Šta je novo?

Google Pixel(i) 2016 - off tema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto ne bi smeli?

Sent from my D6503

Zato što će im jabuka ukrasti ceo prostor u medijima ,pogotovu u Americi a to je googlu jedino bitno tržište.

Logičnije im je da sačekaju da prođe prženje oko jabuke ,tako da ja Ipak očekujem predstavljanje krajem septembra(20ti pa na dalje) a izlazak na tržište baš kada je kolega sa foruma rekao 4okt.

Sent from my Redmi Note 3

Poslednja izmena:
Čak je i Samsung pobegao sa note linijom od jabuke...

Ali tada kada ako ih budu predstavljali vecina ce svejedno biti zaokupljena kupovinom iP i hajp ce i tada biti veliki, ako ne i veci.

Ne znam bas koliko ce biti hype za jabuku(uglavnom par placenih hipstera na youtube-u), nece se Apple nesto mnogo cimati jer sl godine je 10 godina od izlaska prvog iphone-a, pa se ocekuje vise. Neko moje misljenje.

Sent from my One M8 using Tapatalk

Ma gde da se ne cimaju, oni hoce da pokupe sve sto mogu. Da je tako kako kazes ne bi onda ni izbacivali 7 i sacekali bi sl godinu. A sto se tice hajpa, prodaja ce pokazati. Opet ce armija ljudi da ga kupi.

Pojavio se i Marlin na antutu. Ne znam samo zašto im piše 13mp.

CqDYgSjXgAAGHFX.jpg

To su relativno ceste greske na 'tutu leakovima, mislim na broj Mpix.

Sent from my D6503

Isto je i za manji - A9 :)

nexus-sailfish-antutu.jpg

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Ispisali su i na njihovom zvaničnom weibo akkauntu ,sve isto kao AP sem te kamere. Ladno je AP tačno pogodio i bateriju ako je verovati Kinezima ,3450mah

Valjda senzor kamere neci biti kao kod A9 (imx214, 13MP, 1/3.06").

To bi bio ozbiljan downgrade, dobar je to senzor ali za low end telefone. Sto je najjace isti se koristi za prednje kamere :d npr kod xperie m5 i X/XP.

Ali minimalne su sanse za to, kapiram da ce imati neki dobar 1/2.3" senzor i OIS.

Sent from my D6503

Mislim da Google uopšte nije briga za novi iPhone. Oni ne prave pare na hardveru, tako da im je potpuno nebitno služe da predstave novi softver i da ljudi koji pažljivo prate kupe.

Slazem se.
Samsung je u toj nekog pravoj borbi sa Apple-om (hw, marketing, "prestiz" i kojekakvi rekordi prodaje) a Nexusi imaju drugi zadatak.

Sent from my D6503

Sve to stoji ali reći da nekoj firmi nije toliko bitna prodaje je glupost u najmanju ruku..
Veruj mi da je takvoj kompaniji bitna razlika od 50.000 uređaja više ili manje a ne neka veća cifra. A ako njima u surovom kapitalizmu nije bitna prodaja onda je sigurno bitna Htc -u

Poslednja izmena:
Google i mora da pazi da nije konkurent drugim OEM, kako se ne bi desilo da idu ka drugim platformama. Mislim da su zato i prodali Motorolu. Njima je bukvalno protiv interesa da mnogo prodaju telefona trenutno.

Guglu nije toliko bitna prodaja Nexusa koliko cinjenica da je zastupljenost androida sve veca dok je ios malo op'o u poslednje vreme :)

Sent from my D6503

Naravno da im nije protiv interesa da prodaju 10mil uređaja npr. Svaki uređaj je dodatna zarada preko servisa ,google fi ,ps itd itd. Plus ako oteraju ljude od roota (ide im za sada dobro) eto ogromne zarade od reklama.
Plus im je postojanje nexusa poslednja slamka spasa ako Samsung nekada pređe na tizen,a vidim i da huawei ima sličnu dugoročnu strategiju.

Na kraju krajeva da im prodaja nije bitna ne bi imali timove pri proizvođačima koji 6m svaki dan rade sa njima itd itd.

Poslednja izmena:
Prodaja Android da, njihovih telefona ne. Jer moraju da drže proizvođače zadovoljnim, a ne da izgleda kao da im uzimaju deo profita. Google zarađuje od svakog Android telefona svejedno.
Možda dođe do promena, ali do sada je tako bilo.

Google kroz reklame zarađuje tolike količine novca da ne bi bilo čudno ako većina u firmi i ne zna da Nexus postoji :)
Nexus telefoni jednostavno ne smiju zabilježiti prodaju koja bi u bilo kom trenutku ugrozila nekog ozbiljnog proizvođača. To im jednostavno (još) nije cilj.

Kada to bude rekao neki zvaničnik googla onda ću verovati u tu nelogičnu priču koja se provlači ovde godinama.
Ajde da napravimo proizvod ali da ga ne prodamo , verovatno ekonomija 22veka.

Poslednja izmena:
Iz istog razloga nVidia referentne karte prodaje iznad cene za koju prodaju OEM svoje custom. Jer bi u suprotnom svojim partnerima ulazili u profit.

Isto tako Google ne ulazi uređajima u tržište svojim partnerima, a Google na duže staze vuče pare od svakog njihovog telefona.

Ništa tu nije nelogično, savim je logično. Jer da prodaju što više Nexus-a bili bi direktna konkurencija, i samim tim bi narušili balans. Dokaz je u postupcima, Google je mogao da pretvori Motorolu u velikog igrača, ali su ga prodali.

Google je uzeo Motorolu zbog nekih patenata nije im bilo u interesu da tu firmu proguraju u top 3 na svetu.

Vi očito ne kapirate da google ima drugačiji filozofiju prodaje ,čim ne vidite reklame na svakih 3sek ,guranje mob u oči kod svakog provajdera vi odmah zakljucujete da im prodaja nije bitna ?
Edit: njihova prodaja je preko članaka na netu ,preko ljudi koji vole i prate tehnologiju ,preko foruma ,komunikacije ,soc mreža i možda najbitnije preko geek ljudi.. svako ko pita za savet da kupi mob on će pre pitati geek-a nego nekog autolimara.
Znači ako planiraju prodaju od 3mil uređaja veruj mi da im nece biti svejedno ako prodaju npr 2.7mil.

Mislim sama izjava u sred kapitalizma, u firmi koja gura taj kapitalizam , da prodaja nije bitna je skandal.. to je kao da ja kažem plata mi nije bitna ,bukvalno tolika glupost.

Poslednja izmena:
Prodaja Android da, njihovih telefona ne. Jer moraju da drže proizvođače zadovoljnim, a ne da izgleda kao da im uzimaju deo profita. Google zarađuje od svakog Android telefona svejedno.
Možda dođe do promena, ali do sada je tako bilo.
Džaba to objašnjavati nekome ko nije u stanju da shvati.
Google da može da uleti u masovnu proizvodnju/prodaju svojih telefona (a da to ne bude Pirova pobeda) bi to već odavno učinio.

Evo ga javlja se mag.. [emoji23] ovaj forum je čudo :)
Mogu opet da ti preporucim par knjiga iz ekonomije da naucis nešto kada već stalno lupaš ? Kao onomad u htc10 temi..
Edit : kreni sa osnovama ekonomije i upravljačkim računovodstvom ,ja ću ti dati knjižicu da ih podigneš sa ekonomskog faksa u Bgd.

Edit

Nexusi odavno nisu referentni uređaji a to možete videti po onim odg prošle god na redditu. Znači gledaju kako da zadovolje kupce a to znači da proizvode proizvod da bi ga prodali.

Poslednja izmena:
Znam ,da pokušam nekako da te preko reda proguram na neki program koji je u rangu osnovne škole ,očito se nisi preko toga razvio

Poslednja izmena:
Cela polemika je počela oko rečenice prodaja im nije uopšte bitna ,što je velika glupost ako imaš malo pameti u sebi ..
Znači da se malo razmišljalo rečenica bi glasila njima je najbitnije da na novom hw prikažu svoj novi sw a tek posle toga na red dolaze prodaja i zadovoljavanje kupaca itd itd ( znači ne primarni cilj i prioritet ali itekako bitan )

Ja na tvoje postove i ispade ne mogu ni da se smejem jer izgledaju kao kada ret čovek od 35god(cenim da si blizu tih god) piše sa mozgom deteta od 12. To uopšte nije za smejanje ,čak šta više..

Poslednja izmena:
Cela ova moja i tvoja polemika je počela sa:
Džaba to objašnjavati nekome ko nije u stanju da shvati.
To što si se ti osetio p(r)ozvanim, i startovao me direktno je tvoj problem.
Očigledno ne i jedini...

Hajde sada u Google, objasni ljudima..

Prvo procitaj moje sve postove ali da se skoncentrises ( da li će pomoći ne znam ) ,pa posle izdvoji delove gde sam lupio glupost pa tek onda na kraju pusti taj tvoj trolovski post. Može tako ?

Mislim to upadanje pa posle fazoni " pusti ga mi smo pametni" to prolazi kod dece koji su na tvom nivou/stepenu razvoja ( do 12god ) ali ovde ne ,ili ne bi trebalo.

Vidiš kako sa Darkom nisam imao "sukoba" , prosto ne mogu da čitam izjavu tipa prodaja im je totalno nebitna, a pri tome pričamo o firmi koja broji svaki cent troškova i prihoda.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno