Šta je novo?

Google Pixel(i) 2016 - off tema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neverovatno sta ljudi ovde pisu. Ispade da samsung treba guglu a ne obratno i da zbog toga gugl nece sam sebi da puca u noge,navodno ne bi li guranjem svojih telefona ugrozio partnerstvo...."nije im bitna prodaja"...stvarno neverovatne teorije. Svako od njih gleda da sto manje zavisi od nekog drugog pa se tako samsung bacio na razvijanje tog tizena(sto je blago receno tragikomicno,oni ne mogu da dovedu u red ni softver koji dobijaju na tacni a ne nesto drugo) a sa druge strane gugl gura nexuse i po mom misljenju gura ce ih sve vise dok za par godina ne budu u vrhuncu ponude android telefona,sa kim u saradnji to se vec pita gugl i naravno da ce svako od njih(htc,huawei ili neko treci) oberucke prihvatiti takvu ponudu.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Realno kada izbace android statistiku vidi se da nexus uređaji imaju max procenat-dva učešća ...
Nema tu takmičenja sa jabukom, nexus je za entuzijaste i developere.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Poslednja izmena:
Takmicenja jos nema a da li ce ga biti je veliko pitanje...ja mislim da hoce.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Da ,zato što im je takva strategija prodaje. Nije im u interesu(trenutno) da guraju novce u marketing nego da internet geekovi i forumi odrade svoje.
Znači prodaja im je bitna ,verovatno u prva 3 prioriteta.
Kada kažem prodaja mislim na njihovu projektovanu prodaju npr 3mil godišnje itd itd

I opet ću ponoviti za firmu koja je u top 10 u svetu prodaja je uvek bitna. (Bila ona 150miliona ili 3miliona ,zavisi od njihove dugoročne strategije )To Pitajte bilo kog stručnjaka hoćete u sferi ekonomije

Sent from my Redmi Note 3

Poslednja izmena:
Nisu teorije nego očigledna praksa. Iz istog razloga je Google pustio potpuni haos sa softverom i fragmentacijom, jer je najbitniji bio udeo na tržištu.
Google nema poslovni model Apple-a, i nije ih briga da prodaju mnogo SVOJIH telefona jer će da pucaju sebi u noge kao što sam rekao. Njima su pare u reklamama od servisa, s toga je jedina bitna stvar da što više telefona ima, nije bitno čiji su.

Da se razumemo, Samsung bi hteo da se odvoji od Google takođe i da imaju svoj kompletan ekosistem. Da zanemarimo što su nule sa softverom. Ali takođe ne sme previše da se raspištolji jer Google može da im oduzme Android. Pod tim mislim i ime Android i sve Google servise. Samsung ne sme da rizikuje da igra samo sa svojom prodavnicom bez Google aplikacija jer bi im profit puko preko noći.

I tako se međusobno igraju, dok ne prevagne na neku stranu, iz istog razloga Google još nije preuzeo kontrolu potpuno nad softverom, ali će morati u nekom trenutku.

Samsung i Apple(pa i ostali) zive od zombi-marketing kupaca. Nexus je (kao sto je neko napisao iznad) za developere i entuzijaste.

Sent from my One M8 using Tapatalk

Google Nexus(i) 2016

Naravno da im nije protiv interesa da prodaju 10mil uređaja npr. Svaki uređaj je dodatna zarada preko servisa ,google fi ,ps itd itd. Plus ako oteraju ljude od roota (ide im za sada dobro) eto ogromne zarade od reklama.
Plus im je postojanje nexusa poslednja slamka spasa ako Samsung nekada pređe na tizen,a vidim i da huawei ima sličnu dugoročnu strategiju.

Na kraju krajeva da im prodaja nije bitna ne bi imali timove pri proizvođačima koji 6m svaki dan rade sa njima itd itd.

Ma kakav njihov Tizen, oni ni ovo ne mogu da dovedu u red. A i odhebala bi ih gomila kupaca ako napuste Android.
Google je uzeo Motorolu zbog nekih patenata nije im bilo u interesu da tu firmu proguraju u top 3 na svetu.

Vi očito ne kapirate da google ima drugačiji filozofiju prodaje ,čim ne vidite reklame na svakih 3sek ,guranje mob u oči kod svakog provajdera vi odmah zakljucujete da im prodaja nije bitna ?
Edit: njihova prodaja je preko članaka na netu ,preko ljudi koji vole i prate tehnologiju ,preko foruma ,komunikacije ,soc mreža i možda najbitnije preko geek ljudi.. svako ko pita za savet da kupi mob on će pre pitati geek-a nego nekog autolimara.
Znači ako planiraju prodaju od 3mil uređaja veruj mi da im nece biti svejedno ako prodaju npr 2.7mil.

Mislim sama izjava u sred kapitalizma, u firmi koja gura taj kapitalizam , da prodaja nije bitna je skandal.. to je kao da ja kažem plata mi nije bitna ,bukvalno tolika glupost.

Pitace geek-a, ali ce retko taj geek da im preporuci Nexus. Ja vrlo retko neupucenim ljudima preporucujem Nexus jer nema napucan Amoled, ne pise Samsung, nema tako dobar zvuk u slusalici kao svaki Samsung. A neupucene apsolutno ne zanima to sto je TW najgori skin i sto ne kesira nista. Vecina i gasi rucno app pa ih to ne pogadja nimalo.
Evo kolega (koji nije bas neupucen ali ga ne dotice odsustvo mt-a) je danas zamenio S6 za S7. I na poredjenje gde ga je 6s+ razmontirao (mt, brzina otvaranja sajtova, fluidnost itd) komentar je bio kako je dovoljno brz i kako vise voli Amoled. Sta mislis sta bi neupuceni bre izabrao? Napucani Amoled ili "bledi" IPS? Da ne pise iPhone naravno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja preporučio Nexus, da je najbolji za to što traži bez da košta previše.
Uzet S7 Edge. :D
Nisam se ni iznenadio, samo mi nije jasno što se uopšte pita?

Google Nexus(i) 2016

Pa naravno da je uzet S7, retko ko ce da poslusa i uzme Nexus. Devojka uskoro uzima telefon i, bez obzira na moje komentare, uzece Note 4. Samsung, Amoled i to je to. Kaze dovoljno je brz. :D

Poslednja izmena:
Pita snajka koji fon da uzme a da ima dobru kam. da hvata brzo fokus (slika se bebac). Ja reko Galaxy (ima g2). Nesto ona spomene Soni, kad eto ga moj bro u fazonu ma to ti je mrtva firma gde to da kupujes (na zaprepascenje i moje i hsv-ovo :D). Na kraju ja izusti, mozda da sacekas novi Nexus a oni u fazonu sta ti je to? Toliko o Nexusu :)

Pa realno za tu svrhu je i najbolje da uzme S7, fokus je stvarno veoma brz. :)

Znam, zato sam preporucio. Ocekujem da Google to poboljsa ovog puta.

Pa uz OIS, ocekujem da fokus bude na nivou.

Ako se nije pisalo o tome, vidjeni su htc boomsound binaries u novom Nexusovom system dump-u.

Sent from my One M8 using Tapatalk

Znam, zato sam preporucio. Ocekujem da Google to poboljsa ovog puta.
Pa i realno je da se preporuci S7 takvim korisnicima, pre svega zbog tog brutalno brzog fokusa, low light mogucnosti i odlicnog "idiJot" paketa koju ta kamera nudi.

A novi Nexusi ako budu imali kameru kao htc 10 (imx 377 + OIS) snimace vrhunske fotke uz hdr+ ali ce fokusiranje i kamkorder (stabilizacija i 60fps 1080p) i dalje biti na strani Samsunga/Sony.

Ali posto su Nexusi uredjaji namenjeni za developere i 'droid entuzijaste a ne za rusenje nekakvih rekorda prodaje/za pozeraj kao zlatne/rose gold galaksije i jabuke ;) kapiram da ce i OIS-om unapredjena 5x/6p kamera biti pun pogodak za Nexus korisnike.

Mada ce i tu biti onih kojima ce faliti 60fps fhd snimanje ali bolje i taj nedostatak nego teletabis skin androida iz JK/Čajne :d

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Pitace geek-a, ali ce retko taj geek da im preporuci Nexus. Ja vrlo retko neupucenim ljudima preporucujem Nexus jer nema napucan Amoled, ne pise Samsung, nema tako dobar zvuk u slusalici kao svaki Samsung. A neupucene apsolutno ne zanima to sto je TW najgori skin i sto ne kesira nista. Vecina i gasi rucno app pa ih to ne pogadja nimalo.

