Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Nije los review, a tablet radi izuzetno glatko, stvarno su ovog puta maksimalno skockali hardver i softver ovi iz Googla

Preorder na pcpracticu je počeo... 27990 dinara, 16 GB verzija Odmah sam naručio. :D

Sto se tice obicnih radnji, od Evropskih zemalja ima samo u GB. U ove tri drzave Spanija, Francuska i Nemacka moze samo preko Googla da se narucuje. U radnjama najavljuju za 2-3 nedelje. To verovatno cekaju i ovi iz Pcpractica, da se pojavi u obicnim prodavnicama pa da onda nabave.

Ima to neke veze i sa lokalizacijom. Jer se u ovim zemljama prodaje ocigledno na lokalnim jezicima, a to nije bilo spremno ranije, zato se prvo i krenulo samo sa Engleskom verzijom SAD, GB, Kanada , Australija, iako su ove poslednje znatno manja trzista od recimo Nemacke. Tako da ce u Svajcarskoj biti verovatno kad i u Nemackim i Francuskim radnjama.

Poslednja izmena:
Sto se tice obicnih radnji, od Evropskih zemalja ima samo u GB. U ove tri drzave Spanija, Francuska i Nemacka moze samo preko Googla da se narucuje. U radnjama najavljuju za 2-3 nedelje. To verovatno cekaju i ovi iz Pcpractica, da se pojavi u obicnim prodavnicama pa da onda nabave.

Ima to neke veze i sa lokalizacijom. Jer se u ovim zemljama prodaje ocigledno na lokalnim jezicima, a to nije bilo spremno ranije, zato se prvo i krenulo samo sa Engleskom verzijom SAD, GB, Kanada , Australija, iako su ove poslednje znatno manja trzisto od recimo Nemacke. Tako da ce u Svajcarskoj biti verovatno kad i u Nemackim i Francuskim radnjama.

Nexus koji će se prodavati u Practicu i ostalim radnjama u Srbiji biće iz lokalne distribucije, nevezano za UK / US / DE itd radnje. Zbog toga će i cena biti verovatno najniža u celoj evropi. 27990 din = 239 EUR, i zbog toga već sad ima gomila kupaca iz okolnih zemalja koji rezervišu Nexusa u Srbiji. U MediaMarkt-u u Madjarskoj, koštaće 89,990 Forinti, to je oko 339 EUR,,,

Ja se bojim da će biti ovih trolova koji će opet da kažu "pa to je preskupoooo"

Bilo je 30+ dostupno, pa sada 20+, pa opet 30+...??

I kako moze da se rezervise iz drugih zemalja?

Nexus koji će se prodavati u Practicu i ostalim radnjama u Srbiji biće iz lokalne distribucije, nevezano za UK / US / DE itd radnje. Zbog toga će i cena biti verovatno najniža u celoj evropi. 27990 din = 239 EUR, i zbog toga već sad ima gomila kupaca iz okolnih zemalja koji rezervišu Nexusa u Srbiji. U MediaMarkt-u u Madjarskoj, koštaće 89,990 Forinti, to je oko 339 EUR,,,

Ja se bojim da će biti ovih trolova koji će opet da kažu "pa to je preskupoooo"

Ja se bojim da ce cena da ode gore.

Naravno da oce kad majmuni hypuju i govore da HW vredi 300$, mogu zamisliti kad izadje windows RT za 200$ onda ce verovatno govoriti da vredi bar 500$, ljudska glupost i hype nemaju granica

I ja rezervisao primerak.

Ja rezervisao svoj primerak, iako imam ipad 3 i Transformer! Zvali me iz PC Practica da potvrde rezervaciju, cenu i dobio sam mail sa potvrdom na kraju!

Da se ne lazemo, ali cena Nexusa 7 je neverovatno dobra! Nikada nista nije imalo tako fer cenu u ovoj jadnoj zemlji, od kada ja znam za sebe. Da je nesto deficitarno, trazeno, sa fantasticnim performansama, pa jos da kosta kao napolju, to do sada zaista nije vidjeno u zemlji srbiji, a ja se bavim racunarima mnogo godina!

Na pocektu smo placali cak i 2.5x nesto sto je realno smesno kostalo, na raznim konsignacijama i sl. lopovskim mestima!

Uglavnom, sacekajmo da stigne, ali mislim da je ovime zaista odzvonilo raznim Prestigio, CAT-ovima i sl. markama, koje dobar ekran prodaju za ove pare! Tacnije, bice cena dole, svi to vole!

Slažem se sa @testthenext cena je iznenađujuće dobra za onog kome ovaj uređaj odgovara obzirom na nedostatke (SIM,SD,HDMI,USB), po meni iako je cena dobra uređaj je osakaćen. Što se tiče Prestigio i ostalih low budget tableta nikako im nije odzvonilo jer je cenovna razlika između njih i nexusa dupla a mogućnosti iste (čak su u prednosti obzirom na priključke Nexusa a odrađuju sve što je potrebno na tabletu).

