Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Sta hoces da kazes sa time da Nexus drzi file sistem pod kontrolom? Mada kako god, mass storage je i dalje maltene nepotreban pored WiFi-a i share-ovanih foldera u mrezi.

U mass storage modu PC hoce potpuni pristup USB memoriji. Mass storage mode je bas zbog toga i izbacen.
Slazem se da je wifi pristup elegantniji. Samo sam dao obrazlozenje zbog cega je mass storage mode izbacen. Verovatno je i unutrasnja particija formatirana u ext3 fs.

Opet mi zvuci bespotrebno da Android ocekuje totalnu kontrolu nad SD card particijom, Kindle Fire koji ima slicno resen fajl sistem i raspodelu particija nema problema sa mass-storage modom, kako na stock, tako i na Jelly Bean romu. Pre mi se cini kao podsticaj ka Cloud orjentisanom radu od strane Google-a.

Ako se ne varam ako hoces mass storage onda mora kartica da bude na fat32 koji je em sporiji od ext4 em mora da se plati patent MS-u. Tako da je ovo daleko bolje resenje.

Jel moze da se nadje autopunjac za ovaj tablet?Deda bi mi doneo iz Australije tablet,ali auto punjac mi je bitan jer vozim kamion pa bih ga zbog filmova nosio.I da li ima usb otg funkciju out of the box?Hvala unapred.

Jel moze da se nadje autopunjac za ovaj tablet?Deda bi mi doneo iz Australije tablet,ali auto punjac mi je bitan jer vozim kamion pa bih ga zbog filmova nosio.I da li ima usb otg funkciju out of the box?Hvala unapred.

Radice ti svaki auto punjac koji ima female usb. Otg ne radi out of the box.

Da,ali na tim autopunjacima sa female usb je izlaz 5v i 1a.Zar nije to malo za tu bateriju,trebace vecnost da se napuni?

Da,ali na tim autopunjacima sa female usb je izlaz 5v i 1a.Zar nije to malo za tu bateriju,trebace vecnost da se napuni?

Njegov punjac je 2A, tako da ce trebati vise da se napuni, al sta da se radi. Probaj da nadjes jaci. Ja sad koristim punjac od telefona (nisam ni otpakovao Nexusov), i treba mu dosta da se napuni, al meni to nije tolko bitno - stavim ga uvece da se puni, sutradan je pun i onda sam miran par dana.

Jel znas gde ima da se uzme?Cisto da ne lutam ako mi bude trebalo.

Narucih i ja u winwin-u. Kada se ocekuje isporuka?

Ovih zadnjih nedelju dana je najteze izdrzati. Moram necime da zaokupim misli :)

Ja mislim da smo mi sve sto se moglo reci o ovom tabletu rekli. Sad samo treba da nam dodje.

Dakle Nexus je best buy za te novce ako se ne varam?
29k u 'pretprodaji' u E***.... onda kud svi turci tu i mali mujo (od 105 kg :D) da ga porucim :guitar:

Evo dok cekate, ja cisto da kazem da me baterija odusevljava. Napunio sam je u subotu nocu, u nedelju putovao, koristio wifi, gps za mape, igrao igrice u putu. Ponedeljak i utorak opet cepao igricu, ne toliko zahtevnu (neki fudbalski menadzer), ali je bio up & running poprilicno, + internet, sinoc je konstantno bio cackan negde od osam uvece do tri ujutru, i tek tad je poceo da se zali da je baterija pri kraju. Da ne pominjem kako je smooth, iako sam otvorio 20tak tabova u chromeu, od kojih vecina neke slike od po 3-4MB, ni u jednom trenutku nije stucnuo, a konstantno sam se prebacivao izmedju chrome-a, igrice, gtalka, video chat, blic/b92, skype. Vredi svake pare.

I da, jedna stvar za bluetooth - pokusao sam da ga povezem sa iPhoneom, zbog radi tetheringa. N7 vidi raspali iPhone bez problema, i pairuje se, ali iPhone kaze da ne podrzava ovaj device. Nisam dalje istrazivao u cemu je problem.

Poslednja izmena:
Hmmm,svaka cast,konacno neka korisna informacija iz prve ruke.

Meni su danas u winwin-u rekli da mogu da ocekujem isporuku za 10 dana...

E znao sam, dok nama stigne, ode poklon od 25$, istice 30. sept:
http://news.cnet.com/8301-1023_3-57515896-93/google-nexus-7-$25-store-credit-ends-september-30/

Kako se uopste i dobija taj poklon?

Ja uzeo direkt preko google-ovog sajta, ali pretpostavljam da je poklon vezan za nalog sa kog je narucen nexus?
Jel tako?

btw, uzevsi u obzir ocigledne kompromise koji su bili zrtva niske cene (sd-card slot, rear-camera, 3g support koji ce tek doci), ja sad i dalje odusevljen pre svega kvalitetom uredjaja (izrada, ekran, performanse). Losa tacka mu je zvuk, mada je i on skroz ok ali kvalitetom mi se cini da ne prati ostatak koji je jako dobrog kvaliteta.

Sve aplikacije rade jako dobro (glatko :)). Ono sto i dalje nisam siguran jeste nivo upotrebljivosti tableta generalno... tako da cu tek videti da li ce tablet zavrsiti kod deteta ili cemo ga koristiti zajedno.

Da, i bonus dobijaju samo oni koji su u nekoj drzavi u kojoj mozes naruciti N7 preko Google play-a. Mislim mozes da dodjes do tog bonusa, ako valjda promenis svoj ip ili tako nesto...bilo je to vec u ovoj temi. Potrazi malo. :)

Kako se uopste i dobija taj poklon?

Ja uzeo direkt preko google-ovog sajta, ali pretpostavljam da je poklon vezan za nalog sa kog je narucen nexus?
Jel tako?

Verovatno nisi u Srbiji? Posto izlazi obavestenje da nije dostupno u mojoj zemlji, YET... xD

Nego za cenu - u USA je 200$ + taj vaucer ko ugrabi - 25$, a kod nas 250 EVRA.... xD

I u UK je 159 funti...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno