Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Hvala. Nekako sam iskopao 3.1verziju i radi. Ne baš kako sam očekivao (kao klasičan file manager) ali vrši funkciju dok npr otg helper ne izbaci update za jb 4.2 kako je najavio.

@ krele90
ako prilikom pokretanja igo izbacuje poruku o greski ubaci se i ovo u sys.txt:
[sound]
csv_voice_enabled=1

Ovaj je i pušten od strane proizvođača tako da ne, ne gubiš garanciju.

Nije mi jasno kako vam ovo funkcionise

[rawdisplay]
driver=engine
;screen_xy="auto"
screen_x=1184
screen_y=720
screen_x2=720
screen_y2=1184
screen_xy="1184_720:1184x720/720x1184:fullscreen"
highres=0
double_screen=0
show_cursor=0
combine_dirty=0

Kad je uze bar santimetar po sirini. Ili imate neki stariji Data.zip fajl. Ja nemam sys.txt i radi dobro. Jeste da nije bas OK ali sa sys.txt ovim to je cudo. Ovde migde ne stoji bilo kakva cifra koju je za Nexus 7. Treba da stoji 1280x800 za glavni interfes a krace za meni. OVO je cudo, svaka Vam cast.

Drugo lin koji je postavljen ne moze da se skine, odnosno ja ne znam, pa me molim Vas prosvetlite kako bre skinuste te fajlove?

Poslednja izmena:
Zapravo samo ne možeš uneti novi rođendan / godišnicu za neki kontakt. Ako ga ima već unetog, neće nestati.

Sto se tice ove iGo diskusije. Imam isti problem sa pokrivanjem dugmica. Probao sam sa ovim editom sys.txt, ali cinjenica je da je mnogo ruzno kad imas blank pola santimetra sa desne strane. Sta bi se desilo kada bih setovao rez na 1184x800?

I jos jedna stvar. Kako se prokleto ubacuju nove mape u vec instalirani iGO na nexusu 7?

Edit: Sad sam probao Zelvelovo resenje i to je to! Samo sam promenio sys.txt u folderu iz kog sam instalirao. A pretpostavljam da nove mape stavljam u taj folder as well onda.
Jel ima neko nove mape za region, ukljucujuci Madjarsku?

Poslednja izmena:
Ja sam ovako sam setovao i radi mi OK
screen_xy="800_480:1280x755/800x1220:fullscreen"

za mape,ja sam ubacio sebi navteq mape evrope tako sto sam postojece topmap fajlove map,building i poi preimenovao sa dodatkom _tt a ubacio map,building i poi od navteq i sad njih koristim

Poslednja izmena:
Jel se desava nekom da se uredjaj rebootuje sam od sebe povremeno? Meni je to pocelo nakon sto sam uradio update na 4.2 (ote, no root). Samo odjednom primetim googlov logo (onaj ukrsteni sto se pojavljuje kada se pali nexus) i onda predje na pocetni ekran!?
Jel zna neko sta bi to moglo biti?

Za sada nisaam imao taj problem,isto imam stock 4.2.
Probaj da uradis wipe pa onda proveri da li se desava.

Jesi li uradio kalibraciju baterije posle instaliranja custom roma? Prva stvar sa novim romom je kalibracija da bi se pregazilo prethodno ocitavanje baterije, koje je sa novim romom pogresno. Znaci, kad se isprazni, full charge, skini sa punjaca, calibrate, isprazni do kraja, i trebalo bi da je taj battery log (ili sta vec) da je overwritten. Preporucujem Battery HD kalibraciju, traje brat-bratu 1,5 sat, ali ti sve izdrnda, i web surfing on wifi, 3g, video playback, music listening, book readings itd.

Kalibracija baterije je mit.

Kalibracija baterije je mit.

Uh, kakav zen-haiku. Sad bi ja trebao da kazem "Nije mit".
Kalibracija baterije kao takva mozda jeste mit, ali sam izraz se, kao sto sam objasnio, koristi za ocitavanje i ima smisla, jer ce, u suprotnom, ocitavati vrednosti wireless-a, btooth-a itd od prethodnog roma.

Poslednja izmena:
Hmmm. Prvo cu reci da na mom primerku baterija slabasno traje. Za 2h i 40 min. igranja zahtevne igre (dark meadow- unreal 3 endzin) baterija spala na 45%. Probacu sa kalibracijom definitivno.
Drugo, sto se kalibracije tice. Na windows mobile 7 telefonu baterija je trajala jedva dan. U sleep-u je trosio ko lud. Posle sam skinuo neki battery discharge(da li samo prazni ili kalibrise ujedno nemam pojma) glavno da sad baterija skroz lagano izgura preko dva dana. Mit ili ne, meni je na wm7 pomoglo.
Isto se potrefilo da sam update-ovao (kod sa 4.1 na 4.2 i kod windowsmobile sa 7.5 na 7.8). Tako da je sasvim moguce da je pri promeni roma potrebno obrisati battery stat.

Poslednja izmena:
Koliko vam prosecno bude screen on na kraju?
Meni izdzi do 6h,preko toga nece.
Uglavnom koristim tapatalk,browser,facebook i par igrica(nfs most wanted,max payne i par nezahtevnih):)

Uh, kakav zen-haiku. Sad bi ja trebao da kazem "Nije mit".
Kalibracija baterije kao takva mozda jeste mit, ali sam izraz se, kao sto sam objasnio, koristi za ocitavanje i ima smisla, jer ce, u suprotnom, ocitavati vrednosti wireless-a, btooth-a itd od prethodnog roma.

