Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

USA model je sa 8 GB? hm... cudno, al ok.

U svakom slucaju za 250e ovaj je best buy tablet ako se ne varam.

Ne, nego ima 2 verzije tableta u USA. jedan je sa 8GB (199$) a druga sa 16GB (249$)

A u Francuskoj model sa 16gb se prodaje za 250e, sto je skuplje nego kod nas.

A u Francuskoj model sa 16gb se prodaje za 250e, sto je skuplje nego kod nas.

Ja sam i dalje skeptican po pitanju tog modela/cene koji ce se tamo prodavati. Neverovatno mi je da bude jeftiniji nego u statku Evrope, to se nije desilo u istoriji Srbije.
Bice neka fora da je ta cena samo u pretprodaji za prvih n kupaca, ili su mozda nabavili neke refurbished uredjaje po slabijoj ceni, neko muljanje, nesto, prosto ne mogu da verujem da ce sve da bude ok.

Milane, morali bi da navedu da su refurbished uredjaji u pitanju. A cena je prilagodjena nasem trzistu. Po prvi put i mi da imamo nesto nize od ostatka Evrope.

Milane, morali bi da navedu da su refurbished uredjaji u pitanju. A cena je prilagodjena nasem trzistu. Po prvi put i mi da imamo nesto nize od ostatka Evrope.

Ako je tacno da stizu potpuno isti uredjaji kao i ovamo, onda svaka cast, podrzavam. Oduvek sam se cudio i nervirao kako je u Srbiji sve skuplje u odnosu na EU (da ne pominjem US), a kolike su razlike u platama..

Hoce meni neko da objasni po kojoj matematici je ova cena kod nas jeftinija nego napolju? tj po kom kursu... koliko sam video redovna prodajna cena u winwinu ce biti 29k, to je tacno 250e po kursu 116... sad kad kurs ode gore ili kad se gleda pretprodajna cena onda je nize, ali bas i nije jeftinije ;) no u svakom slucaju dobro je i kad je ista cena, pogotovo sto ako ga uzmem, uzecu na 12 rata :>>

250e=250$
Nije baš tačna ali je to ta matematika.

Nije fer uporedjivati cenu u USA i UK za model sa 8 GB i kod nas za model sa 16 GB. Stice se pogresan utisak. U USA model koji se prodaje i kod nas kosta 249 USD, a cini mi se da je neko pomenuo da na to idu i troskovi isporuke, ali to treba proveriti.

Ja sam u US kupio model od 8GB od 200USD, direkt od Google-a. Na tu cenu se dodaje i sales tax i shipping, tako da je tih 200USD na kraju ~227USD. A ni to nije cena koju ima smisla uporedjivati sa domacom jer je to shipping na teritoriji US, nakon cega sledi muljanje sa prevozom toga i unosenjem u zemlju.

Takodje, po nasim zakonima, cini mi se da se ASUS morati ponuditi domacu garanciju od 24 meseca, dok Google daje 12 meseci (koje je prakticno nemoguce iskoristiti odavde). Ovo takodje daje neku dodatnu vrednost uredjaju u odnosu na US varijantu.

Sve u svemu, ako neko ima prijatelja u US i hoce da se igra sa time (moj slucaj), povoljnije je da naruci iz US, ali to nikako ne umanjuje cinjenicu da je cena koju ce Asus ponuditi ovde za Nexus7 jako dobra. Svaka cast.

Poslednja izmena:
Takodje, po nasim zakonima, cini mi se da se ASUS morati ponuditi domacu garanciju od 24 meseca, dok Google daje 12 meseci (koje je prakticno nemoguce iskoristiti odavde). Ovo takodje daje neku dodatnu vrednost uredjaju u odnosu na US varijantu.

ASUS i daje 24 meseca garanciju. Nisam znao da je kod Google-a 12 meseci. Jos veci plus. :)

Jel ima jos nekoga ko je porucio i nije dobio nikakvu informaciju osim potvrde rezervacije i profakture?

Ja nisam dobio ni profakturu iako sam je par puta tražio(PC Practic).Rečeno mi je da uplate primaju tek kad tablet stigne na stanje.

Jedno pitanje - da li mi garanciju za, eventualno, neispravan uredjaj ostvarujemo direktno u nekom Asusovom ovlascenom servisu, ili mora da ide preko prodavnice u kojoj smo kupili uredjaj?

Pa naravno, ne mozes da platis nesto sto jos nemaju. Gde je bese pisalo da 25-tog stize kod nas?
U vezi garancije, do sad za Asus je sve islo u Kimtec BG.

Pisalo je kratko vreme na sajtu PC Practica da dolazi 25-og,kada sam ih kontaktirao pre dva dana rekli su mi da nema promena i da tablet dolazi poslednje nedelje septembra.

Kako je Nexus 7 pokriven internacionalnom garancijom za kupce koji se registruju, da li ce lokalna kancelarija uvazavati reklamacije na uredjaje kupljene van Srbije?

Kako je Nexus 7 pokriven internacionalnom garancijom za kupce koji se registruju, da li ce lokalna kancelarija uvazavati reklamacije na uredjaje kupljene van Srbije?

Ja sam imao problema sa zvucnicima sa mojim primerkom, koji je kupljen u UK, i, kada sam pisao Guglu, ispostavilo se da moram da ga transportujem u UK ako hocu da ostvarim garanciju (da ga zamene). Taman sam krenuo u raspravu sa njima, kako ovde ima i Asus i Gugl kancelarija, i kako se i sam Nexus sada prodaje ovde na Play Store-u, kad ono - tablet se restartovao usled ispraznjene baterije, i zvuk se sredio. :)

Sad bas cekam odgovor da vidim sta ce da kazu, tj. dal ce da popuste.

Mislim da je tako, Kimtec je ovlasceni servis za Asus a cini mi se da i uvoze njihovu robu. Alti uvozi Asus takodje i svi laptopovi idu u Kimtec.

Preporučite neke dobre torbice/futrole za Nexus 7, prvenstveno za prenos uređaja, da ga ne bi vukli po džepovima... :D

592_4790_1.jpg

Sikai case, moja preporuka, uzeo sam za TF201 i prezadovoljan sam.

Vrh Dno