nightshadow
Čuven
- Učlanjen(a)
- 08.11.2014
- Poena
- 565
+1 za linux.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
. Google svakako nema nameru da drži taj sistem paralelno sa Android, nema nikakvog smisla i komplikuje stvari.
Taj fazon. A i realno sve manje ima potrebe za ceprkanjem jer je sistem stabilan, doslo je do zasicenja, valja ili terati isto dok ne propadne skroz ili okrenuti se necem novom,Može Google da radi što hoće. 90% korisnika nece primijetiti razliku. Većini je bitno da radi viber, fb, whatsapp i instagram.
Sent from my D6503 using Tapatalk
Slazem se, *****ali su skroz sepolicy na Nougat-u.. Jedva sam uspeo da build-ujem cm14(7.0) iz source-a, uz par desetina izmenjenih linija koda i kako javnih, tako i privatnih cherry-pick ova sa git-a.. A za kernel i zakljucavanje:To se upravo dešava. I verovatno je dodatan razlog da kontrolišu sigurnost sistema. S obzirom da Linux kernel nije siguran, pa treba dodatno da ga ojačavaju paralelno sa SELinux polisama i od Nougat sa grsecurity. Stalno kaskaju, i stalno nemaju najnoviji kernel.
Neće oni da bace kompatibilnost sa postojećim aplikacijama.
Zbog cega bi linuks bio kriv?Nisam znao za ovo, ali odlicno je ako napustaju Linux, to im je kamen oko vrata koji vuku vec godinama i zadaje im glavobolje.
Morace kratkorocno dosta napora da uloze, ali dugorocno im je to sjajna investicija u buducnost.
Sve te stvari o kojima pričate ni najmanje nisu bitne krajnjim korisnicima.
Ceo xda, sva priča o modifikacijama itd.
Kako može čak i eventualno distanciranje od toga da ima ikakav uticaj na širu sliku, kad 99.9% ljudi uopšte nema pojma o tome?
Može da se buni jedan broj geekova, naravno, ali to je zanemarljivo.
Šta, neko ko ne zna ni šta je Nexus će da se buni što nema ovoga ili onoga od sada?
99% ljudi ne zna šta je Linux, open source, a ni bilo šta slično.
Jedino što ljudi vide je to kako telefon deluje fizički, kakav je UI i kakvo je stanje sa aplikacijama.
Sve, ali sve ostalo je nevidljivo i nebitno praktično za ceo ljudski rod.
Pa da, opstanak u okviru statisticke greske na trzistu im je zagarantovan![]()
Mada ako se Samsung zainati sa Tizenom eto problema za w10m [emoji23]
Sent from my D6503 using Tapatalk
ja sam imao prilike da cackam tizen telefon bukvalno android sa icon packom
Microsoft ima i kapiju za 90% posto desktop korisnika u narednim godinama kao i konzolno. Samsung to nema.
Drug dok nije ubacio karticu u 6p imao je iPhone 5 i na njemu iOS 9, meni da poklone najnoviji iPhone ja to ne bi mogao da koristim. Prosto se ne vidim da bi mogao da izdrzim sa time duze od 15 minuta.Nekim Android korisnicima iPhone nije zanimljiv ni da je duplo jeftiniji od nexusa
Sent from my Nexus 6P
Реално, потпуно је бесмислено посезати за горњи део екрана да би се вратио у назад..Drug dok nije ubacio karticu u 6p imao je iPhone 5 i na njemu iOS 9, meni da poklone najnoviji iPhone ja to ne bi mogao da koristim. Prosto se ne vidim da bi mogao da izdrzim sa time duze od 15 minuta.
Za mene je iOS nelogican, imas notifacation drawer koji sluzi za sve osim za notifikacije, onda izvlacis nesto od dole za toglove (ne znam kada su vec kopirali zasto nisu stavili lepo gore), udjes u settings a tamo neki 20 dodatnih ikonica od aplikacija koje ne znam cemu sluze i kako znas sta se tu podesava, onda cela navigacija sa home i back dugmetom. Naravno nabacane ikonice na desktop su posebna patnja. Ne znam ja to ne mogu da koristim.
Sent from my Nexus 5X
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari