Šta je novo?

Google Pixel(i) 2016 - off tema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam i zvanično odustao od Sailfisha, bar za ovu godinu.
Izlazi 4 Oktobra, u Srbiji će biti najranije dostupan na kraju meseca, cena 500 ili više evra (a i Marfi je jak, možda bude nekakve frke sa prvim serijama...).
Juče stigao S7, na njemu sigurno ostajem do polovine sledeće godine, a tada je lako moguće da će pasti prodaja i prelazak na Sailfish.

Čudan izbor sa Sony na Samsung.

Odoh u fensere :)
Šala na stranu, nisam ljubitelj Samsunga, ali nisam ni alergičan.
Prednosti su mu poznate, a i mane (Spigen gumenjak sam naručio, biće i rutovan), sve u svemu od "manjih" telefona prirodan izbor.
Ispod 5 inča mi ništa nije odgovaralo, zbog jedne ili više stavki.

Edit:
A i cena je bila sasvim ok, 380 evra za polovan u savršenom stanju.

Poslednja izmena:
Čudan izbor sa Sony na Samsung.
Kada pogledaš politiku Sony mobile divizije u zadnjih par godina, ništa čudno...i ja sam slično uradio, a sve vreme se nadao nasledniku Z ultre...Prihvatio bih i Z premium da su ekran i baterija bili malo veći. C5 ultra, kao i XA ultra su realno gledano lošiji uređaji od ZU, a kamoli naslednici...

SM-A9000

Ја сам прешао са Сонија на самсунг, и хоћу *****.пола своје да поједем због тога. Све сам марке испробао, сад ми још остаје нексус у неком тренутку. Тј чим пре :)

Ја сам прешао са Сонија на самсунг, и хоћу *****.пола своје да поједем због тога. Све сам марке испробао, сад ми још остаје нексус у неком тренутку. Тј чим пре :)
Sa Nexusima nema greške, tako da, Doco, samo uzimaj, nećeš zažaliti...Meni je problem što nema dual sim Nexusa...
Pratim temu na XDA već 6-7 meseci gde pokušavaju da osposobe 6P da radi sa dve kartice, ali mrka kapa...

SM-A9000

To je sa nekog germanskog sajta koji šatro ima slike panela.

CshNLPAWYAEXuM9.jpg

http://winfuture.mobi/news/94047

Gledam ove displeje i ovo sve vuče na 5.2 i 5.5 incha. Nema logike ali je tako.
5.2 2770mah a 5.5 3450..

Ustvari 5.2 ne može da stane u 70mil širine ,može ako je mob nubia z11 ali nije.

Poslednja izmena:
Pisao sam već o tome ,odličan potez samo nisam siguran da Htc ima kapacitete da isprati potražnju ako nekada pixeli budu baš popularni ,posle 2,3god.
Na stranu im ide što je Tajvan proamericki .

Poslednja izmena:
I mirise da ce tako biti. Da li google moze da ih ucini profitabilnim, sumnjam. Nisu uspeli ni sa motorolom koje ima mnogo vece ime. Mislim da bi najbolji potez bio da kupe htc i preimenuju ga u google. Ako gledamo stanoviste da hoce da pariraju apple i samsung brendovima. Tu google ime nosi tezinu. Naravno to znaci gubitak samsunga i jos nekih.

Ово је послао 6п!

...
Što se tiče budućih Pixela siguran sam da će Google stvar rješavati na svoj način - kupovinom brenda koji ozbiljno proizvodi mobilne telefone. Sada je najizgledniji kandidat HTC. Prosto donose ime a cijena im je sigurno znatno ispod Huawei, LG ili Samsung.

Bravo za mene.

Uh to bi bila fantazija. Samo se nadam da nece ugasiti HTC kao brend. Premijum izrada sa odlicnom podrskom = pun pogodak. Posle Nexus uredjaja HTC-ovi bi bili sledeci logican izbor.

Plus bi uz Gugl mogli da agresivnije promovisu uredjaje. Deluje kao win-win situacija. Mada ostaje pitanje da li HTC ima kapacitete da pokrije potraznju. Samo da se ne ponovi prica pa da ih otkupi druga firma posle par meseci (a Gugl samo ocerupa za patente).

U svakom slucaju sada mi odluka sto sam uzeo 10ku umesto 6P deluje mnogo bolja.

Iskreno ne vidim sta bi gugl dobio kupovinom htc-a ali ajde.

Sent from my Nexus 5X

Znači 5 incha je.. dobro je.

@telep
Pa dobili bi svoj proizvod made by google a ne made by huawei ,Htc itd itd.
Zašto ne idu kao apple kod Foxconn da prave mob to je već drugo pitanje.. valjda su tamo napravili pixel C tablet

Poslednja izmena:
To i mislim, sto bi kupovali firmicu kada mogu da odu direktno kod oem-a koji definitivno mogu da ponude bolje od htc-a

Sent from my Nexus 5X

Poslednja izmena:
Mozda zbog patenta i R&D (kojeg R&D-a?) HTC-a? :)

I onda ce samo da odrade preprodaju, kao sto je slucaj bio sa Motorolom.

Jako logican korak Googla, godinama se pitam zasto to ne urade.
Apple su ubi od profita na iP a Google od Androida neku sicu.
Ovako Google treba da pravi iskljucivo skupe flagship Android telefone (tu lezi profit) i garantuje za njih, a jeftinije nek prepuste drugim kompanijama.
Ovde najvise ima da uzgubi Samsung, ali to nije Googlov problem.

Ali ovi Pixeli nisu dovoljno "flagship", to je vec problem i prva greska, treba da izgrade i da se drze imidza premium telefona.

