Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Evo i mene u klubu, uzeh polovnjaka od druga člana Krkojzle... Vratio sam se 10 strana unazad, ali nema neke preporuke za futrolu, a ne bih da čekam sa dx-a...mada ako je baš tanka, kao book cover, možda bih i sačekao. I još jedno pitanje, isplati li se ubacivanje CM sa nekim governerom, po pitanju baterije...

Evo ljudi kupio sam juce 16gb refubrished verziju, prezadovoljan sam...kupio sam otg kabl i povezao ga sa iPod classic 80gb (fat32) i Nexus Media Importer ga prepozna (5.0 verzija) ga prepozna ali mi ovo izbaciScreenshot_2013-06-26-14-00-44.png

Tako stoji par minuta i onda dobijem ovo Screenshot_2013-06-26-14-08-46.png

Probaj sam i Nexus Media Importer verziju 6.0 i 6.1, ali tu trazi neku licencu...

Za to ti je bolji StickMount ali ti je potreban root.

Sad sam ga uzeo, a ne bih bas da ga rootujem odmah...valjda moze da se popravi ovo...

OK ljudi ja sam se ispalio :)
nisam znao da je nexusu potreban importer da bi video usb :) mislio sam da je "otkljucan" kao kod drugih tableta.
Instalirao sam ga i sve radi. Hvala :)

Da li i drugi korisnici ovog uredjaja osecaju lag pri prelasku sa aplijacije na aplikaciju, izlaska iz aplikacije na desktop, pa cak i pri kretanju kroz homescreenove i meni? Veoma mi je cudno da se ovo desava na nekom nexus uredjaju, pogotovo kada citam komentare "da na njima sve leti" i sl. Posto uredjaj nuje rutovan i radi na 4.2.2 verziji Androida, zanima me da li se ovo moze resiti rutovanjem i eventualnom instalacijom nekog custom roma? Pomagajte.

Evo i mene u klubu, uzeh polovnjaka od druga člana Krkojzle... Vratio sam se 10 strana unazad, ali nema neke preporuke za futrolu, a ne bih da čekam sa dx-a...mada ako je baš tanka, kao book cover, možda bih i sačekao. I još jedno pitanje, isplati li se ubacivanje CM sa nekim governerom, po pitanju baterije...

Ja sam naručio neku futrolu sa dx-a (book cover tipa), a očekujem ovih dana da stigne pa ti javljam dal vredi.

Da li i drugi korisnici ovog uredjaja osecaju lag pri prelasku sa aplijacije na aplikaciju, izlaska iz aplikacije na desktop, pa cak i pri kretanju kroz homescreenove i meni? Veoma mi je cudno da se ovo desava na nekom nexus uredjaju, pogotovo kada citam komentare "da na njima sve leti" i sl. Posto uredjaj nuje rutovan i radi na 4.2.2 verziji Androida, zanima me da li se ovo moze resiti rutovanjem i eventualnom instalacijom nekog custom roma? Pomagajte.
Da, to jeste neuobičajeno ponašanje. Nov ili polovan uredjaj?
Kod mene radi fluidno underclockan (1000mhz), slimbean v6 rom i m kernel poslednji.

Isplati se naravno. Pogledaj moj odgovor @Ingvarr-u, slimbean je jedan od najlakših romova i odličan je po pitanju baterije u kombinaciji sa m kernelom.
Ako nisi hardcore gamer podesi 1000mhz kao gornju granicu za clock sve preko toga je rasipanje baterije ako nisi gamer.
Trickster mode kernel settings je najbolji za kontrolu kernela pa koristi njega.

Ja sam naručio neku futrolu sa dx-a (book cover tipa), a očekujem ovih dana da stigne pa ti javljam dal vredi.

Što ne naruči dve majku mu :)

Isplati se naravno. Pogledaj moj odgovor @Ingvarr-u, slimbean je jedan od najlakših romova i odličan je po pitanju baterije u kombinaciji sa m kernelom.
Ako nisi hardcore gamer podesi 1000mhz kao gornju granicu za clock sve preko toga je rasipanje baterije ako nisi gamer.
Trickster mode kernel settings je najbolji za kontrolu kernela pa koristi njega.