Nije baš skroz tako, ja sam imao barem 5-6 slučajeva da sam "neupucenima" preporučio Nexuse, od kojih ima korisnika još od četvorke, i znate šta se desilo...Kupovali su ponovo Neksuse, bez mog znanja, neki petice, neki 5x, i svi prezadovoljni...

SM-A9000

Ne znam zašto se toliko potencira AMOLED kao neka pozitivna stvar top modela. Ja sam na S2 i S3 imao te displeje i crne fleke koje su vidljive kada se telefon koristi u mraku su katastrofa.
Ako to nije popravljeno na novijim displejima onda predstavlja manu, a ne prednost.

Pa nije valjda samo to karakteristika oled tehnologije u odnosu na lcd, ima i mnogo prednosti...

S2 je jako loš oled inače, u to sam se lično uverio nažalost. Ne može da se poredi sa ovim novim.

Pa naravno da je uzet S7, retko ko ce da poslusa i uzme Nexus. Devojka uskoro uzima telefon i, bez obzira na moje komentare, uzece Note 4. Samsung, Amoled i to je to. Kaze dovoljno je brz. :D

Pametan izbor, tu zeni ;)

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Pa nije valjda samo to karakteristika oled tehnologije u odnosu na lcd, ima i mnogo prednosti...

S2 je jako loš oled inače, u to sam se lično uverio nažalost. Ne može da se poredi sa ovim novim.
Pa nije samo to, karakteristika, ima tu i burn efekta, ali ove random crne ploče su ipak najupečatljivije :)

Nije baš skroz tako, ja sam imao barem 5-6 slučajeva da sam "neupucenima" preporučio Nexuse, od kojih ima korisnika još od četvorke, i znate šta se desilo...Kupovali su ponovo Neksuse, bez mog znanja, neki petice, neki 5x, i svi prezadovoljni...

SM-A9000
Kod mene skroz suprotno. Kad vide Amoled i vristece boje nema dalje. :D
Jedino majci uzeo Nexus 4 i zena prezadovoljna. :)
Ne znam zašto se toliko potencira AMOLED kao neka pozitivna stvar top modela. Ja sam na S2 i S3 imao te displeje i crne fleke koje su vidljive kada se telefon koristi u mraku su katastrofa.
Ako to nije popravljeno na novijim displejima onda predstavlja manu, a ne prednost.
Zato sto ljudi vole kad boje pucaju. Imam S2 u kuci i dalje i nema govora o flekama. S2 je meni bio odlican skroz.
Pametan izbor, tu zeni ;)

Tako ce i da bude, ali kad ja budem placao nema Samsung. :D

Haha, totalna pobeda! A i sta znas, mozda srede tw nekad ;)

Prvi cu da ga uzmem onda. I to cu 2 da kupim. :D

@batak noću ugasiš svjetlo u sobi i posmatraš ekran na kome je recimo TT sa tamnom temom (uvijek se koristi zbog uštede energije). Ne postoji primjerak AMOLED-a koji nema ove fleke. To je mana procesa proizvodnje i čak je i Samsung to priznao i naravno ne podliježe garanciji.

Kažem, ne znam da li je na novim modelima ispravljeno, ali na S2 je bilo loše, a na S3 još i gore.

+1
Crna tema i Tapatalk i kad krene skrolovanje samo maže i razvlači :)

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Amoled koliko god da je napredovao i dalje ima probleme. Ja ne mogu da uzmem amoled ekran zbog burn in-a, prosto ne dolazi u obzir. Preko svega drugog bi presao ali burn in, jok.

Sent from my Nexus 5X

Nema ni govora o burn in na novim telefonima pri normalnom korišćenju. Nisam imao ni na note 4 ni 6p. A zato sam imao problema sa zadnja dva telefona koja su imala lcd...

Ma kakvi, kod mene bi burn in dosao kao kuca posle mesec dana.

Sent from my Nexus 5X

Nisi imao zašto što si ih kratko koristio i verovatno nisi pržio brightness na 100%.

Sent from my Nexus 5X

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno