Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Ja imam problem posle update da ne mogu ni jednu aplikaciju da instaliram sa Google play.Ima li ko ideju u čemu je problem?

Jesi li probao da ugasiš/upališ tablet?

Ako ne, probaj u apps da nađeš Google Play Store, pa očisti cache i podatke.

Ma jok, neće, restartovao sam tablet i obrisao chache i data od Play store aplikacije, i džabe, i dalje ne radi ažuriranje i instaliranje aplikacija sa njega.

Inače, zna li neko da li možemo da ubacimo neke svoje widgete na lockscreen osim ona 3 ponuđena?

Da li je update sredio onaj bug kad treba da se drzi dugme 15-20 da bi se upalio?
Znam da je jos par ljudi imalo ovaj problem

Ja ni sad ali ni ranije nisam imao taj problem... Najbolje da se javi neko ko je ranije imao taj bug i ko je odradio update na 4.2

Nije, i dalje mu treba vreme da se upali...

Ma jok, neće, restartovao sam tablet i obrisao chache i data od Play store aplikacije, i džabe, i dalje ne radi ažuriranje i instaliranje aplikacija sa njega.

Inače, zna li neko da li možemo da ubacimo neke svoje widgete na lockscreen osim ona 3 ponuđena?

Vidim da su autori SeriesGuide-a rekli da sa novom betom dolazi i LS widget, tako da verovatno treba da sačekamo malo da počnu developeri da updateuju aplikacije da koriste nove APIje.

Ja vas stvarno ne kapiram. Šta donosi 4.2 osim problema navedenih? Ja sam na Parandroid šljaka sve u 16 sa svim aplikacijama. Kome treba youtube(3g+wifi+screen off) okačio sam tamo u Android apps temi. Nije valjda da koristite stock youtube?

Jel probao neko da root-uje preko toolkit-a?
Jel moze i dalje tako?

Resenje za nemogucnost instaliranja aplikacija sa Google play je obrisati google nalog i ponovo ga upisati.Ovo je naravno rešenje za one koji imaju problem posle instaliranja 4.2 verzije.

Poslednja izmena:
Resenje za nemogucnost instaliranja aplikacija sa Google play je obrisati google nalog i ponovo ga upisati.Ovo je naravno rešenje za one koji imaju problem posle instaliranja 4.2 verzije.

Uze mi rec iz usta, malocas sam izvalio da je to resenje problema, i da se on danas nekima javljao i na 4.1.2 Androidu, a ne samo na 4.2...
Meni je ovo resilo problem.

možeš pisati i brisati samo sam ja konkretno imao problem sa StickMount jer je očitavao flešku formatiranu u NTFS-u ali nije hteo ništa da menja na njoj pa sam pronašao drugu aplikaciju USB Otg Helper kod koje ručno mountuješ memoriju ali radi sve: piše, briše i čita sa fat32 i NTFS formatiranog diska ili fleške

Meni bratija odmah poslala. Pre 3 dana porucio, odmah sutradan full shiped futrola i folije.
Jos da se dovuce to do nas. Samo da se ne udje u novu godinu:).
Posle više od mesec dana: naručeno 09.10 a poslato (piše na sajtu) 11.10, na koverti je pečat hong-konga od 29.10 :p , a danas konačno stiglo. Naglašavam da mi je opcija slanja bila najeftinija bez ikakve doplate za pratnju pošiljke isl. Futrola je ekstra i veoma sam zadovoljan pogotovu što sam se već oprostio od nje ! :)

Totalna dezinformacija: za te iste pare sam ga kupio (29000) u win-winu čim se pojavio kod nas , ako misliš na onu njihovu gornju višu cenu to je samo njihovo marketinško proseravanje. Inače mošete misliti kako sam bio "srećan" kada sam ga posle par dana video za 1000 din jeftinije u Neptunu http://www.neptun.rs/asus-nexus-7.html, tako da win-win sa svojom reklamom o najjeftinijoj kupovini može da obriše d*pe a mene su poslednji put zaj**ali jer sam ga preorderovao verujući da su im cene najpovoljnije.

Posle više od mesec dana: naručeno 09.10 a poslato (piše na sajtu) 11.10, na koverti je pečat hong-konga od 29.10 :p , a danas konačno stiglo. Naglašavam da mi je opcija slanja bila najeftinija bez ikakve doplate za pratnju pošiljke isl. Futrola je ekstra i veoma sam zadovoljan pogotovu što sam se već oprostio od nje ! :)

Auuuuuu, ja naručio 20.10. a poslali 30.10 (javili mejlom), znači ima još da čekaaaaaammmm! :mad:

Poslednja izmena:
Totalna dezinformacija: za te iste pare sam ga kupio (29000) u win-winu čim se pojavio kod nas , ako misliš na onu njihovu gornju višu cenu to je samo njihovo marketinško proseravanje. Inače mošete misliti kako sam bio "srećan" kada sam ga posle par dana video za 1000 din jeftinije u Neptunu http://www.neptun.rs/asus-nexus-7.html, tako da win-win sa svojom reklamom o najjeftinijoj kupovini može da obriše d*pe a mene su poslednji put zaj**ali jer sam ga preorderovao verujući da su im cene najpovoljnije.

Da, ali je ovo model od 32 GB, a ovaj koji ti pominjes u Neptunu je od 16 GB i takve sada kupuju samo oni koji su potpuno neiformisani. Gornja cena je u ovom slucaju nebitna, sa njom je do juce model od 32 GB takodje bio 2.000 dinara skuplji.

Odradio sam update, problem je bio sto se Service Framework pali kad se pretisne home dugme. Treba da se upali About Tablet, pretisne se Home dugme, ode u Apps>Google Services Framework, odradi Clear Chache, Clear Data, Force stop, pa se preko multitasking dugmeta prebaci na About Tablet i proveri da li ima System Update-a. Ovo je meni pomoglo ;)

Elem, prvi problemi, Youtube, Google Search, Facebook messenger i Pulse News ne mogu da se azuriraju. Izbacuje gresku [RPC:S-5:AEC-0]

Hvala na detaljnom upustvu i meni je pomoglo:)
Meni radi mx player, imam neku narodnu verziju. Oduševljen sam upadetom sve je glatko kao i prvi dan cak i brže. Čini mi se da mi se baterija produžila sto me je pomalo mučilo u zadnje vreme.

Hvala na detaljnom upustvu i meni je pomoglo:)
Meni radi mx player, imam neku narodnu verziju. Oduševljen sam upadetom sve je glatko kao i prvi dan cak i brže. Čini mi se da mi se baterija produžila sto me je pomalo mučilo u zadnje vreme.

Ja za filmove koristim BS Player, nema nikakvih problema sa novom verzijom Androida, pusta HD filmove bolje nego moj laptop sa 4GB RAM-a

Ne razumem se u baterije.. Da li treba da formatiram bateriju, tj. da prvih par puta punim duze, ili mogu da punim i dopunjavam kad i koliko hocu?

Ne, ne moraš da formatiraš. Jedino je bitno da kada kod priključiš bateriju na punjač sačekaš da se do kraja napuni, da ne prekidaš punjenje. Preporučljivo je i jednom mesečno da se baterija isprazni do kraja tj da se uređaj sam ugasi pa ga zatim napuniš do kraja.

Naravno da moderni uređaji i baterije trpe svakakve uslove i načine punjenja ali na gornje navedeni način sigurno produžuješ životni vek i performanse za 20% vremena.

Da li ima neko informaciju kada ce se 3g model pojaviti kod nas?

A kakav je frejm rejt u tim uslovima, kakva je razlika u odnosu na stock kamera app?

Može savet? Uraditi update na 4.2 ili ne? Čitam da se dosta ljudi na XDA žali na razne bugove?

Hvala unapred.

Vrh Dno