Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Mislim da je od 4.1 jelly bean ukinuta podrska za flash sadrzaj,ali koliko se secam negde sam procitao da se moze instalirati zaobilaznim putem,imas uputstvo na xda.

Upravo tako, Adobe je prestao sa razvojem Flasha za Android.

Odradio sam delete battery stats iz recoverya posle punjenja taba do 100%. Odradio i battery hd calibration i cini mi se da se stanje drast`cno popravilo :)
eALSs.png

yBWFE.png

NX4ZJ.png

G9TD8.png

Tacnije Gigatron je vlasnik CT Retail-a a ne celog CT-a.

Zanimljivo, očekivao sam da je comtrade vlasnik gigatrona, deluju kao ozbiljnija firma. U svakom slučaju ovo je prva i poslednja kupovina u bilo kojoj od tih prodavnica. Što bi ameri rekli "full me once..."

Moj N7 je pre nekoliko dana isto počeo da pokazuje blage znake podizanja leve ivice. Jako sam zadovoljan sa svojim N7, sve mi super radi, al' ovo me kljucalo u mali mozak.

Malo procunjao po netu pa video da je Asus zbog tog problema sa ekranom na serijama C6 i C7 koje su imale sva 4 šrafas ispod leve ivice, na C8 i C9 serija koje su kod nas u prodaji (na C8 i C9 počinju serijski brojevi), serijski uklonio dva šrafa ispod leve ivice kako bi se smanjio pritisak koji vrše na ekran kako ne bi došlo do podizanja ekrana.

Na slici su to oni šrafovi označeni sa B, ostavljeni su oni na pozicijama A. Ja sam kod mene samo premestio šrafove sa pozicija A na pozicije B i ekran bolje leži nego što je bio fabrički, leva ivica je potpuno uravnata i ne diže se.

n7fix.jpg

Inače iznenadilo me koliko se N7 lako otvara i koliko je pristupačan za servisiranje - moj otvaram tako što noktom malo jače pritisnem ispod dock konektora i celu zadnju stranu skinem kao da je poklopac baterije od mobilnog - a sam poklopac inače super stoji, ništa ne klacka, krcka i sl.

Mislio da smaram servis da mi ga menjaju zbog toga što mi ekran malo odignut, ali sam osećao da oni to ne bi "videli", ne bih ni ja da nisam pročitao po forumu, a budući da je sem ovog problemčića koji sam rešio sve ostalo odlično, nemam više ni potrebe.

Poslednja izmena:
Moj stari nexus 7 16 GB je bio CA0(C10) i problem josh uvek postoji. Novi koji sam dobio je 32 GB isto CA0 serija. Na ovom novom takodje postoji jako malo podizanje na levoj strani ali daleko manje duzine nego na starom i daleko manje visine. Dali ce se to pogorsati pokazat ce vreme. Takodje na tom mestu podizanja imam utisak da su gurnuli jako velike kolicine lepka posto je okvir malo odgurnut u levo.

Imam jedno pitanje :) Kako da instaliram igo primo 2.0, prebacim sve na tablet, i instaliram igo app ali kada pokrenem trazi mi mapu sa sd cartice, koju tablet naravno nema :)

Мораш у sys.txt да му кажеш где да тражи мапе. То отприлике изгледа овако

[folders]
sdcardpath="\Storage Card\Primo" ; change as necessary

ако у sys.txt немаш ставку [folders] онда је направи, а која је тачно путања према интерној меморији на Нексусу нађи на нету (тј. како се зове унутрашња SD картица) или види у фајл менаџеру. Овде ти је решење проблема.

Poslednja izmena:
Taj problem sa servisima nema veze sa tabletom, vec sa poslovanjem prodavca. Ja sam imao slican problem sa zvucnicima, dovoljno je bilo da posaljem mail guglu (od kojeg sam ga kupio) da bi krenuo u proces zamene tableta. Srecom po mene, dan pre nego sto sam hteo da trazim kod za slanje, tablet mi se ispraznio do kraja i ugasio, a kad sam ga upalio - zvucnici proradili.

Tablet mi je stigao sa 4.2 JB ali nikako ne mogu da pronadjem Flash player. Ne rade mi strimovi ni u jednom browser-u (Opera, Chrome, Dolphin). Da li neko ima Adobe Flash player apk za 4.2?

Ovde uvek mozete skinuti poslednju verziju Adobe flasha za 2.x, 3.x i naravno 4.x Android, u apk formatu...