Koliko dobijaš screen on vreme, kakva je potrošnja u idle modu?

Osvetljenje na 20%, wifi palim kada mi je potreban.
Moje tipično korišćenje je 3 sata filma, 4 sata surfa a ostatak pretezno čitanje (povremeno sa muzikom na slušalice u pozadini)
Od 10, 5 sati screen on vremena pa naviše, oko 12 rekord (više čitanja a manje surfa)
U idleu potrošnje praktično nema, wifi mi se pali automatski na pola minute svakog sata radi sinhronizacije.

Poslednja izmena:
@poolmaker
Nije to neki veliki lag, tablet funkcionise ok, ali ovo bode oci. Resio sam da stavim na njega ParanoidAndroid i M Kernel, sta mislis o toj kombinaciji? I da li ima veze kojim redosledom se instaliraju rom i kernel? Hvala na odgovoru...

Poslednja izmena:
Prvo ROM, pa kernel, jer ako flesujes prvo kernel, nista neces uraditi, jer sa svakim ROM-om dolazi neki kernel, jedino ako PA ne koristi M.

Ma samo pratis uputsvo i nema da omanes :)

Pokusavam vec neko vreme da pazarim ovaj tablet. Da li neko zna gde ga ima u prodaji (model od 16/32gb bez 3g-a koji nije "refurbished"). Odlicno bi bilo i kada bi mogla da se nadje cena od 20k koju su neki na ovoj temi pominjali.

Hvala!

Osvetljenje na 20%, wifi palim kada mi je potreban.
Moje tipično korišćenje je 3 sata filma, 4 sata surfa a ostatak pretezno čitanje (povremeno sa muzikom na slušalice u pozadini)
Od 10, 5 sati screen on vremena pa naviše, oko 12 rekord (više čitanja a manje surfa)
U idleu potrošnje praktično nema, wifi mi se pali automatski na pola minute svakog sata radi sinhronizacije.

Uh, to je extra u poređenju sa fabričkom potrošnjom...Razmišljao sam da stavim CM pošto ga već imam na HoX u, ali nema šansi da se dobije ovoliko...Reci mi samo koristiš li greenify da bi dobio te rezultate, i šta koristiš za automatsko paljenje wi-fi ja?

Pokusavam vec neko vreme da pazarim ovaj tablet. Da li neko zna gde ga ima u prodaji (model od 16/32gb bez 3g-a koji nije "refurbished"). Odlicno bi bilo i kada bi mogla da se nadje cena od 20k koju su neki na ovoj temi pominjali.

Прошле недеље било у Comtrade -Ушће.

Jos jedno pitanje, necu vise da smaram, obecavam. :)
Da li instalirati Milestone ili Alpha verziju M Kernela?

Kako radite download,moze li sa uTorrentom?

Jos samo pitanjce,na koliko da stavim brzinu za download,za upload sam stavio 2 a downoad na 150?Brzina neta je 6,da li da pravim folder gde ce to da smesti ili to uTorrent odredi sam?

Imam problemcic sa tabletom....naime pojavljuju mi se neke crtice crvene boje dole kod soft tastera ne uvek ali se pojave svremena na vreme?
Primetio sam da crtica nema na 421 dok svi 422 romovi (probao i CM) sa stock i drugim kernelima imaju isti problem?!
Tablet radi normalno i nema nikakvih problema u igrama i sl. inace wifi model od 16 gb star 28 sati :)?

Kažeš da si za prvih 28 sati flešovao sve 4.2.2 romove i kernele?
Recimo da je tako, sledeća stvar:
Znači svi romovi (znači bukvalno svi za Nexus 7 jer praktično svi imaju i 4.2.2 verziju) samo kod tvoga tableta uzrokuje dotične crvene crtice.
Ja nemam predstavu šta je, ali tu nešto zaista ne štima.

Nazad
Vrh Dno