Slažem se sa @testthenext cena je iznenađujuće dobra za onog kome ovaj uređaj odgovara obzirom na nedostatke (SIM,SD,HDMI,USB), po meni iako je cena dobra uređaj je osakaćen. Što se tiče Prestigio i ostalih low budget tableta nikako im nije odzvonilo jer je cenovna razlika između njih i nexusa dupla a mogućnosti iste (čak su u prednosti obzirom na priključke Nexusa a odrađuju sve što je potrebno na tabletu).

Izvini ali o cemu to pricas? kakve ISTE mogucnosti?

Ko ce da uzme ovo:
http://pcpractic.rs/proizvodi/tablet-racunari/9898-blueberry-netcat-m10
ili ovo:
http://www.gigatronshop.com/tablet_pc/prestigio_multipad_5097_9.7_8gb_-_pmp5097cpro-16145

Pored Nexus-a? Ok ovo su 10" tableti ali prosto NE POSTOJI 7" tablet koji po specifikacijama moze da pridje Nexusu. Pogledaj specifikacije ovih gore koje sam postavio za slicnu cenu.

@Emix kad kažem iste mogućnosti to znači za radnje kojima je tablet kao uređaj namenjen a ne igranje 3d igara... Nema potrebe da trolujemo temu to je samo moje mišljenje svako ima pravo da se složi ili ne. Super tablet za te pare kupujte ga ako vam ne smetaju nedosatci.

A cemu je to tablet namenjen? Da li je PC namenjen samo za jednu ili dve stvari? Da li ja moram sa tabletom da radim isto sto i ti ili neki kinez tamo? Svasta, vecu budalastinu odavno nisam procitao! Kakva genaralizacija... neki izgleda i dalje ne zele bolji hardver za manje para tj. bune se??

Ponavljam ne želim da trolujem niti imam potrebe da se svađam ili ubeđujem bilo koga da sam u pravu.

Poslednja izmena:
Ja sam rezervisao svoj primerak, super sam iznenadjen cenom.

Ovo ne moze da sporedisa tabletima 10", kome treba 7"ovo je najbolja kupovina kome treba10" ovo moze da bude i jos jeftinije njemu nevrsi posao

Ja rezervisao svoj primerak, iako imam ipad 3 i Transformer! Zvali me iz PC Practica da potvrde rezervaciju, cenu i dobio sam mail sa potvrdom na kraju!

Da se ne lazemo, ali cena Nexusa 7 je neverovatno dobra! Nikada nista nije imalo tako fer cenu u ovoj jadnoj zemlji, od kada ja znam za sebe. Da je nesto deficitarno, trazeno, sa fantasticnim performansama, pa jos da kosta kao napolju, to do sada zaista nije vidjeno u zemlji srbiji, a ja se bavim racunarima mnogo godina!

Na pocektu smo placali cak i 2.5x nesto sto je realno smesno kostalo, na raznim konsignacijama i sl. lopovskim mestima!

Uglavnom, sacekajmo da stigne, ali mislim da je ovime zaista odzvonilo raznim Prestigio, CAT-ovima i sl. markama, koje dobar ekran prodaju za ove pare! Tacnije, bice cena dole, svi to vole!
Mene nisu zvali? :trust:

Evo ja bih pre uzeo 5097 cpro, ekran je IPS a u pitanju je skoro 10",pristojne rezolucije. Procesor mi je sasvim dovoljno brz, ram memorije sasvim dovoljno a moze se i memorija prosiriti.
Ima i HDMI. Meni vise nego dovoljno razloga.
Igrice ne igram ni na PC-ju pa ne planiram ni na tabletu.

p.s. Ima nas svakakvih sa raznim potrebama i prioritetima.

Nisu ni mene zvali mada sam dobio mail da sam rezervisao primerak.Nije mi bas jasno kada se placa posto sam trazio profakturu,platio bih preko racuna?

Ovo ne moze da sporedisa tabletima 10", kome treba 7"ovo je najbolja kupovina kome treba10" ovo moze da bude i jos jeftinije njemu nevrsi posao

Slažem se, kome treba 7" i ne smeta mu manjak priključaka (3g,usb,HDMI,SD) ovo je best buy. Prosto je neverovatno da ni USB nema a još malo će ga biti na zamrzivačima i peglama. XD
Ispravka: Moja greška ipak ima mikro USB - možda neki 3g modem i radi..

Poslednja izmena:
^ Kako nema usb, ko moze da pomisli to uopste? Pa kako se puni?

Nazad
Vrh Dno