Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Neki lik napravio kernel koji dozvoljava OC sa defaultnih 1.3GHz na cak 2GHz! Posto je taj kernel prilicno grubo napisan, nije jos dostupan za javnost. Ali je objavio kernel za OC do 1.8GHz.

Cisto da vas obavestim - tabletic je bombonica. Nista spektakularno, revolucionarno, ludo, vec samo odlican, brz tabletic za normalne pare. Sve radi kao podmazano, sve sto sam probao, odradio je bez problema. Meni uglavnom treba za citanje knjiga, brauzovanje na krevetu, poneki film/serija, i za to ce mi perfektno sluziti. Memorija moze da bude malo problem, ali imate brdo aplikacija za vajerles sherovanje podataka, tako da je i to resivo. Jedino sa zvucnikom imam malo problem, kao da krci kad se pojaca, ali meni ne smeta mnogo, posto ga necu mnogo ni koristiti.

Sve u svemu, pun pogodak.

^ A sta je sa drugim? Prodat?

Ima li nekakvih hardverskih nedostataka taj tvoj? Luft sa jedne strane, probijanje svetlosti...?

Prodat, napisah tamo na temi.

Za sada jedini problem koji sam primetio je to sa zvucnikom.

Ok hvala, pa kada ka malo istestiras postavi utiske.
Sa punjacem nije bilo problema predpostavljam?

Cisto da vas obavestim - tabletic je bombonica. Nista spektakularno, revolucionarno, ludo, vec samo odlican, brz tabletic za normalne pare. Sve radi kao podmazano, sve sto sam probao, odradio je bez problema. Meni uglavnom treba za citanje knjiga, brauzovanje na krevetu, poneki film/serija, i za to ce mi perfektno sluziti. Memorija moze da bude malo problem, ali imate brdo aplikacija za vajerles sherovanje podataka, tako da je i to resivo. Jedino sa zvucnikom imam malo problem, kao da krci kad se pojaca, ali meni ne smeta mnogo, posto ga necu mnogo ni koristiti.

Sve u svemu, pun pogodak.

+1 samo sam ja imao problem sa dizanjem ekrana koji sam rešio veoma lako. Da li imaš "flickering" ekrana na nižem osvetljenju? Može se rešiti sa Lux programom. Zvuk je jako loš svejedno, ali kao što kažeš i meni je potreban samo za čitanje, surf itd. Ceo dan baterija, lagan, veoma brz, nema nikakog laga pogotovoje brz sa Holo HD launcherom.

Jel ima nekih novosti kad pocinje sa prodajom kod nas?

na pcpractic je pisalo da porudzbina stize 1.10.2012 tako da cekamo

Upravo mi prosla 2 kroz ruku.
Moj prijatelj poslao ocu i sestricu po jedan komad (zivi u Ney Yorku).
Odradio sam im malo pre regularan update na 4.1.1 i podesio gmail i jos par stvari i pokazao kako se uopste barata njima. Bi mi tuga sto takva stvarcica skoro uvek zavrsi u rukama potpunih neznalica (bar u mom okruzenju).
Malom su samo igrice bitne, a starom samo mail i da cita novine (instalirao sam mu blic i B92 aplikacije).

Isprati ih malo pre i sa tugom gledah kako se tako fino parce hardvera odaljava od mene... tamo gde ga drugi nece postovati kao ja :(

Hahahahahahaha

Meni danas dopao saka jedan ovaj :) a bre postao popularan ovo model ,) Kolega dobio iz Kanade cini mi se, radi radi... ko Prime :D za ove novce rado bih ga posedovao. Inace bas sam zagledao da li ima ovi problema o kojima se pisalo, nije mi bio mnogo u rukama jer su mi ostali istrgnuli - ali nisam primetio neki feler

Cuo sam sa par strana da je Asusu izasao i da nece Asus prodavati vec samo Googl...Ako bude tako onda to kod nas nece biti zvanicno

Znaci, veze nema to sto pricaju neki da "Asus nece distribuirati Nexus 7"?

Lepa vest. Hvala na zvanicnoj informaciji. :)

Ako bude tako to je extra vest, ja sam cuо druacije.
Ja bi licno voleo da se pojavi, to bi znacilo pad cena drugih proizvodjaca i pometnju na trzistu koju mi korisnici volimo:)

Zna li se neka zvanicna cenica:p ili je ostala ona prva najava iz pc practica od 27 990.

Poslednja izmena:
Daleko je kraj Septembra, do tada ko zna sta moze sve da bude. Evo u Nemackoj je receno da pocinje od 1. pa danas tek ponude u nekoliko radnji i to cena od 288 Eura pa navise. Sutra mozda bude drugacija.

mene je ovo čekanje u pc practicu totalno oladilo od tableta ponovo. početkom avgusta su mi rekli za 20 dana, već posle 10 sam počeo da se pitam koji će mi to Quratz i kad sam video kraj septembra..... danas čitam test u najnovijem Bug-u (HR) i kažu oni da je sjajan ali malo i neupotrebljiv u punom smislu jer već na kutiji kaže da je za Google Play. Play kod nas a i kod njih u HR nema paid apps-a, ne možeš knjige, časopise i filmove da kupuješ/iznajmljuješ. ako ga root-ujem instaliraću šta mi treba ali mi onda D3go neće raditi a uglavnom sam hteo da ga koristim za surf i D3go.

Onda svratim u comtrade i vidim za 12k prestigio 7.0 prime sa kojim mogu to isto da radim uz malo lošiju rezu na ekranu. ima 4.0.3, radi jako glatko a baterija traje oko 6 sati. Očekivao sam teški trash za te pare a baš sam se iznenadio koliko je kvalitetno urađen i kako ICS leti na njemu.

Poslednja izmena:
Dowla, nemojmo preterivati. Ja tu rezoluciju ne mogu više da gledam na 4 cola a kamoli 7.

Poslednja izmena:
"Malo losija rezolucija..?", i AllWinner u 2012-oj..? Ma hajde...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno