Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

ljudi, citate li komentare na netu koliko ljudi ima problema za nexusom 7, los touchscreen ne reaguje, ili cas radi cas ne radi, isl .. ukucajte samo u youtube nexus 7 problem, i videcete koliko problema sa njim, prosto se pitam da li je i tih 230-40 eura vredno za nesto sto se u velikom procentu kvari, dzaba im sve dobro sto su uradili ako je tako.. jednostavno los kvalitet izrade iako on na prvu loptu deluje kvalitetno

Pa i iPhone i iPad i drugi uredjaji imaju probleme, to je normalno da se desava kod masovne proizvodnje, ne moze bas svaki 100% da budu savrseni. Zna se koliko procenata ima skarta i proizvodjac ce ti uvek zameniti uredjaj ako nije kako treba. Asus je tu bar kod nas do sada jedan od najboljih sto se tice reklamacija.

ljudi, citate li komentare na netu koliko ljudi ima problema za nexusom 7, los touchscreen ne reaguje, ili cas radi cas ne radi, isl .. ukucajte samo u youtube nexus 7 problem, i videcete koliko problema sa njim, prosto se pitam da li je i tih 230-40 eura vredno za nesto sto se u velikom procentu kvari, dzaba im sve dobro sto su uradili ako je tako.. jednostavno los kvalitet izrade iako on na prvu loptu deluje kvalitetno
Ако вреди за Prestigio што не би вредело за Nexus 7 :) који је свакако квалитетнији, далеко бржи и исплативији (ако занемаримо величину екрана), ал' баш зато га треба купити код нас легално са гаранцијом. Ако људе није мрзело да враћају тол'ке Prestigio примерке враћаће тако и N7, ал' ипак верујем у далеко мањој мери. Углавном ако је нешто неисправно види се већ први дан.

Bio danas na CE&HA , probao ga. Odlicno stoji u ruci ,brz je kao munja. Za ove pare stvarno nema niko ni blizu po kvalitetu.

Bio i ja danas na sajmu da probam Nexusa. Recimo samo da ne otkazujem rezervaciju. :)

Evo i ja da se javim da sam bio medju onima koji su ga ispipali danas:)

Stvarno je dobar.

Bio danas na sajmu i s'oproštenjem, držao ga i ja u rukama :D
Iz ugla vlasnika sgt+ nexus7 predstavlja kvantni skok. Toliko mu je lepši ekran (sgt+ nema amoled) da to nije za poređenje. Sam uređaj ostavlja kvalitetan i moderan utisak, znate ono kad vidite laptop pa odmah znate jel model od ove ili prošle godine. E tako se za n7 vidi da je nov. Naspram njega, moj tablet se vidi da je stari model. Znači opšti utisak desetka.
Sad minusi.
Prvi, za koji u stvari nisam siguran da nije ugašena opcija je nedostatak landscapea, i to bih preživeo.
Drugi, nedostatak sim slota. To isto bez problema trpim jer sad imam tablet sa 3g pa sam to koristio prvih 10ak dana i sad na moru u Grčkoj jer mi je telefon zaključan. Jednostavno, nemam potrebe ni para da plaćam net na dve kartice.
Treći i najveći, za koji nisam siguran... u stvari progutao bih nevoljno i njega, je nedostatak micro sd slota. Sad imam uređaj od 16gb i karticu od 32. Dok je nisam kupio imao sam problema sa memorijom. Držim je natovarenu filmovima koje gledam svakodnevno (silom prilika) i to 720 ripove od 2, 3 giga tako da bi me često kopiranje baš smorilo.
Četvrti (ne za mene), 7 cola umesto 10. Nosim ga svuda i meni je 7 prednost. Za kuću je to ipak 10ka al to u ovoj ceni neće da nađete.
Moj savet onima koji se dvoume a mogu da progutaju minuse pogotovo tri i četiri, kupujte, ne razmišljajte. Stvar je ekstra.

Poslednja izmena:
Bio danas na sajmu i s'oproštenjem, držao ga i ja u rukama :D
Iz ugla vlasnika sgt+ nexus7 predstavlja kvantni skok. Toliko mu je lepši ekran (sgt+ nema amoled) da to nije za poređenje. Sam uređaj ostavlja kvalitetan i moderan utisak, znate ono kad vidite laptop pa odmah znate jel model od ove ili prošle godine. E tako se za n7 vidi da je nov. Naspram njega, moj tablet se vidi da je stari model. Znači opšti utisak desetka.
Sad minusi.
Prvi, za koji u stvari nisam siguran da nije ugašena opcija je nedostatak landscapea, i to bih preživeo.
Drugi, nedostatak sim slota. To isto bez problema trpim jer sad imam tablet sa 3g pa sam to koristio prvih 10ak dana i sad na moru u Grčkoj jer mi je telefon zaključan. Jednostavno, nemam potrebe ni para da plaćam net na dve kartice.
Treći i najveći za koji nisam siguran... u stvari progutao bih nevoljno i njega, je nedostatak micro sd slota. Sad imam uređaj od 16gb i karticu od 32. Dok je nisam kupio imao sam problema sa memorijom. Držim je natovarenu filmovima koje gledam svakodnevno (silom prilika) i to 720 ripove od 2, 3 giga tako da bih me često kopiranje baš smorilo.
Četvrti (ne za mene), 7 cola umesto 10. Nosim ga svuda meni je 7 prednost. Za kuću je to ipak 10ka al to u ovoj ceni neće da nađete.
Moj savet onima koji se dvoume a mogu da progutaju minus tri i četiri, kupujte, ne razmišljajte. Stvar je ekstra.
Milko hvala sto nam opravdavas rezervacije. Izvukao si mi osmeh na lice. Na prste jedne ruke mogu da nabrojim kupovine slicne n7-ici (maksimalno iskoristis svoj novac)

Mislim da ne postoji opcija landscapea na osnovnim ekranima samo u aplikacijama.
Od svih nedostataka koje je Milkobgd nabrojao meni smeta samo sto nema SD slot.

