Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Ja ne ali mi ne Radi BS Player, Power Toggles 4.2.1, HoloWeb-Beta, Navitel, Screen Off and Lock (Donate) v1.11.1 mora ponovo da se instalira, Adobe_Flash_Player_11.1.115.17 "vidi" samo Firefox.

Meni BS player free radi, verovatno koristiš neke starije narodne apk, pa te zato zeza.
Ja ni sa jednom aplikacijom do sada nisam imao problem.

au sto je sat ruzan , a i ovi widgets na lock screen me nerviraju :/

I nisu trebali da menjaju način na koji se pali google now sa lockscreen-a, ranije je i to bilo bolje

Ja vecito kuburim sa losim baterijama na svim uredjajima koji su kod mene u posedu :D
Ne znam da li ja koristim sve te uredjaje manijakalno ili sta, ali ovo vec pocinje da me nervira :)

Screenshot_2012-11-15-18-16-23[1].png Screenshot_2012-11-15-18-16-33[1].png

Igrao pola sata angrybirds, slusao tunein, pet sest tabova u chrome-u, instalirao razne programe i ne znam ja sta jos ... I rezultat je vidljiv gore.
Kada kod nekog vidim screen on time od 7h uvek se zapitam KAKO!? :)
Ovo je prvo punjenje baterije, a i prvo praznjenje. Nadam se da ce se stanje popraviti jer je ovo nenormalno.
Jest' da nisam na stock romu, ali ni na parandroidu ne b' smela baterija ovako brzo da izdahne. Elem, jel ima neko od vas prisutnih da je na poslednjem parandroidu da prokomentarise koliko mu traje baterija ?

Hvala i pozdrav

Ja sam na AOKP. Mogu da ti predložim malo undervolting i battery calibration. Meni je to dosta poboljšalo bateriju. Ajde pa javi kako ide.

Screenshot_2012-11-15-19-58-33.png JB 4.2
Ako moze neko da proveri u Settings pa Battery, pa klik na grafik. Vidim neke mrlje u dnu, da li je to normalno? Nesto mi ruzno izgleda ta statistika sta je vec.

Poslednja izmena:
Ma kakvo raspakivanje, samo u podešavanjima čekiraj opciju da možeš da instaliraš aplikacije van play store-a, zatim samo prekopiraj apk na tablet i pokreni ga iz nekog fajl menadžera

Pogledajte prilog 100479 JB 4.2
Ako moze neko da proveri u Settings pa Battery, pa klik na grafik. Vidim neke mrlje u dnu, da li je to normalno? Nesto mi ruzno izgleda ta statistika sta je vec.

Ne znam na koje mrlje misliš, nema ih ni kod tebe na ovom screenshotu ni kod mene na mom Nexusu. Ako misliš na ovo plavo, to je indikator kada i koliko ti je bio upaljen ekran, wifi...

P. S. Sad sam izvalio da Tapatalk HD nema opciju za izmenu posta, pa zato moram da napišem dva zaredom

Dva puta pokušavam da ga apdejtujem ali mi se posle restarta zakove na nekih 20 posto, odnosno pojavi se ikonica androida sa crvenim znakom upozorenja i posle toga nekako uspem sa power dugmetom da ga restartujem i vrati se na staro. Uredjaj je rutovan i otključan pa neznam dali to možda pravi probleme. Prethodni apdejt sa 4.1.1-4.1.2 je prošao bez problema a root sam vratio sa Rootkeeperom. Ima li koga sa sličnim iskustvom ?
Moj savet ljudima je da prilikom apdejta koriste Titanium Backup, sa njim sam posle prvog apdejta vratio u život nekoliko aplikacija koje su prestale da rade. Inače je free a ima i "narodne" prmium verzije da se nađe :).

Poslednja izmena:
Thierry, imas li neki tut za battery calibration ?

Nemam ništa posebno ali sam probao iz radoznalosti od lika sa xda. Instaliraš, moraš root, pokreneš app i napuniš fon do 100%. Posle toga klikni na calibration i to je to. Meni je bilo vidljivo posle 2 punjenja.

Izašao MX Player 1.7.8, ima podršku za 4.2.

U kojoj radnji u BG-u ima izlozen Nexus 7, htio bih da nesto pogledam...?

Update-ovan na 4.2... sta znam, mozda mi se vizuelno vise svidjala prethodna verzija. Al' ajde, duze trajanje baterije i jaci zvuk su dovoljni razlozi (makar na papiru) za prelazak na novu verziju (morao sam kao i prosli put da radim clear cache i force stop framework-a..)

Ja vecito kuburim sa losim baterijama na svim uredjajima koji su kod mene u posedu :D
Ne znam da li ja koristim sve te uredjaje manijakalno ili sta, ali ovo vec pocinje da me nervira :)

Pogledajte prilog 100476 Pogledajte prilog 100477

Igrao pola sata angrybirds, slusao tunein, pet sest tabova u chrome-u, instalirao razne programe i ne znam ja sta jos ... I rezultat je vidljiv gore.
Kada kod nekog vidim screen on time od 7h uvek se zapitam KAKO!? :)
Ovo je prvo punjenje baterije, a i prvo praznjenje. Nadam se da ce se stanje popraviti jer je ovo nenormalno.
Jest' da nisam na stock romu, ali ni na parandroidu ne b' smela baterija ovako brzo da izdahne. Elem, jel ima neko od vas prisutnih da je na poslednjem parandroidu da prokomentarise koliko mu traje baterija ?

Hvala i pozdrav

Bice onda da ti je do custom roma. Ja sam nedavno putovao avionom, od 10 - 22h. Krenuo sa napunjenom baterijom, gledao filmove, koristio wifi (imao pauzu od par sati), igrao igrice (od obicnih do 3d), nisam ga bukvalno gasio ceo dan, i kada sam uvece stigao, pogledam, baterija na 30+%.

Stock rom, tablet kupljen od gugla.

Sa kojim programom provereno može da se čita ntfs usb preko otg-a na. JB 4.2?

Ovo je prvo punjenje baterije, a i prvo praznjenje. Nadam se da ce se stanje popraviti jer je ovo nenormalno. Jest' da nisam na stock romu, ali ni na parandroidu ne b' smela baterija ovako brzo da izdahne.

Jesi li uradio kalibraciju baterije posle instaliranja custom roma? Prva stvar sa novim romom je kalibracija da bi se pregazilo prethodno ocitavanje baterije, koje je sa novim romom pogresno. Znaci, kad se isprazni, full charge, skini sa punjaca, calibrate, isprazni do kraja, i trebalo bi da je taj battery log (ili sta vec) da je overwritten. Preporucujem Battery HD kalibraciju, traje brat-bratu 1,5 sat, ali ti sve izdrnda, i web surfing on wifi, 3g, video playback, music listening, book readings itd.

Pitao sam gore za ntfs otg... i za početak provalim da mi root ne radi, verovatno od updatea na 4.2 tj radi ali za ranije instalirane app koje su već imale odobren root pristup. Za nove ne. Sada me zanima da ponovim samo root kao da ga nikad nisam ni imao i jel u proceduri gubim sve sa uređaja ili ne?
Hvala.

Imam problem i treba mi pomoc.
Greskom sam nesto obrisao... uradio hard reset, andr. 4.2. Kad ga spojim s kompjuterom (Win7sp1) ne vidi Nexus, osim kad mu stavim "onu opciju" da ga vidi kao Kameru. Naravno, pre neki dan sam ga spajao sa verz. 4.1.2 i ubacivao fajlove.

Imam problem sa iGO-om, naime danas sam hteo da je koristim i radi ona korektno osim sto ne radi glasovno navodjenje ne radi full screen, hoću reci gornji notifikacioni meni i donja 3 softverska dugmica zaklanjaju deo prozora i dugmice od iGO. Ceo iGO folder mi je na SD sekciji memorije. Nzm u cemu je problem, ali nmg normalno da je koristim...

prosto neverovatno da se ovo sa rootom samo meni (ovde) desilo. proverite root , ko je updateovao na 4.2, sa nekom novom app posto su one koje su ranije dobile dozvolu i dalje radile ili proverite jel imate i dalje cwm. ako ne nexus 7 toolkit ne pomaze nego ovo
[Utility]EZ Update Android 4.2/CWM/Root/Save Data/1 Click
i ako ne mozete da nadjete usb debugging prvo u settings\system\about tablet najdonji red "build number" pritisnite 7 puta pa ce vam se tek onda u settings\system pojaviti developer options sa usb debugging.

i jos jednom vas molim. da li nekom n7 na 4.2. vidi ntfs usb preko otg i kojim programom? probao i stick mount i otg helper, ne radi.
hvala

Poslednja izmena:
i jos jednom vas molim. da li nekom n7 na 4.2. vidi ntfs usb preko otg i kojim programom? probao i stick mount i otg helper, ne radi.
hvala

Meni Nexus Media Importer verzije 3.1 radi bez problema, vidi 8 i 32GB flash-eve pod NTFS-om. Novija verzija 3.2.1 ne radi lepo. Stock 4.2 bez root-a ili bilo kakvih modifikacija.

Vrh Dno