Poslednja izmena:
Mozda zbog patenta i R&D (kojeg R&D-a?) HTC-a? :)

I onda ce samo da odrade preprodaju, kao sto je slucaj bio sa Motorolom.
Ako se desi kupovina ne verujem da će odraditi još jednu Motorolu. Deluje da ozbiljno ulaze u "sukob" sa samsungom .. šta će stvarno izaći iz svega znače se za 2,3god.

@LazaNS

HTC-ova izrada, Sonijevi moduli za kamere i Guglov stock Android i podrska? Sta bi vise?

Edit:

@loznica

I ja se nadam da to nece biti slucaj. Potencijal kod HTC za vrhunski hardver i izradu je neosporan, mada su vukli vrlo upitne poteze. Ako nista drugo sada su makar popravili slabosti koje su pre imali (ali vrlo moguce da je prekasno stiglo).

Ako ih Gugle utegne sigurno ce biti najbolji izbor za Android uredjaj i ne vidim zasto bi se neko odlucio za Samsung ili nekog treceg proizvodjaca.

Jedan bitan faktor koji tu igra ulogu i razlog zbog kojeg su Nexus uredjaji bili popularni je cena, a sa HTC-om i Pixel pricom verovatno mozemo da zaboravimo na "vrhunsko Android vanilla iskustvo po pristupacnim cenama".

Sve je to na kraju jedno veliko "What if..".

Poslednja izmena:
Da moze da parira i nadmasi recimo S7E ili N7, ovo nije dovoljno.

Trendovi su katastrofa ...
Sve manje baterije kako bi telefoni bili tanji i "lepši", sad je izgleda fora da se smanjuje dijagonala displeja, a povećavaju ivice telefona :(

Sreća pa ima i ova veća verzija ...

@loznica

I ja se nadam da to nece biti slucaj. Potencijal kod HTC za vrhunski hardver i izradu je neosporan, mada su vukli vrlo upitne poteze. Ako nista drugo sada su makar popravili slabosti koje su pre imali (ali vrlo moguce da je prekasno stiglo).

Ako ih Gugle utegne sigurno ce biti najbolji izbor za Android uredjaj i ne vidim zasto bi se neko odlucio za Samsung ili nekog treceg proizvodjaca.

Jedan bitan faktor koji tu igra ulogu i razlog zbog kojeg su Nexus uredjaji bili popularni je cena, a sa HTC-om i Pixel pricom verovatno mozemo da zaboravimo na "vrhunsko Android vanilla iskustvo po pristupacnim cenama".

Mnogo zavisi i od toga da li Ameri i u kojoj meri prepoznaju google kao svoju kompaniju.. ako se pixel brendira kako treba i ako ga Ameri prihvate kao svog eto ogromne zarade ,jer ako si bitan igrač na usa tržištu onda ostala tržišta dolaze sama po sebi ,plus za high end sektor i najveće marže upravo je usa tržište najbitnije.

Počeli su kako treba ,ogromne cene za 32gb verzije :)

Poslednja izmena:
Da moze da parira i nadmasi recimo S7E ili N7, ovo nije dovoljno.

Generalno trziste je takvo da je dostignut neki vrhunac i neke znacajne inovacije i "wow" efekta nema. Svi su po performansama na identicnom nivou, jedino gde moze da se bira su "finese" tipa izrada, kamera baterija (mada su sve ove tri stavke kod "flagship" uredjaja skoro na istom nivou). Naravno tu je i update podrska - koja je po meni najbitnija stavka posebno ako se placa 400+ eura za uredjaj.

Mada da, voleo bih da je situacije sa baterijama mnogo bolja i da pritom batale trku oko guranja bzv. specifikacija sa 2k ekranima i fp skenirama... Ali i sto se baterije tice na kraju svaki izgura ceo dan i ide uvece na punjac, tako da i tu donekle zadovoljava svacije potrebe.

Iskreno ne ocekujem puno ni od jednog uredjaja koji ce da se pojavi do kraja ove godine... Izgleda da se nazire jos jedna tranzitna godina za smartphone trziste...

Uzeci u obzir da je Apple ispustio loptu ove godine konkurencija u Androidu je imala jedinstvenu priliku da udari "home run", ali izgleda da ce ponovo da tapkaju u mestu... Oh well, do proleca 2017...

EDIT:

Pardon, Pantelicu upucen post... :)

Inace @LazaNS, za sada deluje da ce biti tako. Ostaje da vidimo, al iskreno nisam nesto optimistican da cemo dobiti "sam vrh Android ponude" od saradnje Gugla i HTC-a, makar ne ove jeseni/zime.

EDIT2:

@loznica

Slazem se +bitan faktor je sto je HTC generalno dobro cenjen i kod amera (barem iz onogo sto sam do sada mogao da procitam).

Ali ipak ostaje na zavrsnom produktu, koji mora da nudi "vise" od Samsugove i Apple-ove da bi kupovali. (mada ne sumnjam da to nije nista sto "podmazivanje" par vecih youtubera ne moze da resi :D )

Poslednja izmena:
@LazaNS

HTC-ova izrada, Sonijevi moduli za kamere i Guglov stock Android i podrska? Sta bi vise?

Edit:

@loznica

Kako sta? Pa samsungov soc. Ako bismo i mastali jos, huawei baterije, cat izdrzljivost :D

Ово је послао 6п!

Apple trci krugove oko ovog... ali nije ni bitno jer lepo radi. Samo ne sme da kosta ko Apple a unutra raspali Qualcomm. Bar na to cena dole min 100$.

I Nexus kamera trči krugove oko Apple kamere. 2016. godina oni senzor kao S4

Sent from my Nexus 6P

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno