Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Uglavnom zbog debljine, ako moze da se menja mora biti nesto deblji da bi poklopac bio jak a ne skoro providan kao kod Galaxy S II/III.

Ima nekih sa izmenjivom baterijom. Npr Huawei S7 Slim. Neopisiva glupost je tablet sa izmenjivom baterijom.

Stvarno ne znam zbog čega je to tebi glupost. Mislim, ne mora svaki tablet da ima tu mogućnost, ali zašto bi ti smetalo ako je već ima?
Anyway, ima još takvih tableta. Npr. moj tablet Toshiba Thrive (Tegra 2, 1 GB RAM, 10" 1280x800), donet iz SAD (u Evropi, pa i kod nas, dostupan je pod imenom Toshiba AT100) ima izmenjivu bateriju. Baš to je bio jedan od razloga zbog kojeg sam izabrao njega, a ne recimo prvog Transformera ili Acer Iconia (ostali razlozi su pun HDMI izlaz i pun USB priključak). Hteo sam izmenjivu bateriju ne toliko da bih često menjao baterije u putu, nego više zbog životnog veka uređaja. Svaka baterija pre ili kasnije rikne, svakako pre ona strada nego ostatak hardvera.
Ovaj tablet me služi odlično, nisam ga kupio iz pomodarstva već za konkretnu namenu - 90% za čitanje skeniranih stripova, 10% sve ostalo i zbog toga ne planiram zamenu, kupovinu jačeg, "nabudženijeg" modela itd. Ovaj radi apsolutno sjajno ono za šta mi treba. Zbog svega toga mi jeste bitan što duži potencijalni životni vek, te stoga jedan veliki plus od mene za izmenjive baterije.
Oni koji mogu sebi da priušte da menjaju tablet svake sezone i koji se ne plaše otkazivanja baterije - onda samo napred, postoji neiscrpan izbor tableta bez mogućnosti menjanja baterije.

Zbog cega je glupost? Sa inzenjerske strane podebljava uredjaj solidno, povecava mu tezinu, kao i troskove proizvodnje. 99% korisnika NIKADA nece izvaditi ili promeniti bateriju. A dok dodje vreme da se baterija zameni, uredjaj ce biti jako jako zastareo (4+ godine). Plus, to sto baterija nije odmah na dohvat ruke, ne znaci da nije izmenjiva. Na istom mestu gde bi ti kupio novu bateriju za tvoj tablet, nasao bi i bateriju za onaj sa "neizmenjivom" baterijom. A ako zelis da menjas baterije on-the-fly (sto je JEDINA prednost toga), uzmes eksternu bateriju i punis kada pozelis.

Poslednja izmena:
Ako je to razlog (zivotni vek), onda tebi ne treba izmenjiva baterija nego ok garancija. Npr. garancija od 3 godine. Ako se pokvari nakon 3 godine, tada ce svejedno cena tableta koji je po performansama slican tvom tabletu biti smesna (a i pitanje je da li ces naci odgovarajuce baterije za svoj tablet nakon 3 godine).

Nema potrebe da stavljaju izmenjive baterije. Evo recimo Nexus 7 se veoma lako otvara, imate nekoliko videa na YT kao i tutorial slika po forumima.
Zivotni vek ovih baterija nije par meseci ili godinu dana pa nema potrebe da stavljaju zamenjive baterije.

Neke stvari i razmisljanja ovde me, ponekad, fasciniraju.
Bolje da nemogu da zamenim bateriju nego da mogu?!? A sta ako mi tablet odgovara po svemu i rikne mi baterija po izlasku iz garancije? Da bacim tablet ili sta?
Mozda neko ima para za bacanje ali ja nemam. Ili je mozda lose da imam jos jednu bateriju koju mogu da koristim dok se druga puni?
Podebljace uredjaj.... za koliko? Za par mm? Kome smeta tih par mm neka pazari onaj sa neizmenjivom baterijom ali ja sam uvek za sigurnost.
Sto se mene tice, izmenjiva baterija je prednost i nikako ne moze biti mana (osim ako nekom bash smeta tih par mm).

Poslednja izmena:
Nije baš isto. Kod nekih tableta, čak i ako postoje baterije za njih, korisnička zamena baterije je ili nemoguća ili veoma komplikovana, tj. zahteva slanje uređaja proizvođaču. S druge strane, postoje tableti poput mog gde se baterija menja za minut.

Da li nexus podrzava usb 3g modeme.

Poslednja izmena:
Kad ce ovi iz pcpractica da krenu da zovu ljude ? :)

Pojma nemam, i ja se to pitam :D
Sutra ću da ih zovnem, kad već oni mene neće :)

Kad ce ovi iz pcpractica da krenu da zovu ljude ? :)

Meni se čini nikad.Obećali su za ponedeljak da mi pošalju profakturu ali ništa od toga.Par puta sam im poslao mail ali bez odgovora.

Meni rekoše da će zvati kad im legnu Nexusi na lager.

Ja i dalje citam sta ovde pisete i ne mogu da verujem. Nexusi stizu krajem meseca. Svakome ko je rezervisao u PC Practicu, to je lepo receno.
To isto pise i na sajtu WinWina, sto ce vam takodje reci i preko telefona, ako ih pozovete!

Danas je 11-ti septembar, dakle, jedva je prosla prva trecina meseca! Kraj meseca je po meni 25. pa navise... Ili mi se barem tako cini!

Ništa nikome nije rečeno, samo smo ostavili mail, ime i broj telefona na sajtu. Nisu nam čak ni adresu tražili.
Jedino što smo dobili je genericki odgovor na mail.

Upravo dobio informaciju, na sajmu ce Nexus 7 biti samo izlozbeno, dakle nema prodaje.
Jos jednom potvrdjen datum, posle 25.09.2012 stize u prodaju.

Sto se tice pc practica ja sam dobio odmah info da ce sve one koji su rezervisali Nexus 7 kontaktirati tek kada dobiju taj tablet..tako da eventualni kontakt fonom mozete ocekivati tek kada oni dobiju taj tablet..a njihov office je jako ljubazan dobio sam uredne odgovore o rezervaciji s obzirom da sam trenutno van srbije.. A sto se tice Nexusa verujte da je u pitanju neverovatna kupovina s obzirom na hardware i podatak da s eradi o trenutno najbrzem i najboljem tabletu ..a kraj meseca vredi cekati s obzirom da je i u evropi rasprodat u sekundi..npr u Holandiji je moguce ga dobiti samo u pojedinim radnjama narucivanjem online uz period cekanja do dve nedelje..a mogucnost placanja pouzecem ovde ne postoji //A imao sam priliku videti Nexus 7 kao show model u mediamarkt i zaista ekran mi deluje impresivno ostro ..

Da li Nexus 7 ima A-GPS? Ako ima da li mora da se koriste Googlove mape ili moze da se instalira recimo Garmin?

Postoji li mogucnost vise korisnika na Nexus 7 odnosno Jelly Bean-u?

Ne za sada, mada sam procitao negdje da planiraju multi user opciju sa face unlock-om...Nisam siguran da je google u pitanju, mozda neki developeri...

IGo radi perfektno preko celog ekrana.

Vec postoji opcija da se naprave različiti profili, sa različitim podešavanjima launcera, ali je opcija sakrivena. Postoji program na marketu koji olakšava pravljenje. Inace, to postoji na jb, ima i nexus i nexus s.

Nazad
Vrh Dno