Poslednja izmena:
@milko
Po meni je jedina prava mana manjak memorije, sve ostalo se rešava lako:
-Rotacija-drugim launcherom ili aplikacijom nekom, ili gomilom modova koji već postoje
-Nedostatak sim slota-uključiš wifi sharing sa smartphona, ionako je isplativiji jedan jači data plan nego dva slabija
-7" ekran-prenosniji je zato što je manji, a to je valjda i poenta ovakvih uređaja

Jedino memorija može da zafali, mada će mnogima 16gb biti dovoljno. Mada i ovo može da se reši - uzmeš otg adapter i ubodeš fleš, ali to bi ružno izgledalo :)

Uzmeš ovo i ovo i ne mora biti toliko ružno :D
Ja uzimam sigurno (+microSD 32GB), čim mi stigne tablet iz USA.

Mislim da ne postoji opcija landscapea na osnovnim ekranima samo u aplikacijama.
Od svih nedostataka koje je Milkobgd nabrojao meni smeta samo sto nema SD slot.

Pa stavi se Apex launcher koji je 3x bolji od default-nog i imas i vertikalni i horizontalni mod, plus dodatne opcije...
A nedostatak sd slota se lako resava, malim otg kablom/adapterom + micro usb fleshom, sve ukupno veliko 2-3cm samo utaknes i vozi... cak i lakse za prebacivanje filmova za gledanje i slicno...

Poslednja izmena:
Pa stavi se Apex launcher koji je 3x bolji od default-nog i imas i vertikalni i horizontalni mod, plus dodatne opcije...
A nedostatak sd slota se lako resava, malim otg kablom/adapterom + micro usb fleshom, sve ukupno veliko 2-3cm samo utaknes i vozi... cak i lakse za prebacivanje filmova za gledanje i slicno...

Ovo sam i ja hteo da kazem - sa ovim novim nacinom prebacivanja stvari na tablet (mtp), dosadnije je nego da prosto ubodes usb i kopiras na standardni nacin. Ja se evo bas spremam da narucim kablic pa da rutujem tabletic da to sve sredim, posto se nadam da cu narednih dana konacno imati malo vise vremena za to.

Je l' ste sigurni da nema mass storage? Ja na mom telefonu sa JB imam (ali je custom rom)

ne znam koja je fora, ali ja sam nexus 7 porucio pre 10tak dana i dobio sam na mail tu porudzbenicu .. medjutim danas mi stigne sama od sebe ista ta porudzbenica ali sa drugim order brojem .. i a pozovem call centar da pitam sta je sad to .. kazu da je tablet stigao i da je poslat na kucnu adresu city expressom i da sutra stize ???

ne znam koja je fora, ali ja sam nexus 7 porucio pre 10tak dana i dobio sam na mail tu porudzbenicu .. medjutim danas mi stigne sama od sebe ista ta porudzbenica ali sa drugim order brojem .. i a pozovem call centar da pitam sta je sad to .. kazu da je tablet stigao i da je poslat na kucnu adresu city expressom i da sutra stize ???

Mozda su ti poslali onaj test primerak iscackani! :D

Je l' ste sigurni da nema mass storage? Ja na mom telefonu sa JB imam (ali je custom rom)

Nema, postoje camera i mtp mod. Iz Gugla to pravdaju cinjenicom da nema SD karticu, vec samo internu memoriju, a nju nije moguce mountovati kao mass storage, bla bla.. u prevodu, hoce da koristis njihove proizvode (kako bi zaradili na tome) - drive (da storujes filmove, nema mesta na tabletu (mada ti onda internet uvek mora biti dostupan)), play (lakse je jednim klikom prebaciti film na tablet nego preko mtp-a), itd..

Kakvi su indijanci ovi iz call centra winwin-a pa to je neverovatno, klasicni papagaji koji nemaju blage veze

Svejedno je lakse iskopirati fajl WiFi-a, u kombinaciji sa N ruterom mislim da nema vece razlike u brzini u odnosu na kabl a pritom je daleko elegantnije resenje.

Nexus7 je racunar koji drzi svoj file system pod kontrolom i nije moguce da dva racunara mapiraju istu particiju. Jedan privremeno mora da "odjavi" particiju da bi je drugi "prijavio".
Ako su neke android aplikacije na toj particiji, android bi morao da ih pogasi pre nego sto odjavi particiju.

Kakvi su indijanci ovi iz call centra winwin-a pa to je neverovatno, klasicni papagaji koji nemaju blage veze
Pa sta su ti rekli?Meni u PC Practicu su danas rekli da je poslednja informacija i dalje poslednja nedelja septembra.

A sta su mi rekli.. rekli danas poslato city kurirom sutra mi stize na adresu.. tek posle kada sam ja pozvao ponovo i kada se javio neko drugi ko je malo vise upucen rekao mi da narudzbenica stoji i da ce me kontaktirati cim stigne krajem meseca , dakle zvace me da me pitaju da li ostajem pri kupovini i tek onda ce poslati..

Vrh Dno