Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Ja narucio dve narudjbine prvu 18.05.2013 drugu 29.05.2013 obe po onom broju za pracenje napustile HongKong tek 11.06.2013 ne znam kada ce dovde, to mi se nesto oduzilo :smash:

Pitanje za one koji su narucivali sa DX-a , koliko je vremena potrebno da naruceno stigne u Srbiju, i gde mogu da pratim kretanje posiljke sa onim brojem, jer mi stalno izbacuje posiljka otisla iz HongKong-a?
12.5. poručio,
29.5. poslali,
2.6. pošiljka napustila HK
12.6 stiglo u Srbiju i otišlo na carinu,
13.6. se vratilo sa carine u poštu,
14.6. isporučeno
Možeš da pratiš i ovde kada stigne do Srbije (ubaci isti onaj kod koji kucaš na sajtu HK pošte): http://www.posta.rs/struktura/lat/aplikacije/alati/posiljke.asp

Poslednja izmena:
Kupio sam ga čim se pojavio kod nas i da kažem ovako, ako bi mi se telefon ovako ponašao pizdeo bih. Generalno sam zadovoljan ali ima taj kao turbo zastoj, prilikom buđenja, posle toga leti. Pretpostavljam da je zbog milion app i igara + ga u kući koristi ko stigne i računam da bi jedan factory reset to rešio... a možda i grešim. Na njemu mi to nešto i ne smeta ali na telefonu, kao što rekoh, to ne bi mogao da tolerišem.

Poslednja izmena:
Ako ima problem sa budjenjem, probajte vi (koji imate taj problem) da promenite kernel ili podesavanja (Governor i I/O scheduler)

U ovom podforumu imate diskusije o toj problematici, sa veoma detaljnim odgovorima: http://forum.benchmark.rs/forumdisplay.php?11-Najčešće-postavljana-pitanja

A hajde da se vratimo na osnovnu temu ovog topica, tj. Nexus 7. Da li je ovo tačno? http://androidandme.com/2013/06/opi...from-the-best-to-worst-tablet-ive-ever-owned/
Da li Nexus stvarno toliko gubi na funkcionalnosti tokom vremena? Nadam se da će za naredni model srediti te probleme.
Sve je moguće.
Ali malo verovatno rekao bih u ovom slučaju. Masovna pojava nije sigurno, čuo bih za to već.
Ja sam moga kupio u 11 mesecu prošle godine i u medjuvremenu je maltretiran na sve moguće načine, nisam primetio takvo šta.

Planiram vec 2-3 nedelje da kupim novi Nexus 7 WiFi 32gb i nema ga nigde trenutno...obisao sam ComT, WW, tehnom...
Zeleo bih da ga uzmem na rate, zato sam i trazio preko ovih kompanija...ako neko zna kada ce stici jos uredjaja...hvala :)

mislim da su sve zalihe rasprodate u iscekivanju novog modela.

Ako bi mogli iz Asus Srbija da mi odgovore pa da budem siguran da ga stvarno nece biti...imaju samo od 16gb...hvala u svakom slucaju :)

Postovani clanovi foruma i vlasnici N7, ukoliko neko prodaje futrolu tipa "sveska" zamolio bih ponudu putem pp.... Moderatorima se unapred izvinjavam zbog ovog nazovi "oglasa", jer nisam u mogucnosti da napisem bilo sta u delu za oglase, a hitno mi je potrebna futrola zbog putovanja... Hvala na razumevanju! :)

Sad se razmisljam da li vredi uzeti16 gb...da li je to malo memorije? Interesuje me misljenje visemesecnih korisnika :D

Pa imam iPod Classic od 80 gb i na njemu drzim sve bitno (od filmova, stripova, knjiga...za muziku se ne brinem :) ) mislio sam da ga povezem otg kablom, a tih 16gb ili malo manje, koliko vec moze da stane, sam mislio na aplikacije i igrice da iskoristim...

Sad se razmisljam da li vredi uzeti16 gb...da li je to malo memorije? Interesuje me misljenje visemesecnih korisnika :D

Ja imam 32gb, ali bi mi i 8gb bilo puno jer ga koristim najvise za surf... Tako da to jedino ti mozes znati.

Ja na 16GB imam oko 4GB slobodno i sasvim mi je OK. Ako baš idem negde na duže imam 32GB flash ili 500GB hdd koje povežem preko OTG-a, ali za redovnu upotrebu mi je i 16GB sasvim OK.

Poslednja izmena:
N7 16gb refubrished neće da prepozna usb spojen otg kablićem koji je došao uz prestigio 5770d.
Isti taj kablić je sa istim usb-om (8gb) radio, zna li neko u čemu može da bude problem?

Na N7 je 4.2.2 (malopre se i restartovao sam od sebe) a na 5770d je 4.0.4

^razumeo sam te da ti je radio usb otg kablic i fleska na N7 koji nije refub. a da ti ne radi na modelu N7 koji je refub. , ako je takav slucaj da li imaju istu verziju android os-a?

Izvini, nisam dopisao da su kablić i fleška radili na tom prestiđiju.
Znači ovako :) rade na 5770d, ali ne rade na nexusu.

Ako je kablic koji je stigao uz prestigio mozda nije sa n7 kompatibilan, jer nema nikakvog razloga (ako je ispravan uredjaj)da na nexusu ne radi na koji sam licno spajao brdo fleski i usb hddova, kablic sa koji ja koristim je neki narucen preko neta i kostao je oko 1.5 euro.

Jel ti usb ntfs? Ako jeste prestigio verovatno čita ntfs a n7 ne (ako nije rutovan).

Moj xbox cita samo fat 32, ali samo ako je formatiran kao primary. Prvi put sam formatirao kao logical, i nije hteo da cita. Nisam ni znao da postoji razlika.
Mozda je isti slucaj i sa n7. Ipak, ja mislim da nesto nije u redu sa otg kablom, ne verujem da je ovo sto sam ja naveo, zato sto je moj n7 citao svaku flesku bez problema

Jbmliga, ja sad pokušavam da se setim, jel n7 uopšte vidi bilo kakav usb bez StickMounth-a?

Vrh Dno