas briga što vam tablet škripi pod rukama kao vrata juga možda vam ovo neće predstavljati smetnju.

Pozdrav svima,

Moje upozorenje za sve potencijalne buduce kupce ovog tableta. Kvalitet izrade ovog tableta je na nivou kineskih tableta od 10k dinara.
Ja sam updavo zamenio mog prvog nexusa novim zbog podizanja leve ivice ekrana usled greshke u izradi. Nemoram da naglašavam da sam prošao kroz veliko natezanje sa prodavcima da bi ga uopšte zamenio.
Ova greška po mojim slobodnim procenama postoji bar u 50% nexusa. Razlog za ovu grešku : asus je povadio šrafove koji drže levu ivicu ekrana i zalepio je za okvir. Zašto su ovo uradili : zato što u starim serijama usled
loše konstrukcije, elektronika , baterija & ostalo je guralo ekran do tačke pucanja. Pa su lepo odšarafili šrafove i sad umesto da pukne ekran on samo izleti 0.5 do 1 mm iznad kućišta. Naravno kad se baterija ugreje lepak popusti i ... ostalo možete zaključiti sami. Sve navedeno je suma onog što sam izčitao na XDA forumu. Plus i sam sam imao priliku da skidam ostatke lepka sa ivice ekrana.
Dobio sam novog nexusa , ovaj za sada ima samo odvratni back light bleading koji je na ivici podnošljivosti. Ako preživi par punjenja bez iskakanja ekrana smatraću da sam dobro prošao.

Naravno ukoliko niste perfekcionista i nije vas briga što vam tablet škripi pod rukama kao vrata juga možda vam ovo neće predstavljati smetnju.

Kvalitet izrade je daleko bolji od kineskih i drugih jeftinijih tableta.

Pozdrav svima,

Ako ti se toliko ne sviđa, i ako si siguran da je kvalitet izrade toliko loš (potkrepljeno studiranjem XDA foruma) zašto ga jednostavno onda nisi vratio i uzeo pare nazad, nego si ga menjao za drugi i opet kidaš sebi živce i ne uživaš u proizvodu koji si platio 30 hiljada dinara? Mislim, ne razumem baš logiku ... nije valjda da MORAŠ da imaš nexus, ako ti se ne svidja?

@bioskop, ja sam pre nexusa imao prestigio pmp3084b, wayteq xpad-70 i prestigio pmp5080b. Jedini koji je shkripao i krckao kao moj predhodni nexus je pmp3084b koji danas koshta ispod 10k. Xpad-70 ima ekran koji je na slichan nacin postavljen kao kod nexusa, za 1.5 godinu se ekran nije pomerio ni 10ti deo milimetra. Kod pmp5080b se za 1 godinu ekran podigao za pola visine i 1/3 duzine od onoga sto se meni na nexusu desilo za 5 dana. Uz to je pmp5080b poljubio pod nebrojen broj puta. Svi navedeni tableti su jeftini kineski tableti, rebrednirani od strane neke firmice.

@alekssBGD, ja sam kod giga druzine dobio zamenu za moj nexus tek nakon slanja hejt mejla menadzmentu sa detaljnim slikama greshke. Prodavcima nije padalo napamet da zamene bilo shta shto nije crklo. Chak shta vishe kad sam im pokazao problem pravili su se ludi tvrdeci da oni nevide nishta. Verujem da sam trazio povracaj novca poslali bi me u 3 lepe pm.

sad me zabrinuo draxd ?!!! taman sto sam ga narucio dodjem ovde i vidim tekst. Iskren da budem nisam koristio N7 vec sam samo gledao na netu opise i slike

Nije mi jasno da ne pokaže sliku....ali to je ta Pull out. I meni bi definitivno takva neka odgovarala jer nije nabudžena, mekana je i SIMPLE.

sad me zabrinuo draxd ?!!! taman sto sam ga narucio dodjem ovde i vidim tekst. Iskren da budem nisam koristio N7 vec sam samo gledao na netu opise i slike

Ja ti savetujem da ga kupis u radnji, a prethodno da ga dobro pregledas da nema neki nedostatak. Obavezno stavi brigthness na 100% kad budes gledao ekran.

Jel zna neko kako mogu da se ugase ona obavestenja o ota update,vratio sam na 4.1.2 i sad me to izludjuje svaki minut iskace obavestenje o nadogradnji.

