Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

meni su pre par nedelja u media worldu u milanu rekli da su dobili 20 komada, prodali su ih za 30 minuta i onda su rekli da sledeca tura stize za 3 ned do mesec dana... ja ocekujem da ce u srbiju uci 30 komada i otici odmah, a onda ce tek biti cekanja ;)

nisam uspeo u pesti da smeknem dal ih stvarno ima u prodaji ili se isto ceka, ali eto globalni defitic :)

PDV ide sa 8% koliko je sada, na 20% od 01.10.. Tako da ce i cena ici gore bar za ovu razliku :(

Dakle ni za racunare (PC) nema vise stope od 8%? Ako, dosta se narod i opismenio :D

A malo je bzvz ta 'nestasica'... neocekivan potez od Asusa i Googla... sve to vrlo lako moze izazvati pumpanje cene zbog ogromne potraznje a male ponude :S

Kakav crni predracun...

Win Win Milan
2012-09-25 13:43:55
Poštovani, Radi se o preorder proizvodu. Očekivani datum stizanja je 5.oktobar

Zvao sam danas PcPractic i kažu da sve zavisi od toga kako će proći carinu, i da će stići prve nedelje oktobra. Ajd' da vidimo...

Bice kao sto sam i mislio, videli da su se ljudi nalozili, i onda najave za septembar, dobru cenu, kako bi svi odustali od nabavke u inostranstvu (ovde imaju i garanciju), a onda - odugovlacenje.... a vrlo lako i promena cene kad stigne, tamo negde u novembru...

Ako ne bude ista cena kao u predracunu lagano cu da ih odbijem.

Ja sam i nasao da uzmem ali bih voleo da uzmem ovde najvise zbog garancije.

Prve količine sigurno stižu 28-septembra. I onda redom, svake nedelje... nema više zastoja.

Informacija iz prve ruke ili?

Da, ali je 28-mi petak pa hvata vikend a znam da ne rade tada, znaci pregled ide pon-uto, kod dobavljaca je u sredu, sledi sifriranje, znaci tesko pre cetvrtka-petka sledece nedelje.

Ljudi, dobra vest! PDV na tablete ostaje 8% do nove godine. Valjda će do tad stići Nexus :D

To smo znali, kao sto sam napisao u temi o PDV-u, ako tablet nema 3G i nema funkcije zvanja onda je na njih 8% PDV.

Ja nisam mogao vise da cekam, uzeo sam galaxy tab 2
Koliko si platio? Mislim da je to dosta losiji tablet od Nexus-a, jedina prednost je 3G.

Poslednja izmena:
Ma ok je, ja vec neko vreme isto brkam ali sad sam usao na sajt Alti-ja i svi modeli su sa 8% PDV-a (a nemaju 3G).

Koliko si platio? Mislim da je to dosta losiji tablet od Nexus-a, jedina prednost je 3G.
И то што има microSD слот :) Samsung se хвала богу ту окануо копирања покварене Apple-ове политике да за већи storage мораш платити доста више уместо да сам убациш меморијску картицу кад и коју хоћеш.
N7 у верзији са 8GB је због тога по мени прилично неупотребљив тј. ограничен.
Што се 3Ga тиче 7мица је много портабилнија од десетке тако да на њој има смисла имати 3G, поготово за нас који немамо мобител са могућношћу прављења hotspot-a.

Mislim da nema SD slot da ne bi morali da placaju MSu za FAT patent.

Nemaju oni slot, da bi mogli da 16gb dodatne memorije prodaju 100$ vise, sto nema nigde... :)

Mislis 8 GB za 50$? Ne postoji model od 32 GB.

Nesporazum, ja sam govorio o apple, mislio sam da na njih mislis kad si rekao da ne placaju MS.. :)

Apple je druga prica, oni ne drze SD slot jer to ostavlja izbor korisnicima i smanjuje njihovu zaradu a sve pod izgovorom kako ima raznih SD kartica koje mogu narusiti Apple experience.

Nexus nema slot delom zbog zelje Googla da korisnici sve drze u oblaku a oni time zarade ali takodje i zbog toga sto su isli na najmanju mogucu cenu a tu im Microsoft pravi problem.

Apple i Nokia ne placaju nista MSu. Apple zbog toga sto ima cross-licence agreement sa MSom iz 1999. godine cini mi se. Nokia jer je prakticno deo MSa.

Ostali placaju od svakog Android uredjaja ako imaju SD slot, Samsung i HTC placaju. Motorolu sada tuzi MS zbog toga i nekih drugih stvarcica.

Generalno MS uzima solidne pare od najveceg broja prodatih Android uredjaja zbog "patenata".

Naravno patentni sistem nece nikada pasti jer bi time bili ugrozeni svi veliki igraci. Mali igraci na trzistu, nove firme bi time dobili sansu a pre toga bi Microsoft, Apple i ekipu pojeli Kinezi dok kazes sta bi.

Jasno potpuno, ali nije drzanje na google drive- u neko resenje.. Jer cim budes izvan dometa wi fi a nista od koriscenja sadrzaja.. Nzm da li je neko probao, ali ja sam imao problem da preko 3g mreze preuzimam sadrzaj sa GD, jednostavno nece i to je bio u pitanju word dokument, znaci nista veliko.. Uspeo sam da skinem fajl posle 3 sata.. Tako da mi je cudna ideja da se izbaci model sa 8 Gb, tj realnih 5,6 no dobro svaka roba ima svog kupca..

ovaj sto ce se kod nas prodavati je 16gb...
realno ne moras gledati hd filmove na ekranu od 7" :>>

a na trzistima gde ima 8gb imas i dobar wifi dobro rasprostranjen :)

Nazad
Vrh Dno