Apsolutno se slažem! Provereno, bar sto puta, na HTC HD2. Možda je placebo, ali imam utisak da radi i na Noteu 10.1 kao i Huawei P1 - sa stok romovima.

Prvo izvinjenje jer sam stavio warez link iGO-a za Nexus. Ali i bez njega se moze.
Stavljam tekst za sys.txt koji trba samo ubaciti umesto postojeceg. Ovo nije WAREZ ovo je moj modifikovani tekst. Stoje podesavanja TMC i za TTS iako to za nas ne vazi.

[device]
type="android"

[interface]
extra_settings=1
show_bugreport=0
capture_to_jpeg=1
skin="ui_android"

[tmc]
source="gnse"
internal_tmc_name="gnse"
port="/dev/gnstmc,0"

[tts]
automatic_direction_conversion=1
announce_exit_directions=1
always_say_road_names=3
announce_street_name=1
skip_exit_numbers=1
tts_buffer=131072
tts_logics=3
priority="HIGH"
tts_speedcam_sounddelay0=90
tts_speedcam_sounddelay1=140
tts_speedcam_sounddelay2=140
tts_speedcam_sounddelay3=140
tts_speedcam_sounddelay11=90
tts_speedcam_sounddelay17=140

[feature]
;prepaidcode=1
back_button=1

[debug]
screenshotfilename="\captures\ffscreen_%05d.jpg"
screenshotsavecameraini=0
experimental_features=1
imei=000000000000000
adjust_pen_position=0
vetorender=0
show_oneway=1
show_oneway_3d=1
show_speed_limit=1
show_lane_info=1
skip_eula=1
enable_roadshadow=1
show_arrows_on_route=1
speedcam_enabled=1
supress_highway_enter=1
supress_trivial_left=1
supress_trivial_right=1
double_pixel_mode=2
render_without_focus=1

[android]
;logcat_file_delay=50
;logcat_file = "\logcat.log"
;logcat_level = 7
;logcat_oslevel = 7

[modules]
ITMC_STATION_SELECTOR="TMC_STATION_SELECTOR_NULL"
IFM_STATION_CACHE="DUMMY_TMC_STATION_CACHE"

[gps]
location_net=1
location_gps=1
accuracy_workaround=1
background_navigation=1

[rawdisplay]
driver=engine
;screen_xy="auto"
;screen_x=1280
;screen_y=800
;screen_x2=800
;screen_y2=1280
;screen_xy="1280_800:1280x800/800x1280:fullscreen"
screen_xy="800_480:1280x736/800x1205:fullscreen"

highres=0
double_screen=0
show_cursor=0
combine_dirty=0

[other.license.activation_manager]
download_tried="1"

[sound]
csv_voice_enabled=1

[loading]
show_statustext=0

[3d]
usepolyfarroads=0

[folders]
linked_root_list="/sdcard2/iGO /sdcard/iGO /sdcard/sd/iGO /sdcard/external_sd/iGO /mnt/sdcard/iGO /mnt/sd/iGO /mnt/iGO /storage/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard/external_sd/iGO /mnt/emmc/iGO"
has_secondary_root=0

[network]
available=1

[tmc-http]
enabled=1

[naviextras]
licenses_uploaded="1"
boot_service_address="http://zippy.naviextras.com/services/index/rest/2/boot"
index_service_address="http://zippy.naviextras.com/services/index/rest/2"
saved_devicename="b1dd965bcfbb0573c793f379a13347c3"

Poslednja izmena:
Znate sta meni nije jasno? Svi ovde zelite uredjaje sa Pure Androidom, nabavite ih i onda stavljate custom ROM. Siguran sam da na Nexus 4 kad dodje do mene necu staviti custom ROM. Ne bih ni root radio da nije potreban za kupovinu aplikacija.

Sto se tice aplikacija, ja sam se snasao tako sto koristim sajt www.androidpit.com i preko njega se mogu legalno kupovati aplikacije. Skoro sve sto ima na marketu, ima i kod njih. Naravno uredjaj ne treba da bude root-ovan da bi sve funkcionisalo. Mislim da je neko ranije ovde i pomenuo vec taj sajt, pa cisto da podsetim

Znate sta meni nije jasno? Svi ovde zelite uredjaje sa Pure Androidom, nabavite ih i onda stavljate custom ROM. Siguran sam da na Nexus 4 kad dodje do mene necu staviti custom ROM. Ne bih ni root radio da nije potreban za kupovinu aplikacija.

Ja sam s obzirom da sam na 4.2 to rijesio pomocu proxy-a na kompu koji mi sluzi za update aplikacija (mada pokaze update i iz google play-a pod My Apps/All Apps) jer sam skoro sve sto mi treba davno kupio.

Nit se bakcem sa root-om, nit sa backup-om s vise.

Da li je neko od vas imao problema sa punjenjem baterije? Od subote neće normalno da se puni, ostavim ga preko noći da se napuni, i za 8 sati dodje do 50% i takve gluposti...? Rekli su mi comtrade-u da probsm još do četvrtka i ako se ne u normali da im ga nosim na servis...

Da li je neko od vas imao problema sa punjenjem baterije? Od subote neće normalno da se puni, ostavim ga preko noći da se napuni, i za 8 sati dodje do 50% i takve gluposti...? Rekli su mi comtrade-u da probsm još do četvrtka i ako se ne u normali da im ga nosim na servis...

Kad ga nakačiš na punjač, proveri u Settings/Battery da li piše Charging(AC) ili Charging(USB). Meni ponekad prepozna punjač kao da je nakačen na USB i tad se drastično sporije puni.

ja sam upravo instalirao twonky mobile (sony tv)... za wireless povezivanje

Vrh Dno