Inace Adobe izbacuje nove verzije, ali zvanicno ne nudi podrsku i nema ga na marketu za verzije 4.x...

Instalirate i koristite neki browser koji podrzava flash (znaci Chrome ne), recimo defaultni ICS ili JB je meni sasvim ok...

poslednja verzija trenutno je 11.1.115.27

http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/archived-flash-player-versions.html

Nije tema al sad sam se malo poigrao sa ovim sokoćalom. Na žalost to je bilo u prodavnici pa mi nisu dali da probam hd filmove sa otg. Ljudi, koga ne zanimaju igre (probao sam subway surfer, radi bez greške i nisam siguran kakva je baterija) ovo je extra uređaj. Ostavlja ozbiljan utisak i na oko i u ruci i u upotrebi. Da mi je malo više para ovo bih kupio ćerkici da se ne svađamo oko mog n7.

Poslednja izmena:
RK3066 koji je u tom malishanu ima jaci graficki procesor od nexusa 7 (quad core Mali400), jedino kao sto si rekao baterija je upitna, treba sacekati neki review.

Nije tema al sad sam se malo poigrao sa ovim sokoćalom. Na žalost to je bilo u prodavnici pa mi nisu dali da probam hd filmove sa otg. Ljudi, koga ne zanimaju igre (probao sam subway surfer, radi bez greške i nisam siguran kakva je baterija) ovo je extra uređaj. Ostavlja ozbiljan utisak i na oko i u ruci i u upotrebi. Da mi je malo više para ovo bih kupio ćerkici da se ne svađamo oko mog n7.

Da bilo je izuzetaka, ali oni su vec odavno propali, usled dampinga cena od strane lopova

Porediti ponasanje, navike, ukupne troskove i sl kupaca na US trzistu i kupaca na domacem je smesno.
Nemoj sve prodavce u startu svrstavati u kategoriju "lopova".

Da , lazem, evo rezultata iz Quadranta, 3d jeste malo jaci na tegri 3

RK3066 = 4288
Tegra III = 4085

CPU
RK3066 = 7825
Tegra III = 11192

3D
RK3066 = 2306
Tegra III = 2458

2D
RK3066 = 327
Tegra III = 320

I/O
RK3066 = 6570
Tegra III = 3588

Mem
RK3066 = 4413
Tegra III = 2860

Nexus ima 12 core GPU. Nije li to jace?

Tegra 3 će biti brža i u CPU i u 3D od RK3066.

RK3066 je jako sličan Exynos 4210 (dual core A9+Mail400MP) koji je najpoznatiji iz Galaxy S2, tako da možete približno očekivati performanse S2-ke, mada je rezolucija ekrana dosta veća, pa će i rezultati biti primereno umanjeni.

Dodatno, za igrice postoji mnogo naslova optimizovanih za Tegru 3, koje imaju bolje teksture, efekte i sl. od "neoptimizovanih" verzija- za Mali 400P je slaba šansa da će se previše truditi oko optimizacije.

Mada RK3066 uošte ne deluje kao loš čip, mnogo bolje od prethodnog RK2918 koji je stvarno bio spor i veliki trošadžija (imao sam 5097 i kad ga uporedim sa N7, CPU je bio očaj).

Gde kod nas da kupim OTG kabli?

Pozdrav!
Evo da se pohvalim da sam od sinoc i ja postao vlasnik N7, prvi utisci su odlicni . Zamolio bih vas da mi kazete koji su mi prvi koraci. Da li da instaliram update? Kako da namestim flash da mi radi? i tome slicno . Hvala unapred

Da ne reklamiram skroz u Gi...nu za vikend od juce 10% popusta na tablete. Verzija sa 16gb izadje oko 22.000 (200 jura) a verzija sa 32gb oko 26.000 (230 jura).
Navali narode!!!!!

Da ne reklamiram skroz u Gi...nu za vikend od juce 10% popusta na tablete. Verzija sa 16gb izadje oko 22.000 (200 jura) a verzija sa 32gb oko 26.000 (230 jura).
Navali narode!!!!!

Ako gledam na sajtu za 16GB cena je 26.000, sa 10% popusta je 23.400. tj. 207€, al opet dobra cena. Mada bolje dodati još tih 2.600 za 32GB verziju.

Nikako da uspem da instaliram igo i da mu u sys fajlu stavim putanju za sd card , koji je najlaksi nacin da se montira usb flash na n7

Nazad
Vrh Dno