Ako si ga narucio online po zakonu imash pravo na povracaj novca u roku od 15 dana, ako tablet ima problema isplivat ce na povrshinu za ovo vreme. U ovom roku imash pravo da vratish tablet bez ikakvih obrazlozenja(ali samo ako si narucio online). Ako nebude imao nikakvih greshaka mozesh da ga hermeticki zatvorish i za 10 godina prodash za 100000 eura kao poslednji nexus bez greske :)

Ja sam malo iznerviran citavom ovom sitvacijom. Nebi svi ti kvarovi uopste bili problematicni da prodavci u Srbiji imaju gram profesionalizma. Ovako morash da se natezesh sa skotovima i gubish zivce i vreme.

FOTAKill.apk je meni na nexus i9250 resio problem sa notifikacijama oko updejta...

Probao sam s tom aplikacijom i nece,i dalje mi stizu notifikacije.
Probao sam i da uradim rename onog otacerts.zip fajla ali ni to ne pomaze.
Bas mi ide na zivce.

Ako si ga narucio online po zakonu imash pravo na povracaj novca u roku od 15 dana, ako tablet ima problema isplivat ce na povrshinu za ovo vreme. U ovom roku imash pravo da vratish tablet bez ikakvih obrazlozenja(ali samo ako si narucio online). Ako nebude imao nikakvih greshaka mozesh da ga hermeticki zatvorish i za 10 godina prodash za 100000 eura kao poslednji nexus bez greske :)

Ja sam malo iznerviran citavom ovom sitvacijom. Nebi svi ti kvarovi uopste bili problematicni da prodavci u Srbiji imaju gram profesionalizma. Ovako morash da se natezesh sa skotovima i gubish zivce i vreme.

nisam ga narucio online, vec sam podneo zahtev za kredit kako bih sto manje osetio udar na vec udaren novcanik:))))))
Rezervisao sam u winwin

Evo da podelim moje iskustvo vezano sa Nexus 7.

Tablet sam kupio 1.Novembra u ComTrade-u u Palmotićevoj. Sve je radilo savršeno do 14.Novembra kada je zvučnik počeo da probija i da ometa normalno korišćenje. Pri 30% pojačanosti moglo se čuti jako krčanje...
Zvao sam njihov servis i pitao da li može da se zameni, na šta su oni rekli da zamena dolazi u obzir samo u prvih 7 dana od kupovine i da je najbolje da direktno odnesem u Asusov ovlašćeni servis KimTec, kako bi se uštedelo nekoliko dana. Danas 21.Novembra, situacija je ista kao i kad sam odneo u servis, tj. zvučnici su naručeni i čekaju se da stignu. Znači 2 nedelje je bio kod mene tablet, a nedelju dana u servisu...Dobro potrošen novac.

Danas sam zvao i ComTrade i objasnio im situaciju, pričao i sa menadžerom i tražio zamenu tableta jer ne želim da imam servisiran uređaj koji je praktično tek kupljen. Rekao je da će pokušati da mi izađe u susret, ali da mora prvo da kontaktira servis i da dobije od njih odobrenje za zamenu.
Toliko za sada, nadam se da će na kraju ispasti sve dobro.

Ja imam problem u donjem levom uglu kad drzim u portrait polozaju,light bleed,t.j. probija pozadinsko svetlo,ali se primeti samo na crnoj pozadini pa mi i ne smeta puno a i cisto sumnjam da bi mi zamenili uredjaj u comtrade,verovato bi rekli da oni nista ne vide

A gigatron i comtrade imaju istog vlasnika, zanimljivo. Jel neko imao problema sa nexusima iz winwina ?

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo u winwin-u odmah čim se pojavio u NS, i da kucnem, za sada nikakvih problema...

Tablet mi je stigao sa 4.2 JB ali nikako ne mogu da pronadjem Flash player. Ne rade mi strimovi ni u jednom browser-u (Opera, Chrome, Dolphin). Da li neko ima Adobe Flash player apk za 4.2?

Flash nije podržan od androida 4.

Pa ne razumem kako mi onda neki strimovi rade fino na galaxy s2 na kome imam 4.0.3.

@Nikolasbg, uzeo sam ga u gigatronu u Uscu.

Mislim da je od 4.1 jelly bean ukinuta podrska za flash sadrzaj,ali koliko se secam negde sam procitao da se moze instalirati zaobilaznim putem,imas uputstvo na xda.

Vrh Dno